Connect with us

Vijesti

EPOHA: Anthony Fauci će biti višestruko optužen za ‘ubojstvo iz nemara’

Published

on

Republikanci u Zastupničkom domu pripremaju se izdati kaznene prijave protiv dr. Anthonyja Faucija zbog laganja Kongresu i ubijanja milijuna ljudi.

“Dakle, konkretno pred vašim odborom, a također i pred Random Paulom u Senatu, dr. Fauci se, naravno, oslobodio svih sredstava za dobivanje funkcije”, rekao je novinar Benny Johnson u svojoj ovotjednoj emisiji – donosi EPOHA.

“Rekao je da ne zna ništa o tome. Provjerljivo je i dokazivo da je lagao. Sada, postoje kodovi u Kongresu. Ovdje imam kod, 18 američki kod 1001.”

“1001”, rekao je Jordan.

Izjave — lažne izjave Kongresu”, rekao je Johnson. “Zbog toga možete biti u zatvoru, možete dobiti čak osam godina zatvora ako svjesno lažete Kongresu. Čini se da nikada nije postojao jasniji slučaj da je neki pojedinac lagao Kongresu.”

“Da, možemo vas zatvoriti – ali vi biste se tada obratili Bidenovom korumpiranom ministarstvu pravosuđa”, rekao je Jordan. “Ne znam, ali mislim da će republikanci to tražiti i ako se mene pita, to bi definitivno morali učiniti. Morali bi imati barem jedan od odbora pod sobom. Pravosudni odbor Senata mogao bi uputiti taj zahtjev, ali sumnjam da će to učiniti s demokratima na čelu.”

“Iskreno, više bih volio da se dr. Fauci vrati i odgovori na još jedan krug pitanja, ali gradimo slučaj. Znate, imali smo dr. Redfielda koji je svjedočio prošli tjedan, predsjedavajući Wenstrup je bio sjajan, kao i ostali svjedoci koji su dovedeni.”

“Dakle, opet, postavljanje temelja”, nastavio je. “Mislim da su dr. Fauci i CDC promijenili definiciju istraživanja povećanja funkcije, tako da Fauci ima prostora za izmicanje, ali oni su istjerali ovaj virus, nema sumnje u to, izbacili su ovaj virus, učiniti ga više — ne znam tehnički, ali napravili su ga sočnijim i smrtonosnijim, pretpostavljam, možda je to točna riječ.”

“Da”, primijetio je Johnson.

“Dakle, to su radili u ovom laboratoriju i mislim da je to jasno”, rekao je Jordan. “Dakle, morat ćemo vidjeti dok budemo prolazili kroz ovu istragu.”

Senator Rand Paul najavio je u srpnju 2021. da će poslati kaznenu prijavu Ministarstvu pravosuđa zbog laganja Kongresu.

Najava senatora Paula dolazi nakon vatrometa s dr. Faucijem zbog njegovih izjava u vezi s financiranjem NIAID-a za istraživanje ‘dobitka funkcije’ na Institutu za virologiju Wuhan preko podizvođača EcoHealth Alliance.

“Dr. Fauci, kao što znate, zločin je lagati Kongresu,” započeo je svoje ispitivanje Faucija senator Paul. “Odjeljak 1001 Kaznenog zakona SAD-a stvara kazneno djelo i petogodišnju kaznu za laganje Kongresu.”

“Na vašem posljednjem posjetu našem odboru 11. svibnja, izjavili ste da NIH nije nikada i nije sada financirao istraživanje poboljšanja funkcije na Institutu za virusologiju Wuhan”, nastavio je Paul. “Ipak, istraživanje povećanja funkcije u potpunosti je proveo dr. Shi u Institutu Wuhan, a financirao ga je NIH.”

U utorak je odabrani pododbor Predstavničkog doma za pandemiju korona virusa održao saslušanja koja su razjasnila Faucijeve brojne laži o podrijetlu SARS-CoV-2.

“Znamo da je Institut za virusologiju Wuhan provodio  istraživanje poboljšanja funkcije  novih korona virusa šišmiša stvaranjem himernih virusa, kombiniranjem dvaju virusa zajedno za testiranje infektivnosti i zarazom miševa s tim virusima radi bivša koordinatorica radne skupine za Covid-19, dr. Deborah Birx potvrđeno je zapravo povećanje funkcije suprotno izjavama dr. Faucija,” rekao je predsjednik Brad Wenstrup (R-OH).

Bivši direktor CDC-a Robert Redfield optužio je dr. Faucija da ga je držao podalje od razgovora s istraživačima kako bi mogao prikriti teoriju o curenju iz laboratorija.

Fauci je nakon toga odbacio Redfieldove optužbe u intervjuu s Neilom Cavutom na Fox Businessu.

Rep. Jim Jordan (R-OH) tada je osudio Faucija zbog obmanjivanja javnosti.

“Pokušavao je pokriti stražnjicu i svi to znaju”, rekao je Jordan. “Ovo je najbolje plaćeni tip u našoj vladi. Dobivao je gomile svote novca da nam kaže stvari koje nisu točne. Američki porezni dolari otišli su u laboratorij u Kini, laboratorij koji nije bio u skladu s kodom, laboratorij koji je radio istraživanje povećanja funkcionalnosti, i odatle je ta stvar definitivno došla i dr. Fauci nije mogao dopustiti da te vijesti izađu u javnost. ”

Vrijeme je da američki Kongres pozove dr. Faucija na odgovornost za obmanjivanje američkog naroda tijekom pandemije korona virusa. Čak i ako do tog konačnog obračuna ne dođe ovaj Senat i Bijela kuća, Republikanska stranka je u pravu kada je počela “graditi slučaj”. (Epoha.com.hr)

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved