Connect with us

Vijesti

„U francuskim Alapama pronađena baza moćne ruske službe GRU“

Published

on

Kako prenosi francuski list le Monde, zapadni obavještajci su koordiniranim naporima otkrili da je oko 15 ruskih obavještajaca iz moćne tajne službe GRU u francuskim Alapama imalo bazu iz koje su provodili tajne operacije diljem Europe.

Djelatnici elitne jedinice GRU-a, koji su prema zapadnim medijima navodno odgovorni za ubojstva po narudžbi ruske vlade, sabotaže i upravljanje takozvanim „mrtvim poštanskim sandučićima za razmjenu informacija“, bili su smješteni u Alpama u Francuskoj. Od 2014. do 2018. su više puta boravili u malim gradovima na jugoistoku Francuske, uključujući Chamonix i Evian, piše Le Monde, a prenosi Logino.com.

Napominje se da bi jedan od tih špijuna navodno mogao “biti umiješan u pokušaj atentata na Skripala u ožujku 2018.” Uz to, navodi se da su agenti GRU-a radili u Bugarskoj, Moldaviji, Crnoj Gori i drugim zemljama, ali ne i u samoj Francuskoj.

Međutim, francuski list pojašnjava da zapadne obavještajne službe nisu uspjele pronaći ni oružje niti bilo kakve druge materijalne dokaze njihove prisutnosti.

Podsjetimo, 4. ožujka 2018. su Sergej Skripal i njegova kći Julia navodno otrovani u britanskom gradu Salisburyu. London je tada za trovanje odmah optužio Rusiju.

Kasnije, u studenom 2019., španjolski ministar vanjskih poslova potvrdio je “pokušaj ruskih tajnih službi da utječu na događaje u Kataloniji”. Istovremeno, mediji su objavili novu senzaciju o trovanju bugarskog biznismena Gebreva.

Jučer je njemačko ministarstvo vanjskih poslova proglasilo je dvoje zaposlenika ruskog veleposlanstva u Berlinu „persona non grata“, a razlog je ubojstvo gruzijskog državljanina koji je imao veze s čečenskim teroristima. Nijemci su rekli da su protjerani diplomati radili za GRU.

Isto tako, Rusija je „kriva“ za navodni pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, a Atena je optužila Rusiju da je organizirala demonstracije protiv Prespanskog sporazuma i priznanja Makedonije pod novim imenom Sjeverna Makedonija, iako je te prosvjede organizirala i održala aktualna grčka vladajuća stranka „Nova demokracija“. I službena Atena je protjerala dva ruska diplomata pod istim izgovorom, a još dvojici je zabranila ulazak u zemlju.

Tako sada znamo i odakle su djelovali Putinovi obavještajci, koji u trenutku kada dobiju „zapovijed iz Moskve“, uspijevaju destabilizirati cijeli kontinent, rušiti i postavljati vlade ili javno mnijenje usmjeriti tako da podržava Rusiju i sve što je rusko, dok jadni i naivni Europljani pojma nemaju kakvu im sudbinu sprema „zlotvor iz Kremlja“.

To što u kolibi u Alpama nema nikakvih dokaza je sasvim očekivano. Pa ne bi ruski obavještajci, oni elitni koji rade za GRU, za sobom valjda ostavljali valjane osobne iskaznice ili otiske prstiju, DNK, fotografije snimljene dok u slobodno vrijeme skijaju ili prave snjegovića, plus osobne datoteke iz središnjice službe u Moskvi, a sve kako se europske tajne službe ne bi morale patiti s potvrdom njihova identiteta.

Le Monde

Advertisement

Vijesti

Zabranjena tehnologija: Parni stroj pokretan svijećom

Published

on

Ovoga puta sam svoje učenike iznenadio nečim novim… Parni stroj pokretan svijećom – pokazuje Telegramski račun Forbidden (Zabranjena) Technology

Motor je jednostavno zavojnica bakrenih cijevi napunjenih vodom. Para se nakuplja, gurajući vodu van u eksplozivnom mlazu, što zatim uzrokuje djelomični vakuum u zavojnici, koja uvlači više vode kako bi se proces ponovio.

Voda se izbacuje kao mlaz s kraja cijevi, dok se punjenje vraća u cijev pod velikim kutom, pa se u ravnoteži motor kreće u suprotnom smjeru od smjera mlazova.

izvor: Telegram kanal Forbidden Technology

Continue Reading

Vijesti

ŠOKANTNO! FED OSTAO BEZ MONOPOLA? Vrhovni sud SAD-a odobrio saveznim državama da izdaju vlastite valute!

Published

on

Stiže nam friška vijest iz SAD-a koju još nitko nije objavio. – Vrhovni sud SAD-a odlučio je 30. svibnja 2024. dati odobrenje za 40 saveznih država, koje to planiraju, da mogu izdati vlastite valute pokrivene zlatom i srebrom – ekskluzivno donosi Hrvatski ratnik.

Sud je presudio: “Sjedinjene Države održavaju dvojni bankarski sustav sastavljen od paralelnih privatnih federalnih i državnih bankarskih sustava. – Vjerujem da ćete prepoznati koliko je ovo bitna stvar…

Službeni dokument u PDF-u nalazi se na poveznici OVDJE ili na dnu objave…

Taj dvojni sustav omogućuje bankama u privatnom vlasništvu da odaberu hoće li dobiti odobrenje za poslovanje od savezne vlade ili od državne vlade.

Zbog toga su američke privatne banke, povezane s privatnim federalnim rezervama FRB-om, zatvorile 79 podružnica u samo šest tjedana čineći do sada za 2024. ukupan broj iznad 400 zatvorenih podružnica.

Pad Uprave privatnih saveznih rezervi i njene privatne američke korporacije razlog je zašto se intenzivirao tajni rat oko toga tko će ih zamijeniti.

Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država – mišljenje suda:

Sjedinjene Države održavaju dvojni sustav bankarstva sastavljen od paralelnih privatnih federalnih i državnih bankarskih sustava. Taj dvojni sustav omogućuje bankama u privatnom vlasništvu da biraju hoće li dobiti povelju od Savezne vlade ili od vlade matične državne.

Banke s federalnim statutom, koje se nazivaju nacionalne banke, jesu primarno podložni federalnom nadzoru i regulaciji. I banke s državnim poveljama, zvane državne banke, podliježu dodatnom državnom nadzoru i regulaciji. Ta dva bankovna sustava koegzistiraju i natječu se.

Raspravljeno 27. veljače 2024. – odlučeno 30. svibnja 2024.

Pripremio: Marino Čulo

Izvor: https://www.supremecourt.gov/opinions/23pdf/22-529_1b7d.pdf

P.S. Baš nas zanima kako će Federalne rezerve podnijeti gubitak monopola na tiskanje novca.

Udruga Hrvatski Ratnik

Continue Reading

Vijesti

ČUDESNO UKAZANJE UOČI BLAGDANA UZVIŠENJA KRIŽA O KOJEM NITKO… 

Published

on

ČUDESNO UKAZANJE UOČI BLAGDANA UZVIŠENJA KRIŽA O KOJEM NITKO NE ZNA! (10 stoljeće)

Pogledajte video o jednom od najvećih čuda i najslavnijih događaja u povijesti Crkve o kojem nažalost jako malo ljudi zna!

Pogledajte video koji je pripremila Izdavačka kuća Kyrios

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved