Connect with us

Vijesti

Domovinski pokret: Gospodin AP sve nervozniji, evo mu odgovora…

Published

on

Naše društvo nisu Stanimirović i Pupovac, ne sviđaju nam se Ursula ni Aleksandar Soros, mi nacionalnu budućnost ne vidimo s Vučićem u EU, karijerama u Bruxellesu i migrantima u Hrvatskoj!

– Gospodin AP, jučer je u Hrvatskom saboru, tijekom još jednog prozivanja Domovinskog pokreta, pokazao (ne)zavidnu razinu političke uzrujanosti. Ljut je i preplašen zbog činjenice da je veliko istraživanje HRejtinga potvrdilo DP kao stranku s najvećim zabilježenim rastom popularnosti među hrvatskim biračima u zadnjih godinu dana, a nervozan i vidno uzbuđen zbog spoznaje da pipci pravosudne hobotnice koju je za njega osobno isprepleo Vladimir Šeks – nisu kontaminirali baš sve dijelove hrvatskog pravosuđa.

Plenković je u izjavi ispred Bašćanske ploče, govoreći o vodstvu Domovinskog pokreta kao društvu koje nije njegovo, zapravo nastavio razvijati ranije lansiranu tezu o dvije Hrvatske. Gospodine Plenkoviću, Vaše je društvo ono u Bruxellesu, a Vaša Hrvatska ona koja puzi pred globalističkim gospodarima, bilo da je riječ o društvu iz Davosa ili onome, s kojim se sastajete potajice, prikupljajući tako bodove za vlastitu internacionalnu karijeru u budućnosti, izvan Hrvatske!

AP govori da njegovo društvo nije Damir Markuš. Pa, naravno da nije jer Markuš pripada drugoj, NEplenkovićevoj Hrvatskoj! Član predsjedništva Domovinskog pokreta, Damir Markuš, devedesetih je bio mladi navijač i uzeo pušku u ruke, ostavio mladu obitelj u Kutini i otišao braniti Vukovar, gdje je tri puta ranjen. A Vi ste, gospodine Plenkoviću, tih godina išli u Pariz jesti croissante umjesto konzervi! Markuš je primao četničke metke i JNA gelere, a Vi ste učili jezike i pripremali ste se za osiguravanje kontinuiteta socijalističke Hrvatske, iz koje ste izučavajući Kardelja i Marxa i ponikli.

Domovinski pokret s ponosom ističe da je HOS-ovac Damir Markuš član predsjedništva naše stranke i NAŠE DRUŠTVO. S druge strane, društvo gospodina AP je Vojislav Stanimirović, koji je bio okupacijski gradonačelnik Vukovara, a danas je predsjednik Glavne Skupštine SDSS-a, stranke Milorada Pupovca koji u tri različite uloge, skupa s Vučićem, Porfirijem i Dodikom, obilazi komemoracije od Srba, preko Jasenovca do Fruške gore, a jedinstven mu je status – biti društvo gospodina AP!

Domovinski pokret se svojih članova ne odriče lakoćom kakvu je Andrej Plenković iskazivao, ne samo brisanjem poda s običnim, neposlušnim članovima HDZ-a, već ponajprije odricanjem od politike njegovog utemeljitelja i prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Podsjećamo, predsjednik Tuđman pred stranim birokratima nije klečao i za njima nije poslušnički trčao jer za Franju nisu postojale dvije Hrvatske! Čak ni stranački gledano, Andrej Plenković nije nikada bio društvo Franje Tuđmana jer se današnji predsjednik HDZ-a u vladajuću stranku učlanio tek deset godina nakon predsjednikove smrti i od svog briselskog društva revno preuzeo ulogu glavnog detuđmanizatora.

Prozvao je danas gospodin AP i našeg predsjednika Ivana Penavu, koji je između vapaja vukovarske žrtve i aktualnog šefa HDZ-a te po mjeri Pupovca skrojene hrvatsko-srpske trgovačke Vlade, izabrao svoj narod i svoje, hrvatsko društvo. A upravo tom društvu pripadaju ljudi kojima je Damir Markuš, zajedno s navijačima koje danas progone poput zvijeri, pomagao na Banovini. U tom su društvu i ogorčeni slavonski seljaci koje Plenkovićeva elita ubija, ubijajući svinje na njihovim gospodarstvima. Plenkovićevo društvo ubija našu budućnost u sokacima pradjedova, ostavljajući Hrvatsku gladnom.

AP je i danas priznao da ne vidi budućnost u Hrvatskoj jer Domovinski pokret jest hrvatska budućnost! A budućnost Andreja Plenkovića je u Bruxellesu, s Aleksandrom Vučićem u Europskoj uniji, a ako mu se ne odupremo – i s migrantima u Hrvatskoj.

Gospodine Plenkoviću, ovo dobro zapamtite! Nama se ne sviđa Ursula von der Leyen i mi se ne smješkamo pozirajući i planirajući zajedničku budućnost s Aleksandrom, zvao se on Vučić ili Soros! Mi ne vidimo budućnost u Vašoj Hrvatskoj, onoj koja je kolonija Bruxellesa i u kojoj će naše plodne njive preplaviti neki drugi ljudi, našim morem ploviti tuđin, a gorama bez kontrole kročiti stranci bez imena i prezimena, a bojimo se i dobrih namjera.

Domovinski pokret planira budućnost zajedno sa svima onima koje ste Vi, gospodine AP, potjerali iz Vaše Hrvatske u 21. stoljeću, a Vaši ideološki preci iz komunističke Jugoslavije u 20. stoljeću. Zato će NAŠE DRUŠTVO maknuti ogradu koja dijeli vaše elitističko vodstvo od naroda i premjestiti je na naše granice kako bi svim Hrvatima vratili sigurnost i spokojan san. San, koji Andrej Plenković nema, što je i pokazao na jučerašnjoj press konferenciji.

foto ilustr.: Objektivno

Advertisement

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved