Connect with us

Vijesti

U znanstvenom članku na engleskom jeziku objavljeni svi ključni dokazi da su u vrijeme „Oluje“ Srbi dragovoljno napustili Hrvatsku

Published

on

”S lažima možete stići jako daleko, ali ne nadajte se povratku nazad”

                                                                                  (Židovska poslovica)

Nakon temeljitog istraživanja, dvoje znanstvenika, vrhunskih povjesničara, dr.sc. Ante Nazor i dr.sc. Andrijana Perković Paloš, objavili su znanstveni rad: Analysis of the reasons for the departure of a part of the Serb minority from Croatia  during Operation Storm in August 1995 (Analiza razloga odlaska dijela srpske manjine iz Hrvatske za vrijeme operacije „Oluja“ u kolovozu 1995.); (slobodan pristup na: http://st-open.unist.hr/index.php/st-open/article/view/90/64).

Taj članak jasno razotkriva i dokazuje ono što hrvatska javnost zna, a znaju i Srbi, samo i dalje uporno lažu da su „otjerani“. Otišli su iz Hrvatske dragovoljno, pripremljeno i zauvijek, jer nisu htjeli živjeti u slobodnoj i samostalnoj državi Hrvatskoj. Kad već nije mogla biti Srbija, neće u njoj živjeti.

Dokazi koji se navode u članka su brojni i potpuni, a pozivaju se na izvorne dokumente. Ti dokumenti uključuju srpske, hrvatske i međunarodne izvore, dakle i službene dokumente „Republike Srpske Krajine“, članke iz srbijanskih i crnogorskih medija, objavljene procjene i komentare srbijanskih političara i svjedočanstva Srba koji su napustili Hrvatsku. Ukratko, dokazi koje članak donosi razotkrivaju srpsku propagandu kao lažnu i čine je nekorisnom i glupom.

Taj članak treba proučiti, kopirati i proširiti, jer predstavlja dokaze da su optužbe iz Beograda neistinite. Posebno je to važno jer Srbija snima film i seriju o „zločinačkoj Oluji“, s ciljem da Hrvatsku sramoti na međunarodnoj razini. To je pokušala i s filmom „Dara iz Jasenovca“, a onda su taj film, kao jeftinu protuhrvatsku propagandu, razotkrili upravo američki stručni izvori:

1) https://variety.com/2021/film/reviews/dara-of-jasenovac-film-review-dara-iz-jasenovca-1234890745/

2) https://www.latimes.com/entertainment-arts/movies/story/2021-02-04/review-dara-jasenovac-holocaust-drama-serbia

3) https://forward.com/culture/463544/dara-of-jasenovac-serbian-oscar-controversy-genocide-holocaust-croatia/?gamp&__twitter_impression=true.

(Ispišite i sačuvajte i – proširite i te članke!)

Zahvaljujući hrvatskim povjesničarima A. Nazoru i A. Perković Paloš, za razotkrivanje prljave srbijanske propagande i obranu Hrvatske na međunarodnoj razini ne će nam trebati američka objektivnost, jer sad imamo dokaze i o istini o odlasku Srba u „Oluji“. Zato taj članak treba sačuvati i širiti po svijetu i prije i nakon što je pojavi srbijanski film sa srbijanskim lažima.

Dobrica Ćosić (srpski Otac nacije) uz ostalo ističe da je Laž u samom biću Srbina”, te “Laž je srpski državni interes” i u stilu Josepha Goebbelsa piše i govori kako u Srbiji “svaka laž na kraju postaje istina”. 

Zato je jako je važno da se širenjem pouzdanih dokaza o hrvatskim istinama što više hrvatskih građana uključi u obranu Hrvatske od srbijanskih objeda. Posebno se to odnosi na dokaze objavljene u obliku znanstvenih članaka u znanstvenim časopisima i na engleskom jeziku, jer takvi članci predstavljaju neupitne dokaze, a srbijanska protuhrvatska politika cilja na sramoćenje Hrvatske primarno na međunarodnoj razini.

Uključite se!                                                           Prof. dr. sc. Mihovil Biočić

Vijesti

Peru donio zakon kojim se transrodne osobe proglašavaju “mentalno bolesnima”

Published

on

Predsjednica Perua Dina Boluarte potpisala je dekret kojim se “transseksualizam, transvestizam, poremećaj rodnog identiteta u djetinjstvu, drugi poremećaji rodnog identiteta i fetišistički transvestizam” proglašavaju mentalnim bolestima.

Peruanske vlasti tvrde da će dekret također učiniti besplatnim psihološki tretman za ove kategorije građana, a uvjeravaju i da “kategorički potvrđuju poštivanje dostojanstva pojedinca i njegovo slobodno djelovanje u okviru ljudskih prava, pružajući im medicinsku usluge za njihove uvjete”, prenosi Daily Mail.

Aktivisti za ljudska prava vjeruju da bi klasificiranje trans i interseksualnih osoba kao mentalno bolesnih moglo otvoriti vrata konverzijskoj terapiji, koja je trenutno zabranjena u Peruu.

Konverzijska terapija je proces promjene seksualne orijentacije homoseksualaca, lezbijki ili biseksualaca u heteroseksualce, te transrodnih i rodno varijantnih osoba u cisrodne osobe.

Percy Maita-Tristan, medicinski istraživač na Sveučilištu Southern Science u Limi, rekao je da dekret pokazuje nedostatak svijesti vlasti o složenim LGBT pitanjima.

“Ne možete zanemariti kontekst da se ovo događa u superkonzervativnom društvu u kojem LGBT zajednica nema nikakva prava i gdje označavanje njih kao mentalno bolesnih otvara vrata terapiji konverzije!”, rekao je novinarima.

Dekret koji je potpisala predsjednica Perua dolazi uoči 34. obljetnice otkako je Svjetska zdravstvena organizacija uklonila homoseksualnost iz Međunarodne klasifikacije bolesti, što je izazvalo negodovanje skupina za ljudska prava.

WHO je prestao smatrati transseksualnost bolešću 2019.

Continue Reading

Vijesti

MAKLJAŽA NA VIDIKU Veliki napad Hezbolaha na izraelsku vojnu bazu

Published

on

Snimka pokazuje štetu nanesenu bazi IDF-a u blizini sjevernog grada Kiryat Shmona ranije danas, nakon što je pogođena teškim raketama koje je lansirao Hezbolah.

foto: screenshot: Hindustan Times

Hezbolah je rekao da je ispalio rakete Burkan – koje imaju veliku bojevu glavu – na kamp Gibor, sjedište 769. brigade IDF-a.

Baza, koja se nalazi u blizini grada Kiryat Shmona, pretrpjela je ogromnu štetu. Više zgrada i vozila su potpuno unušteni.

IDF tvrdi da nije bilo žrtava. Nakon napada, tvrde, mjesto za lansiranje raketa je uništeno u zračnom napadu.

Continue Reading

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved