Connect with us

Vijesti

URNEBESNO! GRMOJA NA SRPSKOJ TELEVIZIJI NAPRAVIO SHOW! Prekinuli emisiju, lavovski je branio Hrvatsku…

Published

on

U emisiji Crvena linija na srpskoj  N1 gosti su bili Miodrag Linta, predsjednik Saveza Srba iz regije, Nikola Grmoja, zastupnik MOST-a u Saboru Republike Hrvatske i Nezir Pivić, zamjenik ministra pravde Bosne i Hercegovine.

Tema emisije bila je neprocesuiranje ratnih zločinaca i skrivanje istih, suradnja zemalja po tom pitanju, najavljena tužba Srbije protiv hrvatskih pilota i Hrvatske protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prvi je govorio Linta, predsjednik saveza Srba iz regije. Ustvrdio je kako Hrvatska nije procesuirala ratne zločine nad Srbima i da je priča o Domovinskom ratu lažni mit.

“Lažni mit o Domovinskom ratu”

“I dalje od završetka rata u Hrvatskoj nema političke volje da se procesuiraju, masovni, svirepi i monstruozni zločini nad srpskim civilima, ratnim zarobljenicima, u stotinama hrvatskih gradova i mjesta, u tijeku i nakon niza hrvatskih zločinačkih vojno-policijskih akcija. Brojne činjenice pokazuju da se Hrvatska nije suočila sa svojom zločinačkom prošlošću i da u Hrvatskoj vlada, odnosno dominira, lažni mit o takozvanom Domovinskom ratu prema kojem su tobože Srbi, JNA i Srbi iz Krajine bili agresori, a Hrvatska, tobože, žrtva velikosrpske agresije. Nepobitna je činjenica da je za rat u Hrvatskoj kriv proustaški režim Franje Tuđmana čiji strateški cilj nije bilo stvaranje jedne moderne, europske države u kojoj bi Srbi imali sva nacionalna, ljudska i politička prava, nego je cilj bio stvoriti jednu etnički čista država sa što manje Srba na načelima NDH i politike Ante Pavelića” rekao je Linta.

Na njegove riječi žestoko je odgovorio hrvatski zastupnik Nikola Grmoja. Na pitanje voditeljice je li sada manje kritičan prema Vladi Andreja Plenkovića nakon što je rekao kako će zaštiti pilote protiv kojih je u Srbiji podignuta optužnica, Grmoja odgovara kako njih ne treba nitko štiti te da je Srbija dokazano agresor u ratu.

Grmoja: “Mi želimo dobro našim susjedima”

“Naše pilote nema tko od čega štiti, pa tako ni Andrej Plenković. Srbija se obvezala da neće ulaziti u bilo kakve sukobe nadležnosti, to je i sama potpisala. To ovim optužnicama Srbija nažalost čini. Ono na čemu Hrvatska treba inzistirati, a mi želimo dobro svojim susjedima, kroz ovih šest godina smo popuštali Srbiji koja nije ispunjavala kriterije iz poglavlja 23. što se tiče pristupa žrtava pravdi, što se tiče procesuiranja ratnih zločina. Isto tako, što se tiče isplate ratne odštete zbog izazivanja agresivnog rata. Srbija je pokrenula sve ratove na prostoru bivše Jugoslavije i bila je poražena. Ja kao profesor mogu poručiti samo jedno.

Ako popuštate učeniku koji ne ispunjava zadaće i koji se ne ponaša kako treba, samo mu činite štetu. A mi Srbiji želimo dobro i zato želimo da se Srbija europeizira, da postane jedna normalna uljuđena država, da procesuira zločine i da se suoči sa svojom tamnom prošlošću, a to je izazivanje ratova. Očito to još nekima nije jasno ili ne žele prihvatiti, ali morat će prihvatiti sve ono što se događalo 90-ih. Postoje snimke tenkova kako prelaze preko Dunava u Hrvatsku, snimke hrvatskih zarobljenika”, rekao je Grmoja.  Novinarka ga je pokušala zaustaviti, a Grmoja je poručio da mora reagirati na ovo što je gospodin Linta izgovorio, dodavši, “ako ga tako mogu nazvati”.

“Srbija ne može glumiti mini Haag”

“Ovdje se radi o negiranju agresije isto kao što negira i genocid u Srebrenici. Slavi ratne zločince. S takvim ljudima nema dijaloga. Sjeo sam u ovaj studio da normalnim građanima Srbije, a takvih je velika većina, poručim, da Hrvatska želi biti dobar susjed i da će baš zato inzistirati da ispuni sve obveze iz ovih poglavlja. Čuli smo ovdje da je neki cilj hrvatskog vodstva bio stvoriti državu u kojoj Srba neće biti.

Moram vas podsjetiti da u hrvatskom parlamentu sjede tri predstavnika srpske nacionalne manjine i ukupno osam predstavnika manjina što je neviđeno u Europi i svijetu, dakle Hrvatska poštuje najviše standarde. Hrvatski predstavnici u Srbiji u nekakvim koalicijama moraju ulaziti u parlament”, rekao je Grmoja.

“Vučić je pobjegao kao miš, nije branio vjekovne krajeve”

“Sva dokumentacija koju netko ima treba je dostaviti. Srbija ne može glumiti mini Haag i procesuirati navodne zločine na teritoriju drugih država. Ona je pokrenuta za unutarnje svrhe jer se Aleksandar Vučić morao odreći Rusije i osuditi rusku agresiju. To pozdravljamo. Ima nade da se Srbija pridruži Zapadnom civiliziranom svijetu. Odrekao se i Kosova, tako da vjerojatno iz tog razloga idu ove optužnice. Ja sam rekao da bi za ovakve smiješne optužnice DORH trebao pokrenuti optužnicu protiv Vučića koji je pozivao u Glini na pobunu protiv Hrvatske. Kada je krenula Oluja onda je pobjegao kao miš, nije branio te vjeokovne srpske krajeve”.

Nakratko prekinuta emisija

Emisija je na trenutak izmakla kontroli i morala je biti prekinuta zbog žučne rasprave Nezira Pivića i Miodraga Linte, na trvrdnju Pivića da je Srbija agresor u proteklom ratu.

“Brutalna je laž da je Srbija agresor. Govorite laž i neistinu”, rekao je Linta.

Autor: Autor: N. K, 

Izvor: dnevno.hr

Vijesti

Kvare se odnosi Kine i SAD… Do koje točke?

Published

on

  Tijekom posljednjih 5 godina su se drastično pokvarili odnosi Kine i Zapada. Zbog toga je ako ništa drugo red dobro pogledati kako Kina i SAD danas stoje – donosi Hladna istina.

  U samo 30 godina Kina je od ekstremno siromašne države došla do pozicije jedne od modernih tehnoloških velesila. Ona je to postigla zahvaljujući svojoj briljantnoj državnoj strategiji i zapadnoj pohlepi. Riječ je o pohlepi koja je prodala stoljeće napredka i nadmoći za 20 godina ekstremnih profita. Zapadni stanovnici su se od početka protivili toj politici, ali oni ne upravljaju državama koje su nominalne demokracije.

  Nakon proteka ta 3 desetljeća zapadni kompanije su se počele tiho buniti protiv Kine. Oni su se počeli buniti jer nisu mogli proizvesti isto kvalitetne i jeftine proizvode kao ona. Te prvo tihe pritužbe su zapadne vlade ignorirale, ali kako su one postojale sve jače vlada je na kraju morala nešto poduzeti.

  To nešto je učinila Trumpova administracija započevši tehnološki rat kojeg potom nastavlja Bidenova. Ova dva predsjednika se možemo slobodno reći ne slažu u ničem osim protivljenju Kini. Konkretni primjer tog rata kojeg je započeo SAD su TikTok, zabrana korištenja proizvoda Huawei i na kraju zabrana Kini da proizvodi moderne procesore. Konkretno SAD nije i ne može zabraniti Kini da ih proizvodi, ali može zabraniti prodaju „strojeva koji rade procesore” što je i učinio.

  Ruska invazija Ukrajine je u određenom smislu pogoršala odnose s Kinom koja zajedno s 2/3 ili 3/4 svijeta odbija osuditi agresiju. Ona ju je pogoršala pošto tehnološki razvijena Kina nastavlja prodavati svoje proizvode Rusiji. To je u stvarnosti samo isprika jer Indija i Turska rade nešto sličnog bez ikakvih posljedica, pa…

  Taj bijes Zapada na Kinu zajedno s sankcijama nisu dovele do željenih rezultata. Kao dokaz toga možemo koristiti trgovinske podatke iz 2018 i 2023 godine. Te 2018. je Kina izvezla u svijet proizvoda u vrijednosti od 2.5 bilijuna dolara, a 2023. je izvezla 3.4 bilijuna !? U postotcima je Kina bez obzira na američke sankcije zaradila 2023 godine 36 % više nego 2018 !?

  To je postigla polako napuštajući trgovinom s razvijenim zapadom i koncentriranjem na nerazvijene države. Riječ je o napuštanju koje se provodi pod zapadnim sankcijama, znači protivno kineskim željama, ali to ne mijenja činjenice.

  Koliko su se ohladili odnosi između Kine na jednoj i SAD-a na drugoj strani najbolje ukazuje broj avionskih letova. Tijekom 2019. su tjedno između SAD i Kine više od 300 puta letili avioni, a sada lete samo 63 puta. Riječ je o smanjenju od 79 % u samo 5 godina. Formalni razlog za to je odluka SAD da zabrani ruske letove iznad svog teritorija i istovjetna ruska odluka za američke. To znači da američki putnički avioni trebaju izbjegavati ruski zračni prostor zbog čega je njihov let skuplji od kineskog. Kao što smo rekli to je formalni razlog kojeg je SAD iskoristio za smanjivanje broja letova u Kinu.

  Budimo jasni pa priznajmo da u ovoj priči SAD nije loš niti je Kina dobra. Svatko od njih gleda svoje vlastite nacionalne interese i to je normalno. Da je Zapad, da su SAD i Njemačka prije gledali svoje nacionalne interese Kina bi u najboljem slučaju bila razvijena kao Indija.

  Za kraj onima koji se nadaju da će nekretninski slom uništiti kinesko gospodarstvo možemo samo poručiti uzalud Vam trud svirači. Tamošnja vlada kontrolira gospodarstvo pa se to neće dogoditi niti zbog toga, niti zbog zapadnog izvlačenja novca iz Kine.

  Njeno gospodarstvo može samo stagnirati ili padati samo zbog pogrešnih odluka vlade. To je neupitna činjenica koju se ne smije zaboraviti.

izvor: Hladna istina

Continue Reading

Vijesti

VIRALNO Propovjednik: “Preko 90% katolika ne razumije misu”

Published

on

Viralni 33-minutni govor oca Jonathana Meyera o pravoj prirodi katoličke mise otvara srca – piše Sarah Robsdottir u Aletea-i.

Otac Jonathan Meyer iz župe Svih svetih u okrugu Dearborn, Indiana, izazvao je pomutnju na internetu svojim 33-minutnim govorom koji je nedavno održao na katoličkoj muškoj konferenciji o žrtvi mise. Njegovu su poruku uhvatili na YouTube Kanal Sluga Božjih i prikupili je više od 440.000 pregleda i više od tisuću komentara u samo nekoliko tjedana.

Otac Meyer istaknuti je propovjednik u Nacionalnoj euharistijskoj obnovi koja se odvija dijelom kao reakcija na studiju Pew Research iz 2019. koja je pokazala da 69% katolika ne vjeruje u stvarnu Kristovu prisutnost u euharistiji.

“Ali postoji veći problem od toga”: Fr. Meyer se bavi ovom zapanjujućom statistikom na početku svog govora objašnjavajući da, prema njegovoj procjeni, “više od 90% katolika” nema pristojno razumijevanje zašto uopće idu na misu. Otac Meyer rješava ovu alarmantnu procjenu svojim tipičnim šaljivim stilom i uključivanjem publike u živahnu vježbu pitanja/odgovora.

Na kraju je vlč. Meyer citira Katekizam, jasno stavljajući do znanja da je razlog broj jedan zašto katolici moraju sudjelovati u misi taj što je to “ponovno predstavljanje Kalvarije, vječnu žrtvu Jaganjca Božjeg za grijehe svijeta”.

A odaziv je bio nevjerojatan. Ne samo da je poruka postala viralna, već i komentari na YouTube stranici Sluga Božjih govore sami za sebe.

Na primjer, @angelahagemeyer398 je napisala: “Ovaj svećenik je u 35 minuta upravo objasnio ono za što su mi trebale godine da naučim. OVO bi se trebalo igrati u svakom RCIA-u, razredu prve pričesti, pripremi za krizmu i u župi. Nedostatak tih informacija doista je razlog zašto naši ljudi posrću. Slava Bogu za ovog svećenika.”

izvor: Aleteia

Continue Reading

Vijesti

Organizira se tribina i pokreće inicijativa za povratkom Hrvata iz Južne Amerike

Published

on

Potaknuti informacijama koje je dobila redakcija Hrvatskog glasnika o situaciji u kojoj se nalaze Hrvati u Južnoj Americi poglavito u Argentini, Paragvaju, Boliviji i Venezueli, od kojih neki trebaju vizu da bi došli u Hrvatsku, a na temelju općeg demografskog sloma u Hrvatskoj, te nekontroliranim uvozom radne snage iz Nepala, Indije, Filipina ili pokušaju integracija ilegalnih migranata redakcija Hrvatskog glasnika odlučila se na ovaj pokušaj. Povratak Hrvata nacionalni je interes i inicijativa neće i ne smije imati političku konotaciju.

Cilj nam je pokrenuti stvari s mrtve točke, inzistirati da vlast pojednostavi dobivanje hrvatskih dokumenata, maksimalno ubrza izdavanje istih, ne dozvoliti da dijaspora čeka bez razloga dokumente po tri godine. Hrvatska diplomacija nije samo tu da se bavi međunarodnim odnosima, već da konzularni dijelovi veleposlanstava i konzulata budu dijaspori na raspolaganju, te da rade posao za koji su plaćeni, a izdavanje dokumenata nacionalni je interes. Razotkriti ćemo tkome smeta hrvatska dijaspora. Tko je taj koji onemogućava povratak Hrvata u svoju domovinu i revitalizaciju demografski devastiranih područja.

Na tribini ćemo okupiti najeminentnije hrvatske stručnjake iz demografije, koji će objasniti koliki demografski učinak može polučiti organizirana akcija povratka hrvatske dijaspore, njihovih potomaka u demografski opustošene krajeve Hrvatske, te što će taj povratak značiti za budućnost opstanka hrvatskog naroda i hrvatske države.

Pozvat ćemo najbolje stručnjake s područja ekonomije i financija koji će objasniti ekonomski značaj za hrvatsko gospodarstvo, financijski učinak na državni proračun, oporavak zdravstvenog i socijalnog sustava, te koliko znači dolazak obrazovanih deficitarnih zanimanja za hrvatsko gospodarstvo. Što znači kada novac puni državni proračun, ne odlazi van Hrvatske, novac koji će potaknuti rast dodatne vrijednosti i rast hrvatske ekonomije.

O uključenju tih ljudi u hrvatsko društvo, njihovoj socijalizaciji i uključivanju u sve tokove društva, govorit će najeminentniji sociolozi i psiholozi.

Pravnici će govoriti o ustavno pravnim aspektima i izazovima koji bi se mogli pojaviti u organizaciji njihovog povratka.

Iznijeti ćemo prijedloge o uključenju hrvatske države, Vlade Republike Hrvatske, od organiziranih charter avionskih linija u organiziranom prijevozu jer najveći broj hrvatskih iseljenika nema novaca da plati avionske karte za odlazak u nepoznato, pogotovo ako se vraćaju cijele obitelji. Poneki od njih, pogotovo u državama poput Bolivije ili Venezuele preživljavaju s dvadesetak dolara mjesečno. Nekima su konzularni uredi udaljeni nekoliko tisuća kilometara u nekoj drugoj državi.

Spremaju li se brodovi s Hrvatima u suprotnom smjeru…

Ponudit ćemo vlasti ideju o kupovini praznih nekretnina po Slavoniji, Lici Banovini i davanje na višegodišnje korištenje ili prodaju pod povoljnim višegodišnjim uvjetima. U Hrvatskoj su tisuće nekretnina prazne, a uslijed ne održavanja propadaju.

Stoga, naselimo Hrvatsku Hrvatima, zaposlimo Hrvate, neće nam trebati ni Filipinci, ni Indijci, ni Nepalci ni ilegalni imigranti, imat ćemo Hrvate, spasit ćemo narod, a narod tvori državu. Sat otkucava, kazaljka se neumoljivo primiče prema 12 sati kada će zvonio označiti kraj i zato – Vratimo ih!

Na tribinu ćemo pozvati sve strukture vlasti, od premijera, ministara, predsjednika države i predsjednike svih parlamentarnih stranaka. Sve ćemo ih izvesti na brisani prostor da vidimo, i da saznamo imali političke volje i tko od njih nije za našu inicijativu za spas naroda i države. Gospodo sat otkucava, piše Hrvatski glasnik

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved