Connect with us

Vijesti

Fratar upozorava da se ne igramo sa Đavlom, mogu biti ozbiljne posljedice…

Published

on

Fra Petar Ljubičić : Đavao postoji i nemojmo se igrati s njim Isus je „novi čovjek“, Bogočovjek koji obnavlja svijet. On oslobađa opsjednute, liječi bolesne, uskrisuje mrtve, oprašta ljudima grijehe, što je dokaz da je s Isusom došlo na svijet Kraljevstvo Božje i da je Sotoninu kraljevstvu došao kraj.

Ova novost i punina Božjega darivanja zahtijeva i novost i puninu odgovora koji čovjek mora dati Bogu. Kako Bogu, koji se na taj način daruje ljudima – osporiti pravo prvenstva u vlastitom srcu i životu? To je obveza koju nijedan vjernik ne smije zanemariti.

Isus je Spasitelj, Otkupitelj i Osloboditelj, Kralj svemoćni. On je došao u ovaj svijet kako bi razorio đavolska djela (1 Iv 3,8) da bi tako oslobodio čovjeka od sotonskoga ropstva.

Mnogi se danas smijuckaju kad im se govori o vragu, jer im se čini da njega nema. Ne vjeruju u njega ni oni koji ga u psovci svagdano spominju. A ipak Krist je o njemu govorio, izgonio ga iz ljudi. Sotona se umišlja da je sve njegovo, a zapravo, nema ništa. On čovjeku obećava: uspjeh i slavu, popularnost i vlast, bogatstvo i napredak, užitak i sreću… A onda mu, na kraju, sve to oduzme, dovodeći ga na rub ponora. Redovita mu je strategija uvjeriti čovjeka kako je sve propalo, kako mu život više nema nikakve vrijednosti ni smisla i ostaje mu samo jedan korak do odluke da digne ruku na sebe i oduzme sebi život. Svjedoci smo danas sve učestalijih samoubojstava.

Tko je zapravo sotona ili vrag pakleni? Sotona je duhovno stvorenje koje je Bog stvorio dobrim i slobodnim, kao i čovjeka, ali se Sotona nepovratno i nepopravljivo izopačio, zloupotrebljavajući darovanu mu slobodu. Znači, Sotona je duhovno biće, pali anđeo, ali osoba, nadmoćna svakom duhovno-tjelesnom stvorenju, a pogotovo svakom samo tjelesnom biću.

Postoje đavli kao prave osobe, duhovi koji se pobuniše protiv Boga i bijahu bačeni u vječni pakao. Nijekati postojanje đavla znači izgubiti pravu vjeru i ostale objavljene istine. To bi značilo da se Bogu može nešto vjerovati, a nešto ne vjerovati, a to bi značilo da nas Bog može u nečem varati.

Nijekati opstojnost zlih duhova, upravo to veseli đavle jer im je onda lakše napastovati, zavaravati i upropašćivati ljude. I sveti Petar apostol nas opominje kad kaže: Budite trijezni i bdijte, jer vaš protivnik đavao obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždere. Oduprite mu se čvrsti u vjeri.
Ima mnogo imena. Naziva se: Lucifer, Belzebul, Stara zmija, Otac laži, Tužitelj braće, sotona, što znači protivnik; đavao, a znači klevetnik. On je i jedno i drugo.

Poznat nam je svima sv. Ivan Vianey. On je bio arški župnik i umro je u 64. godini života. On o sebi pripovijeda: Nisam pošteno zaspao punih 35 godina jer me ometala trešnja kreveta, udarci po vratima. Bacalo me s kreveta na pod, pa sam morao u slami spavati.  66. god. nakon njegove smrti Vianey je proglašen svecem.

Sve što je Isus učinio i rekao vrijedi i za naše doba. Isus je znao za histeriju, a ipak je za naše dane u ono doba htio pokazati da ima vlast nad vragovima.

Opsjednuti iz Geraze (Lk 8, 26-33)
Čovjek lutao po ulicama gol, skitao se po grobovima i kidao okove. Tako donosi Evanđelje. Na pitanje, tko je, odgovara: „Legija“, četa, mnoštvo. Isus izgoni iz njega vraga, i vragove utjera u svinje, a svinje se niz obronak strmoglaviše u jezero.
I opet neki vele da nije bio u pitanju đavao , nego ludilo tog čovjeka.

Kćerka žene kananejke (Mk 7, 24-30)
Pristupila je Isusu žena poganka da joj iz kćeri istjera đavao. Uslišana je. Čim je stigla kući, našla je kćerku na krevetu mirnu i zdravu…
Ne znam zašto bi Isus glumio? U svakom slučaju je čudo, jer na jednu riječ ozdravlja bolesnika .. .
Danas pored tolikih lijekova, bolnica i liječnika teško se izliječi ovakav bolesnik, u pretpostavci da su i ono bili živčani bolesnici, što je teško vjerovati.

Opsjednuti dječak (Lk 9, 37-43) – Mučili su se oko toga dječaka Isusovi učenici, ali nisu uspjeli. Zato dječakov otac zamoli Isusa za pomoć. Kad se dječak približio Isusu, poče se rušiti i grčiti. Isus posreduje i dječak trenutačno nađe mir.

Istina, mnogi će danas prigovoriti i reći: Tko ti danas vjeruje da se vragovi skitaju po svijetu, ta nismo više u srednjem vijeku!…
Djelovanje Zloga prepoznajemo najčešće preko nekog čina ili djela koje čovjek čini. To mogu biti razna ubojstva, samoubojstva, preljubi, bludničenje, namjerni pobačaji, naročito mržnja i nepoštovanje i tome slična zla.

Sveti Otac Papa Pavao VI. gledajući što se sve govori nakon drugog Vat. Koncila, jednom rekao da se „osjeća vražji dim!“ Vjerojatno je mislio na sve moderniste koji tumače Evanđelje po svom nahođenju. I koji više cijene svoje komentare, nego svetu Isusovu riječ u Evanđelju.

Rekao je da se njegovo djelovanje može prepoznati u našoj povijesti:
– gdje god se korjenito, rafinirano i apsurdno niječe Bog,
– gdje god laž silovito nastupa protiv očevidne istine,
– gdje hladna i okrutna sebičnost gazi ljubav,
– gdje se svjesno i odmetnički napada Kristovo ime,
– gdje se zamagljuje i odbacuje duh Evanđelja,
– gdje se donose sodomski zakoni…

Tko unosi nemir u pojedinca, u brak, u obitelj, u zajednicu, u društvo, među narode, taj se odrekao Boga i u službi je zloga.
Tko drugome zagorčava život, opio se silom tame i u njemu nema duha Božjega.
Tko pali vatru mržnje, navodi drugoga na grijeh, taj ima dobre i uske veze s vragom.
Ako zbog nas poteku suze iz oka našega bližnjeg, zbog našega jezika i postupaka, nemamo Duha Božjega. Još uvijek nismo blaženi mirotvorci.

Neće nas spasiti komentari i hirovi teologa, nego vjera u Isusovu evanđeosku poruku! „Svi se zaprepastiše te zapitkivahu: Što li je ovo? Nove li i snažne nauke! Pa i samim nečistim dusima zapovijeda, i pokoravaju mu se“

Kraljevstvo Božje je blizu. Prihvatimo ga. Pustimo da prodre u ovaj svijet. Započnimo borbu protiv zla i zloga u svijetu. Započnimo od sebe. Borimo se protiv svih oblika egoizma i oholosti. To je početak kraljevstva Božjega. To je ponuda i poziv.
Isus i danas dolazi k nama, svojoj braći i sestrama, kako bi nas oslobodio, ohrabrio i ojačao kako bismo smogli hrabrosti ostvariti u Životu one ideale na koje nas on poziva. Odbacimo svaki strah i svako ropstvo i dopustimo Bogu da nas učini slobodnima i sretnima.
Dođi, Gospodine, u naša srca i ispunih ih snagom svoga Duha kako bi se mogli oduprijeti grijehu, zlu i đavao paklenomu! Tvoji smo i to žarko želimo stalno biti! Amen.

Tek nakon iskrene ispovijedi preselila se u vječnost

Neka žena je bolovala više godina, pa ju je župnik više puta godišnje pohađao i podijelio bi joj svete sakramente. Ali starica nikako da umre. Kada joj se stanje opet pogoršalo, poruči župnik da će opet doći, iako je bio prije nekoliko dana. Taj put starica izjavi da je učinila šesnaest pobačaja, i da to o sada nije nikada ispovjedila, jer ju je bilo stid i strah. Nakon ispovijedi živjela je još nekoliko dana i preselila se u vječnost.

Danas se u svijetu ubija se oko četrdeset pet milijuna djece godišnje. Svake minute 100 nevine djece se ubija. Zločin je to nad zločinima, đavao djeluje kroz to.. I neki se ljute i bune kad se to tako kaže!
„Abortus je najveći zločin i najveći grijeh na svijetu, jer tu majka ubija svoje još nerođeno dijete, koje ima pravo na život po prirodnom, Božjem i crkvenom zakonu. Majka postaje gora od nerazumne životinje, jer životinja neće svoje male ubiti, ona svoje male brani i daje svoj život za njih!“ (Andrija Živković)

Advertisement

Vijesti

DP: Bezuvjetno zadržati mlade ljude u Hrvatskoj, jer “su stranci neadekvatni za naše područje!”

Published

on

Lipovac Pehar: Moramo zadržati mlade u Hrvatskoj jer oni imaju energiju, inovativnost i potencijal za opstojnost hrvatske nacije!

Zastupnica DP-a Dubravka Lipovac Pehar: ”Mladi ljudi danas odlaze iz Hrvatske jer idu za boljim životom. Mi želimo zadržati to stanovništvo jer s njim gubimo fertilnost, energiju, inovativnost i potencijal za opstojnost hrvatske nacije”.

”Svjedoci smo i doseljavanja velikog broja stanovnika iz zemalja Azije i Afrike. Jedan dio svog života provela sam u Afganistanu te sam upoznala kulturu, vjeru i način života tog stanovništva. Oni su, u usporedbi s našim radnicima i inženjerima, neadekvatni za naše područje. Hrvatska ne bi trebala svoje tržište rada zamijeniti takvim radnicima”.

”Mi ćemo sve učiniti kako bismo pomogli u ograničavanju popunjavanja tržišta rada takvim stanovništvom kroz suverenitet, gospodarske i političke korake i demografsku obnovu. Moramo obnoviti naše tržište rada i zadržati naše vrijedne radnike koji su svuda u svijetu priznati i uredno plaćeni”.

”Covid pandemija nam je pokazala koliko smo ovisni o velikim globalnim lancima, a što nam pokazuje da moramo stvoriti svoje proizvodne kapacitete i doprinijeti našoj prehrambenoj samodostatnosti. Dokazano je i koliko smo u kriznim situacijama ovisni o turizmu, što nas čini ekonomski krhkima i naglašava potrebu za diversifikacijom gospodarstva i razvojem drugih sektora”.

”Zašto se ne bismo potrudili poljoprivredu postaviti na svoje noge? Nama se sada pružila prilika kada ćemo to i učiniti. Naša je Hrvatska puna resursa koje možemo iskoristiti, od stanovništva, mladih, do nas koji smo ovdje u Hrvatskom saboru. Učinimo sve kako bismo doprinijeli razvoju Hrvatske!”.

#Domovinskipokret

Continue Reading

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved