Connect with us

Vijesti

Hrvatska šaptom pada, a branitelji,saborski zastupnici, intelektualne i političke elite šute…

Published

on

Danas je u Rijeci osvanuo plakat sa zastavom nepostojeće države, propale Jugoslavije, pod plaštom umjetničke instalacije kao dio projekta Rijeka europska prijestolnica kulture. Umjesto da riječka gradska vlast prikaže stvarnu riječku kulturnu scenu, gradski šerifi koriste taj projekt za promicanje svoje bolesne, propale yugokomunističke, zločinačke ideologije. Tu je ideologiju osudio i EU Parlament, Rezolucijom od 19.rujna 2019.godine, ali se na nju ne obazire nitko iz vladajućih struktura iz Hrvatske, pa  ni riječka SDP-ova vlast. Baš obrnuto, podvalili su pod projekt Rijeka europska prijestolnica kulture obnovu broda Galeb, instalaciju zvijezde petokrake na riječkom neboderu i evo zastavu nepostojeće državem njihove neprežaljene Jugoslavije koja je nastala na zločinu nad hrvatskim narodom, sve simboli totalitarne, zločinačke yugokomunističke ideologije. I sve zapakirali kako ministrica kulture Obuljen kaže u “umjetničku slobodu”

Zlorabeći EU fondove, 30 godina nakon pada Berlinskog zida i 28 godina nakon raspada Jugoslavije, komunistička avet ponovno izlazi u javnost, na manifestaciji Rijeka europska prijestolnica kulture, i unatoč toj  Rezoluciji EU Parlamenta o osudi komunizma i fašizma kao istog zla, veličaju se simboli zla za koje se u Rezoluciji kaže;

  • Članak 5. poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim;
  • Članak 18. napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava.
rijeka zastava juge

Pod tom je zastavom pobijeno nakon 2. svjetskog rata 580 000 Hrvata, 78 po svijetu izvan granica Jugoslavije, a u velikosrpskoj agresiji od 1991-1995.godine 15 970 branitelja se nije vratilo svojim obiteljima iz rata, ubijeno je 402 djeteta a kroz srpske je logore prošlo razna mučenja i torture, više od 30.000 hrvatskih logoraša, među kojima oko 500 djece i 3.000 žena.

Sa tom  i takvom zastavom riječka gradska vlast provicira i ponižava sve navedene žrtve koje su pod njom pobijene. Ponižava Vukovar, ponižava Škabrnju, ponižava sve riječke branitelje koji su se protiv te i takve zastave borili i branili Rijeku u Lici i po drugim ratištima diljem Hrvatske.
I još njihov bilten Novi list proglašava vandalizmom protestno pokrivanje bojom u sprayu te iste zastave, jer zamislite kako se netko usudi kvariti njihovu “umjetničku slobodu”?

” Vandalizam na korzu, prošarana jugoslavenska zastava izložena u sklopu programa ” Rijeka, koraci, vrijeme”/Novi list

išarana zastava

Po istom modelu “umjetničke slobode” mogli su staviti i talijansku zastavu, jer je Rijeka od 1920 do 1943 bila pod talijanskom vlašću i to ulazi u razdoblje prikaza 116.godina Riječke povijesti.

Međutim da dokažem namjeru provociranja i ponižavanja svojih sugrađana perfidno preko “umjetničke slobode” pronašla sam u Novom listu reakciju na postavljanje talijanske zastave na Guvernerovu palaču u Rijeci u rujnu 2019.godine.

“Policija je utvrdila da je izvješena zastava Kraljevine Italije. Uz zastavu su pronađeni i propagandni materijali, koji za Rijeku i Hrvatsku, baš poput zastave na Guvernerovoj palači, predstavljaju prvorazrednu provokaciju” piše Novi list

http://www.novilist.hr/index.php/Vijesti/Rijeka/PROVOKACIJA-U-RIJECI-Nepoznati-pocinitelji-izvjesili-talijansku-zastavu-na-ogradu-Guvernerove-palace.-Dvije-osobe-su-privedene-i-sankcionirane?meta_refresh=true

” Isto tako, policija je jutros ispred Guvernerove palače zatekla dvojicu talijanskih državljana starosti 19 i 20 godina s povijesnom zastavom Kraljevine Italije manjih dimenzija. Obojica su privedena i sankcionirana temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Na taj su način osobe spriječili u daljnjoj namjeri. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.”piše dalje u Novom listu

talijanska zastava

A prekršajni zakon Narodne novine 107/2007, 39/2013, 157/2013, 110/2015, 70/2017, 118/2018.  Vrijedi/Primjena: od 1.1.2019.godine kaže;

Član 23.(Član 26.)Tko istakne zastave strane države bez općeg poziva društveno-političke organizacije ili bez odobrenja organa uprave nadležnog za unutrašnje poslove, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM.

Ma kakvi kaznu neće platiti, dovoljno je to prijaviti Policiji  kao “umjetničku instalaciju” , pa da po tumačenju ministrice Obuljen bude “umjetnička sloboda”.

Eto razvijanje talijanske zastave je ” prvorazredna provokacija”, a postavljanje zastave države koja više ne postoji i koja kod hrvatskog naroda izaziva ružna sjećanja na teror, ubojstva i Goli otok nije prvorazredna provokacija, nego je njeno poništavanje bojom vandalizam? Licemjerno!

A tek  spektakl svečanog otvaranje Rijeka europska prijestolnica kulture sa velikom crvenom  zvijezdom petokrakom na vrhu nebodera?

Nije nevažno pitanje  ni koliko košta postavljanje te “umjetničke instalacije”,  nazvana ’Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik’.

Portal kvarnerski.com objavio je koliko je dosad potrošeno: “Ukupan iznos (za sada) projekta postavljanja zvijezde autora Nemanje Cvijanovića na riječki Neboder iznosi     81. 460, 00 kuna”  Ukupna cijena konstrukcije, montaže i demontaže »zvijezde« na Riječki neboder iznosi 74.500 kuna. Neto honorar autora Nemanje Cvijanovića je 5.000 kuna, dok je ukupni izdatak Muzeja moderne i suvremene umjetnosti 6.960 kuna. Za sada je ukupni iznos cijelog projekta 81.460 kuna, bez police osiguranja koja će biti oko 2.000 kuna.

crvena zvijezda na neboderu

Kako je objavljeno na službenim stranicama Rijeke 2020, planirani prihodi iznose 30.327.000 eura, od čega se 10.000.000 eura odnosi na sredstva iz proračuna Republike Hrvatske; 10.327.000 eura na sredstva iz proračuna Grada Rijeke;

http://www.novilist.hr/Kultura/Kako-Rijeka-EPK-izgleda-u-brojkama-Raspitali-smo-se-koliko-kostaju-programi-evo-troskovnika?meta_refresh=true

3.000.000 eura na sredstva iz proračuna Primorsko-goranske županije; 3.000.000 eura na sredstva putem natječaja iz EU fondova i programa; 3.000.000 eura na sredstva od sponzora te 1.000.000 eura na sredstva iz ostalih izvora.

Planirani rashodi su 23.185.051 eura za programe, 3.812.269 eura za promociju i marketing, a 3.329.680 eura za upravljanje, administracija i ostalo.

30 327 000 milijuna eura potrošiti na promociju propale yugokomunističke ideologije ???

Što bi se sa tim sredstvima moglo učiniti da se poboljša zdravstveni standard stanovnika Rijeke ? Na primjer dječje bolnice na Kantridi, koja je u užasnom stanju, a liječnici i osoblje trude se bolesnoj djeci pružiti najbolju moguću medicinsku skrb!

Hoće li se poboljšati uvjeti života građana Rijeke sa Projektom ?

Koje benefite donosi građanima Rijeke?

Hoće li imati više vrtića, škola, ambulanti, bolji javni prijevoz….?

Imate li savjest i dušu,mislite li na bolesnu djecu svi političari uključeni u Projekt od gradonačelnika Vojka Obersnela do župana Zlatka Komadine?

Lili Benčik/hrvatskepravice

Vijesti

Dan prije nego što je umro u avionu, pisac Malog princa napisao je MOLITVU, mogla bi vam promijeniti život

Published

on

Antoine de Saint-Exupery je poznat kao pisac “Malog princa”, ali napisao je i jednu molitvu koja će mnogima promijeniti živote.

Manji je broj onih koji znaju da je Exupery bio i vojni pilot, te da je za svoje vojne zasluge nagrađen odlikovanjem Legije časti.

Najbolji pisac među pilotima i najbolji pilot među piscima umro je u avionu, od srčanog udara, leteći tijekom zadatka.

Kao pisac je ostvario sve svoje dječje fantazije kroz Avijatičara, Ratnog pilota, Noćni let i najpoznatijeg, Malog princa.

Čak i kad je bio na zadacima, Exupery nije prestajao pisati.

Molitva pisca Malog princa

Molitva, koju vam donosimo u cijelosti, je nastala u jednom od najtežih životnih razdoblja autora, kada su ga bolest, godine i ratni vihor polako lomili.

Gospodine, ne molim te za viđenja i čuda, molim tek snagu za život svednevni. Pouči me umijeću malenih koraka.

Misli mi razbistri, učini me snalažljivim, nauči me ugrabiti pravi trenutak. Daj da vidim kako je sve u životu važno.

Jakosti mi daj za red i pravu mjeru, da ne klizim kroz život poput rasipnika, već vrijeme svoje da mudro raspoređujem, pa ipak da umijem prepoznati trenutke bogate sjajem, ljepotom i milinom i odvojiti časak za užitak srca i duha.

Pomozi mi spoznati da ne koristi sanjati – niti o prošlosti, niti o budućnosti te da je najvažniji sadašnji čas, i da sve što slijedi učinim najbolje. Očuvaj me opsjene da život ima glatko teći.

Trijezan mi uvid podari u istinu da su poteškoće, porazi i padovi, neuspjesi, boli pa i katastrofe na stazi žića vjerni pratioci uz koje naša bića sazrijevaju i rastu. (Novi život)

Continue Reading

Vijesti

Kvare se odnosi Kine i SAD… Do koje točke?

Published

on

  Tijekom posljednjih 5 godina su se drastično pokvarili odnosi Kine i Zapada. Zbog toga je ako ništa drugo red dobro pogledati kako Kina i SAD danas stoje – donosi Hladna istina.

  U samo 30 godina Kina je od ekstremno siromašne države došla do pozicije jedne od modernih tehnoloških velesila. Ona je to postigla zahvaljujući svojoj briljantnoj državnoj strategiji i zapadnoj pohlepi. Riječ je o pohlepi koja je prodala stoljeće napredka i nadmoći za 20 godina ekstremnih profita. Zapadni stanovnici su se od početka protivili toj politici, ali oni ne upravljaju državama koje su nominalne demokracije.

  Nakon proteka ta 3 desetljeća zapadni kompanije su se počele tiho buniti protiv Kine. Oni su se počeli buniti jer nisu mogli proizvesti isto kvalitetne i jeftine proizvode kao ona. Te prvo tihe pritužbe su zapadne vlade ignorirale, ali kako su one postojale sve jače vlada je na kraju morala nešto poduzeti.

  To nešto je učinila Trumpova administracija započevši tehnološki rat kojeg potom nastavlja Bidenova. Ova dva predsjednika se možemo slobodno reći ne slažu u ničem osim protivljenju Kini. Konkretni primjer tog rata kojeg je započeo SAD su TikTok, zabrana korištenja proizvoda Huawei i na kraju zabrana Kini da proizvodi moderne procesore. Konkretno SAD nije i ne može zabraniti Kini da ih proizvodi, ali može zabraniti prodaju „strojeva koji rade procesore” što je i učinio.

  Ruska invazija Ukrajine je u određenom smislu pogoršala odnose s Kinom koja zajedno s 2/3 ili 3/4 svijeta odbija osuditi agresiju. Ona ju je pogoršala pošto tehnološki razvijena Kina nastavlja prodavati svoje proizvode Rusiji. To je u stvarnosti samo isprika jer Indija i Turska rade nešto sličnog bez ikakvih posljedica, pa…

  Taj bijes Zapada na Kinu zajedno s sankcijama nisu dovele do željenih rezultata. Kao dokaz toga možemo koristiti trgovinske podatke iz 2018 i 2023 godine. Te 2018. je Kina izvezla u svijet proizvoda u vrijednosti od 2.5 bilijuna dolara, a 2023. je izvezla 3.4 bilijuna !? U postotcima je Kina bez obzira na američke sankcije zaradila 2023 godine 36 % više nego 2018 !?

  To je postigla polako napuštajući trgovinom s razvijenim zapadom i koncentriranjem na nerazvijene države. Riječ je o napuštanju koje se provodi pod zapadnim sankcijama, znači protivno kineskim željama, ali to ne mijenja činjenice.

  Koliko su se ohladili odnosi između Kine na jednoj i SAD-a na drugoj strani najbolje ukazuje broj avionskih letova. Tijekom 2019. su tjedno između SAD i Kine više od 300 puta letili avioni, a sada lete samo 63 puta. Riječ je o smanjenju od 79 % u samo 5 godina. Formalni razlog za to je odluka SAD da zabrani ruske letove iznad svog teritorija i istovjetna ruska odluka za američke. To znači da američki putnički avioni trebaju izbjegavati ruski zračni prostor zbog čega je njihov let skuplji od kineskog. Kao što smo rekli to je formalni razlog kojeg je SAD iskoristio za smanjivanje broja letova u Kinu.

  Budimo jasni pa priznajmo da u ovoj priči SAD nije loš niti je Kina dobra. Svatko od njih gleda svoje vlastite nacionalne interese i to je normalno. Da je Zapad, da su SAD i Njemačka prije gledali svoje nacionalne interese Kina bi u najboljem slučaju bila razvijena kao Indija.

  Za kraj onima koji se nadaju da će nekretninski slom uništiti kinesko gospodarstvo možemo samo poručiti uzalud Vam trud svirači. Tamošnja vlada kontrolira gospodarstvo pa se to neće dogoditi niti zbog toga, niti zbog zapadnog izvlačenja novca iz Kine.

  Njeno gospodarstvo može samo stagnirati ili padati samo zbog pogrešnih odluka vlade. To je neupitna činjenica koju se ne smije zaboraviti.

izvor: Hladna istina

Continue Reading

Vijesti

VIRALNO Propovjednik: “Preko 90% katolika ne razumije misu”

Published

on

Viralni 33-minutni govor oca Jonathana Meyera o pravoj prirodi katoličke mise otvara srca – piše Sarah Robsdottir u Aletea-i.

Otac Jonathan Meyer iz župe Svih svetih u okrugu Dearborn, Indiana, izazvao je pomutnju na internetu svojim 33-minutnim govorom koji je nedavno održao na katoličkoj muškoj konferenciji o žrtvi mise. Njegovu su poruku uhvatili na YouTube Kanal Sluga Božjih i prikupili je više od 440.000 pregleda i više od tisuću komentara u samo nekoliko tjedana.

Otac Meyer istaknuti je propovjednik u Nacionalnoj euharistijskoj obnovi koja se odvija dijelom kao reakcija na studiju Pew Research iz 2019. koja je pokazala da 69% katolika ne vjeruje u stvarnu Kristovu prisutnost u euharistiji.

“Ali postoji veći problem od toga”: Fr. Meyer se bavi ovom zapanjujućom statistikom na početku svog govora objašnjavajući da, prema njegovoj procjeni, “više od 90% katolika” nema pristojno razumijevanje zašto uopće idu na misu. Otac Meyer rješava ovu alarmantnu procjenu svojim tipičnim šaljivim stilom i uključivanjem publike u živahnu vježbu pitanja/odgovora.

Na kraju je vlč. Meyer citira Katekizam, jasno stavljajući do znanja da je razlog broj jedan zašto katolici moraju sudjelovati u misi taj što je to “ponovno predstavljanje Kalvarije, vječnu žrtvu Jaganjca Božjeg za grijehe svijeta”.

A odaziv je bio nevjerojatan. Ne samo da je poruka postala viralna, već i komentari na YouTube stranici Sluga Božjih govore sami za sebe.

Na primjer, @angelahagemeyer398 je napisala: “Ovaj svećenik je u 35 minuta upravo objasnio ono za što su mi trebale godine da naučim. OVO bi se trebalo igrati u svakom RCIA-u, razredu prve pričesti, pripremi za krizmu i u župi. Nedostatak tih informacija doista je razlog zašto naši ljudi posrću. Slava Bogu za ovog svećenika.”

izvor: Aleteia

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved