Connect with us

Vijesti

1200 vrhunskih znanstvenika, među njima i nobelovac Ivar Giaever tvrde da klimatske opasnosti ne postoje

Published

on

Povećanje samo 0,9 % u 150 godina Dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 1973. godine, Ivar Giaever prvi je potpisnik peticije preko 1200 znanstvenika (pretežno fizičara, geofizičara, astrofizičara i geologa) koji upozoravaju cijeli svijet da klimatske opasnosti ne postoje – piše Igor Drenjančević u Hop.com.hr

Foto: slika zaslona & video Foreign Policy Magazin

Ali cijeli svijet radije sluša Gretu Thunberg: tako ide cijeli svijet  u propast zasnovan na ljudskoj gluposti.

Nobelovac Giaever kaže kako ga je globalno zatopljenje počelo zanimati 2008. godine kada je pozvan da sudjeluje na okruglom stolu o tom pitanju, a za pripremu je temu proučio iz literature dostupne na internetu.

Otkrio je da postoji opće uvjerenje da će prosječna površinska temperatura na cijeloj zemlji porasti s oko 288 K (kelvina) na 289 K za oko 150 godina, . Okolnost je predstavljena kao dokaz alarmantne anomalne klimatske promjene, ali povećanje od 0,3% u 150 g. – primjećuje profesor – znači samo jedno: klima je bila iznenađujuće stabilna. Više od klimatskih promjena!

Godine 2011. Američko fizikalno društvo (APS) bombastično najavljuje: «Dokazi su nepobitni, globalno zatopljenje je u tijeku. Ako se ne poduzmu mjere ublažavanja, vjerojatno će doći do značajnih kvarova u fizičkim i ekološkim sustavima planeta, društvenim sustavima te ljudskoj sigurnosti i zdravlju. Moramo sada smanjiti emisije stakleničkih plinova.”

Kao odgovor, profesor je odlučio dati ostavku u APS-u.

Ubrzo se otkrivaju razlozi drastične odluke navedenog društva.

Prije svega, ništa u znanosti nije nepobitno, pa se ova znanstvena skupina predstavljala kao politička ili čak vjerska udruga.

Zašto je APS alarmirao današnji svijet u odnosu na onaj prije 150 godina kada je, očito, danas sve bolje nego prije 150 godina? Konačno, pretpostavku ODA-e dezavuiraju činjenice, s obzirom na to da se najviša temperatura zabilježena do 2015. (godine održavanja konferencije) dogodila 1998.: ukratko, ODA  se žalila na klimatske promjene kojih nema!

Globalno zatopljenje, nova religija

“Ja sam Norvežanin – šali se dobitnik Nobelove nagrade – mislim da ne bih trebao brinuti o malo grijanja”. Nadalje, primjećuje da su se slični alarmi dizali desetljećima ranije u vezi s kiselim kišama, ozonskom rupom i krčenjem šuma, ali čovječanstvo još uvijek napreduje kao i uvijek.

Često se čuje o navodno velikom broju znanstvenika koji bi se uvjerili u ozbiljnost problema. Ali broj nije bitan: jedino je važno jesu li u pravu ili u krivu.

Umjesto toga, trebali bismo se užasavati jednostrane propagande u medijima, i sav novac bačen na alternativne izvore energije, kada tolika djeca diljem svijeta idu navečer gladna u krevet. Globalno zatopljenje je postalo nova religija jer je o tome zabranjeno raspravljati, kao što se ne raspravlja o vjerskim dogmama.

Nadalje, trebali bismo pitati APS: ali koja je optimalna prosječna temperatura za Zemlju? APS ne reagira. Nitko nam ne govori tu optimalnu temperaturu. Je li to možda onaj od prije 150 godina? I zašto? Možda bi dva stupnja više bilo bolje. Ili možda dva stupnja manje.

Ali  između 1998. i 2015. temperatura uopće nije rasla, ali je tih godina CO2 rastao bez prestanka? Kako bi otklonile uzbunu, neke su zemlje odlučile dati prednost obnovljivim izvorima energije.

Na primjer, Sjedinjene Države prozivaju na 10% alkohola u benzinu. To je vrlo glupa stvar: Amerikanci ponekad rade glupe stvari. Alkohol koji se dodaje benzinu radi se od kukuruza, ali kukuruz je hrana i s tim glupim izborom sada hrana košta više.

Istina je da se klima uvijek mijenjala, sa ili bez antropogenih emisija CO2. S tim u vezi, zanimljivo je, dakle, da kada govorimo o klimatskim promjenama, to se uvijek predstavlja kao promjena na gore. Pod pretpostavkom da CO2 mijenja klimu, zašto bi to nužno bilo na gore? Žalimo se na podizanje razine mora za nekoliko milimetara, no završetkom zadnje glacijacije razina mora se u samo nekoliko godina podigla za 100 metara.

Uragani koji su pogodili Sjedinjene Države od 1850. nisu se povećali u broju ili jačini. Pa, ne morate čak ni biti znanstvenik da provjerite podatke, pa vidite da je temperatura pala između 1940. i 1980. ili između 1998. i 2015. unatoč nemilosrdnom porastu CO2, ili da prebrojite broj uragana koji su pogodili Ameriku i njihovoj snazi –  vidjeti ćete da su  sada manje nego u prošlosti.

Međutim, svi bismo trebali biti zabrinuti jer postoje lažovi koji mlade ljude indoktriniraju  kako se planet raspada već 150 godina. Umjesto toga, 150 godina ništa nije savršeno, ali sve je bolje: živimo duže, imamo bolje zdravlje, sve je bolje.

Solarne i vjetroelektrane je vrlo skup način proizvodnje energije, a razlog zašto smo danas zdraviji i spremniji nego što smo bili prije dvjesto godina je taj što imamo dostupnu jeftinu energiju, zahvaljujući nafti, ugljenu, plinu …

Autor: Igor Drenjančević/Hop.com.hr

Vijesti

Sporazum WHO-a o pandemiji poražen, barem za sada

Published

on

Pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove WHO-ovog sporazuma o pandemiji i amandmana na Međunarodne zdravstvene propise prije krajnjeg roka 24. svibnja, ali neki kritičari prijedloga upozorili su na preuranjeno slavlje – piše Michael Nevradakis Ph.D., u The Defender.

Građani SAD-a: Zahtijevaju od Kongresa da istraži skokovito visoke stope smrtnosti

Ovaj je članak izvorno objavio The Defender — web mjesto za vijesti i poglede Children’s Health Defense.

Pregovori za predloženi “sporazum o pandemiji” Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) – ili “ugovor o pandemiji” – i izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) nisu uspjeli, barem za sada.

New York Times je izvijestio da pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove dvaju dokumenata prije 24. svibnja, krajnjeg roka za razmatranje i glasovanje na ovogodišnjoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini koja se održava ovaj tjedan u Ženevi, u Švicarskoj.

WHO je rekao da su prijedlozi namijenjeni pripremi za “sljedeću pandemiju”.

Ali kritičari su prijedloge nazvali globalnim “grabežom moći” koji je prijetio nacionalnom suverenitetu, zdravstvenoj slobodi, osobnim slobodama i slobodi govora, dok su promicali rizična istraživanja o stjecanju funkcije i “zdravstvene putovnice”.

“Sporne točke”, prema The Timesu, uključivale su “pravičan pristup cjepivima i financiranje za uspostavu sustava nadzora”.

Umjesto razmatranja kompletnog skupa prijedloga iz oba dokumenta, skromniji “konsenzusni paket [IHR] izmjena” bit će predstavljen ovaj tjedan, prema predloženom tekstu Radne skupine za izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (2005.) ( WGIHR).

Tekst ne predstavlja potpuno dogovoreni paket izmjena i dopuna i namijenjen je pružanju pregleda trenutnog statusa i napretka rada WGIHR-a. …

Mandat supredsjedatelja i Ureda WGIHR-a sada je završio, ali mi smo spremni podržati sljedeće korake dogovorene na Sedamdeset i sedmoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, uključujući olakšavanje daljnjih rasprava ako se tako odluči.

U konačnom izvješću Međunarodnog pregovaračkog tijela (INB) za “sporazum o pandemiji” od 27. svibnja stoji “INB nije postigao konsenzus o tekstu”.

Mary Holland, izvršna direktorica Children’s Health Defense (CHD), pripisala je globalno protivljenje prijedlozima WHO-a za njihovo zatvaranje. Za Defender je rekla:

Ogromno je priznanje građanskom djelovanju što su ugovor i propisi WHO-a očito propali. Iako su delegati Svjetske zdravstvene skupštine još uvijek uključeni u pregovore u zadnji čas, izvan odobrenih procedura nemaju konsenzus da krenu naprijed s pravnom infrastrukturom za provođenje operacija COVID-a.

Ovo je sjajna vijest za građane svijeta i pokazuje nam koliko možemo biti moćni kada kreativno radimo zajedno.

Times je izvijestio da pregovarači planiraju tražiti više vremena. Prema Straits Timesu, “zemlje su izrazile obvezu da će nastaviti gurati za postizanje sporazuma.”

Otvarajući Svjetsku zdravstvenu skupštinu u ponedjeljak, glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus sugerirao je da će se nastaviti napori da se dovrše dva prijedloga.

“Svi bismo željeli da smo uspjeli postići konsenzus o sporazumu na vrijeme za ovu zdravstvenu skupštinu i prešli cilj”, rekao je Tedros, u primjedbama koje citira The Straits Times. “Ali ipak ostajem uvjeren da hoćemo, jer gdje postoji volja, postoji i način.”

Internistica dr. Meryl Nass, osnivačica Door to Freedom – organizacije koja radi na odbijanju prijedloga WHO-a – pozdravila je vijest i sugerirala da su napori WHO-a nepovratno propali.

“Ugovor je sklopljen”, napisao je Nass na Substacku. “Ništa u ugovoru ne može ustati iz pepela pregovora o kojima će se glasovati ovaj tjedan.” Vijest je okarakterizirala kao pobjedu u “prvoj rundi” “u ratu demokracije protiv jedne svjetske vlade”.

Prijedlozi WHO-a se ‘odvijali kroz laži i prikrivanje’

Pregovori su propali unatoč naporima Tedrosa i drugih da uvjere pregovarače i države članice WHO-a da se dogovore o dva teksta na vrijeme za glasovanje na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini.

Na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u siječnju, Tedros je upozorio na prijetnju pandemije koju predstavlja još nepoznata “Bolest X” i rekao da nam sporazum o pandemiji “može pomoći da se pripremimo za budućnost na bolji način jer se radi o zajedničkom neprijatelju.”

U ožujku je više od 100 bivših svjetskih čelnika, uključujući bivšeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva Tonyja Blaira – zagovornika “putovnica cjepiva” i digitalne osobne iskaznice – potpisalo pismo u kojem poziva države članice WHO-a da završe pregovore o “sporazumu o pandemiji”.

Dužnosnici Bidenove administracije koji su pregovarali u ime SAD-a također su se zalagali za finalizaciju dvaju dokumenata.

Loyce Pace, pomoćnica tajnika za globalna pitanja u američkom Ministarstvu zdravstva i društvenih usluga, rekla je za The Times. “Mi u javnom zdravstvu shvaćamo da bi nova pandemija doista mogla biti iza ugla.”

U prosincu 2023. Pace je svjedočila pred Kongresom u prilog ta dva dokumenta. “Samo je pitanje vremena kada će se svijet suočiti s još jednom ozbiljnom prijetnjom javnom zdravlju”, rekla je, ističući ulogu SAD-a u izradi nacrta nekih od predloženih izmjena IHR-a.

Ali prema Nassu, cijeli projekt pripravnosti na pandemiju pokrenut je kroz “laži i prikrivanje”.

“Globalisti su stvorili pravne dokumente prepune eufemizama i kitnjastog jezika, uvijek prikriveni kako bi sakrili prave namjere dokumenata”, rekla je. “Ali prozreli smo ih i nismo im dopustili da se izvuku.”

Nass je napisao da je “konsenzus” o prijedlozima IHR-a koji su dostavljeni Svjetskoj zdravstvenoj skupštini “cvjetni, a ne smisleni jezik”.

Postoji jedna iznimka, rekao je Nass. Osvrćući se na članak 5 amandmana na IHR, primijetila je da su “pregovarači dobro govorili državama da nadziru svoje građane i bore se protiv dezinformacija”

Cijeli članak pročitajte ovdje

Continue Reading

Vijesti

HITNO UPOZORENJE: Jemenski Hutiji su upravo izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u CRVENOM MORU

Published

on

Pobunjenička skupina preuzela odgovornost za napad nakon što je izvijestila o 16 ubijenih u američko-britanskim napadima na pokrajinu Hodeidah.

Jemenski Hutiji kažu da su izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u Crvenom moru kao odgovor na smrtonosne američke i britanske napade na Jemen – navodi Al Jazeera.

Houthi pristaše marširaju obilježavajući godišnjicu jemenskog jedinstva u Sani, Jemen, 22. svibnja 2024. [Osamah Abdulrahman/AP Photo]

Vojni glasnogovornik Houthia Yahya Saree najavio je napad na nosač Eisenhower u petak; grupa je ranije tvrdila da je najmanje 16 ljudi ubijeno u američkim i britanskim napadima na provinciju Hodeidah, što je najveći javno priznati broj mrtvih u višestrukim rundama napada zbog napada grupe na brodove.

Posljedice napada u četvrtak objavljene su na televiziji Al Masirah, kanalu pod kontrolom Hutija, koji je emitirao video koji prikazuje ranjene civile koji se liječe u Hodeidi. Izvještava se da su najmanje 42 osobe ozlijeđene.

"Američko-britanska agresija neće nas spriječiti da nastavimo s našim vojnim operacijama u potpori Palestini", rekao je Houthi dužnosnik Mohammed al-Bukhaiti na X, upozoravajući da će pobunjenici "eskalaciju dočekati eskalacijom".

Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM) priopćilo je na X da su napadi na 13 Houthi ciljeva "uspješno uništili" osam letjelica bez posade, ili dronova, u područjima pod kontrolom Houthia u Jemenu i iznad Crvenog mora.

MOŽDA JE SAV PAKAO TU UPRAVO da bi se pustio s lanca (Zamislite zasad samo da ga je generirala AI) prema X profilu Matt Wallace-a

Continue Reading

Vijesti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU” PROF. ANĐELKA MILARDOVIĆA

Published

on

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Anđelka Milardovića

GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU. EUROPA OD VOLJE ZA MOĆI DO VOLJE ZA NIŠTA.

Predstavljanje će se održati u Splitu, 4. lipnja (utorak) 2024. godine s početkom u 18:45 sati.

Gradska knjižnica Marka Marulića – Dalmatina, Zagrebačka 4.

Sudjeluju:

  • dr.sc.Anđelko Milardović, autor knjige,Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Mislav Vušković, urednik knjige, Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Vlaho Kovačević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu;
  • Željko Primorac, Splitsko-dalmatinska županija;
  • Mario Popović, Hrvatska udruga Benedikt.

Organizatori  promocije su Institut za europske i globalizacijske studije Split-Zagreb  i Hrvatska udruga Benedikt. Predstavljanje  će biti u razgovornom  formatu radijske  emisije.

Prof.dr.sc. Anđelko Milardović

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao
je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost
kao proizvodna snaga .
Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji
Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.
Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved