Connect with us

Vijesti

ŠTO SE DOGAĐA S PLANETOM? Ruski klimatolog razotkrio korištenje klimatskog oružja!

Published

on

Ljudski faktor je jako precijenjen kada je u pitanju utjecaj na promjenu klime u svijetu, smatra ovaj stručnjak

Svakodnevno se u medijima objavljuju najrazličitija istraživanja o posljednjim danima čovječanstva zbog klime, o ledenom dobu, i globalnom zatopljenju itd. Zapravo klima je postala jedan od najvažnijih problema svijeta i ovakvim se prognozama bave mnogi — od ozbiljnih znanstvenih institucija do futurologa. Međutim, potpukovnik Ratnog zrakoplovstva Rusije i stručnjak centra za vremensku prognozu „Fobos“ Evgenije Tiškovec za Sputnjik je rekao da se tu radi o običnim glupostima. – prenosi NSP

„Smatram da je pogrešno predviđati neku katastrofu. Netko na tome zarađuje novac. Danas se dobra prognoza ograničava na 5-7, maksimum 10 dana. Mjesečne, sezonske prognoze više nitko ne koristi“, dodao je on.

Međutim, sa klimom se ipak nešto događa.

„Klima je nervozna, klimatska kolebanja se nastavljaju, to je činjenica. Temperatura je u posljednjih 100 godina porasla za 1 stupanj. To je puno. Mijenja se čak i prirodno okruženje, životinjski i biljni svijet itd. Promjene se dešavaju. Ipak, to se dešavalo i ranije, ali nije bilo instrumenata da se te promjene zabilježe“, smatra ruski klimatolog.

Ljudski faktor je jako precijenjen kada je u pitanju utjecaj na promjenu klime u svijetu, smatra ovaj stručnjak. Sve je to povezano sa aktivnošću Sunca, i nešto manje sa aktivnošću vulkana.

„Analize paleoklimatologa, analize klime, kada odmotavamo traku od prije nekoliko stotina i tisuća godina, govore da je do ovakvih zagrijevanja na našoj planeti dolazilo i ranije. Ona su bila praćena katastrofama koje su dovele do nestanka čitavih civilizacija. Procvat civilizacija se upravo dešavao za vrijeme klimatskog optimuma, tj. povoljnije klime, u periodu toplih sezona, sa tri-četiri sjetve.

A kad se klima mijenjala i nastupao međuledeni period, dolazilo je do kuge, bolesti, gladi, ruševina… Tada nije bilo ni automobila ni tvrtki ni parobroda, ničega nije bilo — nije bilo ljudskog faktora koji je zagađivao prirodu. Smatram da globalno zagrijevanje postoji, ali da je njegov vrhunac prošao, i da je proces cikličan“, uvjerava klimatolog.

Klimatsko oružje — jače od najjače nuklearne bombe

Čovjek, očigledno, ne može značajnije promeniti klimu, ali je može tu i tamo modificirati. Često se, u tom kontekstu, govori o klimatskom oružju. Nije tajna da ga desetljećima mnoge zemlje razvijaju, tvrdi Tiškovec i dodaje.

Malo se zna o tome do kojeg stupna je došao taj razvoj, a najviše se spominju Rusija i SAD. Na klimatskom oružju se radilo još u vrijeme SSSR-a.

Ruska baza „Sura“, koja se nalazi u gustoj šumi 150 km od Nižnjeg Novgoroda, najpoznatiji je ruski objekt koji se bavi proučavanjem ionosfere. Izgrađen je osamdesetih i odmah je privukao pažnju lokalnog stanovništa: na nebu iznad objekta su se mogle vidjeti čudne svjetlosne pojave, crveni baloni koji lete velikom brzinom, čak se pojavila i legenda da se na poligonu vrši kontakt sa vanzemaljcima.

Amerikanci su često optuživali Ruse za uragane, tajfune, poplave koje često pogađaju njihovu zemlju. Posljednji put je o tome bilo govora za vrijeme uragana „Katrina“ koji je pogodio New Orleans. Naravno, uvijek bez ikakvog dokaza.

„Mi smo do trenutka raspada SSSR-a bili ispred Amerikanaca u sustavu modifikacije vremena. Odnosno, bili smo prvi na planeti. Nažalost, kada su došle devedesete i kad je nastupio kaos, Amerikanci su to iskoristili i dobili pristup našim otkrićima. Upravo su devedesetih godina oni napravili proboj na osnovu naše tehnologije i otišli dalje“, rekao je ruski stručnjak.

U SAD-u se meteorologijom bavi najzatvorenija uprava Ministarstva obrane SAD.

„Pristup tome imaju ljudi koji se praktički mogu izbrojati na prste jedne ruke. Naravno, informacije su nedostupne. Šta i kako oni tamo rade? Znamo da su vrlo aktivni. Najveća tajna je u kojim područjima planete koriste taj sustav. To vam sigurno nitko neće reći“, dodao je klimatolog.

Ruski klimatolog ima teoriju da je HAARP – sustav kojim Amerikanci, navodno mogu mijenjati vremenske prilike – bio iskorišten u ratovima diljem svijeta. Podsjećamo, nepovoljne hidrometeorološke pojave — velika naoblaka, padavine, snijeg ili magla – efikasnost sustava za navođenje svode na nulu.

Ruski stručnjak iz iskustva navodi da niti jedna vojna operacija ne počinje bez izveštaja meteorologa. Međutim, podaci o vremenu u ratnoj zoni postaju tajna. Oni se šifriraju, prestaju cirkulirati i bivaju slobodno dostupni u informacijama svjetske meteorološke organizacije ili televizijskim sustavima. Čak se „toliko kriju, da se podmeću dezinformacije kako bi se potencijalni protivnici doveli u zabludu“.

Postavlja se pitanje zašto Amerika nije iskoristila oružje koje posjeduje u trenutku kada je pogođena velikim hladnim valom. Međutim, nije sve baš tako jednostavno.

„To je igranje vatrom. Na primjer, oni mogu iskoristiti HAARP na teritoriju Sibira. Međutim, iz Sibira će vremenski uvjeti doći u Ameriku. Tko može ocijeniti posljedice toga i šta se može očekivati na američkoj zapadnoj obali? To je jako teško predvidjeti. Takva tehnologija se mora vrlo pažljivo koristiti.

Može se koristiti na teritoriju potencijalnog protivnika, negdje na drugom kraju Zemljine lopte, ali može doći do kontraefekta. Svaka i najmanja promjena ravnoteže u atmosferi, na primer promjena temperature, kojom mijenjate i količinu padavina negdje u Australiji — ima reperkusije na čitavu Zemlju. To nam treba? Ne, naravno. To je Pandorina kutija, i mislim da još uvek nismo naučili da modificiramo klimu i upravljamo njome“, dodao je ruski klimatolog.

Podsjećam, energija jednog crnog oblaka se može uporediti sa nekoliko desetaka atomskih bombi koje su bačene na Hirošimu, dok je energija jednog ciklona, na primjer atlantskog, ravna proizvodnji svih nuklearnih elektrana u cijelom svijetu tijekom jedne godine“, podsjeća.

Meteorološko oružje moglo bi postati pandan nuklearnom po nanošenju štete potencijalnom protivniku, upozorava.

Ekonomija zemlje može biti potpuno uništena. Ipak, još uvek priroda upravlja čovjekom, a ne čovjek prirodom.

To što s vremena na vrijeme netko rastjera oblake ili izazove jaču kišu nije od presudnog značaja za globalnu klimu na planeti, tvrdi Tiškovec.

Foto: Medical News Today

Advertisement

Vijesti

Muftiji Zukorliću: “Ljuta sam jer smo mnoge stvari ostavljali za sutra… dok si ti žurio!”

Published

on

Sjećanje na jednog od najvećih sandžačko-muslimanskih intelektualaca, bivšeg muftiju, za Sandžak i Srbiju, Moamera Zukorlića u dirljivom govoru …

Efendija Muamer Zukorlić, teolog i političar, bio je pravi vođa svoga naroda i pučki tribun u Sandžaku ali i šire, umro je iznenadnom smrću u studenom 2021. godine.

Godine 2010. Zukorlić je formirao Bošnjačko nacionalno vijeće, te bošnjački narod proglasio konstitutivnim. Kad tijela države Srbije nisu priznala BNV, on je dao slijedeću izjavu:

 »Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim dijelom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cijela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lijepo, ili će vatre biti do vrha. Samo naša kuća gorjeti neće.«

Poslušajte dirljiv govor u spomen na velikog muftiju…

Continue Reading

Vijesti

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina proxy CIA-e!

Published

on

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina opunomoćenik CIA-e.

To znači da Putinova invazija na Ukrajinu NIJE bila neprovocirana i da su SAD ekspanzionisti koji ruše suverene nacije radi geopolitičke dobiti – piše na X profilu @WarClandestine.

SAD su donijele rat Putinu pred vrata.

Što znači da je svaka stvar koju su vam zapadni mediji rekli o ratu u Ukrajini bila utemeljena na laži. Sve analize koje ste čuli od pompoznih MSM govornika temeljile su se na pretpostavci da je Putin to učinio ničim izazvan, samo zato što je “doslovno Hitler”. Ništa od toga nije bila istina.

Ispostavilo se da su Putinove optužbe da zapadne obavještajne službe kontroliraju Ukrajinu bile točne, stoga je njegov napad više nego opravdan. Zamislite samo da je Rusija financirala nacističke milicije u Kanadi, započela građanski rat, svrgnula vladu, zatim uspostavila vlastiti marionetski režim, zatim postavila ruske obavještajne baze i biolaboratorije po cijeloj našoj sjevernoj granici. Svaki bi Amerikanac tražio da se Kanada i Rusija sravne s zemljom. Pa to je upravo ono što su SAD učinile Rusiji i ljute su.

Rusija je pokušala ući u NATO, odbijeni su. Rusija je pokušala pregovarati nenasilnim sredstvima za rješavanje sukoba, što im je odbijeno. Rusija je UN-u pokušala iznijeti svoje pritužbe zbog američke proizvodnje biološkog oružja i špijunaže, što je odbijeno. Rusija je pokušala ići diplomatskim putem, a Zapad je samo vikao “ruske dezinformacije”, a oni su bili ti koji su gurali dezinformacije.

Zapad se također potrudio cenzurirati neovisne novinare poput mene koji vam to govorim od prvog dana, jer da je javnost cijelo vrijeme znala ovaj detalj, ne bi podržali slanje naših dolara poreza tamo.

Ovo će mnogim Amerikancima biti teška pilula za progutati, ali Rusija nije negativac u ovom scenariju. Zapad je, a nije ni blizu.

Što prije svi to prepoznamo, prije ćemo moći počistiti nered.

Continue Reading

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved