Connect with us

Vijesti

ŠTO SE DOGAĐA U VEHABIJSKOM KRALJEVSTVU? Masovna uhićenja časnika, policajaca i vladinih dužnosnika

Published

on

Saudijske vlasti su jučer potvrdile da su pritvorile stotine vladinih službenika, uključujući vojne i sigurnosne dužnosnike, pod optužbom za primanje mita i zlouporabu položaja, izvještava portal Middle East Eye.

Jučer je antikorupcijska agencija kraljevstva poznata kao Nazaha potvrdila uhićenje i kazneni progon 298 ljudi. Nazaha je, kao rezultat njihovih nezakonitih aktivnosti, procijenila štetu nanesenu državi od oko 379 milijuna saudijskih rijala, odnosno više od 101 milijun dolara – prenosi Logicno.com.

Među zatočenima je i osam zaposlenika Ministarstva obrane osumnjičenih za primanje mita i pranja novca u vezi s vladinim ugovorima u razdoblju od 2005. do 2015., te 29 zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova iz naftne  istočne pokrajine Saudijske Arabije Qatif, uključujući tri pukovnika, general bojnika i brigadnog generala.

Kako smo ranije ovog mjeseca izvijestili, izvijestili, vehabijsku kraljevinu potresa val uhićenja vrlo visokih dužnosnika i članova kraljevske obitelji, među kojima su i prvi u nasljednom redu za krunu, odmah nakon aktualnog prestolonasljednika, krunskog princa  Mohammeda bin Salmana.

Prema zapadnim medijima, prestolonasljednik najveće arapske monarhije Mohammed bin Salman pokušava osigurati svoje prijestolje u slučaju smrti ili abdikacije svog oca, 84-godišnjeg kralja Salmana ibn Abdul-Aziza al-Sauda.

Među ranijim zatočenicima je kraljev 77-godišnji brat, Ahmed Abdul-Aziz al-Saud, te monarhov nećak i bivši prestolonasljednik, princ Mohammed bin Nayef, kojeg je kralj Salman iznenada „izgurao“ iz nasljednog reda i na njegovo mjesto postavio svog sina, Mohammeda bin Salmana.

Za ovu dvojicu, koje se princ Mohammad bin Salman smatra najopasnijima, posebno zbog veza Mohammeda bin Nayefa u vojsci, policiji i obavještajnim službena, Kraljevski sud Saudijske Arabije optužio za izdaju i zavjeru za svrgavanje monarha i prestolonasljednika. Uhićenja su se dogodila ujutro 6. ožujka. U kućama  zatočenika su provedene pretrage, a oni se mogu suočiti s doživotnom ili čak smrtnom kaznom.

Prema izvorima koje citira Middle East Eye, prestolonasljednik Muhammad započeo je okrutnu borbu protiv bilo koje opozicije u vladajućoj obitelji, prije svega protiv svog strica i brata sadašnjeg kralja, Ahmeda Abdul-Aziza al-Sauda, jer 34-godišnji prestolonasljednik namjerava zauzeti prijestolje prije samita G20 u Rijadu, koji će se održati 21. i 22. studenog 2020. godine.

Prema sugovornicima portala Middle East Eye, princ Mohammed “prisilit će oca, koji je dementan, ali inače zdrav, da abdicira”. Ovo će dovršiti napore prestolonasljednika da se uspne na prijestolje, a čistke su se s uhićenjima u kraljevstvu posljednjih dana intenzivirale.

Podsjetimo da je u studenom 2017. prestolonasljednik Mohammad bin Salman u kraljevstvu započeo “borbu protiv korupcije”, iako su u vehabijskoj kraljevini korumpirani gotovo svi, tako da se mogao fokusirati samo na protivnike, stoga je zatvorio „odabrane“ prinčeve i milijardere u ultraluksuzni zatvor u hotelu Ritz Carlton u Rijadu. U ožujku 2018., prijestolonasljednik Mohammed rekao je da je zahvaljujući svojoj „antikorupcijskoj kampanji“ više od 100 milijardi dolara vraćeno u riznicu zemlje. To je zapravo bio novac kojim su prinčevi i bogataši kupili slobodu, što ne bi bio problem da mladi princ proračunski novac troši za poboljšanje života mladih koji čine dvije trećine stanovništva zemlje, umjesto da baca milijarde na genocidni rat u Jemenu kojeg ne može pobijediti.

Advertisement

Vijesti

U Podcastu Velebit – Velimir Ponoš: Jake sličnosti između propasti Rimskog Carstva i današnjih EU/SAD

Published

on

Gost u Podcastu Velebit je novinar i kolumnist Velimir Ponoš

– Natalitet – zašto Hrvati više ne žele imati puno djece? – Mjera uvođenja majke odgajateljice za majke s troje i više djece?
– Rad u Hrvatskoj – Kako je moguće da je jeftinije platiti plaću stranom radniku, osigurati mu smještaj, učenje hrvatskog jezika i učenje zanata? Kada bi se svi ovi troškovi zbrojili, naš domaći čovjek bi mogao imati plaću vrlo sličnu onoj u Irskoj, Njemačkoj itd. Pa čak i veću jer ne bi si morao plaćati smještaj.

– Znači, iselimo naše mlade, radno sposobne, potentne, stručnjake koje smo školovali, u neke druge zemlje, a nama će biti dobri neki strani ljudi koji Hrvatsku ne poznaju, ne vole i ne zanima ih boljitak ove zemlje… – Kakva je to logika, je li to slučajno ili planiranio?
– Velika seoba naroda nekad i danas? Hibridni ratovi s ciljem pokretanja velike mase ljudi?
– Vojni rok i obuka u vojnim vještinama? Je li povijesno ratnička Europa postala pacifistička regija koja se pretvara u mlitavu civilizaciju?
– Ante Starčević je upozoravao da narod bez vjere i morala nema nade za boljitak i napredovanje?

Continue Reading

Vijesti

Izvrstan dokumentarac Epoch Times-a: Nema farmera – nema hrane: hoćete li jesti bube?

Published

on

Cijene hrane vrtoglavo rastu u trgovinama širom svijeta, a neki svjetski čelnici kažu da je to zbog klimatskih promjena. Njihovo rješenje je Agenda 21, 100-godišnji glavni plan Ujedinjenih naroda za čovječanstvo i 21. stoljeće, koji je podijeljen na kraće 15-godišnje planove. Trenutačni plan je Agenda 2030, čiji je cilj “transformacija našeg svijeta za održivi razvoj” prema UN-u.

Agenda 2030 sada se provodi diljem svijeta. U Americi se provodi kao agenda 30×30 Bidenove administracije, plan da se 30 posto američke zemlje u potpunosti isključi iz proizvodnje do 2030. godine, što će rezultirati istjerivanjem malih farmera i stočara sa svojih posjeda. U drugim zemljama poput Nizozemske, nizozemski poljoprivrednici prisiljeni su prestati raditi zbog vladine “zelene politike” koja ograničava emisije dušika. U Šri Lanki se farmeri bore za svoj opstanak zbog vladine zabrane sintetičkog gnojiva.

Dok gledamo globalni rat protiv poljoprivrednika, Svjetski ekonomski forum i Ujedinjeni narodi potiču ljude da jedu kukce kao rješenje za smanjenje klimatskih promjena, gladi u svijetu i spas planeta. Zašto svjetski čelnici, pa čak i slavne osobe, odjednom guraju jestive bube? Treba li država kontrolirati našu hranu? Kakav bi svijet bio bez farmera?

“Nema farmera, nema hrane: hoćete li jesti bube?” je Epoch-ov izvorni dokumentarac koji razotkriva skriveni plan iza globalnih “zelenih politika”, neispričane priče o poljoprivrednicima koji su prisiljeni napustiti posao, poremećaj koji će to imati u našoj opskrbi hranom i zašto se jestive kukce iznenada guraju u prvi plan kao ” Globalno zeleno rješenje.”

Voditelj “Činjenice su važne” (“Facts Matter”) na EpochTV-u Roman Balmakov proputovao je svijetom na više od 25 lokacija i intervjuirao više od 50 farmera, znanstvenika i stručnjaka u Sjedinjenim Državama, Nizozemskoj i Šri Lanki kako bi došao do istine iza ove globalne agende i istražio nadolazeće globalna prehrambena kriza koju svjetski mediji ignoriraju.

Povijest ima tendenciju rimovati se. Godine 1950., kineski komunistički vođa Mao Zedong prodao je javnosti “Veliki skok naprijed” pod zastavom napretka, ali njegova je politika dovela do najveće gladi koju je uzrokovao čovjek u povijesti, s više od 50 milijuna umrlih od gladi. Čini se da UN-ove “zelene politike” imaju obilježja novog “Zelenog skoka naprijed”, možda dobro zvuče na papiru, ali u praksi potkopavaju našu sigurnost hrane, imovinska prava, prava na vodu i predstavljaju egzistencijalnu prijetnju našim slobodama kao slobodni građani. Poznati citat glasi “Tko kontrolira opskrbu hranom kontrolira ljude”.

Ovaj dokumentarac je važan za svakoga da pogleda, ne samo zato da zna što je na vašem tanjuru, već i da ima znanja kako u budućnosti spriječiti još jednu glad koju je izazvao čovjek i zaštititi svoje slobode.

Cijeli film pogledati ovdje…

Službena web stranica: NoFarmersNoFood.com
Molimo dajte i podijelite ovaj dokumentarac: NoFarmersNoFood.com/share
Posebno zahvaljujemo Farmers Defence Force

Continue Reading

Vijesti

Dan prije nego što je umro u avionu, pisac Malog princa napisao je MOLITVU, mogla bi vam promijeniti život

Published

on

Antoine de Saint-Exupery je poznat kao pisac “Malog princa”, ali napisao je i jednu molitvu koja će mnogima promijeniti živote.

Manji je broj onih koji znaju da je Exupery bio i vojni pilot, te da je za svoje vojne zasluge nagrađen odlikovanjem Legije časti.

Najbolji pisac među pilotima i najbolji pilot među piscima umro je u avionu, od srčanog udara, leteći tijekom zadatka.

Kao pisac je ostvario sve svoje dječje fantazije kroz Avijatičara, Ratnog pilota, Noćni let i najpoznatijeg, Malog princa.

Čak i kad je bio na zadacima, Exupery nije prestajao pisati.

Molitva pisca Malog princa

Molitva, koju vam donosimo u cijelosti, je nastala u jednom od najtežih životnih razdoblja autora, kada su ga bolest, godine i ratni vihor polako lomili.

Gospodine, ne molim te za viđenja i čuda, molim tek snagu za život svednevni. Pouči me umijeću malenih koraka.

Misli mi razbistri, učini me snalažljivim, nauči me ugrabiti pravi trenutak. Daj da vidim kako je sve u životu važno.

Jakosti mi daj za red i pravu mjeru, da ne klizim kroz život poput rasipnika, već vrijeme svoje da mudro raspoređujem, pa ipak da umijem prepoznati trenutke bogate sjajem, ljepotom i milinom i odvojiti časak za užitak srca i duha.

Pomozi mi spoznati da ne koristi sanjati – niti o prošlosti, niti o budućnosti te da je najvažniji sadašnji čas, i da sve što slijedi učinim najbolje. Očuvaj me opsjene da život ima glatko teći.

Trijezan mi uvid podari u istinu da su poteškoće, porazi i padovi, neuspjesi, boli pa i katastrofe na stazi žića vjerni pratioci uz koje naša bića sazrijevaju i rastu. (Novi život)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved