Connect with us

Vijesti

Zastupnički dom Kongresa: OPOZIV BIDENA!

Published

on

Joe Biden se suočava s istragom o opozivu dok se izbori u SAD-u zahuktavaju. Predsjednik Zastupničkog doma Kevin McCarthy danas je dao zeleno svjetlo republikancima za pokretanje istrage o obiteljskom poslovanju predsjednika. U roku od nekoliko sati nakon što je Kongres nastavio s radom danas nakon ljetne stanke, McCarthy je naložio najvišim republikancima da provedu istragu o optužbama za korupciju protiv američkog predsjednika.

Odluka je uslijedila nakon što su republikanci mjesecima pokušavali povezati Bidena sa sumnjivim poslovnim pothvatima njegova sina, Huntera Bidena, čija je povijest seksualnih prijestupa, droge i sumnjivog novca donijela priličan teret za sadašnju postavu Bijele kuće. No, dok republikanci tek trebaju pronaći jasne dokaze o nedjelu predsjednika, McCarthy je rekao da se čini da postoji jasna “kultura korupcije” koja zahtijeva daljnju istragu. “Kroz naše istrage, otkrili smo da je predsjednik Biden lagao američkom narodu o svojim saznanjima o inozemnim poslovima svoje obitelji”, tvrdi.

“Očevici su posvjedočili da se predsjednik uključio u više telefonskih poziva i imao više interakcija; poslovne večere su rezultirale automobilima i milijunima dolara njegovom sinu – i poslovnim partnerima njegova sina. Također, znamo da bankovni zapisi pokazuju da je gotovo 20 milijuna dolara isplata usmjereno članovima i suradnicima Bidenove obitelji kroz razne lažne tvrtke. Ovo su optužbe za zloporabu ovlasti, opstrukciju i korupciju i zahtijevaju daljnju istragu Zastupničkog doma”, tvrdi McCarthy.

Istraga o opozivu bila bi prvi korak prema donošenju članaka o opozivu protiv Bidena – baš kao što se Trump suočio s dva opoziva tijekom svoje četiri godine na dužnosti – i ojačala nadzorne ovlasti Zastupničkog doma da dobije više dokumenata i svjedočenja, uključujući, potencijalno, od samog Huntera. Za opoziv bi trebao biti donesen članak o opozivu jednostavnom većinom, nakon toga bi uslijedilo suđenje za opoziv i, na kraju, dvotrećinska većina glasova u Senatu koja je malo vjerojatna. Dakle, ovo je vrlo vjerojatno predizborni potez da se “baci mrlja” na Bidena, slično kao i na Trumpa.

Bijela kuća opetovano je inzistirala na tome da Biden nije bio uključen u poslovne poslove svog sina, a demokrati kažu da je poticanje istrage znak koliko je McCarthy vjeran svom desnom boku. U to se vrijeme McCarthy borio da dobije glasove koji su mu bili potrebni sve dok pripadnicima krajnje desnice nije dao niz ustupaka. Odluka da se podrži istraga o opozivu dolazi u trenutku kada se McCarthy suočava sa sve većim pritiskom nekih ekstremnih članova koji žele dublje rezove potrošnje i mjesecima agitiraju za oštriji stav prema Bidenu. Ipak, čak i nakon govornikove najave, neki republikanci i dalje su bili nezadovoljni. “Ovo je mali korak nakon tjedana pritiska konzervativaca u Zastupničkom domu da se učini više. Moramo djelovati brže”, rekao je kongresmen s Floride Matt Gaetz, član Trumpovog krila “Učinimo Ameriku ponovno velikom”.

No, čelnik demokratske manjine u Zastupničkom domu Hakeem Jeffries opisao je odluku kao “političku osvetničku turneju kojoj nedostaje bilo kakva činjenična ili ustavna osnova”, dok je viši savjetnik Bijele kuće Ian Sams rekao da je potez “ekstremna politika u svom najgorem obliku”. “Republikanci u Zastupničkom domu istražuju predsjednika 9 mjeseci i nisu našli nikakve dokaze o nedjelu. Njegovi vlastiti članovi GOP-a su to rekli”, napisao je Sams na X. Istragu će voditi predsjednik Odbora za nadzor i odgovornost Predstavničkog doma James Comer, radeći u suradnji s predsjednikom Odbora za pravosuđe Jimom Jordanom i predsjednikom Odbora za načine i sredstva Jasonom Smithom.

Geopolitika | Twitter | Breitbart | Croativ.net

Advertisement

Vijesti

DIRLJIVO SVJEDOČANSTVO Od ateista do Marijinog ratnika

Published

on

U podcastu Oasis in tempore kod Petra Jurčevića, gostovao je Miljenko Jurić.

Dirljivo životno svjedočanstvo, zanimljiv i autentičan Jurić govorio je o svom životu, supruzi, obitelji, Marijinim ratnicima još iz vremena korone, volontiranju, te kako su ‘osobe s posebnim potrebama’ promijenile njegov život i konačno dovele do Isusa.

Continue Reading

Vijesti

Legenda o Ludbergi

Published

on

Ludberga je rođena 1. travnja 1141. godine, nedaleko od Varaždinskih Toplica kao kćerka upravitelja imanja grofa Bele II. Stasala je u prelijepu i obrazovanu djevojku kad ju je zaveo vitez Ulrik piše Selo.hr.

Pokajavši se, Ludbrega je požrtvovno brinući se o svom sinčiću Theobaldu živjela isposničkim životom, pomažući siromašnima i bolesnima. Pokajnički život prekinuo je ponovno nečastivi u liku eremita i zaveo je po drugi put. Bježeći pred njim, našla je utočište u jednoj od malenih vinogradarskih kućica pokrivenih slamom koje još od rimskih vremena ukrašavaju vinorodna brda iznad Iovie. Ludberga je počela obrađivati vinograd i postala je vješta i poznata vinogradarka.

Svoje je vino darivala crkvama, kapelicama i samostanima za sveti obred, a legenda kaže da je njeno vino jednom čak ubrzalo izbor pape u Viterbu, jer je kardinal iz Budima, čudotvorno točivši vino iz nepresušne bačve skratio vrijeme konzistorijuma. I Theobald je postao vinogradar koji je svoje umijeće usavršio u dalekoj Burgundiji gdje je nastavio tradiciju pravljenja najboljih vina. U svojim zrelim godinama Ludberga je još uvijek bila izrazito lijepa i nečastivi je odlučio opet je staviti na kušnju.

Pojavio se u liku prebogatog grofa koji ju je htio zavesti i preoteti joj vinograd. Ali ovaj put se nije dala prevariti. Sav jed zbog bijede i nesreća proživljenih u mladosti kulminirao je u furioznom naletu bijesa. Nečastivog je pomoću drvenog križa takvom silinom zabila u zemlju da je na suprotnoj strani zemljine kugle eksplodirala Antipodravina i od nje je preostao samo vulkanski otočić Antipodes.

Na taj događaj ukazuje izvor slane vode koja se i danas može zapaliti jer dolazi iz samog središta Zemlje.

TZ Ludbreg

Continue Reading

Vijesti

Bivši gradonačelnik iz Zelenih o uspjehu AfD kod mladih: Svakodnevno doživljavaju što znači ilegalna migracija

Published

on

Masovne migracije kao jedan od razloga uspjeha desnice kod mladih. Popularni gradonačelnik njemačkog Tübingena Boris Palmer uspjeh stranke Alternativa za Njemačku (AfD) među mlađim glasačima propisao je posljedicama masovne migracije.

Zanimljivo je da je Palmer bio dugogodišnji član stranke Zelenih, no izbačen je kada je počeo upozoravati na masovne migracije – donosi Narod.hr.

“Svakodnevno doživljavaju što znači ilegalna migracija. Prije svega, mladići koji su došli sami mijenjaju životnu sredinu mladih. U parku, u klubu, na ulici, u autobusu, na kolodvoru, u školskom dvorištu”, napisao je Palmer na Facebooku u ponedjeljak.

Palmer je nekoć bio gradonačelnik iz redova Zelene stranke. No kako je postajao sve poznatiji po svom javnom izražavanju protiv masovne imigracije i drugih političkih tabua, stranka je radila na njegovom izbacivanju. Unatoč tome, ostao je toliko popularan među građanima svog grada da su ga izabrali kao neovisnog gradonačelnika, što znači da Tübingenom upravlja neovisno o bilo kojoj političkoj stranci, prenosi Remix.

Tvrdi da ljevica šteti zaštiti klime

Upozorio je da svatko tko je u kontaktu s mladim ljudima u Njemačkoj zna da oni opetovano primjećuju “njihov strah od sklonosti migranata prema nasilju”, ali da se to stajalište ne shvaća ozbiljno ili “diskreditira kao rasizam”.

Georg Pazderski (L), Chairman of Berlin section of German right-wing ‘Alternative for Germany’ (AfD) party, AfD co-leader Alexander Gauland (3-R), Beatrix von Storch of AfD (2-R) and AfD co-leader Joerg Meuthen (R) take part in a march of the ‘Alternative for Germany’ (AfD) party in Berlin, Germany, EPA/OMER MESSINGER

Palmerovu tvrdnju podupiru podaci o kriminalu u zemlji iz federalnog ministarstva unutarnjih poslova. Oni pokazuju da je nasilni zločin dosegao rekordne razine 2023., pri čemu su stranci počinili šest od deset nasilnih zločina. Njegov stav o nasilju migranata u vlakovima također je potkrijepljen podacima. Što se tiče školskog sustava, štetan učinak migranata, uključujući i nasilje, otvorena je tema u njemačkim medijima.

Nadalje, Palmer ukazuje na “dogme budnosti i otvorenih granica” koje ne odgovaraju stvarnosti života mladih ljudi. Kao rezultat toga, “oni se preorijentiraju i glasaju za stranku koja barem ne odbacuje njihovu zabrinutost kao lošu i pogrešnu od samog početka.”

Palmer tvrdi da AfD neće “riješiti problem” i kaže da većina mladih nije “dovoljno glupa” da vjeruje da AfD to može učiniti. Međutim, ti mladi ljudi neće glasati za stranke koje ih pokušavaju označiti kao rasiste ili kao dio problema.

Rekao je da ljevica samo šteti zaštiti klime, jer borbu protiv klimatskih promjena povezuje s borbom protiv desnice.

AfD je nakon nedjeljnih izbora za EU postao druga najveća njemačka stranka u Europskom parlamentu osvojivši 16 posto glasova. AfD je obećao deportirati milijune migranata, boriti se protiv migrantskog kriminala i osigurati njemački školski sustav.

izvor: Narod.hr

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved