Connect with us

Vijesti

ZABRANA PRISTUPA TRGU SV. MARKA JE ZNAK PANIČNOG STRAHA VLADAJUĆIH STRUKTURA OD VLASTITOG NARODA

Published

on

Strah je uvijek posljedica osjećaja krivnje. Jučerašnji očajnički i tragični čin Danijela Bezuka mora se dobro i trezveno analizirati. Njegova posljednja objava na Facebook-u jasna je poruka što ga je nagnulo na to bezumno, ali i očajnički djelo. Ovom prilikom izražavam svoju iskrenu sućut Danijelovoj obitelji – piše Karolina Vidović-Krišto na svom fb profilu.

Policajac Oskar Fiuri, kojem ovom prilikom želim brz oporavak, pritom zahvaljujući dragome Bogu da nije smrtno stradao, zapravo je žrtva devastiranog i nepravednog sustava koji je nažalost odnio i Danijelov mladi život. Već godinama je uobičajeno, primjerice u Njemačkoj, da policija na takvim lokacijama nosi zaštitne prsluke. Zašto ih naša policija nema.

Osjećaj nemoći običnih smrtnika i bahatost vladajućeg kartela

Prosječni građanin u Hrvatskoj na svakom koraku osjeća društvenu nepravdu i bahatost vladajućeg kartela kojeg čine politička elita, pravosuđe i mediji. Kakav se osjećaj stvara kada na početku korona krize ugostitelji moraju zatvarati svoje objekte, kada hrvatski građani masovno gube posao ili im se drastično smanjuju plaće, i to sve po nalogu političke elite, da bismo sada saznali da ti isti ljudi, koji su tim zabranama prouzročili tu krizu, uredno se sastajali po mračnim klubovima, gdje besplatno jedu i piju, a u društvu im je stroj za brojanje novaca?

Kakav se osjećaj stvara kad saznamo da u taj klub zalazi i predsjednik županijskog suda, čija, pak, sestra surađuje s tvrtkom uhićenog direktora Janafa, vlasnika tog kluba, a istražni postupak protiv istog vodi sud na čijem je čelu sudac koji s njim posluje?

Je li normalno da jedan od vodećih novinara izjavljuje da u tim druženjima i svoj toj dekadenciji za koju smo saznali, ne vidi ništa čudno (ovdje ću podsjetiti na sličan slučaj čuvenog njemačkog novinara Michaela Friedmann-a kojem je nakon sličnog javnog skandala vjerodostojnost došla u pitanje, te je dobio otkaz)?

Kakav se osjećaj stvara kad saznamo za možebitnu korupciju na projektu vjetropark Krš-Pađene, i to u iznosu od 2 milijarde i 200 milijuna kuna, a vladajući krugovi poručuju kako ne će dopustiti saborsku raspravo o tome (iako je to ustavna obveza, a ne dobra volja)? Oni time jasno poručuju – „mi smo dobili izbore pa smijemo krasti“!

Kakav se osjećaj stvara kada u nekakvoj bagatelnoj aferi zbog nekakvih SMS poruka čovjek koji je na radnom mjestu vozača bude u višemjesečnom pritvoru, a istovremeno u slučaju Agrokor, gdje je riječ o desecima milijardama kuna, nitko nije bio ni dana u istražnom zatvoru? Prošli tjedan smo saznali da Ivica Todorić i Piruška Canjuga nisu krivi, a tu presudu je donijela sutkinja koja je supruga Plenkovićevog provoditelja medijskih manipulacija na HRT-u Mislava Stipića, koji je usput isto zalazio u mračni klub. Taj isti Ivica Todorić živi u dvorcu i glumi vladara Hrvatske, jer država nema namjeru primijeniti mehanizme kao primjerice prema obitelji Cvetković s petero djece koju je zbog dvije neplaćene rate kredita izbacila na cestu.

Kakav se osjećaj stvara kada saborski zastupnik Milorad Pupovac javno bez ikakvog srama štiti ratne zločine te zahtjeva njihovo neprocesuiranje? A taj isti Milorad Pupovac je najbitniji koalicijski partner Vlade Andreja Plenkovića i HDZ-a, a taj HDZ pomoću lažnih medija glumi kako je domoljubna stranka. Ta ista Vlada ne daje dostojanstvene plaće hrvatskim učiteljima ili policajcima, a istovremeno ne dopušta sprečavanja opće korupcije, već, dapače, poreznim novcem svojih osiromašenih građana kupuje naklonost medija. Tako imamo različite proračunske stavke „za potporu demokracije“ i ostalih izmišljenih programa koji onda završavaju kod vlasnika raznih medija. A vlasnici tih medija ne žive od čitanosti ili gledanosti, već od poreznih sredstava. Uvjeti rada novinara su ispod svake razine. Kako je to moguće? Vrlo jednostavno – kome se mogu novinari obratiti kad se nad njima vrši mobbing, kad im se sprječava pisanje ili kad dobiju otkaz? Od hrvatskih sudova ne mogu očekivati pravdu, toga smo svi svjesni.

Ovo sve navedeno dovodi prosječnog stanovnika Hrvatske u stanje očaja. Politika i pravosuđe čine tu nepravdu, a mediji različitim manipulacijama prešućuju istinu ili izvrću činjenice. Poznat je slučaj mladog češkog studenta Jana Pallacha, koji je izvršio suicid samospaljivanjem na mostu u Pragu kada je shvatio da su tadašnje sovjetske trupe slomile tadašnje „Praško proljeće“.

U Hrvatskoj je 3246 branitelja počinilo suicid. Ta užasna činjenica obavijena je zavjetom šutnje i bezosjećajnosti ključnih činitelja društva. Danijel Bezuk je očigledno htio upozoriti na društvenu nepravdu i izazvati pozornost. Pritom si je oduzeo život. Svi mi, pogotovo oni koji nose društvenu odgovornost u medijima, pravosuđu i politici, moramo se zapitati koju nam je poruku htio poslati Danijel Bezuk. Kad zakažu redovne institucije tada nastaje društvena tjeskoba, preuzimanje pravde u svoje ruke od strane pojedinaca, opća društvena depresija, te kaos.

Stoga Vladu od nezadovoljstva ne će spasiti ni postavljanje tenkova oko Trga Svetog Marka, već stvarni i korijeniti zaokret u politici. Hrvatska je bogata država časnih, poštenih i vrijednih ljudi, koji su svugdje u svijetu cijenjeni, osim u svojoj domovini.

Hrvatski problem su korumpirane elite koje moramo zamijeniti. I zato borba za pravdu i vladavinu prava nema alternativu.

Karolina Vidović-Krišto

Vijesti

Izrael napao ključni sustav protuzračne obrane iranskog nuklearnog postrojenja!

Published

on

Američki televizijski kanal ABC News, pozivajući se na anonimni izvor u američkoj administraciji, izvještava o nedavnoj operaciji IS-a usmjerenoj protiv sustava protuzračne obrane povezanog s iranskim nuklearnim programom.

Prema ovom izvoru, izraelski avioni napali su radarsku opremu koja se nalazi u blizini Isfahana. Operacija je izvedena bez narušavanja iranskog zračnog prostora – zrakoplovi su ispalili projektile iznad iračkog teritorija i odmah se vratili.

Svrha ove operacije, prema anonimnom dužnosniku, bila je pokazati Iranu sposobnosti izraelskih oružanih snaga, pokušavajući pritom ne zaoštravati napetosti u regiji.

Saudijski TV kanal Al Hadath potvrdio je ovu informaciju, dodajući da su u napadu sudjelovala tri borbena aviona F-35. Napominje se da je raketni napad izveden na element protuzračne obrane koji štiti nuklearno postrojenje u Natanzu.

Osim toga, fotografije krhotina projektila otkrivene su i objavljene na iračkim društvenim mrežama.

Na internetu se nagađa da bi to moglo biti izraelsko streljivo zrak-zemlja, poput Anchor Kahola (Blue Sparrow) ili Popeye, koje se koristi za simulaciju balističkih projektila tijekom trenažnog lansiranja.

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Znate li da je 12 milijuna Nijemaca etnički očišćeno nakon Drugog svjetskog rata?

Published

on

Amerikanci ne znaju ništa o pravoj povijesti. Jeste li znali da je 12 milijuna Nijemaca etnički očišćeno nakon Drugog svjetskog rata? Jeste li znali da ih je pola milijuna ubijeno jer su govorili njemački? Da su Djecu postrojili i strijeljali?

“Preko 2 milijuna žena i djece silovano je na kraju rata. Mnogi od njih su zbog toga umrli ili se ubili.”
U Čehoslovačkoj su postrojili njemačke civile (od kojih su mnogi tamo živjeli stoljećima), i pregazili im noge kamionima. Prisilili su ih da sami sebi kopaju grobove.

Nisu svi bili Nijemci. Neki od njih su samo govorili njemački.

12 milijuna njemačkih civila protjerano je diljem istočne Europe — silom su im oduzeti domovi, imovina i državljanstvo zbog zločina govorenja njemačkog jezika. Stotine tisuća njih umrlo je od gladi.

Ovo etničko protjerivanje bilo je najveće u ljudskoj povijesti, a ipak nikada niste čuli za njega.
Zašto? Potičem sve da pogledaju ovaj dokumentarac – kaže mlada politička komentatorica Candace Owens.

Continue Reading

Vijesti

Grijeh nečinjenja onog što se mora najveći je grijeh!

Published

on

Milanović je problem?! Za njega se zna tko je, što je, čiji je i kakav je, i naravno da mu sve pamtimo. Tko god misli da postoji veći zlotvor od AP-paničara i narcisa, vara se. Shvaćate li što nam sada podmeću?

Podkasteri se angažirali da upiru prstom u Milanovića kako bi se zaboravilo na vođu kriminalne osuđene organizacije koja se, da se držalo tog Ustava, ne bi smjela nikada više niti kandidirati. – piše ‘Ono što bi ti trebao/la raditi, a ne radiš‘…

Sve komunjare treba lustrirati, a to, između ostalog, znači da nikad više ne smiju obnašati niti jednu javnu funkciju i raditi u državnim službama. Dakle, prvi kriminalac je AP, a kad njega maknemo, možemo suditi Milanoviću za sve što je on radio ili nije radio, a trebao je jer se griješi mišlju, riječima, ali i PROPUSTOM.

GRIJEH NEČINJENJA PRAVIH STVARI NAJVEĆI JE GRIJEH!

Svi naši političari hulje su izdajničke jer nitko nije išao do kraja poginuti za narod i činiti prave stvari. I HDZ i SDP komunjarske su partije, dva krila ISTE PTICE.

Znate po čemu je SDP barem malo pošteniji?

Za njih barem znamo tko su. Ne glume katolike, demokršćane, ne glume sve ono što adezenjare glume da jesu, a nisu. Istanbulsko zlo nisu nam SDP-ovci uveli, nego veliki demokršćani, HDZ-ovci.

Neki kradu Bogu dane poput propalih salonskih filozofa diskutirajući o tome kako nije ustavno ovo pa ono, a bili su ‘v riti’ zločinačkoj organizaciji kad je, godinama kršeći Ustav i sva ljudska prava, uopće grabila vlast. Tad nisu lajali o kršenju Ustava.

Odjednom se drže Ustava. Oportunisti.

Je li Ustavno raseljavati narod? Ustavni sud pisnuo o tome nije.

Donosili su kriminalne zakone, ukinuli zakon o porijeklu imovine, uveli najđavolskiji ovršni zakon kojim povređuju dom koji nam je Ustavom zagarantiran, ali su pljuvali 30 godina na isti taj Ustav.

Dajte otkaze odmah, svih vas 9 licemjernih neustavnih sudaca! Rugate se narodu!

Ovo što Milanović sada radi isto je ono što ste svi vi radili 30 godina! Samo je primijenio vaše metode i sad on jedini krši sveti ustav, a vi ne?! Farizejčine! Ne vrijeđajte nam više inteligenciju!

Zar je problem ako jedno zlo zamijene drugim?

Niste pisnuli na sav kriminal koji su nam ovi radili i još rade! Pisnuli niste o prevarnom izbornom sustavu! Što to ne mijenjate i ne proglasite neustavnim takav izborni sustav, nakaradan, nepošten, nelogičan i kriminalan?!

I vi kršite Ustav, svih vas 9 antinarodnih lažnih sudaca tog privatnog partijskog suda! Zašto ne priznate narodu da ste privatni sud?

Kad god vas je narod tražio da zaštitite ustavna prava narodu, ograđivali ste se, lajali da niste nadležni ili totalno ignorirali! Krali su nam referendume, a vi ste to podržavali! Gubite se više odakle ste i došli, i sjašite s narodne grbače!

Izvor: Ono što bi ti trebao/la raditi, a ne radiš / telegram

Udruga Hrvatski Ratnik

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved