Connect with us

Vijesti

Biskup Eleganti oštro po papi Franji zbog napada na ljude koji su odbili cijepivo protiv COVID-a

Published

on

Sada je dobro poznato da protagonisti pandemije nisu imali pouzdane podatke za svoje tvrdnje, a tamo gdje jesu, namjerno su ignorirani kako bi se po nalogu političara nametnulo obavezno maskiranje, karantena i cijepljenje na štetu milijuna nevinih ljudi. Takozvana “pandemija necijepljenih” bila je zlonamjerna i neutemeljena tvrdnja – prenosi QuoVadisEcclesia

Nažalost, Crkva je svojom svjetovnom popustljivošću pokazala svijetu koliko danas malo vjeruje u nadnaravnu snagu svojih sakramenata, a tim više vjeruje u dezinfekcijska sredstva te povlađuje političkim interesima. Apsurdi u crkvama kod pričesti nizali su se jedan za drugim po cijelome svijetu. Dovoljan je pogled na Internet da se u to uvjerite. Sada Papa nastavlja – na temelju čega zapravo? – izazvati osjećaj krivice kod katolika koji se nisu cijepili protiv COVID-a i koji ga u sve većem broju ni ne pomišljaju primiti u budućnosti. To je zato što su njegove brojne nuspojave sada dobro poznate. Istraživači u Japanu, Maleziji i na Filipinima nedavno su pozvali na svjetski prekid ovih eksperimentalnih cijepljenja mRNA, da spomenemo samo jedan od mnogih primjera. Iako su kritičari mjera, takozvani (COVID) idioti, bili u pravu – a dokazi se gomilaju diljem svijeta, dajući ovim cjepivima lošu ocjenu – Papa je i dalje uvjeren u njih i kritizira njihove protivnike.

Volio bih znati koji su se političari cijepili (usp. Novi Zeland), a koji nisu, te su nas – kao kad su nosili maske – zavaravali pred kamerama. Ovo je također dokumentirano. U svakom slučaju, upada u oči da je većina političara bila pošteđena teških nuspojava cjepiva (miokarditis, moždani udar, neuronske bolesti, tzv. turbo rak, imunodeficijencija itd.), dok su drugi umrli, teško se razboljeli ili zauvijek oštećeni i do danas ostaju bez ikakve značajne državne pomoći. Ne želim to nikome. Zato Papa ne bi trebao podvlačiti svoje stajalište u autobiografiju bez ikakve potrebe.

Koliko je samo vjernika umrlo zbog “zatvaranje dušobrižništva” bez pomoći sakramenata i bez posjeta! Ne mogu se zanemariti posljedice karantene za djecu, medicinski neopravdanog zatvaranja škola i cijepljenja mladih ljudi, te očigledne prekomjerne smrtnosti u cijelom svijetu nakon cijepljenja mRNA. Rezultati ove genske terapije su loši osim ako se s njom nije namjeravalo nešto drugo. U svakom slučaju, pandemija je bila planirana, formulacije i socijalni inženjering su bili pripremljeni i zapanjujuće jednoglasni. Pandemija bi se mogla modelirati i napuhavati po želji uz pomoć broja PCR testova kao i dosad neviđenog i apsurdnog načina prebrojavanja onih koji su umrli “sa” ili “od” COVID-a. S početkom rata u Ukrajini, to pitanje je skinuto sa stola, a pandemija je poražena. Vratila se sezonska gripa. Prethodnih godina odnijela je više života od takozvanog ”virusa ubojice” tijekom pandemije. Sve je to sada poznato i dokumentirano, ali očito ne u Vatikanu. A vidjet ćemo i čuti još toga u budućnosti.

Posljednjih desetljeća, autonomija pacijenata naširoko se propagirala u društvu kao prva zapovijed u svim medicinskim intervencijama. Uzdignut je do etičkog zlatnog standarda moderne medicine u obliku informiranog pristanka, ali je nemilosrdno ukinut tijekom pandemije. Potpomognuto samoubojstvo također se promoviralo pod izlikom autonomije pacijenta. “Moja utroba pripada meni”, pjevale su žene koje su desetljećima tražile pobačaj. Ali tijekom nedavne lažne pandemije, ova autonomija više nije postojala. A Crkva je bila u prvim redovima. Kršena su nam temeljna ustavna prava na totalitaran način i bez treptaja. Vidjeli smo kako se izrađuju planovi za logore za interniranje onih koji bi odbili pridružiti se većini. A papa? Bio je prvi koji je povrijedio građanske slobode svojih zaposlenika u vlastitoj državi i naredio zatvaranje crkvi. Bolno je to reći. I bilo je bolno gledati. Dehumanizirana i orkestrirana molitva u samoizolaciji- bez Božjeg naroda i kardinala na Trgu svetog Petra na Uskrs 2020., prvi Ne-uskrs, bazilika svetog Petra nedostupna javnosti, prazne škropionice za svetu vodu diljem svijeta, nisu bile, prema meni, očitovanja vjere Crkve.

I konačna napomena: sve veća banalizacija papinske komunikacije kroz formate kao što su intervjui, tweetovi, TV subotom navečer, i sada, po prvi put kroz autobiografiju, nije učinila ništa dobro, po mom mišljenju, ovoj službi. Povijest će o tome suditi. Ali i sada se već vidi.

Biskup Marian Eleganti

Izvor LifeSiteNews

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Vijesti

Hrvatska – Sretan ti Dan državnosti!

Published

on

Hrvatska slavi Dan državnosti – prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

Posebno, svečarsko raspoloženje vladalo je tog 30. svibnja diljem Hrvatske, osobito na zagrebačkom Trgu svetog Marka.

foto: mreže

Nakon desetljeća komunističke vlasti i jednoumlja, u Saboru su se okupili zastupnici izabrani na demokratskim i višestranačkim izborima koji su održani u dva kruga, u travnju i svibnju 1990., i na kojima je uvjerljivo pobijedio HDZ.

“Bio je to doista velik događaj – vlast u Hrvatskoj preuzimali su ljudi koji za dotadašnje vladavine komunističkog jednoumlja pretežno nisu bili podobni. Znatan broj njih doživio je u tom vremenu razne oblike šikaniranja, a neki su bili i politički zatvorenici“, zapisao je povjesničar Ivo Perić.

Na konstituirajućoj sjednici izabrano je vodstvo novog višestranačkog Sabora, za predsjednika Žarko Domljan, a za potpredsjednike Ivica Percan, Stjepan Sulimanac i Vladimir Šeks.

“Mislim da izražavam osjećanje svih zastupnika ako kažem da iskazano veliko povjerenje birača u ovaj Sabor nalaže svima da poštujući prošlost usmjerimo svoj poglede na budućnost, da okupimo sve ljude dobre volje, sve duhovne, stručne, materijalne potencijale zemlje u ostvarenju zajedničkoga cilja – slobodne, demokratske i suverene Hrvatske“, kazao je tada Domljan.

Za predsjednika Izvršnog vijeća Sabora izabran je Stipe Mesić, a za predsjednika Predsjedništva SR Hrvatske dr. Franjo Tuđman.

Tuđman: Nisam sumnjao da će hrvatski narod pokazati zrelost na izborima

Obratio se nazočnima i istaknuo kako je Hrvatski državni sabor kroz povijest bio čuvar suvereniteta (s izuzetkom razdoblja od 1918. do 1941.) hrvatskoga naroda u odnosu na druge nacionalne i državne zajednice.

Kazao je i kako nije sumnjao da će hrvatski narod pokazati svoju zrelost na prvim demokratskim izborima, “iz kojih je proizišao Sabor“, te izrazio uvjerenje da će “on znati i moći pod vodstvom svoga istinskoga predstavništva, izgraditi život dostojan slobodnih ljudi u svojoj jedinoj, napaćenoj, ali svetoj domovini“.

Prvi saziv Sabora imao je 351 zastupnika i tri vijeća: općina, udruženog rada i Društveno-političko vijeće.

Sabor konstituiran 30. svibnja 1990. radio je nešto duže od dvije godine i u tom je razdoblju, odrađujući dio mandata u posebnim, ratnim okolnostima, donio povijesne odluke o hrvatskoj suverenosti i samostalnosti, te o raskidu državno-pravnih sveza s bivšom SFRJ, kao i “božićni Ustav”.

Vijenci i svijeće za poginule za Domovinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade u povodu Dana državnosti položit će vijence kod Spomenika domovini.

Povodom Dana državnosti i svetkovine Tijelova, koji padaju na isti dan, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša vodit će misno slavlje u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu, nakon čega će premijer Plenković s članovima Vlade prisustvovati smjeni straže Kravat pukovnije.

Dan državnosti bit će obilježen i u drugim gradovima. Na vukovarskom Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata predstavnici Grada odat će počast poginulima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, a u crkvi sv. Filipa i Jakova služit će se sveta misa za Domovinu.

Predsjednik Vlade poslijepodne će u Zagrebu prisustvovati programu u Rekreacijsko-sportskom centru na Jarunu gdje će obići taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga. Nazočit će i pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te letačkom programu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved