Connect with us

Vijesti

SVAKIDAŠNJA JADIKOVKA Nema pobjednika na svijetu koji su ikada bili ovako poniženi u svojoj državi kao mi branitelji!

Published

on

Nekako imam osjećaj kako iz dana u dan sve više nas hrvatskih branitelja pušta suzu. Plačemo svjesni činjenice kako nismo osigurali dostojanstvo svojim suborcima, svome narodu – piše Dražen Glogović na stranici Branitelj za branitelja.

Te suze osjećaju, podsjećaju nas na surovu stvarnost. Svaka treća osoba u hrvatskoj je siromašna, a ostali su na rubu siromaštva.

400.000 Hrvata iselilo se iz domovine i sve se to događa u zemlji bogatoj resursima. To nije Hrvatska koju smo sanjali mi branitelji kada smo 91. goloruki stali pred treću vojnu silu u Europi. Naišli smo na prepreku koja se zove izdaja, zaustavlja um, misao i napredak naroda.

Zar opet moramo biti robovi u vlastitoj državi jer su vladajuće strukture koje su se desetljećima izmjenjivale kao na traci, rasprodale ono što je krvlju stvoreno i tako pljunuli na sve poginule u domovinskome ratu. Na invalide rata, na udovice, na majke, na djecu, na sve one koji su se žrtvovali za boljitak ljepe naše.

Kakve to spodobe od ljudi mogu tako nešto napraviti vlastitome narodu? Izdali su vlastiti narod, nacionalne interese, izdali su naše snove. Branili smo časno domovinu i bili ponosni što smo dio hrvatskoga sna i težnje hrvatskoga naroda kroz tisuću godina.

Božjom voljom, hrabrošću i duhom svojih ljudi, opstali smo 1991. godine, kada su nas mnogi vidjeli konačno zgažene. U tom povijesnom vremenu rodila se Hrvatska država inspirirana mukom, junaštvom i mudrošću najodličnijih muževa Hrvata, kao iskrica neumrlog duha pradjedova da zauvjek traje.

Gospodo političari prezirem vas i one koji su vas izabrali na izborima te vam tako dali mogućnost da rasprodate Hrvatsku nam svetu. Sada znamo kako snovi nikada ne postaju stvarnost. Sanjali smo Hrvatsku u kojoj ćemo svi dobro živjeti s obzirom na resurse koje Hrvatska ima ili bolje rečeno je imala.

Kako da danas priđemo ljudima i da im kažemo kako nitko od nas nije vodio osobni rat iz osobnih interesa. Vodili smo borbu za opstojnost Hrvatskoga naroda, za ljepšu i sretniju budućnost budućih naraštaja. Pogriješili smo što smo nakon veličanstvene pobjede u Oluji predali vlast izdajnicima, ratnim profiterima i reformiranim komunistima. Sumnjam da itko vidi rjesenje nevidljivih, ali opipljivih okova koji su nam nametnuti.

Dražen Glogović

Advertisement

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Vijesti

MAKLJAŽA NA VIDIKU Veliki napad Hezbolaha na izraelsku vojnu bazu

Published

on

Snimka pokazuje štetu nanesenu bazi IDF-a u blizini sjevernog grada Kiryat Shmona ranije danas, nakon što je pogođena teškim raketama koje je lansirao Hezbolah.

foto: screenshot: Hindustan Times

Hezbolah je rekao da je ispalio rakete Burkan – koje imaju veliku bojevu glavu – na kamp Gibor, sjedište 769. brigade IDF-a.

Baza, koja se nalazi u blizini grada Kiryat Shmona, pretrpjela je ogromnu štetu. Više zgrada i vozila su potpuno unušteni.

IDF tvrdi da nije bilo žrtava. Nakon napada, tvrde, mjesto za lansiranje raketa je uništeno u zračnom napadu.

Continue Reading

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved