Connect with us

Vijesti

HODAK: A da je zbog pedofilije uhićen neki desničar, a ne novinar Jutarnjeg lista…

Published

on

ShareČitam komentar u subotnjem Jutarnjem u kojem glavni urednik Goran Ogurlić nastoji novinarski ”podboltati” i logički pojasniti pedofilsku aferu u kojoj se njegov list našao ni kriv, ni dužan. D. F. je tzv. ”vanjski suradnik” Jutarnjeg, trenutno stanovnik Remetinca i čeka rasplet afere u kojoj se našao.

Svi mediji o tome šute. Dnevnici kao i tjednici, striktno se držeći ZKP-a i presumpcije nevinosti do pravomoćne presude suda, ni čmrk o ovoj aferi.

Ali, ne šute portali. Fejs gori, epilog se ne nazire…

Siguran sam da znate kakvo je ogromno ”povjerenje” običnog puka u brzinu i kvalitetu rada našeg pravosuđa. Zato Ogi u subotnjem Jutarnjem senzibilno i decentnim stilom objašnjava puku da je ”dostojanstvo žrtve važnije od znatiželje”. Dobro, načelno se slažem s intencijom članka, bez obzira je li D. F. zaposlenik Jutarnjeg ili vanjski suradnik.

Što više, čl. 28 Ustava izričito upućuje da je kriv samo onaj tko je kažnjen pravomoćnom presudom u kaznenom postupku. Međutim, zanimljivo je kako, nakon nebrojenih afera u kojima su se naši mediji naslađivali ”krivnjom” aktera i prije negoli je završio čak i prvostupanjski sudski postupak, sada odjednom poštuju ”dostojanstvo” žrtve.

Medije obično ne boli glava za Ustav, oni danas, iz komercijalnih razloga, prvenstveno žele zadovoljiti znatiželju javnosti koja je često i lagano žedna nečije krvi kako bi na trenutak zaboravila vlastite brige i grijehe. Ili kao što je rekla Josipa Rimac– ”krvi ću im se napiti’‘…

Međutim, želim još malo elaborirati Ogijevu tezu kakve pravne i logičke veze ima ime i prezime novinara osumnjičenog za pedofiliju s dostojanstvom žrtve. Možda ima s hipokrizijom. Da je, recimo, netko ”vanjski suradnik” Hrvatskog tjednika, 7 dnevno, ili bilo kojeg desnog medija, pa da mu se dogodi ”peh” s 13-togodišnjom djevojčicom, bi li i onda ”dostojanstvo žrtve” bilo važnije od znatiželje? Malo morgen!

Odmah bi liberalne ”dvocijevke” dežurale pred kućom osumnjičenog kako bi što prije objavili ”vruću vijest”. Duhaček bi vjerojatno čučao na grani, a Roby bi sigurno u uvodniku lamentirao ”da prosto ne može da veruje kako se takvog što moglo dogoditi…”.

Kako u svakom zlu ima i nekog dobra, možda je na kraju i za žrtvu i za osumnjičenika dobro što je osumnjičenik ”vanjski suradnik” lijevog Jutarnjeg, a ne nekog desničarskog medija. A usmena je predaja u Lijepoj našoj razvijena do savršenstva pa tako svi znaju sve, osim, naravno, Štefove žene.

Naime, dva Zagorca pecaju i piju gemište. Štef se obrati Joži: ”Mislim da se bum razvel od žene jer već dva meseca ni progovorila ni reči z menom”. Joža popije gemišt i tihim glasom, povjerljivo izusti: ”Štjef, daj se malo promisli, taku je ženu teško najti”.

Kako god okreneš, konji su samo konji

Gledao sam nedavno na TV-u reportažu o plemenitim konjima lipicanerima. Ukradeni su iz Lipika u kolovozu 1991. godine i preko Bosne prebačeni u Srbiju. Tek 2007. godine komšije su nam vratile 62 grla, i to u jadnom stanju. Umjesto sjajnih i gizdavih konja vraćene su nam rage, rebra im se vide koliko su neuhranjeni. Nitko ne zna je li itko od službenih tijela barem pokušao blago upozoriti komšije na štetu. Gotovo sigurno su naša službena tijela zaključila kako se zbog konja ne isplati kvariti odnose s braćom Slavenima.

Konji su kako god okreneš samo konji, a da je tome zaista tako govori i post legendarnog Drageca Pilsela od 16. rujna na Fejsu: ”Čini se da idiotluk predsjednika RH nastavlja rasti. Ovako sad Zoki kaže: Vođa bosanskih Srba Milorad Dodik stiže u Zagreb kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog predsjedništva BiH… Može li pojedinac predstavljati narod? Može samo u glavi tuđmanoida Milanovića”.  Ima, naravno, izuzetaka. A Dragec, Carlos, Zvonimir, Jovo Pilsel, zna da je taj izuzetak bio njegov ljubimac Joža Broz. On je pojedinac koji je predstavljao čitav narod i sve narodnosti, a nije bio tuđmanoid.

Nedavno je jedan od korisnika društvene mreže QUORA postavio zanimljivo pitanje: ”Zašto Hrvatska ima tako čudan oblik?”. Odgovori su bili osebujni i različiti. ”Bogata i dramatična povijest”…

Zlobnici tvrde da su pederi osmo svjetsko čudo. Ne razmnožavaju se, a ima ih sve više. Slično je s Hrvatskom i njenim izgledom.

Treba pogledati kartu Banovine Hrvatske iz 1939. g. i NDH iz 1943. g. da se vidi kako je Hrvatska tada bila velika. Naime, i 1939. i 1943. g. zemljopisno je Hrvatska bila veća od današnje RH. I onda se u odnosu na Hrvatsku dogodilo ”osmo svjetsko čudo”. Čudo se sastoji u činjenici da je Tito 1945. g. navodno ”vratio” Istru i Dalmaciju Hrvatskoj pa je Hrvatska dobila ovaj oblik ”kifle” na čuđenje onih koji ne znaju za Srijem, Zemun, Boku Kotorsku, Neum….

‘Čudna kifla’

Toliko je godina prošlo od Domovinskog rata, a neki dijelovi i ovako okljaštrenog hrvatskog teritorija još su pod okupacijom. Npr: na hrvatskoj Sv. Geri još se uvijek nalazi slovenska vojska, u Međimurju, na Dunavu i oko Prevlake imamo nedefiniranu granicu. Savudrijska vala većim je dijelom slovenska, tako da su oni proširili svoje gospodarske interese i pravo na hrvatsko more sve do 45′ geografske širine. Na lijevoj obali Dunava 11,5 tisuća hektara hrvatske zemlje nalazi se pod srpskom okupacijom. Potom, tragični slučaj Prevlake, gdje je 15. prosinca 2002. g. kopneni dio poluotoka vraćen pod hrvatsku upravu, ali ne i pripadajuće more. Morska granica stvar je budućih pregovora s Crnom Gorom, a nakon najnovijih događaja, možda i sa Srbijom.

I još se korisnici Quora čude izgledu i obliku Republike Hrvatske. Pavelić je još 12. studenog 1920.g  navodno ”prodao” Istru, otoke i Dalmaciju Italiji. Onda je to sve još jednom ”prodao” 18. svibnja 1941. g. Rimskim ugovorima. I tako su orijunaši i Jugoslaveni osmislili svoju verziju povijesti nastanka ”čudne kifle”.  O tragičnoj otimačini hrvatske zemlje nakon 8. svibnja 1945. g. naši ”istoričari” šute k’o zaliveni. Povijest naših politika i političara je povijest izdaja. To ”čerečenje” je stalo tek dolaskom Tuđmana na čelo mlade hrvatske države. Nama ostaje da riješimo preostale ”apetite” susjeda i očuvamo hrvatske granice da se ne bi buduće generacije čudile nad izgledom Hrvatske kao korisnici Quora.

Još je Džingis-kan (1162-1227. g) rekao: ”Vojska magaraca koju vodi lav bolja je od vojske lavova koju vodi magarac”. Tuđman je sigurno bio lav, a ostalima su uloge još nepodijeljene.

Drugovi i drugarice, što je s ‘klerofašističkim’ referendumom?

”Povorka ponosa” krenula je u Zagrebu 19. put za redom. Sandra Benčić iz platforme ”Možemo!” je oko toga rezolutna: ”Za nas nema ali. Podržavamo jednakost i pravo svake obitelji da se tako nazove”. Tronut ovakvom odlučnošću mladih LGBTIQ-ovaca, sjetih se jednog malog problema. Što je drugovi i drugarice s referendumom ”U ime obitelji”? Omjer je bio, ako se dobro sjećam, 70 posto prema 30 posto. Rezultat tog ”klerofašističkog” referenduma ušao je u i Ustav RH. Što ako i onih 70 posto izjavi kako i kod njih nema ”ali”? LGBTIQ-ovci, iako nisu više zanimljivi ni sami sebi, traže ponovnu promjenu Ustava: ”Izjednačite u svim pravima sve obitelji”. Ma, nemojte! Znači opet referendum i ponovno vjerojatno isti rezultat. Tom društvu je očito stalo više do samoreklame negoli što uvažavaju mišljenje većine javnosti.

Pojavio se i novi slogan ”Sloboda unutar i izvan četiri zida”… Unutar četiri zida je potpuno nebitno što tko radi, a već i pomalo dosadno. Koga briga. Da bi dokazali svoj aktivizam kreću s tužbama protiv katoličkih udruga kao što je to Vigilare jer su, zamislite, pokrenuli kampanju protiv njemačkog filma ”Janina dugina obitelj”. Štoviše, pozivaju se i na peticiju koju je potpisalo više od 13.000 ljudi. Ne bi pao na tur da neki naš sud usvoji takvu tužbu. Pa nećete vi nas diskriminirati raznim peticijama! Nema tu ”ali”, kao što je rekla Sandra. Teško je danas biti normalan, mislim heteroseksualan i u klasičnom braku te u obitelji s vlastitom djecom. Sve je manje onih s kojima bih se želio uspoređivati. Homoseksualci su već izborili sva moguća prava. Sad iza njih marširaju pedofili. Ne izvodite iz toga prebrzo zaključke da vas ne zaključaju…

Dosta davno prestao je izlaziti list ”Hrvatski politički zatvorenik” zbog skromne tiraže, ali se pokreće novi list ”Hrvatski osumnjičenik” s tiražom oko milijun primjeraka.

I tako živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj gdje je ”Festival slobode” desničarski pir, a ”Povorka ponosa” destilirana demokracija. Sve je zamršenije i teže definirati nekada jasne pojmove kao što su demokracija, sloboda, tiranija… Čitam kako u SAD-u našim ljevičarima dragi Demokrati traže da se ukine izborni sustav kojim je Trump došao na vlast. Po tzv. ”elektorskom kolegiju” na vlast su dolazili i republikanci i demokrati. Kad je došao nezgodni Donald, e sad treba promijeniti takav izborni sustav. Takvi su ljevičari. Dok pobjeđuju na izborima, izborni sustav je dobar, a kad na vlast dođe netko koga ideološki ne mogu smisliti, onda treba mijenjati izborni sustav. Sve mi se više čini da će lijeva medijska falanga u Lijevoj njihovoj morati još četiri godine cmizdriti, kmečati i dobivati ideološke ospice zbog Trumpa.

Ljevičarski  i intelektualni janjičari

Primjer prave, skoro pa idealne demokracije je Hrvatska. Čini vam se da sam podlegao koroni? Ne, primjer je bivši predsjednik Stipe Mesić. On je ovih dana prosuo svima nama svoju analitičku genijalnost. Kaže naš Stipe: ”Srbi su najveće žrtve rata u Hrvatskoj…”. Njegova legendarna mud(r)ost nagnala je mladu novinarku jednog portala da me nazove za komentar te političke musake.

Novinarki sam odgovorio da je umjesto mene za komentar trebala nazvati nekog psihijatra. Kako vam se sviđa tvrdnja da su najveće žrtve Drugog svjetskog rata bili nacisti i fašisti? Karavana je davno prošla, ali psi i dalje laju, laju… Sjetite se, takav je čovjek bio iza Tuđmana dva puta predsjednik republike. Mesić, na kraju krajeva, najviše govori o svima nama…

Baš sa Mesićem zapuhali su hladni ljevičarski vjetrovi, pojavili su se intelektualni janjičari s filozofskih fakseva s fake povijesti, počeo je lov na tobožnje ustaše. Zadnja tri ministra unutrašnjih poslova OstojićOrepić i Božinović nisu pronašli alate kojima bi otkrili autore svastike na Poljudu, ali izuzetnom brzinom pronalaze one koji sprejevima rišu što misle o Pupovcu, delijama, spomenicima u Borovu selu itd. Još se samo čeka dan kad će biti zabranjeno pametnima javno istupati jer to vrijeđa osjećaje glupih.

Sjetite se samo razine razmišljanja Anke Taritaš Mrak koja misli i izjavljuje da Vlada ”diskriminira djecu te im prisilno nameće katolički vjerski odgoj…”. To je tobože ozbiljna političarka koja misli da se u državi u kojoj se 86 posto izjasnilo da su vjernici, katolici, treba nekog prisiljavati na katolički vjerski odgoj.

Ljevičarima je vjeronauk crvena krpa. To je dobro. Na taj ih način lakše lociramo… Korupcija, mito, enormno bogaćenje normalno je stanje u odnosu na ”težak” problem, treba li vjeronauk biti prvi ili zadnji sat u školi.

Pitaju na Fejsu koja je razlika između grčke i hrvatske tragedije? Za razliku od grčke tragedije, koja je zasnovana na mitu, hrvatska je zasnovana na mitu i korupciji.

Moj prijatelj mi povjerava što mu je u ovoj stresnoj situaciji savjetovao njegov psihić: ”Napiši pismo čovjeku koji te jako nervira i na koga si ljut i spali ga!”. On se nakon toga pita: ”Dobro, a što onda da radim s pismom”…

Upravo pišem pismo Anki Taritaš Mrak, Katarini Peović, Dragecu Pilselu…

Advertisement

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved