Connect with us

Vijesti

Hodak: Sin ratnog zločinca je duša dviju TV-kuća koje ‘granatiraju’ Turudića

Published

on

Desničari su kao i obično “otrovni”. Na fejsu slika Sandre Benčić s rukom visoko u zraku, u stilu Dolores Ibarruri, poznatija kao La Pasionaria (generalna sekretarica Španjolske komunističke partije) i viče: “Uvest ćemo diplome prije studiranja”.

Aluzija je jasno naljutila Branku Budimski: “Ako si u HDZ-u, diploma ti ne treba, dobiješ je s iskaznicom. Još pride i poneki doktorat”. Kost je bačena, tko je i gdje diplomirao i je li diploma iz Kragujevca ili iz Mostara. Mostarska je popularnija. I onda se u “studij” umiješala i policija i počela oduzimati diplome.

Ja sam odmah u jednoj od mojih kolumna stao na stranu “studenata”. Mogu oni vama oduzeti diplome, ali znanje koje ste stekli vozeći se od Zagreba do Kragujevca/Mostara i natrag nitko vam ne može oduzeti. Važno je uvijek biti uz malog čovjeka. Verica Potočki dijeli praktične savjete: “Kad pređeš pedesetu, to ima svoje mane i vrline. Ne vidiš slova izbliza, ali prepoznaješ budale nadaleko”.

Ivana Petrović je dobitnica nagrade Zlatni studio u kategoriji Najbolja TV novinarka. “Ah, taj fest, past ću u nesvijest”. Najoduševljeniji Ivaninom nagradom bili su Hrvoje Zovko i Maja Sever kao i njihovo DNH. Onako usput, pomalo je to zakašnjelo priznanje jer je Ivana Petrović najbolja novinarka u ovoj državi već skoro 20 godina.

Prednost imaju Dežulović i Šprajc

Napokon je netko imao muda to i javno priznati. Naravno, ljevičarska i projugoslavenska udruga DNH i dalje će uvijek davati prednost Anti Tomiću, Borisu Dežuloviću, Zoranu Šprajcu… Slučaj polagano “odmrzavane” Ivane Petrović samo dokazuje da je Lav Trocki bio u pravu kad je novinare nazvao “intelektualnim proleterima”.

No, ima novinar koji se ne može nazvati ni intelektualni proleter. To je naš Dragec, Zvonimir, Carlos Pilsel. Zadnji njegov novinarski biser govori sve: “Dokle će se u Crkvi nastaviti lagati o Alojziju Stepincu?” Kad je to naš Dragec bio u Vatikanu kod pape Franje? Jedna od zadnjih znanstvenih studija pokazuje da je svaki treći slušatelj cajki jednako glup kao i prethodna dva.

Punjenje arena diljem hrvatske pomalo sliči na osmo svjetsko čudo. Kako su to zaključili u Austriji, to je “muzika za idiot”. “Arenaši” sad konkuriraju pederima. Naime, Divna Ristić je nedavno napisala da nema dvojbe da su pederi osmo svjetsko čudo: “Ne razmnožavaju se, a sve ih je više”. I kod nas i oko nas. Baš kao i “arenaša”.

O Martiću i Turudiću

Navodno je provedena anketa u Zagrebu s pitanjem: “Treba li istjerati Hercegovce iz Zagreba?” Rezultat: pet posto se izjasnio “Da”, a 95 posto “Ne, neka nas”. A sad malo o hrvatskim paralelama ili skijaški rečeno “paralelnim slalomima”. Navodno je direktor firme United Media, koja je vlasnik Nove TV i N1 TV, Duško Martić, sin ratnog zločinca Mile Martića koji je trenutno na studijskom “putovanju” u Haagu.

Naš Mile je tamo devedesetih raketirao Zagreb. Sjećate se “zvončića”, mrtvih i ranjenih. Jednu ženu prognanicu koja se uspjela domoći Zagreba da se izvuče iz “ratnog pakla”. Milini zvončići su stajali života. I sad pomalo tragikomični zaključak. To je vrijeme, kad se “ozloglašeni” Ivan Turudić s puškom u ruci suprotstavio Mili Martiću i njegovim četnicima.

Danas je za oporbu čudovište, a Milin sin Duško je duša dviju TV-kuća koje “granatiraju” Turudića skoro isto tako žestoko k’o naš Mile Zagreb. Evo to je taj paralelni slalom. Svako vozi svojom stazom, samo što je jedna puna leda. Oporba bez prestanka već mjesec dana “prekomjerno granatira” Glavnog državnog odvjetnika jer nije povukao samo jedan mali taktički potez prije početka karijere.

‘Mobilizirani propagandist’

Naime, trebao se tajno učlaniti u SDP, pa kad su ga izabrali za suca Visokog kaznenog suda, izašle bi poruke s Peđom Grbinom pa bi ga danas oporba slavila kao neovisnog i čovjeka od moralnog integriteta. Slavili bi ga i mediji jer ipak je sve na kraju krajeva relativno.

Dokaz tomu je i naš heroj Predrag Fred Matić kojega neki zlobno nazivaju “punjena ptica”. On se onako iskreno i hrabro očitovao na izjavu ministra Tome Medveda da je prosvjed u Savskoj bio nužan.

Punjena ptica, duhovit k’o Ante Tomić i Vedrana Rudan, “regaovao” je munjevito i drugarski: “Prosvjed branitelja bio je velika nužda”. “Mobilizirani dragovoljac” Domovinskog rata danas je “mobilizirani propagandist” abortusa u Bruxellesu. Uvijek nas ponovno zadivi svojom debelom kožom.

‘Druže Maršale, zadatak je izvršen’

Pričaju dva Bračanina: “Divim se tvojim osjećajima. Oženjen si već trideset godina, a i dan danas dok šetate gradom stalno se držite za ruke”. “Normalno, ako je pustim kupit će štogod”. Studoše Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu također treba držati za ruku jer ako ih pustiš odoše oni u slobodarski Beograd. Idu razgledati atrakcije kao Kuću cvijeća,u kojoj leži div pravnih misli koje su nasmijale pokoljenja-

“Drugovi ima sudija koje se drže zakona k’o pijani plota”. Tako i na Pravnom faksu u Zagrebu ima jugo-nostalgičara koji se drže Beograda k’o pijani plota. Neka se upišu pojedinačno u knjigu utisaka kraj Dine Rađa, Vedrane Rudan, Dežulovića, Tomića i kolone orjunaša. I tako će se od 15. do 17. ožujka ove godine naši studoši, budući pravnici, upoznati s epopejama, Sutjeskom, Neretvom i drugim neprijateljskim ofanzivama odnosno sa sedam povijesnih “bežanija”.

Da bi saznali nešto o ubijanju skoro pola milijuna Hrvata nakon Drugog svjetskog rata nisu trebali ići čak u komšiluk. Mogli su za sat/dva vožnje autobusom stići do sjeverozapadne Hrvatske i Slovenije i tamo posjetiti 1700 jama koje su partizani Josipa Broza Tita napunili tijelima vojnika, civila, žena, djevojaka i djece. Samo u Hudoj jami je ubijeno preko tri tisuće mladih. Nakon toga, mogli su samo poslat depešu u Beograd: “Druže Maršale, zadatak je završen”.

‘Idi bre da se lečiš’

Jako je vruće u autokracijama. Koliko je tek vruće kad se dosegne visok stupanj tolerancije. Od 1948. godine u komunizmu je moderna umjetnost bila na ledu. Ni visok stupanj tolerancije nije je uspio odlediti. Tek tamo sredinom šezdesetih Tito je odobrio da se “organizuje” jedna velika izložba moderne umjetnosti u “boemskoj” četvrti glavnog grada negdje na Skadarliji.

Našao se tu Pablo Picasso, Henry Moore, Henry Moodie, naš Edo Murtić… HRT je poslao mog sad već pokojnog prijatelja Vladu Traubera da ovjekovječi sjedinjenje beogradske čaršije i moderne umjetnosti. Sve po onoj staroj: ako vam je muž peder, ali vas bar ne vara s drugom ženom. I moj se Vlado “nacrtao” s kamermanom u Beogradu i počeo snimati beogradske posjetitelje izložbe.

Sve sami ljubitelji Picassa, Moorea, Murtića i ostalih izloženih. Za oko mu je zapao jedan čovo u opancima koji je dugo obilazio jedno djelo Henry Moora. Nakon što je napravio par krugova oko odljeva, uzeo je knjigu utisaka i nešto napisao. Zatim se žurnim korakom udaljio. Znatiželjni Vlado je odmah otvorio knjigu utisaka i zamolio da se tu simbiozu naroda i umjetnosti snimi.

Ljubitelj moderne umjetnosti u opancima bio je suhoparno odrješit. Napisao je na ćirilici “Idi bre da se lečiš”. U tom trenutku nije bio ni svjestan da je poslao bezvremensku poruku svojoj braći jugovićima s Pravnog faksa u Zagrebu koju oni naravno ne kuže ni danas, a niti će u budućnosti. Možda shvate kad im se Aleksandar Vučić ponovno pojavi u Glini jednog lijepog dana, a možda i prije.

Vijest: Lažnom se glumcu sudi zbog lažnog predstavljanja

U prvoj srpskoj pravoslavnoj gimnaziji učenici će uz srpski, engleski, francuski, njemački, ruski, staroslavenski, grčki i latinski slušati i hrvatski kroz otvoreni prozor učionice! Nedavno smo imali zgodnu priliku vidjeti kako izgleda “Noćni Saborski show”. Po Hrvatskom jezičnom portalu “show” je “umjetničko -zabavna priredba”.

No, kod nas je to bila samo loša kopija starog zagrebačkog Varijetea. Noćna parada taština, amaterski nastupi priučenih političara u borbi za još jedan saborski mandat. Puno vike ni za što! Puno galame, prostota i lažne superiornosti. Ljevičari s lijeve strane Sabornice bili su histerični jer HDZ ne želi nikako predati vlast.

Najbolje bi bilo bez izbora. To je već old story. Hassan Haidar Diab citira libanonskog pjesnika, književnika, filozofa i mistika Gibrana Khalil Gibrana: “Nikad ne lažite nekom tko vam vjeruje, nikad ne vjeruj nekome tko ti laže”. Zagorci su to skratili poslovicom “Ne vjeruj ženi koja laže”, a Sabor je pun žena.

Jedna od iskrenijih je naša Sandra Benčić koja je navodno izjavila kako joj je prva godina faksa bila 10 najboljih godina života. I meni isto! Loše je kad ponekad moraš sam od sebe okrenuti glavu. Još je bolje od Gibrana Alan Ford sve spojio u narodnu mudrost “Kada umreš nije ti teško jer ne znaš da si umro. Teško je drugima”. Isto je tako i kad si glup.

Plenković se naslonio na desno

Goranka Jureško iz Jutarnjeg je “zaboravila” na svjetonazor Jutarnjeg i partijsku disciplinu pa je “otvorila dušu”. Kaže kako noćni saborski život “kod veselog Gordana Jandrokovića” ipak nije za preporuku. Bila je to loša kopija Moulin Rougea… uglavnom priučenih političara, đaka ponavljača, neodgojene bivše djece… loših modnih izračaja… sve s puno vike ni za što… “Nedostajalo je samo natjecanje u plesu na štangi”.

Prepustimo se malo maštanju. Kako bi lijepo bilo da u Saboru možemo gledati, umjesto Anke Mrak Taritaš, Katarine Peović, Mirele Ahmetović, Darije Orešković i ostalih ljevičarskih heroina ljude kao što su bili Hrvoje Kačić, Vladimir Gotovac, Božidar Pankretić, Ruža Tomašić… Ah, gdje su ta prošla vremena…

Andrej Plenković se napokon malo “naslonio” desno. Čak je i Milorad Pupovac zamoljen da malo zaveže. Očito idu izbori. Mada je to sad već svima pročitana knjiga, ipak i to će mu biti dovoljno da opet dobije izbore. Hrvatska ljevica je dva puta imala dobre karte, ali kad je došla “na štih” sve je prosula.

Sva njihova predizborna obećanja pala su u vodu kad su se domogli vlasti jer njihova nesposobnost i nedostatak pravih ljudi učinio je da su se morali odmah nakon jednog mandata vratiti natrag u oporbene klupe na lijevoj strani sabornice. Hrvati kratko pamte, a još brže zaboravljaju, ali danas gurnuti državu u ruke Peđe, Sandre, Mirele, Šokre Kreše Beljaka, (Ne)Možemo, e to bi bila stvarno za njih “nemoguća misija”.

‘Ako Hajduk ne osvoji prvenstvo, prijavite nas…’

Zato “uzalud vam trud svirači, za druge je dunja žuta”. Kakav im je kadrovski potencijal najbolje svjedoči borba SDP-a i Možemo za Daliju. Za Mrak Taritaš se ne moraju boriti. Kome se ona prikloni ta će stranka pretegnuti… Neće oporbi proći ni cinkarenje Europskoj javnoj tužiteljici, kmečanje kako će rumunjska “boginja pravde” potkresati Plenkoviću krila, a EU-a ostaviti jadne Hrvateke bez toliko željenih fondovskih novaca.

Laura Kovesi još nije skužila, ali će ubrzo, da prijave kojima ju zatrpavaju iz Hrvatske nisu zapravo u cilju borbe protiv korupcije već borbe za vlast oporbe. Skupila je pritužbi kao za jedan osrednji “Jakuševac”. Njeno pojavljivanje u Zagrebu za oporbu je političko Međugorje. Na ljevičarsku žalost, naša Laura sve više sliči na Carlu del Ponte. Sjećate li se našeg poltronstva, ulizivanja, zatvaranja ulica kad je dolazila po “materijale”na Pantovčak legendarna Carla del Ponte.

Opčinjena Antom Gotovinom i navodnim prekomjernim granatiranjem u Kninu, Carla je imala pouzdanu potporu naše Jadranke Kosor koja je vjerovala kako joj je to ulaznica u političku povijest odnosno u EU. Carla nam je “maznula” devet godina članstva u EU, a Laura i da hoće to više ne može. Izbori će brzo doći i još brže proći. Jedina promjena bit će ta da će Hajduk napokon osvojiti prvenstvo. Ako slučajno ne osvoji, odmah prijaviti Lauri…

‘Lažemo jer možemo…’

Opet se jednom pokazalo kako se u Hrvatskoj ogromna većina veseli uspjesima naših športaša. Naši vaterpolisti su osvojili svjetsko zlato u teškoj konkurenciji najboljih ekipa. Na povratku su ih dočekale tisuće oduševljenih ljudi u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, ali ne i u Zagrebu.

Ne zato što Zagrepčani nisu željeli pozdraviti i čestitati našim vaterpolistima nego zato jer za “Možemo!” i šestu ličku to nije bio događaj vrijedan slavlja.

Navodno, po Tomislavu Tomaševiću, oni nisu znali da to netko želi!!! Ljevičarski Nožemo to očito nije želio jer oni valjda ne smatraju da treba slaviti hrvatske pobjede.

Izmotavanja Gradonačelnika kako je bio navodno “šum u komunikaciji” samo je jeftina izlika da se opravda diverzija koju je Nož-emo izveo protiv volje svojih građana. Svidjela mi se izborna parola. “Lažemo, jer možemo…ili nož-emo”.

Zvonimir Hodak/direktno.hr

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved