Connect with us

Istaknuto

Drugovi Možemovci, Saabovci, SNV-ovci  i ostali tzv.“antifašisti“ u kojoj vi državi živite, sada u 2023.godini?

Published

on

Po vašim izjavama i djelima po portalima mi smo još uvijek u Jugoslaviji! Vi ste na Sutjesci, na Neretvi, veličate „lik i djelo“ druga Tita, za vas je 2.svjetski rat još u punom tijeku, samo nisam vidjela kome ste predali štafetu za Dan Mladosti u Kumrovcu?

Mi već 32 godine živimo u Hrvatskoj! U međuvremenu smo mi Hrvati i ostali koji se smatramo državljani Republike Hrvatske  prošli strahote JNA i srpske agresije. Iza nas je Domovinski rat u kojem je za ovu Hrvatsku u kojoj živimo život dalo 15 840 hrvatskih branitelja, čija su imena uklesana u Kenotaf crkve Sv. Mati Slobode.

Hrvatska je realnost u 2023.godini. Realnost je da svi vi dobivate redovno već godinama hrvatske kune, za vaše djelovanje, a još uvijek ste u Jugoslaviji.

Jugoslavije nema, nestala, urušila se  kao kula od karata!

JNA se raspala!  Tita više nema!

Što se to veliča ? Lik i djelo druga Tita? Koje je to djelo? Koji rezultat? Nema ga, ne postoji! Jugoslavije nema! Veličati borce i borbu za nepostojeće djelo , za nešto čega nema , je zbogom  pameti!

Veličati NOB, a zašto? Za nešto što ne postoji!

Sve za što su se borili, što spominjete, nestalo je ,nema više!

NEMA, možete li shvatiti da veličate ništa, bitke za ništa?

NEMA, NEMA i NEMA. JUGOSLAVIJE NEMA, TEKOVINA NOB–a,NEMA. ANTIFAŠIZMA NEMA!

bog čega to radite?  I ja svašta pitam, pa iz patološke mržnje prema Hrvatskoj i svemu hrvatskom. Jer vaš je voljeni vožd maršal Tito rekao da Hrvati ne smiju imati svoju državu. „Prije će Sava poteći uzvodno, nego Hrvati dobiti državu“.

I kada su hrvatski branitelji sa krunicom oko vrata predvođeni dr. Franjom Tuđmanom 90-tih , usprkos zapadnim zemljama, usprkos embargu, usprkos  JNA koja je razoružala Hrvatsku, a oružje dala Srbima, usprkos srpskoj pobuni u vlastitom dvorištu, usprkos 500 000 izbjeglica koje je hranila, uspjeli ostvariti hrvatsku državu, onda je tu državu trebalo oduzeti Hrvatima, rashrvatiti, jugoslavenizirati i nakon Tuđmanove smrti DETUĐMANIZIRATI.

Imamo Hrvatsku sa velikom petom kolonom, koju predvodi Milorad Pupovac kojega mi hranimo i oblačimo, zahvaljujući izdajničkoj vlasti. I dok ga mi hranimo , mi imamo i snagu da ga i prestanemo hraniti.

Imamo snagu, samo je trebamo iskoristiti!

I to je taj proces u kojem peta kolona predvođena Miloradom Pupovcem i njegovom medijskom ekipom iz Novosti, pa sada i TV VIDOM, drma medijskim prostorom i onemogućava hrvatsku istinu. Vjerni pratitelji Milorada Pupovca su SABA RH, koji medijski prate i prenose Pupovčeve Novosti, zatim Židovska općina Zagreb i njen čelnik Ognjen Kraus, Stjepan Mesić, koji se kao Hrvatski predsjednik prijavio Haškom tužiteljstvu protiv Hrvatske kao zaštićeni svjedok. ( ima li igdje na svijetu da predsjednik države, svjedoči protiv vlastite države? NEMA)

Njih podupiru i hrvatski povjesničari jugoslavenskog smjera,; Goldstein, Jakovina, Markovina, Klasić i dr. Oni imaju medijski prostor, njihova „ istina“ se širi, a Hrvatska istina cenzurira na sve moguće načine.

SNV se bavi zaštitom i promocijom ljudskih, građanskih i nacionalnih prava Srba, te pitanjima njihova identiteta, participacije i integracije u hrvatsko društvo.

Zar je dio srpskog identiteta -Dan proboja logoraša iz Jasenovca 1941.godine, Dan ustanka naroda Hrvatske -Srb i ostali dani?

Ne to su provokacije prema Hrvatima i obilježavanje lažne povijesti, kao Dan ustanka naroda Hrvatske-Srb? To je protivno Odluci Hrvatskog Sabora od 8.listopada 1991.godine o raskidu svih sveza sa SFRJ!

Stalna medijska mantra zasnovana na laži za  povijesni revizionizam, jačanje ustaštva, prvo bijelo polje i hrvatski barjak, a naročito lažni antifašizam, veliki su pritisak na hrvatskog čovjeka, a naročito na hrvatske branitelje.

Ali ne računate na to da ste pretjerali, da samo postižete po vas neželjenu reakciju. Jer stara poslovica kaže da vrč ide na vodu, dok se ne razbije, a vašem istječe rok uporabe.

Vaš povijesni revizionizam je samo-proglašenje antifašistima samo da izbjegnete osudu za zločine komunizma. Većeg revizionizma nema.

Nema govora o antifašizmu u  ubijanju, u teroru, u diktaturi, u progonu neistomišljenika, u logorima za neistomišljenike , a to je sve radila jugoslavenska vlast.

U Europi se može govoriti o antifašizmu, jer se zemlje Zapadne Europe nakon rata razvijale demokratsko društveno i državno uređenje. U Njemačkoj i Italiji nastavili su živjeti i pobjednici i poraženi iz 2.svjetskog rata i nitko nakon 78 godina od završetka rata ne kaže da su nacisti ukaljali Njemačko ime ili fašisti talijansko ime.

Nijemci i Talijani veoma su poželjni kao turisti u Hrvatskoj. Ne zna se tko je od njihovih predaka sudjelovao na kojoj strani u 2.svjetskom ratu. Jeli njih,  ni drug, ni gospodin Habulin dočekuje na granici i govori; „ znate vi u Hrvatskoj niste poželjni, jer se  ne može rehabilitirati nacifašistička strahovlada koja nije imala demokratski legitimitet i teško je okaljala njemačko i talijansko ime.!?“

Takva retorika dokazuje neznanje i nepoznavanje povijesti, odraz je teške demagogije i skučenoj mogućnosti poimanja i povezivanja povijesnih činjenica.

Radi se upravo o obrani lažne i manipulativne povijesti, koju su nam nametali  u Jugoslaviji i to je povijesni revizionizam , jer ne priznaju povijesne istine. A te povijesne istine otkrivaju svu laž kojom su godinama sakrivali masovne zločine počinjene  zamislite- u ime naroda!

Citiram Franju Habulina; „Tuđman je tu griješio. Nas dvojica, ako se posvađamo, sutra se možemo pomiriti. Međutim, dvije ideologije koje su dijametralno suprotne – fašizam, nacizam, i ustaštvo kao hrvatska inačica fašizma, ne mogu se pomiriti sa nečim što zagovara najviše demokratske vrijednosti; slobodu, jednakost, ravnopravnost, mirotvorstvo, socijalnu pravdu, prava čovjeka, a to je antifašizam. A antifašizam na kraju krajeva nije ideologija, to je civilizacijsko opredjeljenje. Dakle, između te dvije stvari, koje su dijametralno suprotne, nema mirenja. Potrebno je jasno reći što je što, i što gdje spada“

https://balkans.aljazeera.net/teme/2021/4/18/habulin-zasto-se-jos-uvijek-nismo-oslobodili-fasizma

Citiram dalje; „Njihovi potomci žale za režimom koji je tada vladao. A onda se nakon toga našim prostorima još dogodio i nacionalizam, koji je buknuo, koji je opasno buknuo, i kojem možemo pripisati i današnje sukobe u uvjetima mira među narodima. Jedan nacionalizam pothranjuje drugi nacionalizam. I to je nešto što nije dobro, što ne ide. Dakle, ponovo se vraćam na vrijednosti i tekovine antifašističke borbe: sloboda, jednakost, ravnopravnost, socijalna pravda, mirotvorstvo… To treba vratiti, to su danas najviše demokratske vrijednosti. Ako se deklariramo kao zemlja koja želi graditi demokraciju, onda nacionalizmu nema mjesta, mržnjama međunacionalnim nema tu mjesta“

Doista morala sam citirati  druga-gospodina Franju Habulina, jer takve rečenice i terminologiju koju koristi, teško da bih mogla suvislo spojiti. Nema većeg mrzitelja od vas „antifašista“ iz kojih naprosto kulja mržnja na druge i drugačije i na Katoličku crkvu.

Po Habulinu fašizam i nacizam ne mogu se pomiriti sa antifašizmom koji predstavlja najviše demokratske vrijednosti; sloboda, jednakost, ravnopravnost, mirotvorstvo, socijalna pravda i prava čovjeka. Da bi sve to  bilo točno, Jugoslavija je trebala biti demokratska zemlja sa priznavanjem ljudskih prava i sloboda.

Ali komunistička Jugoslavija nije donijela ni  slobodu za sve, niti jednakost za sve, ni ravnopravnost za sve, ni socijalnu pravdu za sve, ni mirotvorstvo, ni demokraciju, Bio je to totalitaran, zločinački režim koji je nakon završetka ratnih operacija pobio stotine tisuća ljudi, koji je napunio jame, rudnika , fojbe, sa tijelima ljudi ubijenih bez optužbe, suđenje i presude. Bio je to diktatorski režim sa podobnim i nepodobnim dijelom stanovništva.

O tome govore sve Rezolucije Vijeća EU, EU Parlamenta, koje drug , gospon Franjo ne priznaje. Zločine je morao priznati, ali nevoljko i da nije jadno, bilo bi smiješno.

Tako Franjo Habulin kaže: „ Na kraju rata dogodila se mrlja i bačena je sjena na konačnu pobjedu nad nacifašizmom na ovim prostorima. Pobjednik se u tom momentu nije znao nositi s veličinom pobjede, a osvete su se dogodile usprkos Titovoj zapovijedi da sa zarobljenicima postupe prema Ženevskim konvencijama. U tome se nije uspjelo ni kod nas ni u drugom evropskim državama, ali moram reći da ta sjena ne može zasjeniti pobjedu nad fašizmom“

Drug Habulin pravi se da ne zna da je komunizam nastavio zločinački slijed fašizma i da to nije bila pobjeda nad fašizmom nego zamjena jednog zla drugim. Za njega su zločini partizana pod vodstvom komunista -mrlja ili sjena, a ne dio komunističke ideologije i način zauzimanja i opstanka na vlasti.

Zamislite „ dogodila se mrlja i bačena je sjena“ na 600 dokazanih i evidentiranih grobišta sa 260 000 ubijenih i unakaženih ljudi. To je drugu Habulinu „mrlja i sjena“?

Nije točno da je Tito naredio da se postupa po Ženevskim konvencijama. Tito je osim što je naredio i osobno je nadgledao pokolje u svibnju i lipnju 1945.godine . Vjesnik jedinstvene i narodno oslobodilačke fronte Hrvatske koji je pratio Tita od 19. svibnja do 6. lipnja 1945. godine, potvrđuje dnevnim izvješćima da je bio  na tim područjima su u  vrijeme  masovnih  likvidacija.

„ Nikad više nećemo dozvoliti da se pojedinci koriste plodovima džinovske borbe naroda. Mi ćemo našu kuću provjetriti tako, da se za uvijek nestane onog smrada, koji ne smije kužiti našu zajedničku kuću — slobodnu, federativnu, Jugoslaviju.“- J. B. Tito, Vjesnik 25.  svibnja 1945., br. 30, str. 4

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin kazao je kako ovakvim skupovima treba braniti istinu od vrlo agresivnih nasrtaja povijesnog revizionizma. „ Nema slobode govora i iznošenja vlastitog mišljenja kojima bi se mogao opravdati povijesni revizionizam. Nikakav revizionizam ne može rehabilitirati nacifašističku i ustašku strahovladu koja nije imala demokratski legitimitet i teško je okaljala hrvatsko ime”, izjavio je Habulin. A to sam Franjo Habulin upravo radi .

Franjo Habulin hrvatsko ime nije okaljano, ma koliko vi to htjeli. Hrvatsko ime je na vrhu povijesnih čuda, jer su hrvatski branitelji sa krunicom oko vrata, sjajnom borbom uspjeli osloboditi zemlju koju su već svi vidjeli u VELIKOJ SRBIJI. Zahvaljujući genijalnoj strategiji  dr.Franje Tuđmana i želji za svojom državom pobijedili su tada treću armiju u Europi, vašu JNA i rasturili je.

To je istina , a ne povijesni revizionizam, jer vi iako  teško , ali morali ste priznati da su „antifašisti „ počinili strašne zločine, ali zamislite zbog čega „jer se nisu snašli u veličini svoje pobjede“ Koji kvocijent inteligencije treba imati za ovako nešto izjaviti?

Drug Habulin treba najprije naučiti značenje riječi koje upotrebljava u svojim javnim istupima, pogotovo kada govori o povijesti. Stoga Franjo Habulin  mijenjajte retoriku, jer sa ovom vašom samo dodatno okaljavate ionako zločinima okaljanu NOB.

Uostalom nema više ništa od te vaše NOB u kojoj niste ni sudjelovali, nema ni njenih tekovina, jer je tekovina proizašla iz NOB-Jugoslavija nestala u ropotarnici povijesti. Vaši i Pupovčevi pokušaji oživljavanja mrtvaca neće uspjeti, jer to nikome nije do sada nije uspjelo.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Istaknuto

Don Anđelko Kaćunko u Puli

Published

on

Predstavljanje knjige Otmica nevjeste 31.05 2024.

Dobra večer svima!

Predstaviti ću vam Don Kaćunka, kako ga ja zovem, a on neka govori o svojoj novoj knjizi.

Sa radom i djelovanjem Don Kaćunka upoznata sam bila preko medija.

Osobno smo se upoznali prigodom izlaska knjige hrvatske pjesnikinje koja živi u Australiji gđe Marije Dubravac.

Suprug i ja vraćajući se iz Zadra kući u Pulu  preko Like, došli smo preuzeti njenu novu knjige kod njega u Kompolje.

Srdačno nas je dočekao i upoznao sa župom i tim slabo naseljenim krajem Gacke, kako on mene ispravlja kada kažem Like.

Naravno upoznala sam Gacku i posjetila Otočac više puta;

  • Mlinice na Majerovu vrilu u Sincu iz kojeg teče Sinačka pučina, najveća desna pritoka Gacke i
  • Ribogojilište u Sincu ( dobila sam recept za pripremu pastrve, pržene na domaćoj masti , uvaljane u kukuruzno brašno pomiješano sa malo slatke crvene paprike)
  • svetišta Majke Božje Karmelske – Kuterevo

Kratki životopis

Anđelko Kaćunko rođen je u Splitu 31.srpnja 1954.Potječe iz brojne obitelji ponosne Poljičke Republike ( devetoro djece)

Nakon osnovne škole u Docu Donjem i sjemenišne klasične gimnazije završio je Teološki fakultet u Splitu i 24.lipnja 1979. zaređen za svećenika.

1980 u Zagrebu upisuje na Filozofskom fakultetu studij klasične filologije, a 1989 studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti.

Paralelno sa studijem angažiran je u Katoličkom zboru MI, gdje je bio direktor lista mladih i izdavačke djelatnosti zajednice MI.( Zajednica MI predstavila je u Puli 2019. je knjige Milovani-Mate Krajine)

1999, preuzeo  je dužnost kancelara  u Vojnom ordinarijatu, bio kapelan u MUP-u i Ravnateljstvu policije, da bi od 2008 bio premješten u Gospičko-senjsku biskupiju i od 2011-2021 bio župnik u Župi Kompolje, Brlog i Vratnik. Sada je na dužnosti  župnog vikara u Župi Presvetog Trojstva u Otočcu.

Njegov  literarni opus je veoma bogat, od brojnih članaka i kolumni  u Fokusu, Hrvatskom slovu, Vjesniku, Areni  do Hrvatskog tjednika.

Aktivan je i u Katoličkim medijima; IKA, Glasu Koncila…

Sudjelovao je u izradi monografije „ Vojni ordinarijat u RH“ (2007) i monografije „ Kompolje-mjesto i župa“ (2021)

Napisao je samostalno dvanaest knjiga, neke ćete imati prigodu kupiti nakon predstavljanja,  a sa akademikom Josipom Pečarićem knjige o pjesnikinji Mariji Dubravac i biskupu dr.sc. Mile Bogoviću.

U svezi sa akademikom Pečarićem moram spomenuti da smo akademik Pečarić i ja  u suradnji napisali dvije e-knjige:

  1. Dopisivanje s Lili Benčik o Istri

file:///C:/Users/Lili/Documents/BENCIK%23%20knjiga.pdf

  • knjigu PUPOVAC, o radu i protuhrvatskom djelovanju predsjednika SNV-a i SDSS-a Milorada Pupovca

pupovac2-1.pdf (hrvatskepraviceblog.com)

Moram napomenuti da se don Kaćunko bavi i glazbom. Uglazbio je pjesmu Marije Dubravac HIMNA VATRENIMA

Čitanje pjesama  Marije Dubravac o don Kaćunku iz zbirke pjesama DOK MU HRAŠĆE BURA VIJE,  izdane uz pedesetu obljetnicu života u tuđini.

Don Anđelko Kaćunko

Puku zbori „MOLI -RADI-RODI…To je njegova preporuka kao duhovnika!

U to je zbirci i pjesma posvećena meni pod naslovom „ Jednoj lijepoj ruži Hrvatskoj“

Lili Benčik, tajnica Udruge KRIŽ

Osvrt fra Đure Hontića, župnika Župe Sv. Ivana Krstitelja u Puli:

U samom predstavljanju knjige „Otmica nevjeste“, don Kaćunko je najprije spomenu kako je došlo uopće do ideje da je on kao novinar počeo pisati knjige, bilo je to na poticaj profesorice Manje Kostelac-Gomerčić, čija je „Baštinica“ izdavač knjige „Otmice nevjeste“.

U prvom dijelu Kaćunko donosi deset pripovijedaka. Prvih osam priča nastalo je u okviru literarnog ciklusa Otočki koronameron (kao nastavak projekta Otočki dekameron), u kojem je dvadesetak sudionika pisalo priče tijekom korona pandemije, a dvije zadnje napisane su poslije. Cijelo ovo djelo možemo svrstati u žanr književne satire i književnog humora. U drugom dijelu ove knjige, Kaćunko pod pseudonimom ženskog autora vrlo dojmljivo komentira društvena, politička i crkvena zbivanja u Dalmaciji i cijeloj Hrvatskoj. Riječ je o deset jedinstvenih pripovijedaka, koje su “pisane pretežito u dijalektu, jednostavno, prohodno, živahno i aktualno. Ovdje je riječ o kolumnama, a one su bile svojedobno objavljene u mjesečniku grada Solina.

Nadalje spomenuo je don Kaćunko da je u tome drugom dijelu nazvanom Cro Nikine priče-kolumne, koje je autor godinu dana pisao za Solinsku kroniku pod pseudonimom Cro Nika, izuzetno zanimljive i duhovite, a ostvarene su trima elementima. Uzevši naoko ‘slabi’ lik, srednjoškolsku profesoricu koja često govori da nešto ne zna ili ne razumije, dobio je lik s kojim se većina nas može poistovjetiti, jer ni mi često ne razumijemo što se to događa u svijetu oko nas i tko zapravo vuče konce. S druge strane dobio je osobu koja može javno reći ono što većina ljudi misli, dakle zagovarati vrijednosti, one kršćanske, domoljubne, obiteljske, i čuditi se, a ponekad i plašiti, nadolazećim rušenjima svega toga.

Budući da don Kaćunko kao svećenik – što je u našem društvu doživljeno kao pozicija moći i kome se svaka riječ procjenjuje kao da je Božja objava pa i kada neprestano napada – u svojemu nastupu ne može na taj način istupati, on to čini kroz ženski ‘alter ego’.

Don Anđelko, u prvi plan stavlja ono bitno: dobro čovjeka, dobro bližnjega, što je uvijek prva zadaća kršćanina, poglavito katolika, bio laik ili svećenik. Ovdje nam je dao svježu i poletnu misao, sazdanu od različitih motiva i tema okupljenih oko intrigantna naslova „Otmica nevjeste“.

Na kraju je don Kaćunko protumačio, da je u stvari ta nevjesta rijeka Gacka, na što nas navodi slika rijeke na naslovnici. Jer rijeku Gacku neki su htjeli oteti, ali zapravo ta nevjesta je naša Hrvatska, koja prolazi kroz različite poteškoće na području vjere i morala, obiteljskih i socijalnih odnosa, ali i svih drugih područja ljudskoga, narodnog i crkvenog života. Stoga na nama nije samo da kukamo nego da postanemo svjesni svoga kršćanskog dostojanstva i poziva na suradnju s Bogom za dobro čovjeka i ovoga svijeta.

Continue Reading

Istaknuto

Uz čestitku za Dan državnosti

Published

on

Hrvaticama i Hrvatima, jer je Hrvatska  prije svega država hrvatskog naroda, a uz Hrvate i 22 nacionalne manjine i ostalim hrvatskim državljanima čestitam Dan državnosti!

Nakon povijesnih lutanja, pogrešnih saveza i tragičnih uključivanja u druge države, Hrvati su uz ogromne žrtve i danak u krvi izborili svoju samostalnu državu Hrvatsku.

Dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik samostalne države Hrvatske rekao je;

„”Imamo svoju Hrvatsku, naša je i bit će onakva kakvu sami želimo i nećemo nikom dopustiti sa strane da nam propisuje kakva ta Hrvatska treba da bude!”

Nažalost Hrvatska za mnoge nije bila željena država. U njoj živi još dosta onih koji je ni nakon 34 godine ne podnose i ne mire se s njenim postojanjem.

A ni Hrvatima nije onakva kakvu su željeli i očekivali. Dopustili su  da njome vladaju  stare jugoslavenske strukture,  njihovi nasljednici i sljednici uz europske i svjetske asocijacije i moćnike.

Imamo Hrvatsku, ali nemamo državu kojom vladaju Hrvati koji su je željeli, nego oni kojima nije stalo do njenog razvoja kao države hrvatskog naroda, koji  zloupotrebljavaju ljudska i manjinska prava i nameću svoj identitet, negirajući pravo Hrvatima na njihov identitet.

Nepravedna i netransparentna privatizacija, mediji u sumnjivom i netransparentnom vlasništvu, korupcija, nepotizam i sveopće urušavanje životnih vrednota, uzroci su nezadovoljstva i iseljavanja.

Hrvatska je nažalost podijeljena, pa se državotvorni i suverenistički Hrvati moraju za njeno uređenje tek izboriti.

Nakon detuđmanizacije 2000. razoreno je sve  što predstavlja hrvatsku državotvornost od strane vladajuće koalicije 2000. godine na čelu sa premijerom Ivicom Račanom i dva mandata predsjednika Stjepana Mesića!

Stjepan Mesić kao predsjednik države i vrhovni zapovjednik oružanih snaga razorio je pobjedničku Hrvatsku vojsku. Umirovio je 12 hrvatskih generala, raspustio sve ratne postrojbe i ostavio Hrvatsku bez obrane.

Iz osobnog animoziteta i mržnje prema prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu otvorio je javno stranom novinaru predsjedničku arhivu, što je postupak bez presedana u čuvanju državnih tajni i spisa. Te je spise zatim neselektivno dijelio Haškom tužiteljstvu, kojemu je bio tajni svjedok u procesu protiv Tihomira Blaškića. Takvo ponašanje suprotno je ustavnim dužnostima i ovlastima Predsjednika Republike, po članku 94 i članku 105 Ustava RH. NN 85/2010  

Predsjednik Republike odgovoran je za povredu Ustava koju počini u obavljanju svojih dužnosti. U slučaju Predsjednika Mesića svoju ustavnu obvezu nije ispunio ni Hrvatski Sabor, ni Ustavni sud, jer nisu pokrenuli postupak o ocjeni ustavne odgovornosti Predsjednika države.  Ustavni sud je po članku 129 dužan pratiti ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti te o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti izvijestiti Hrvatski sabor i odlučivati  u skladu s Ustavom, o odgovornosti Predsjednika Republike.

Znači da su u ovom Mesićevom ponašanju zakazale tri institucije hrvatske državnosti;

Predsjednik države svojim neustavnim ponašanjem, Hrvatski Sabor i Ustavni sud koji uopće nisu ni  pokrenuli postupak ispitivanja odgovornosti Predsjednika države.

Ivica Račan  kao predsjednik Vlade bio je odgovoran po članku 113 Ustava RH za rad Vlade i  gospodarski  razvitak   zemlje.

Prodajom  državnog bogatstva, zlatnih poluga, dokapitalizacijom Banaka iz Proračuna, a zatim njihovom prodajom,  narušena je  financijska i gospodarska  stabilnost i  sigurnost države.

Tako su Hrvati birajući nesposobne i politički neodgovorne stranke i pojedince kojima nije stalo do hrvatske sami sebi nažalost „uredili“ državu.

Međutim, Hrvatska je prekrasna zemlja sa bogato očuvanom tradicijom i kulturom, zemlja u kojoj pored hrvatskog naroda u suživotu mogu lijepo živjeti svi drugi i drugačiji, naravno uz uvjet da  je vole i poštuju kao svoju državu izgrađujući hrvatsku naciju!

Lili Benčik/ hrvatskepravice/ domoljubni.hr

Continue Reading

Istaknuto

Laži i obmane Stjepana Mesića i družine u Kumrovcu 2024.godine

Published

on

„Dan mladosti“ okupio je u  Kumrovcu  posjetitelje prosječne životne dobi od 89 godina!?

Kaže drug Stipe u svom govoru u Kumrovcu da komunizma nije bilo, da je to bila NOB?  Piše li to drug  Stipe, neku novu povijest NOB-a u kojoj negira ulogu Josipa Broza Tita  kao predsjednika KPJ u vođenju NOB-a.?

„Oni koji revidiraju povijest, moćni i preglasni trebali bi objasniti tko je ubio 80 000 ljudi, žena i djece u Jasenovcu samo zato što su različiti.

Katolička crkva u Jasenovac na dan obilježavanja proboja pošalje jednog svećenika, dok na Macelj dođu brojni biskupi, svećenici i časne sestre.

Mi imamo statističke podatke koliko je za vrijeme NDH u četiri godine ubijeno antifašista i ja ne znam o čemu oni misle kada govore o spomeniku žrtvama komunizma.

I tu nema komunizma: BILA JE TO NOB!

Kakve “žrtve komunizma” kada komunizma tada nije niti bilo…

Bila je to samo borba za čovjeka – BORBA ZA SLOBODU!“

Nas pionire osmoškolce učili su u  školi u Jugoslaviji  da je avangarda radnika i seljaka, Komunistička partija Jugoslavije na čelu sa drugom Titom povela narode i narodnosti Jugoslavije u Narodno-oslobodilačku borbu! Mi smo kao osmoškolci znali cijeli tijek NOB, sve ofenzive, a sada bivši predsjednik lupeta da nije bilo komunista, da je to bila NOB.

To je neki novi drug Stipe!? Od komunista, do ustaše. Od negiranja Jasenovca do optuživanja za Jasenovac. Od veličanja Tita, do negiranja Tita! Čista manipulacija, obmanjivanje javnosti , a vjerodostojnost nula.

Kako on voli tužakati zbog izgovorene riječi, neka samo tuži, pa ću mu na sudu predočiti tone knjiga u kojima piše da je pripremajući oružani ustanak, Politbiro Centralnog komiteta KPJ  u Beogradu  27. lipnja 1941.donio odluku o osnivanju Glavnog štaba Narodno oslobodilačkog pokreta Jugoslavije , za čijeg je zapovjednika imenovan generalni sekretar KPJ, Josip Broz Tito. KPJ je službeno odlučila donijeti odluku o pokretanju oružanog ustanka 4. srpnja, dan koji je kasnije u SFRJ slavljen kao Dan borca. Žikica Jovanović Španac ispalio je prvi hitac 7. srpnja, na datum kasnije proglašen Danom ustanka u SR Srbiji. 12. srpnja KPJ je proglasom pozvala narode Jugoslavije na oružanu borbu.

Članovi Glavnog štaba, uz Tita, bili su članovi Politbiroa KPJ: Milovan Đilas, Edvard Kardelj, Rade Končar, Franc Leskošek, Ivan Milutinović i Aleksandar Ranković, te istaknuti komunistički vođe Sreten Žujović, Ivo Lola Ribar i Svetozar Vukmanović- Tempo.

Vrhovni štab od kraja siječnja 1942. boravi je u Foči. Tu je donesena odluka da se uz partizanske jedinice, koje su pod kontrolom komunističke partije preko komesara i zapovjednika, koje imenuje Vrhovni štab, prime i četnici, koji su samo kokardu na kapi zamijenili sa crvenom zvijezdom.

Četnička zlodjela opisao je Adil Zulfikarpašić u  knjizi “Put u Foču”. Adil Zulfikarpašić bio je visokopozicionirani član  partizanskoga pokreta, koji je putovao u Foču na sastanak s Titom u Vrhovni  štab. Na putu je saznao da su mu četnici ubili brata i počinili strašne pokolje muslimana;“ Tu na mostu je izvršeno klanje muškaraca – objašnjava nam Božović – kapetan Sergije Mihajlović i komandant mjesta prota Vasilije Jovičić naredili su, da se svi muškarci muslimani pohapse. Poslije su svi oni koji su bili veći od konjičkog karabina poklani. Ali ljudi su ubijani svuda: i po kućama, dvorištu, ulicama. Kasnije je red došao na žene i na djecu. Drina je izbacivala leševe. Da se to spriječi, razrezivali bi im trbuhe, onda bi tijela potonula.“

„Mi ne možemo voditi protusrpsku politiku, u našoj vojsci nalazi se preko 95% Srba“ rekao mu  je Tito kad je  tražio njegovu intervenciju za ovaj slučaj.

„Ali to nije protusrpska politika.To je protukoljačka politika“   rekao mu je Zulfikarpašić,

„Ti izgledaš slabo, ti treba da se ispavaš i odmoriš“  odgovorio  mu je Tito opraštajući se.

Očito drug Stipe računa na kratko pamćenje i nepoznavanje povijesnih činjenica.

Čisti  povijesni revizionizam za isprane mozgove,  jer treba skinuti odgovornost komunista za počinjene zločine.

Pa da njega i javnost  malo podsjetim na  povijesne  činjenice: i to logičnim slijedom:

1.Tko je vodio Narodnooslobodilačku borbu 1941-1945.godine?

Komunistička partija Jugoslavije

2. Tko je vodio Komunističku partiju Jugoslavije?         

Josip Broz Tito

3.Tko je bio doživotni predsjednik Jugoslavije?

Josip Broz Tito

4.Tko je bio vrhovni zapovjednik Jugoslavenske vojske JNA?

Maršal Josip Broz Tito

5.Tko je vladao u Jugoslaviji , koja stranka?

Komunistička partija Jugoslavije, sa predsjednikom Josipom Brozom Titom

6.Koji društveni sistem je vladao u Jugoslaviji?

Komunistički sa Komunističkom partijom na čelu, koji su preimenovali u -socijalistički. Na 6. kongresu u Zagrebu 1952. Komunistička partija Jugoslavije -KPJ, promijenila  je naziv u Savez komunista Jugoslavije- SKJ.

7. Što je bila Narodnooslobodilačka borba?

Oslobodilački rat i komunistička revolucija za novo  komunističko društveno uređenje.

I nakon ovih nespornih povijesnih činjenica, koje su im naravno dobro poznate, kako uredništvo portala sabh.hr može onakve Mesićeve nebuloze uopće objaviti? Pa to je ponižavanje Josipa Broza Tita, a ne njegovo veličanje. Sam sebi proturječi u reviziji povijesti NOB-a kojom  se kao ponosi.

Od kuda Stipi to negiranje uloge Komunističke partije Jugoslavije-KPJ?  

Negira Stipe komunizam zbog zločina, zbog Rezolucije EU Parlamenta od 19.9 2019. koji je komunizam kao totalitarni režim i način vladanja izjednačio sa fašizmom i nacizmom.

Dokumenti pokazuju da je KPJ u poslije ratnoj  vladavini znatno ograničila građanske i političke slobode, privatno vlasništvo, slobodno tržište, i  potiskivala je tradicionalne vrijednosti poput religije i nacionalne/etničke baštine. Svi oni koji tu politiku nisu podržavali ubijani su, bili  progonjeni politički i sudski.

Evo  drug Stipe ne zna za žrtve komunizma ;“ ja ne znam o čemu oni misle kada govore o spomeniku žrtvama komunizma“, ali zna za žrtve „antifašiste“. E sada me zbunio,  ja više ne znam na koje to antifašiste misli drug Stipe, ove kameleone kao što je on ili ove borce NOB-a rođene nakon završetka NOB-a iz SABA RH?

Poznate su žrtve 2.svjetskog rata, iako ih ex komunisti kao on umnažaju i multipliciraju, ipak se istina probija.

Zločini komunizma koje drug Stipe negira itekako su dokumentirani u Martirologiju don Ante Bakovića (Goražde, 4. srpnja 1931. – Zagreb, 26. siječnja 2017.) Ovaj hrvatski katolički svećenik i hrvatski domoljub  u bivšoj državi robijao je ukupno deset godina, u sedam zatvora , a kasnije je djelovao kao publicist, novinar, reformator i demograf.

 Punih 17 godina radio je na enciklopedijskom izdanju Martirologija, u kojemu je na 1100 stranica iznio dokumentirane podatke o 664 ubijena svećenika i mučenika Crkve u Hrvata u vrijeme Drugoga svjetskog rata i poraća.

Napisao je i knjigu Drinske mučenice u kojoj je opisao svoje osobno svjedočenje o mučeničkoj smrti časnih sestara koje su beatificirane 24. rujna 2011. u sarajevskoj dvorani Zetra,

Okružni narodni sud u Zadru osudio je 28. prosinca 1946. zemljoradnika Josu Begonju iz Privlake (Zadar) na dvije godine lišavanja slobode s prisilnim radom i dvije godine gubitka političkih prava zbog “kriv. djela protiv općih narodnih interesa”, jer je u ljeto 1946. govorio među narodom da mu se ukazala Gospa, “u namjeri da stvori kod drugih uvjerenje o nesigurnosti današnjeg poretka, a u cilju ometanja napretka, obnove i izgradnje naše zemlje, te stvaranja nepovjerenja prema našoj narodnoj vlasti i u cilju ličnog korišćenja”. Mate Rupić, Vladimir Geiger (prir.), Partizanska i komunistička represija i zločini u Hrvatskoj 1944.-1946. Dokumenti. Dalmacija, Slavonski Brod – Zagreb, 2011.

Franjo Habulin pak ne poznaje povijest ni NOB-a ni kasnije, pa tvrdi da se gradilo bratstvo i jedinstvo. Vidjelo se na djelu to bratstvo i jedinstvo u velikosrpskoj i JNA agresiji 1991-1995.

Drug Franjo Habulin, predsjednik SABA RH, „borac“ NOB-a , rođen 1957.godine priča nebuloze u svojoj reviziji povijesti, pa tvrdi da se  „Za Tita se gradila i živjela demokracija svaki dan u pravnom i pravednom društvu izgrađenog SOCIJALIZMA.“

To „demokratsko, pravno i pravedno društvo“ je ubijalo politički nepodobne, neistomišljenike po svijetu, a zadnje je je bilo 1989. godine kada je u Njemačkoj ubijen Anto Đapić, stric hrvatskog političara Ante Đapića iz Osijeka.

To „demokratsko, pravno i pravedno društvo“ je 1. studenoga 1978. osudilo studenta Jakoslava Davida Rojnicu, na tri godine Golog otoka, na temelju iskaza dvoje svjedoka da im je dao nekoliko brojeva lista ‘Nova Hrvatska’, a jednom od njih i knjigu Ive Rojnice.

To „demokratsko, pravno i pravedno društvo“ „priuštilo“ mu je tortute, batinanje, liječenje elektrošokovima u zatvorskoj bolnici i besplatan „boravak „u logoru na Golom otoku.

Jakoslav David Rojnica odlučio je 2019. napisati knjigu  jer je želio ukazati na činjenice i napisati istinu, najviše zbog mladih koji trebaju znati istinu kako se povijest ne bi ponovila.

Jakoslav Rojnica predstavlja 100 tisuća ljudi koji su osuđeni za slične krimene. 30 tisuća presuda je doneseno, a točan broj  ljudi koji su netragom nestali , bačeni u jame, fojbe nikada se neće saznati, jer je jugoslavenski režim strahovladom sprječavao ljude da svjedoče.

„Druge države otvaraju granice, a mi smo naše okovali od susjeda, k tomu državni establišment DAN POBJEDE naziva okupacijom.“ Nastavio je drug Habulin svoju povijesnu „edukaciju“.

Nevjerojatno je kako se može ovako na očigled lagati i manipulirati? Hrvatske granice nisu zatvorene, putuje se samo sa osobnom iskaznicom, granice su čak  i previše porozne, pa ih ilegalno prelazi na tisuće migranata.

Ne kaže se uzalud da je komunizam sazdan od laži i nastao na laži. Samo ova dva primjera drugova Mesića i Habulina dokaz su točnosti te definicije.

Jugonostalgičari, jugofili, titoisti i komunisti nikako ne žele priznati da su u ime komunističke ideologije počinjeni masovni zločini. Da oslobođenje od fašizma i nacizma u komunističkim zemljama nije donijelo slobodu, nego nove progone, nove logore, nove zabrane i ograničavanja slobode i ljudskih prava, samo u ime neke druge ideologije. Rasni zakoni zamijenjeni su ideološkim. Tko nije prihvatio komunističku ideologiju bio je meta te „slobode“.

U ime te slobode ubijeno je 536 833 ljudi, bačenih u jame, rudnike i neobilježena grobišta na više od 940 lokaliteta u cijeloj Hrvatskoj po popisu MUP-a  i  oko 600 po slovenskoj evidenciji.

I da nije kako drug Stipe kaže „krivca za zločine koji su se dogodili na kraju Drugog svjetskog rata,  traže na pogrešnoj strani…“ svjedoče zločini na Daksi i u Dubrovniku u listopadu 1944.godine, znači prije završetka rata, koje su počinili partizanski „osloboditelji!

Lili Benčik/hrvatskepravice

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved