Connect with us

Vijesti

Trump će se riješiti sporazuma Svjetske zdravstvene organizacije o pandemiji, koji promiče pobačaj

Published

on

Predsjednik Donald Trump stavio je pitanje svjetske vlade u prvi plan predsjedničke utrke 2024., obećavajući da će “zaštititi američki suverenitet” i Ustav SAD-a od planova neizabranih globalnih birokrata.

Predsjednik Trump se u subotu namjerio na institucije globalnog upravljanja općenito, a posebno na Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO), obećavši da će razdvojiti i poništiti Sporazum WHO-a o pandemiji osim ako Joe Biden ne podnese dokument Senatu SAD-a na ratifikaciju, kao što se zahtijeva za ugovore .

“Dok razgovaramo, miljenici Joea Bidena su u Ženevi, potajno pregovaraju o prepuštanju većeg dijela naše slobode Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji”, rekao je predsjednik Trump Nacionalnoj konvenciji Libertarijanske stranke, izazvavši glasan zbor zvižduka. “Nacrti sporazuma pokazuju da oni žele podjarmiti Ameriku stranim državama, napasti slobodu govora [i] osnažiti Svjetsku zdravstvenu organizaciju da redistribuira američke resurse.”

Više nacrta predloženog sporazuma pokazuje da WHO ograničava nacionalni suverenitet zahtijevajući da nacije slijede njegove propise o “rutinskoj imunizaciji” i “socijalnim mjerama”, predaju 20% svih cjepiva za globalnu preraspodjelu i pridržavaju se uvjeta sporazuma čak i nakon što se povuku .

“U slučaju pandemije uzet će naš novac i poslati ga po cijelom svijetu u druge zemlje, a potreban je za naše građane”, rekao je Trump okupljenima u Washingtonu u subotu, upozorivši da bi pandemija “mogla ponoviti” u Sjedinjenim Državama. Njegovi su komentari uslijedili samo nekoliko dana nakon što je Ministarstvo zdravstva i socijalnih usluga poduzelo prve korake za uskraćivanje budućih saveznih bespovratnih sredstava EcoHealth Allianceu, nevladinoj organizaciji sa sjedištem u SAD-u koja je financirala istraživanje povećanja funkcije na kineskom Institutu za virusologiju Wuhan prije COVID-19 pandemije.

“Štitit ću američki suverenitet od puzajućih ruku globalne vlade”, obećao je Trump. Nasuprot tome, Bidenova administracija je signalizirala svoju želju da potpiše sporazum, koji je WHO degradirao s “pravno obvezujućeg ugovora” nakon što je Biden shvatio da Senat SAD-a nikada neće ratificirati kontroverzni dokument.

“Ovim zahtijevam da Joe Biden podnese ove monstruoznosti Senatu kao ugovore”, izjavio je Trump u subotu. “Ako to ne učini, ja ću ih pocijepati i baciti prvog dana Trumpove administracije.”

Protivljenje ugovoru WHO-a o pandemiji koji je postao sporazum proširilo se cijelom Amerikom, uključujući svih 49 republikanskih američkih senatora, dvadesetak republikanskih guvernera i 22 državna tužitelja.

“Globalisti napadaju američki suverenitet”, rekao je predsjednik Zastupničkog doma Mike Johnson (R-La.) u posljednjoj epizodi emisije “This Week on the Hill”, koju vodi Tony Perkins. “Ne možemo dopustiti ovim globalnim organizacijama da nam diktiraju kakva će biti naša politika.”

Iako tijelo zaduženo za izradu sporazuma, Međuvladino pregovaračko tijelo, nije uspjelo finalizirati njegov tekst prije nego što je Svjetska zdravstvena skupština započela svoj godišnji sastanak u Ženevi u ponedjeljak, glavni direktor WHO-a Tedros Ghebreyesus inzistirao je da globalisti na kraju prevladaju. “I dalje sam uvjeren da ćete i dalje” dovršiti globalni prijenos moći i usvojiti ga, rekao je delegatima u ponedjeljak. “Gdje ima volje, ima i načina.”

Ali internacionalisti koji sastavljaju sporazum koji uništava suverenitet krenut će od filozofije radikalno usredotočene na vladu koja je strana američkim temeljima, kažu stručnjaci. “Neke od ovih nacija dolaze iz vrlo različite perspektive upravljanja od Sjedinjenih Država”, one koja “kaže da je normalno tražiti od savezne vlade da se nosi s tim problemima”, Travis Weber, potpredsjednik za politiku i državna pitanja u Family Research Vijeću – koje je trenutno u Ženevi i prati postupak WHA-a – reklo je gostu domaćinu i bivšem kongresmenu Jodyju Hiceu u utorak na “Washington Watchu”.

“Ustavno, postoje područja nabrojana saveznoj vladi prema našem Ustavu. Ako nisu, problem bi u teoriji trebao biti prepušten državama”, rekao je Weber Hiceu. “Imamo filozofiju vlasti koja seže do našeg osnivanja koja ovisi o samoupravnim, moralnim i religioznim ljudima. Dakle, ovo stvarno postavlja pozornicu za ljude u Sjedinjenim Državama da kažu: ‘Zašto bi se savezna vlada uopće trebala baviti [ovim] problemom?’”

Predsjednik Trump također je citirao konstitucionalističke teme u svom obraćanju libertarijancima kako bi podržao njegovu kandidaturu na subotnjoj konvenciji.

“Odvezao sam Sjedinjene Države od globalističkih sporazuma koji su predali naš suverenitet. Povukao sam se iz Pariškog sporazuma. Povukao sam se iz UN-ovog sporazuma o naoružanju protiv oružja. I povukao sam se iz korumpirane i vrlo skupe Svjetske zdravstvene organizacije”, rekao je Trump, istaknuvši da bilo koja institucija globalnog upravljanja “nije dobra stvar, nije dobra stvar”.

Trump je poslao poruku koja je precizno ciljala na libertarijansku zabrinutost. “Marksizam je zla doktrina ravno iz pepela pakla”, rekao je Trump. “Vjerujemo da posao vojske Sjedinjenih Država nije voditi beskonačne ratove za promjenu režima diljem svijeta.”

“Ugasit ćemo naš federalni Odjel za obrazovanje koji je izvan kontrole i vratiti ga državama i lokalnim vlastima. Vratit ću moć državama, lokalnim vlastima i američkom narodu. Vjerujem u deseti amandman”, rekao je Trump. “Uvijek ću braniti vjersku slobodu i pravo na držanje i nošenje oružja. I osigurat ću naše izbore.” Trump je također obećao postaviti libertarijanca u svoj kabinet i na visoka mjesta u svojoj administraciji.

“Ono čemu svjedočite pod Bidenom je otrovna fuzija marksističke ljevice, duboke države, vojno-industrijskog kompleksa, vladine sigurnosne i nadzorne službe i njihovih partnera koji se zajedno stapaju u odvratnu izopačenost američkog sustava,” On je rekao. “Veliko oslobođenje Amerike počinje 5. studenog 2024.”

Trump se natjecao za potporu stranke, opširno citirajući članak Deroya Murdocka, “Libertarijanski slučaj za Donalda J. Trumpa” i ohrabrujući delegate da ga nominiraju – ali samo “ako želite pobijediti. Ako želite izgubiti, nemojte to činiti. Nastavite dobivati ​​svojih 3% svake četiri godine.”

3,3% glasova 2016., koje je osvojio bivši guverner Novog Meksika Gary Johnson (desno), zapravo je predstavljalo izvanrednu razliku za Libertarijansku stranku, koja obično tvrdi da ima 0,5%-1% predsjedničkog biračkog tijela.

Naposljetku, ipak su okupljeni delegati Libertarijanske stranke nominirali Chasea Olivera, ljevičara iz Atlante koji sebe opisuje i kao “naoružanog i homoseksualca”. Oliver je podržao karantene zbog COVID-19 i nametanje nošenja maski, usprotivio se prijedlozima zakona koji štite maloljetnike od transrodnih injekcija i operacija te je pozirao s drag queenom.

Ali neki vjeruju da će birači skloni slobodi ignorirati službenu podršku Libertarijanske stranke i podržati Trumpa iz razboritosti. Walter Block, profesor ekonomije i plodan libertarijanski autor, pozvao je libertarijance u swing državama da glasaju za 45. predsjednika ovog studenog. “U Arizoni, Georgiji, Michiganu, Nevadi, Pennsylvaniji i Wisconsinu mogli bismo napraviti razliku”, napisao je Block u utorak u autorskom tekstu Wall Street Journala.

Podsjetio je čitatelje da je “libertarijanska kandidatkinja Jo Jorgensen dobila otprilike 50.000 glasova u Arizoni 2020., kada je gospodin Trump izgubio državu za oko 10.000 glasačkih listića.”

U nedostatku konzervativnije vlade, Amerika bi mogla biti vezana za Sporazum WHO-a o pandemiji bez ratifikacije u Senatu, zaobilazeći demokratski proces. “Samo stvara više nepovjerenja javnosti kada ljudi nisu u stanju u potpunosti podijeliti svoje brige i iznijeti svoje pritužbe”, rekao je Weber Hiceu. “Narod Sjedinjenih Država mora biti saslušan u smislu njihove zabrinutosti oko WHO-a, načina na koji se postupalo s pandemijom COVID-19, načina na koji bi se njihove zdravstvene informacije mogle distribuirati ili dijeliti ili predati nekom vladinom programu .”

Ben Johnson/LifeNews

Napomena LifeNewsa: Ben Johnson je viši izvjestitelj i urednik u The Washington Stand.

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Vijesti

Hrvatska – Sretan ti Dan državnosti!

Published

on

Hrvatska slavi Dan državnosti – prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

Posebno, svečarsko raspoloženje vladalo je tog 30. svibnja diljem Hrvatske, osobito na zagrebačkom Trgu svetog Marka.

foto: mreže

Nakon desetljeća komunističke vlasti i jednoumlja, u Saboru su se okupili zastupnici izabrani na demokratskim i višestranačkim izborima koji su održani u dva kruga, u travnju i svibnju 1990., i na kojima je uvjerljivo pobijedio HDZ.

“Bio je to doista velik događaj – vlast u Hrvatskoj preuzimali su ljudi koji za dotadašnje vladavine komunističkog jednoumlja pretežno nisu bili podobni. Znatan broj njih doživio je u tom vremenu razne oblike šikaniranja, a neki su bili i politički zatvorenici“, zapisao je povjesničar Ivo Perić.

Na konstituirajućoj sjednici izabrano je vodstvo novog višestranačkog Sabora, za predsjednika Žarko Domljan, a za potpredsjednike Ivica Percan, Stjepan Sulimanac i Vladimir Šeks.

“Mislim da izražavam osjećanje svih zastupnika ako kažem da iskazano veliko povjerenje birača u ovaj Sabor nalaže svima da poštujući prošlost usmjerimo svoj poglede na budućnost, da okupimo sve ljude dobre volje, sve duhovne, stručne, materijalne potencijale zemlje u ostvarenju zajedničkoga cilja – slobodne, demokratske i suverene Hrvatske“, kazao je tada Domljan.

Za predsjednika Izvršnog vijeća Sabora izabran je Stipe Mesić, a za predsjednika Predsjedništva SR Hrvatske dr. Franjo Tuđman.

Tuđman: Nisam sumnjao da će hrvatski narod pokazati zrelost na izborima

Obratio se nazočnima i istaknuo kako je Hrvatski državni sabor kroz povijest bio čuvar suvereniteta (s izuzetkom razdoblja od 1918. do 1941.) hrvatskoga naroda u odnosu na druge nacionalne i državne zajednice.

Kazao je i kako nije sumnjao da će hrvatski narod pokazati svoju zrelost na prvim demokratskim izborima, “iz kojih je proizišao Sabor“, te izrazio uvjerenje da će “on znati i moći pod vodstvom svoga istinskoga predstavništva, izgraditi život dostojan slobodnih ljudi u svojoj jedinoj, napaćenoj, ali svetoj domovini“.

Prvi saziv Sabora imao je 351 zastupnika i tri vijeća: općina, udruženog rada i Društveno-političko vijeće.

Sabor konstituiran 30. svibnja 1990. radio je nešto duže od dvije godine i u tom je razdoblju, odrađujući dio mandata u posebnim, ratnim okolnostima, donio povijesne odluke o hrvatskoj suverenosti i samostalnosti, te o raskidu državno-pravnih sveza s bivšom SFRJ, kao i “božićni Ustav”.

Vijenci i svijeće za poginule za Domovinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade u povodu Dana državnosti položit će vijence kod Spomenika domovini.

Povodom Dana državnosti i svetkovine Tijelova, koji padaju na isti dan, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša vodit će misno slavlje u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu, nakon čega će premijer Plenković s članovima Vlade prisustvovati smjeni straže Kravat pukovnije.

Dan državnosti bit će obilježen i u drugim gradovima. Na vukovarskom Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata predstavnici Grada odat će počast poginulima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, a u crkvi sv. Filipa i Jakova služit će se sveta misa za Domovinu.

Predsjednik Vlade poslijepodne će u Zagrebu prisustvovati programu u Rekreacijsko-sportskom centru na Jarunu gdje će obići taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga. Nazočit će i pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te letačkom programu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved