Connect with us

Vijesti

Hodak: Nevjerojatno je opaka opsjednutost naših političkih gusaka s tom beogradskom maglom

Published

on

Iza nas je dinamičan tjedan. Dinamični Dinamo je stigao od 0:3 do 3:3 u Rijeci. No, nećemo ovaj puta o nogometu jer ima puno zanimljivijih tema.

Na primjer, žustro i dinamično Dragec, Carlos, Zvonimir, Jovan Pilsel objašnjava fenomen patrijarha Porfirija iliti Perfidija i njegovih kružoka s jugo-elitom u Zagrebu. Ukratko, Perfidije je po Dragecu kršćanin koji ne sramoti kršćanstvo. Odlikovanjem Vučelića ordenom svetog Save, a koji je SPC dodijelila Miloševićevom ratnom huškaču Vučeliću, valjda za sve počinjene zločine, dokaz je da je Dragec zaslužio svoj novi nadimak ”Jovan”.

Naime, Milorad Vučelić je bio, u vrijeme početka agresije na Hrvatsku, ravnatelj Radio-televizije Srbije te je kao takav bio Miloševićev Goebbels. Valjda se baš zato taj ratni huškač našao u ”biranom društvu” kojem je SPC dodijelila Orden svetog Save.

Orden za one koji ‘ne sramote kršćanstvo’

Taj vrijedni orden za SPC-u do sada su dobili oni ”koji ne sramote kršćanstvo”. Da ih samo djelomično nabrojim: Radovan Karadžić, Milorad Dodik, Vojo Šešelj, Aleksandar Vučić, Toma Nikolić zvan Konj, Aleksandar Vulin, Dragan Marković-Palma, Aleksandar Lukašenko itd… Sad recite da naš Perfidije ili Porfirije nije politički mag. Treba biti strpljiv pa dočekati da Patrijarh u tu ”pastoralnu” skupinu iz sela Ba ubaci i našeg Drageca. Tipa koji nam se redovito javlja iz ”prestolnice” pravoslavnih kršćana s nekog novog kružoka biranog društva u koje spadaju i ”naši” Vedrana Rudan, Igor Mandić, Boris Dežulović, Miljenko Jergović, Ante Tomić…

Nevjerojatna je ta opsjednutost naših političkih gusaka s tom beogradskom maglom. Šteta što nismo kopirali zakone nekih pametnijih zemalja kao što je na primjer Izrael. Zemlja koja ima oko 160 nobelovaca. I tamo žive njihovi Drageci, Tomići, Vedrane… Na primjer, kad takvi izraelski dupleri gostuju u Damasku, Kairu, Bejrutu, Bagdadu, Teheranu… i ostanu užasnuti kakvu ”fašistoidnu” politiku Židovi vode prema svojim komšijama Arapima pa se, čašćeni i maženi, ”istresu” na svoju domovinu te se, punih džepova, žele vratiti natrag u svoj ”demokratski” izraelski mrak. Tada ih na granici dočekaju carinici koji im najljubaznije priopće da im je putovnica poništena i da više nisu državljani ”mračnog i profašističkog” Izraela.

Čovjeka razveseli, čak i kad samo o tome mašta, kako bi, u takvoj hipotetskoj situaciji, izgledale smrznute face jedne Vedrane Rudan ili mučenički izraz Ante Tomića, Bore Dežulovića, da ne nabrajam ostale. Međutim, sve je to u našem slučaju samo bolesna imaginacija jednog desničara… Ipak, nije loše tako maštati.

Vedrana Rudan, kao da nešto sluti, oglasila se u Kuriru: ”Bojim se da će na idućim hrvatskim izborima za predsjednika države pobijediti lobotomirani majmun…”. Naime, kaj, naša Vedrana je očito, za vrijeme svojih čestih posjeta otadžbini navikla susretati samo ”visoko-kvocijentne” intelektualce kao što su Aca Vulin, Voja Šešelj, Perfidije… Usput, naša je Vedrana za Kurir objasnila razlog svojih toplih osjećaja za Beograd rekavši kako ljubi taj grad: ”Obožavam Beograd, njegove ulice, njegov ritam, ljude”. Kad toliko preferira Beograd Zagrebu (valjda punom ustašoidnih i perverznih Hrvateka), neka tamo i ostane te uživa u životu. Od tamo može mirno i do mile volje, uz široku javnu podršku svojih istomišljenika s one i ove strane granice, pljuckati po Hrvatskoj, Zagrebu i ”lobotomiranim majmunima” na Pantovčaku.

Mene ne čudi što našu Vedranu, k’o i ostale ”intelektualne proletere”, Zoran Milanović nervira svojim izjavama i zato kod njih prilično nisko kotira. Više me zanima kako ta anti-talentirana ”književnica” uspoređuje Vučića i Milanovića: ”Vučić je žilav, a Milanović je dvorska luda na dvoru bez kralja” te nadodaje: ”Nesposobna lijenčina…”. Nakon takvih njenih verbalnih prostota i ispada samo je pitanje dana kad će dobiti odlikovanje svetog Save. Žalosno je ipak da u Hrvatskoj vlast nema ni toliko ponosa da oduzme državljanstvo osobi koja instituciju predsjednika svoje matične države javno naziva ”dvorskom ludom” i ”nesposobnom lijenčinom”.

Navodno je, prema Facebooku, premijerka Ana Brnabić decentno i diplomatski komentirala ostavku Kurza: ”Nikada ga nisam volela”. Ujedno, pouka Kurzu: nije lijepo pravom prijatelju, kad saznaš da je gay, okrenuti leđa!

I Superman je postao GLBT

Kada smo već kod te osjetljive globalne teme, zanimljivost dolazi iz sfere crtića. Navodno je legendarni Superman zaljubljen u svog kolegu s posla. Dok ”napredni” svijet divovskim koracima ulazi u ”bolju budućnost”, a Superman bira dečkiće, mi Hrvateki ukopani smo u podravsku meglu i ne mičemo se s mjesta.

Tako, recimo, Nenada Stazića, bivšu SDP-ovu zvijezdu, muče socijalni problemi. Neno provodi žurnu anketu pa nas pita: ”Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost?”. On sigurno neće otići u Irsku trbuhom za kruhom jer ga tamo nitko ne treba i nema kome prodavati maglu, a nije ni branitelj. Rea Silvestra se tomu malo čudi na Fejsu: ”Global-liberalna agenda ide dalje… još samo da muškarci počnu rađati ili ne?”. I tako, dok se cijeli svet bavi problemima epohe, Superman postaje LGBT.

Za to vrijeme kod nas na ”brdovitom Balkanu”, zamislite, neki lik (inače poznati liječnik dr. Richter), koji je bio postavljen za ravnatelja Dječje bolnice na Srebrnjaku, sudjelovao je u ”mračnom” Hodu za život. Pazite, riječ je o pedijatru koji treba raditi u dječjoj bolnici, u zemlji koja ima teške probleme s natalitetom. Ravnatelj dječje bolnice je protiv abortusa umjesto da ga promovira i potiče. Naravno, odmah mu je dato do znanja da odstupi. Sada se u Bujici doktor tuži kako su mu drugovi iz Možemo sugerirali da ne nastupa javno nego samo preko odgovornog druga, glasnogovornika Gradske uprave – Jagića. Iako to nije rekao, ali ne bih se začudio da su mu, onako usput, citirali Lenjina i Milu Kekina koji su navodno rekli: ”Cijela politika je kadrovska politika”.

I Milanović je shvatio čudnu koincidenciju oko odluke Vrhovnog suda

To su već odavno shvatili i u HDZ-u. Iako nevoljko, jer nije njihov, HDZ je na kraju ipak podržao Dobronića pa smo napokon dobili novog predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske. Međutim, zanimljivo je kako je, nekako u isto vrijeme, HDZ-u napokon izrečena presuda pa je i službeno osuđen kao stranka zbog korupcije. Prvi je tu vremensku koincidenciju uočio Zoran Milanović. Čudna koincidencija!

Eto, sad vi u HDZ-u lijepo iskeširajte 10-15 milijuna kunića kazne u državni proračun pa si i dalje birajte predsjednike protiv volje ”sudaca”… Imperija je uzvratila udarac! Naravno, samo onda kad može. I tako, dok se mi zabavljamo s izjavama Vedrane, Jovana Pilsela, nadbiskupa Uzinića koji se srami što je čovjek, Andrija Hebrang, profesor emeritus, bivši ministar zdravstva i obrane, upozorava: ”Polako se planira da ta ljevica opet preuzme Hrvatsku. Tko to ne vidi, taj je politički kratkovidan”. Mudar čovjek ili…

Aleksandar Solženjicin je jednom o ljevičarima napisao čistu istinu: ”Znamo da lažu, znaju da lažu, znaju da znamo da lažu, znamo da znaju da znamo da lažu, ali još uvijek lažu”.

Humorom ublažavamo tužnu socijalnu sliku Hrvatske

Političke tenzije polako ustupaju mjesto socijalnim problemima. Računi za plin i struju potiskuju pitanje imigranata, ”Srpskog sveta”, platforme Možemo! i njihovog puta u ambis. Vladina taktika je jasna. Treba spustiti očekivanja na razinu prihvatljivog razočaranja. Cinik na Fejsu objavljuje da će kila graha u jesen koštati oko 40 kuna, uz komentar ”ove godine će samo bogati prditi”. Da ne mislimo na inflaciju i rast cijena, mediji nas zabavljaju divljenjem Kinezima. Zahvaljujući njihovoj brzini i efikasnosti Pelješki će most biti završen možda i prije roka, a navodno su napravili i bolnicu za šest dana, itd. O tome da se u Bosni može završiti faks za četiri dana, nitko ni riječi…

Ma koliko pokušavali humorom ublažiti sve tužniju socijalne slike Hrvatske, nedostatak novca za osnovne potrebe postaje krucijalan problem mnogih naših sugrađana. Moj prijatelj Zdenko ima za to pragmatično rješenje: ”Tko nema para, bez njega se može!”. Bravo, Zdeno! Pametan i praktičan čovjek. Šteta što nije političar.

Povlačim se iz off-medija jer me više nitko ne zove

Gadno je kad moraš sam od sebe okrenuti glavu. To se ovih dana dogodilo upravo meni. Kad sam stjecajem okolnosti pred jedanaest godina ušao u kolumnističke vode, prvi koji me je zamijetio bio je Marko Jurič. Pozvao me je u svoju emisiju ‘‘Markov trg”. Bio sam iskreno iznenađen i s veseljem sam prihvatio poziv. Neki dan me Marko pozvao kao gosta u njegov ”Podcast Velebit” te sam patetično obznanio da mi je to zadnje gostovanje pred kamerama. Odlučio sam, naime, prestati s pojavljivanjem u TV emisijama te svoje političke poglede i komentare plasirati još samo kroz kolumne. Ovim zadnjim nastupom kod Juriča htio sam pokazati kako je Marko bio prvi koji me zvao na TV, pa eto sada, nakon godina nastupa na raznim TV-ima, taj krug zatvaram opet s njim. Poslije snimanja nešto smo i popili pa me Marko zapitao ”zašto?”, koji je pravi razlog da ne želim više nastupati u televizijskim emisijama.

Kako je često ”prilagođena” istina zamjena za laž, nakon dvije čašice, iznenada sam se ohrabrio i važno mu rekao: ”Moj Marko, povlačim se iz off-medija jer me više nitko ne zove! Ne mogu oni mene toliko ignorirati koliko ja mogu odbijati njihove pozive kojih neće ionako biti”. Možda sam mogao smisliti i neki duhovitiji ili pametniji razlog, ali kad se uplete Jack Daniels… Sada za mene više ne pali uzrečica ”Ne rušite mostove iza sebe, možda se morate vratiti”. Stoga, od sada pa nadalje, svima vama koji želite pljuckati po meni, ostaje samo mogućnost da, na bar osam portala na kojima se objavljuje moja kolumna u ponedjeljak ujutro, istresete svoju žuč i bijes.

Međutim, još par riječi o tom mom zadnjem gostovanju na TV-u jer želim ispraviti jedan lapsus koji mi se potkrao. Naime, tijekom emisije komentirao sam konačnu odluku žalbenog vijeća VSH-a u aferi FIMA medija. Između ostalog, razgovor je došao i na dolazak ”dragog” Ive na čelo HDZ-a. Drugi dan, kad sam slušao što sam govorio, morao sam ”okrenuti glavu od sebe”, kada sam čuo sebe kako doslovno kažem: ”Plenković je došao na čelo HDZ-a uz dvije izborne prijevare…”. Borbaši, itd. Naravno, mislio sam na Sanadera, ne na Plenkovića. Stoga ako Plenki nekim slučajem dozna za ovaj moj lapsus, onda neka mu ovo bude moja javna isprika. Bio je to samo ubod dekoncentriranog komarca. Što se tiče optužnica protiv Sanadera, pokazalo se da su sve bile osnovane, samo se ne zna tko je kriv!

Zlobnici navodno tvrde kako Stipe Mesić i danas energično odbija insinuacije da je pomilovanje petorice Srba osuđenih za ratne zločine potpisao ćirilicom.

Zoki nije zaražen hrvatskim ‘kmečarskim’ stilom, on je fajter

Zoran Milanović sve više postaje ”naš predsjednik”. HDZ bi od njega mogao ponešto i naučiti. Recimo, nedavna ”molba” Plenkija Vučiću da se ne upliće u hrvatski jezik tvrdeći da je to srpski jezik koji Hrvati zovu hrvatskim. Takva reakcija našeg premijera karakterističnija je za europske diplomatske salone negoli kao državnička poruka jednog naroda agresivnom vođi ”Srpskog sveta”. To robovanje EU-formi kontraproduktivno je, barem u komunikaciji sa srpskim političkim vodstvom. Način kako Milanović rješava verbalne izazove koji su mu upućeni ili one na koje smatra da treba reagirati, to je konkretno, direktno i razumljivo svakomu. Fajterska elokvencija, svojstvena Milanoviću, puno je efikasnija u borbi protiv ”Srpskog sveta”.

Vučić nije od jučer. U Glini je ranije negirao Hrvatsku kao državu, danas negira hrvatski jezik… kao da smo mi Hrvati traktorijadom ušli u povijest ratovanja. Ako jednom povijest opet postane farsa onda se ”sladoledarskom” diplomacijom nećemo uspeti na zelenu granu. Za sada HDZ-ov posao odrađuje Milanović, ali to neće uvijek biti dovoljno. Projekt ”Srpskog sveta” je tu, pred nama. Odobren od SANU-a. Nećemo valjda, i kad će već traktori voziti na hibridni pogon, mi i dalje ostati ”dudeki”, koji znaju komunicirati jedino s ”lepo prosim, kaj bi šteli…”?!

Milanović nije zaražen tim kmečarskim stilom i dobro osjeti kad, kome i kako odgovoriti. Iako u politici, kao i u ostalim društvenim djelatnostima, postoje određena pravila ponašanja i komuniciranja, ona vrijede između onih koji ih se međusobno pridržavaju. Kad jedna strana grubo uvrijedi drugu stranu, ”zdrav razum” i nacionalni ponos, da ne kažem interes, zahtijeva da se jasno i čvrsto odgovori. One političke mimoze koje se stalno boje jasno, hrabro i istinito reći što je u interesu njihovog naroda i države te trpe različite uvrede i podmetanja samo zato jer bi suprotstaviti se bilo nediplomatski, u stvari se boje s jedne strane za svoj međunarodni imidž, a s druge koketiraju s domaćim kritičarima kako ih ne bi kritizirali.

Nadam se da će hrvatska Vlada i diplomacija otvorenog garda ući u ring s novim virusom s istoka – ”Srpskim svetom”.

Navodno se vlast zbog štednje sprema smanjiti roditeljima porodiljsku naknadu ili skratiti rok za rađanje na pet mjeseci. Pa dame, birajte!

Zvonimir Hodak / direktno.hr

Vijesti

Sporazum WHO-a o pandemiji poražen, barem za sada

Published

on

Pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove WHO-ovog sporazuma o pandemiji i amandmana na Međunarodne zdravstvene propise prije krajnjeg roka 24. svibnja, ali neki kritičari prijedloga upozorili su na preuranjeno slavlje – piše Michael Nevradakis Ph.D., u The Defender.

Građani SAD-a: Zahtijevaju od Kongresa da istraži skokovito visoke stope smrtnosti

Ovaj je članak izvorno objavio The Defender — web mjesto za vijesti i poglede Children’s Health Defense.

Pregovori za predloženi “sporazum o pandemiji” Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) – ili “ugovor o pandemiji” – i izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) nisu uspjeli, barem za sada.

New York Times je izvijestio da pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove dvaju dokumenata prije 24. svibnja, krajnjeg roka za razmatranje i glasovanje na ovogodišnjoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini koja se održava ovaj tjedan u Ženevi, u Švicarskoj.

WHO je rekao da su prijedlozi namijenjeni pripremi za “sljedeću pandemiju”.

Ali kritičari su prijedloge nazvali globalnim “grabežom moći” koji je prijetio nacionalnom suverenitetu, zdravstvenoj slobodi, osobnim slobodama i slobodi govora, dok su promicali rizična istraživanja o stjecanju funkcije i “zdravstvene putovnice”.

“Sporne točke”, prema The Timesu, uključivale su “pravičan pristup cjepivima i financiranje za uspostavu sustava nadzora”.

Umjesto razmatranja kompletnog skupa prijedloga iz oba dokumenta, skromniji “konsenzusni paket [IHR] izmjena” bit će predstavljen ovaj tjedan, prema predloženom tekstu Radne skupine za izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (2005.) ( WGIHR).

Tekst ne predstavlja potpuno dogovoreni paket izmjena i dopuna i namijenjen je pružanju pregleda trenutnog statusa i napretka rada WGIHR-a. …

Mandat supredsjedatelja i Ureda WGIHR-a sada je završio, ali mi smo spremni podržati sljedeće korake dogovorene na Sedamdeset i sedmoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, uključujući olakšavanje daljnjih rasprava ako se tako odluči.

U konačnom izvješću Međunarodnog pregovaračkog tijela (INB) za “sporazum o pandemiji” od 27. svibnja stoji “INB nije postigao konsenzus o tekstu”.

Mary Holland, izvršna direktorica Children’s Health Defense (CHD), pripisala je globalno protivljenje prijedlozima WHO-a za njihovo zatvaranje. Za Defender je rekla:

Ogromno je priznanje građanskom djelovanju što su ugovor i propisi WHO-a očito propali. Iako su delegati Svjetske zdravstvene skupštine još uvijek uključeni u pregovore u zadnji čas, izvan odobrenih procedura nemaju konsenzus da krenu naprijed s pravnom infrastrukturom za provođenje operacija COVID-a.

Ovo je sjajna vijest za građane svijeta i pokazuje nam koliko možemo biti moćni kada kreativno radimo zajedno.

Times je izvijestio da pregovarači planiraju tražiti više vremena. Prema Straits Timesu, “zemlje su izrazile obvezu da će nastaviti gurati za postizanje sporazuma.”

Otvarajući Svjetsku zdravstvenu skupštinu u ponedjeljak, glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus sugerirao je da će se nastaviti napori da se dovrše dva prijedloga.

“Svi bismo željeli da smo uspjeli postići konsenzus o sporazumu na vrijeme za ovu zdravstvenu skupštinu i prešli cilj”, rekao je Tedros, u primjedbama koje citira The Straits Times. “Ali ipak ostajem uvjeren da hoćemo, jer gdje postoji volja, postoji i način.”

Internistica dr. Meryl Nass, osnivačica Door to Freedom – organizacije koja radi na odbijanju prijedloga WHO-a – pozdravila je vijest i sugerirala da su napori WHO-a nepovratno propali.

“Ugovor je sklopljen”, napisao je Nass na Substacku. “Ništa u ugovoru ne može ustati iz pepela pregovora o kojima će se glasovati ovaj tjedan.” Vijest je okarakterizirala kao pobjedu u “prvoj rundi” “u ratu demokracije protiv jedne svjetske vlade”.

Prijedlozi WHO-a se ‘odvijali kroz laži i prikrivanje’

Pregovori su propali unatoč naporima Tedrosa i drugih da uvjere pregovarače i države članice WHO-a da se dogovore o dva teksta na vrijeme za glasovanje na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini.

Na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u siječnju, Tedros je upozorio na prijetnju pandemije koju predstavlja još nepoznata “Bolest X” i rekao da nam sporazum o pandemiji “može pomoći da se pripremimo za budućnost na bolji način jer se radi o zajedničkom neprijatelju.”

U ožujku je više od 100 bivših svjetskih čelnika, uključujući bivšeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva Tonyja Blaira – zagovornika “putovnica cjepiva” i digitalne osobne iskaznice – potpisalo pismo u kojem poziva države članice WHO-a da završe pregovore o “sporazumu o pandemiji”.

Dužnosnici Bidenove administracije koji su pregovarali u ime SAD-a također su se zalagali za finalizaciju dvaju dokumenata.

Loyce Pace, pomoćnica tajnika za globalna pitanja u američkom Ministarstvu zdravstva i društvenih usluga, rekla je za The Times. “Mi u javnom zdravstvu shvaćamo da bi nova pandemija doista mogla biti iza ugla.”

U prosincu 2023. Pace je svjedočila pred Kongresom u prilog ta dva dokumenta. “Samo je pitanje vremena kada će se svijet suočiti s još jednom ozbiljnom prijetnjom javnom zdravlju”, rekla je, ističući ulogu SAD-a u izradi nacrta nekih od predloženih izmjena IHR-a.

Ali prema Nassu, cijeli projekt pripravnosti na pandemiju pokrenut je kroz “laži i prikrivanje”.

“Globalisti su stvorili pravne dokumente prepune eufemizama i kitnjastog jezika, uvijek prikriveni kako bi sakrili prave namjere dokumenata”, rekla je. “Ali prozreli smo ih i nismo im dopustili da se izvuku.”

Nass je napisao da je “konsenzus” o prijedlozima IHR-a koji su dostavljeni Svjetskoj zdravstvenoj skupštini “cvjetni, a ne smisleni jezik”.

Postoji jedna iznimka, rekao je Nass. Osvrćući se na članak 5 amandmana na IHR, primijetila je da su “pregovarači dobro govorili državama da nadziru svoje građane i bore se protiv dezinformacija”

Cijeli članak pročitajte ovdje

Continue Reading

Vijesti

HITNO UPOZORENJE: Jemenski Hutiji su upravo izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u CRVENOM MORU

Published

on

Pobunjenička skupina preuzela odgovornost za napad nakon što je izvijestila o 16 ubijenih u američko-britanskim napadima na pokrajinu Hodeidah.

Jemenski Hutiji kažu da su izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u Crvenom moru kao odgovor na smrtonosne američke i britanske napade na Jemen – navodi Al Jazeera.

Houthi pristaše marširaju obilježavajući godišnjicu jemenskog jedinstva u Sani, Jemen, 22. svibnja 2024. [Osamah Abdulrahman/AP Photo]

Vojni glasnogovornik Houthia Yahya Saree najavio je napad na nosač Eisenhower u petak; grupa je ranije tvrdila da je najmanje 16 ljudi ubijeno u američkim i britanskim napadima na provinciju Hodeidah, što je najveći javno priznati broj mrtvih u višestrukim rundama napada zbog napada grupe na brodove.

Posljedice napada u četvrtak objavljene su na televiziji Al Masirah, kanalu pod kontrolom Hutija, koji je emitirao video koji prikazuje ranjene civile koji se liječe u Hodeidi. Izvještava se da su najmanje 42 osobe ozlijeđene.

"Američko-britanska agresija neće nas spriječiti da nastavimo s našim vojnim operacijama u potpori Palestini", rekao je Houthi dužnosnik Mohammed al-Bukhaiti na X, upozoravajući da će pobunjenici "eskalaciju dočekati eskalacijom".

Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM) priopćilo je na X da su napadi na 13 Houthi ciljeva "uspješno uništili" osam letjelica bez posade, ili dronova, u područjima pod kontrolom Houthia u Jemenu i iznad Crvenog mora.

MOŽDA JE SAV PAKAO TU UPRAVO da bi se pustio s lanca (Zamislite zasad samo da ga je generirala AI) prema X profilu Matt Wallace-a

Continue Reading

Vijesti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU” PROF. ANĐELKA MILARDOVIĆA

Published

on

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Anđelka Milardovića

GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU. EUROPA OD VOLJE ZA MOĆI DO VOLJE ZA NIŠTA.

Predstavljanje će se održati u Splitu, 4. lipnja (utorak) 2024. godine s početkom u 18:45 sati.

Gradska knjižnica Marka Marulića – Dalmatina, Zagrebačka 4.

Sudjeluju:

  • dr.sc.Anđelko Milardović, autor knjige,Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Mislav Vušković, urednik knjige, Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Vlaho Kovačević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu;
  • Željko Primorac, Splitsko-dalmatinska županija;
  • Mario Popović, Hrvatska udruga Benedikt.

Organizatori  promocije su Institut za europske i globalizacijske studije Split-Zagreb  i Hrvatska udruga Benedikt. Predstavljanje  će biti u razgovornom  formatu radijske  emisije.

Prof.dr.sc. Anđelko Milardović

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao
je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost
kao proizvodna snaga .
Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji
Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.
Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved