Connect with us

Vijesti

HRVATSKO NEBO: Zmijski jezik zloduha – patrijarha srpskog Porfirija Perića – može zavarati samo teške naivce ili one koji su jako kratke pameti

Published

on

 Doći u Jasenovac, na mjesto lažnog, izmišljenog “pogroma Srba”, na mitsko mjesto kolosalne komunističke i velikosrpske laži otkuda je krenula bujica njihove otrovne propagande 1968. godine (dakle, trebalo im je punih 23 godine od svršetka Drugoga svjetskog rata da se “dosjete” kako je tamo nad srpskim narodom, Romima i Židovima “izvršen genocid”), slaviti lažne “velikomučenike jasenovačke” (među kojima je i nepostojeći, izmišljeni Vukašin Mandrapa koji se nikad nije ni rodio) i još jednom pljunuti Hrvatima u lice veličajući LAŽ  kao najveću svetinju, a potom izjaviti: “Hrvatska i ja se volimo javno…” – to može samo bolestan i beskrajno pokvaren um. 

 Patrijarh srpski Porfirije Perić još jednom je dokazao kako spada u red najopasnijih i najperfidnijih velikosrpskih propagandista koji su pripravni služiti se i najprljavijim sredstvima kako bi postigli cilj.

 Umjesto da napravi odmak od naci-fašističke velikosrpske ideje i osudi izjave o stvaranju “srpskog sveta”, nastavlja utabanim stazama Nikolaja Velimirovića Žičkogpatrijarha Pavla i patrijarha Irineja i čini sve kako bi se lažni mitovi o “masovnim stradanjima Srba” i “masovnim ustaškim zločinima” nad njima održali, učvrstili i pretvorili u “povijesnu istinu” – iako su i on i oni koji ga okružuju itekako svjesni kako je sve to kula od karata koju može srušiti jedan jedini dašak istine. Zato se zmija i umiljava i nastoji svoju dozu otrova prikriti “ljubavnim” izjavama. 

 Što se može iščitati iz najnovijih Porfirijevih poruka odaslanih iz Jasenovca (13 rujna)? Vrlo jednostavno: namjera da se nama Hrvatima poruči kako nas prvak SPC “voli” iako smo u prošlosti počinili “greh grehova”, “greh protiv Boga i čoveka”, “na najstrašnijem mestu uništavališta ljudskih tela i duša”, “u paklu Jasenovca”, čime on bez ikakve sumnje sebe stavlja u ulogu “humanista” i “hrišćanina” koji je “vođen Božjom ljubavlju” pripravan “oprostiti svaki grijeh”, pa i onaj “najveći – greh grehova”, nama, potomcima tih “zverova” i “demona” – ustaša.

 Kako bi zaslužili “ljubav” Porfirija Perića, mi Hrvati, dakle, samo trebamo kleknuti, pognuti glave i priznati svoj “istorijski greh grehova” i nepostojeću krivnju, odnosno, potvrditi kako smo pripadnici “genocidne nacije” (ili “genocidne rase”) – i onda nikakvih problema neće biti!? Ne treba biti posebno pametan ili pronicljiv pa razumjeti i shvatiti tu zaplotnjačku, bizantsku, šićardžijsku podvalu koju su nam ovoga puta pripremili SPC i Porfirije Perić uz asistenciju Aleksandra Vučića i njegove klike iz Beograda; ili točnije: mora se biti nadprosječno glup i potpuno slijep za sve što se događa pa to ne vidjeti!

 No, nas ne zanimaju nikakvi izljevi emocija, nego stav SPC i njezinih najviših dužnosnika prema velikosrpskoj osvajačkoj ideologiji kao mehanizmu koji još uvijek pokreće ne samo vladajuću garnituru u Srbiji, nego i njihovu instituciju, pa i veliki dio javnosti koji je bez ikakve sumnje i zadrške na istoj frekvenciji. Nas Hrvate zanima, kad će Srbija i njezina SPC prestati slaviti četništvo i zločin i prekinuti s političkim propagandnim skupovima u Jasenovcu gdje uvijek iznova podgrijavaju otrovni, lažni jasenovački mit, kad će se odreći tog lažnog mita i priznati istinu i kad će se poduzeti prijeko potrebne mjere konačnog utvrđivanja broja žrtava na tom lokalitetu – uključujući i otvaranje arhiva (koje Beograd čuva kao zmija noge) ali i iskapanja kostiju, bez čega nema niti može biti istine o stradanjima i broju žrtvama.

 Srbija i SPC još uvijek trabunjaju o “stotinama hiljada” pa i “milionima” srpskih žrtava u Jasenovcu – od prilike do prilike i prema potrebi trenutka. Je li i to “ljubav prema Hrvatskoj”? Spada li u “ljubav prema Hrvatskoj” i otrovna propaganda stalnog, sustavnog, kontinuiranog gomilanja opskurnih, bolesnih laži i neprestanih optužbi koje slušamo već više od pola stoljeća? Je li i “Dara iz Jasenovca” znak “ljubavi prema Hrvatskoj”!? Je li najavljena gradnja mauzoleja “žrtvama genocida” u Donjoj Gradini isto tako znak “ljubavi” prema nama Hrvatima i Hrvatskoj? 

 Kad i koja relevantna institucija je utvrdila da je u okviru NDH (1941-45.) uopće počinjen genocid? U pitanju je samo jedna u nizu bolesnih laži, propagandna floskula i ništa drugo! I ta se velika laž nastoji poistovjetiti s patnjom Židova i njihovim Holokaustom – sakriti se iza toga i zaštititi od preispitivanja.

 Do prije koju godinu službena je brojka žrtava “ustaškog Jasenovca” bila 700.000, ali to je palo u vodu, pa se 2009 godine (dakle, zamislite, punih 65 godina nakon svršetka Drugog svjetskog rata!?) pojavio popis na mrežnim stranicama JUSP Jasenovac na kojem stoji brojka od 83.145 – gotovo osam puta (800%) manje, nego se tvrdilo do tada! I nikom ništa. Nitko se od srpskih propagandista i naših “antifašista” zbog toga nije zacrvenio, niti je objasnio taj paradoks, da je najednom samo na jednom lokalitetu broj “žrtava” tako drastično smanjen. Oni jednostavno šute i nastavljaju s novim lažima i novim ničim potkrijepljenim brojkama, kao da se ništa nije dogodilo.

 Od 2009. godine do danas, kompetentni istraživači nepobitno su utvrdili kako je oko 55.000 imena s aktualnog popisa “žrtava Jasenovca” na mrežnim stranicama JUSP Jasenovac “lažno ili krajnje sumnjivo”. U isto vrijeme, ekipa koja radi u toj ustanovi, izvršila je tisuće promjena – jednostavno zamjenjujući ona razotkrivena (lažna) imena koja su istraživači objavljivali u medijima s drugim imenima – s raznih drugih popisa (!?), ali tako da je uvijek ukupan broj od 83.145 ostajao isti!!! Zamislite tu perverziju i te drske manipulacije na očigled cijele javnosti!!! Ima li toga igdje osim kod nas u Hrvatskoj!?

 U svakoj normalnoj zemlji u kojoj funkcionira pravni sustav i u kojoj se primjenjuje zakon, ovakve bi se radnje morale promptno sankcionirati, ako ni zbog čega drugoga, radi pijeteta prema potencijalnim žrtvama – koliko god da ih jest! Ali, ne, kod nas se šutke prelazi preko svega, pa velikosrpski fašisti i njihovi saveznici u Hrvatskoj (tzv. antifašisti, neokomunisti i tobožnji liberali) slobodno nastavljaju svoj projekt očuvanja lažnog jasenovačkog mita.

 Budući da posmrtnih ostataka nema (iako je do sada stotine puta u tajnosti kopano na lokalitetima gdje se sumnjalo da postoje masovne grobnice i iskopano samo navodnih 725 kostura a i to se krije od javnosti), pojedinci poput Ive Goldsteina čak izmišljaju morbidne teorije o “drobilicama” uz pomoć kojih su ustaše pretvarale kosti u prah ili tvrde kako na lokalitetu Jasenovca nema kostiju žrtava zato što su se razložile u muljevitom tlu – čime se negira temeljne zakone antropologije i forenzike, budući da u takvom okolišu ljudski ostaci (pa čak i unutarnji organi i meka tkiva) ostaju očuvani mnogo dulje nego u normalnom tlu gdje su izloženi zraku.

 Zato jasno i glasno treba ponoviti: Nema dokaza da su ustaše u bilo kojem razdoblju, bilo gdje, pa i u Jasenovcu vršili masovna smaknuća! Takvih dokaza jednostavno nema – a ne bi li se ta činjenica prikrila, diže se graja, optužuje nezavisne istraživače za “reviziju povijesti”, nastoji ih se zastrašiti, ušutkati i zabraniti istraživanja, a na svaki spomen otkrivanja arhiva i prekopavanja Jasenovca (u cilju utvrđivanja istine) dežurni čuvari jasenovačkog mita skaču na stražnje noge i laju iz petnih žila gore nego bijesni psi. Panično se boje istine, jer kad ona izađe na vidjelo, njihov bolesni svijet izgrađen na lažima i manipulacijama će se urušiti sam od sebe.

 Evo članka (objavljen prije više od tri i pol godine): koji potkrjepljuje izrečenu tvrdnju  https://kamenjar.com/nema-dokaza-da-su-ustase-u-jasenovcu-vrsili-masovna-smaknuca/; stranica posjećena 14. 9. 2021. 

 Čuvari lažnog i bolesnog mita o “ustaškom Jasenovcu”, konačno bi mogli demantirati nešto od ovih navoda. Bio bi red nakon toliko vremena. 

 Svjedoci smo kako se u današnjoj Hrvatskoj svim sredstvima pokušavaju onemogućiti povijesna istraživanja, pogotovu događaja vezano za Drugi svjetski rat, pa i istine o Jasenovcu budući da je to temeljni mit za čije su očuvanje podjednako zainteresirani i srpski naci-fašisti i hrvatski “antifašisti” i njihovi saveznici u “slobodnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj”.

 Neka se patrijarh Porfirije Perić najprije odrekne četničkog koljača iz redova svoje crkve, popa Momčila Đujića (kojeg je ne tako davno jasno, glasno i razdragano slavio pjesmom; vidi: https://www.youtube.com/watch?v=XOTLAtHMaV8&ab_channel=Oluja1995; stranica posjećena 14. 9. 2021.) i prestane voditi antihrvatsku propagandu veličanjem lažnog jasenovačkog mita, neka se jasno odredi se prema naci-fašističkoj osvajačkoj velikosrpskoj ideologiji – “Velikoj Srbiji” ili “srpskom svetu”, a tragikomične izjave o “ljubavi” prema Hrvatskoj ostavi za druge koji su dovoljno naivni ili glupi da ne shvaćaju o čemu je riječ.

 Poput zmije u njedrima svoj je otrov potajice i perfidno bljuvao i u vrijeme dok je stolovao u Zagrebu kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski i cijele Italije (samo u SPC ima crkvenih administrativnih cjelina s takvim teritorijalnim obuhvatom), a kako bi to prikrio napisao je knjigu “Zagreb i ja  se volimo javno”. I nije promašio – na poklonjenje i “rukoljub” stigli su mu mnogi obožavatelji kojima su četnički pokret i pop Momčilo Đujić još uvijek draži od slobodne i suverene Hrvatske ushićeno primajući knjigu s posvetom iz ruku ovog zloduha u svećeničkoj mantiji.

 Ne treba sumnjati u Porfirijevu ljubav prema Zagrebu kao prijestolnici Zapadne Srbije – on tako naš glavni grad vidi oduvijek što je krajnji cilj cjelokupne kamarile koja se okupila u vrhu SPC, njihovom “Svetom Arhijerejskom Sinodu”, u SANU i vlasti koju predvode Aleksandar Vučić i njegov imenjak Vulin, a što podupire većinsko javno mnijenje u Srbiji, “Republici Srpskoj” i političkim krugovima srpske manjine u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, na Kosovu, srpskoj dijaspori. Ako i danas nakon svega što se događalo nedavno u Crnoj Gori nekima u Hrvatskoj još uvijek treba tumačiti s kime imamo posla kad je u pitanju SPC, njima zacijelo pomoći nema.

 Nitko Porfiriju Periću ne brani da slobodno izljubi prigodom prvog dolaska u Zagreb svoje prijatelje i obožavatelje – one koji se klanjaju njemu i njegovoj “hrišćanskoj crkvi” i mire s antihrvatskim velikosrpskim mitovima, sve one koji su s njime rezali “slavski kolač” na Cvjetnom trgu i “ljubovali” u hrvatskoj prijestolnici (naročito nakon što je YouTube-snimka na kojoj je pjevao u slavu koljača Momčila Đujića izašla u javnost), ali neka nas druge ostavi na miru i nosi se što dalje sa svojim “hrišćanskim” porukama! On je na čelu zločinačke organizacije koja sebe naziva Srpskom Pravoslavnom Crkvom i predstavlja instituciju čije je pogubno i razorno djelovanje obilježilo krvavim tragovima XX. stoljeće na jugoistoku Europe. To je već tisuću puta dokazana, nepobitna činjenica. SPC je utočište najpogubnijih i najdestruktivnijih ideja i promotor srpskog nacizma i fašizma u najcrnjem obliku, što je u prošlosti sama dokazala.

 Mi Hrvati siti smo takve “ljubavi” i takvih danajskih “darova milosrđa” i jako dobro znamo s kime imamo posla. Istina, ovaj zloduh koji je danas na čelu SPC kao udarne šake velikosrpske ideologije i napaja se na istom vrelu “svetosavlja” (filozofiji novovjekog srpskog nacizma) i otrovnoj rušilačkoj ideologiji Nikolaja Velimirovića Žičkog, ne bi mogao svoju propagandu ni voditi usred Hrvatske da nije uškopljenika i apatrida iz redova hrvatske vlasti i srodnih mu likova iz naših intelektualnih krugova koji po prilici “vole” Hrvatsku jednako kao i on (Porfirije Perić). Dakle, na našim je domaćim štetočinama glavna krivnja, jer hrane tu pogubnu, genocidnu antihrvatsku ideologiju, ostavljaju joj prostora i podržavaju je. I tu se nikako ne smije zanemariti i izostaviti farizeje iz aktualne vlasti koji se prigodničarski zaklinju u hrvatski nacionalni interes i hrvatske svetinje, a svojim djelovanjem čine sve suprotno od toga.

 Hrvati, na sreću, Bogu hvala, u većini (još uvijek) nisu izgubili zdrav razum i osjećaj za realnost i jako dobro znaju s kime imaju posla – i u Beogradu i u Zagrebu. Nadajmo se barem da je tako.

Zlatko Pinter/Hrvatsko nebo

Vijesti

Sporazum WHO-a o pandemiji poražen, barem za sada

Published

on

Pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove WHO-ovog sporazuma o pandemiji i amandmana na Međunarodne zdravstvene propise prije krajnjeg roka 24. svibnja, ali neki kritičari prijedloga upozorili su na preuranjeno slavlje – piše Michael Nevradakis Ph.D., u The Defender.

Građani SAD-a: Zahtijevaju od Kongresa da istraži skokovito visoke stope smrtnosti

Ovaj je članak izvorno objavio The Defender — web mjesto za vijesti i poglede Children’s Health Defense.

Pregovori za predloženi “sporazum o pandemiji” Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) – ili “ugovor o pandemiji” – i izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) nisu uspjeli, barem za sada.

New York Times je izvijestio da pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove dvaju dokumenata prije 24. svibnja, krajnjeg roka za razmatranje i glasovanje na ovogodišnjoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini koja se održava ovaj tjedan u Ženevi, u Švicarskoj.

WHO je rekao da su prijedlozi namijenjeni pripremi za “sljedeću pandemiju”.

Ali kritičari su prijedloge nazvali globalnim “grabežom moći” koji je prijetio nacionalnom suverenitetu, zdravstvenoj slobodi, osobnim slobodama i slobodi govora, dok su promicali rizična istraživanja o stjecanju funkcije i “zdravstvene putovnice”.

“Sporne točke”, prema The Timesu, uključivale su “pravičan pristup cjepivima i financiranje za uspostavu sustava nadzora”.

Umjesto razmatranja kompletnog skupa prijedloga iz oba dokumenta, skromniji “konsenzusni paket [IHR] izmjena” bit će predstavljen ovaj tjedan, prema predloženom tekstu Radne skupine za izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (2005.) ( WGIHR).

Tekst ne predstavlja potpuno dogovoreni paket izmjena i dopuna i namijenjen je pružanju pregleda trenutnog statusa i napretka rada WGIHR-a. …

Mandat supredsjedatelja i Ureda WGIHR-a sada je završio, ali mi smo spremni podržati sljedeće korake dogovorene na Sedamdeset i sedmoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, uključujući olakšavanje daljnjih rasprava ako se tako odluči.

U konačnom izvješću Međunarodnog pregovaračkog tijela (INB) za “sporazum o pandemiji” od 27. svibnja stoji “INB nije postigao konsenzus o tekstu”.

Mary Holland, izvršna direktorica Children’s Health Defense (CHD), pripisala je globalno protivljenje prijedlozima WHO-a za njihovo zatvaranje. Za Defender je rekla:

Ogromno je priznanje građanskom djelovanju što su ugovor i propisi WHO-a očito propali. Iako su delegati Svjetske zdravstvene skupštine još uvijek uključeni u pregovore u zadnji čas, izvan odobrenih procedura nemaju konsenzus da krenu naprijed s pravnom infrastrukturom za provođenje operacija COVID-a.

Ovo je sjajna vijest za građane svijeta i pokazuje nam koliko možemo biti moćni kada kreativno radimo zajedno.

Times je izvijestio da pregovarači planiraju tražiti više vremena. Prema Straits Timesu, “zemlje su izrazile obvezu da će nastaviti gurati za postizanje sporazuma.”

Otvarajući Svjetsku zdravstvenu skupštinu u ponedjeljak, glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus sugerirao je da će se nastaviti napori da se dovrše dva prijedloga.

“Svi bismo željeli da smo uspjeli postići konsenzus o sporazumu na vrijeme za ovu zdravstvenu skupštinu i prešli cilj”, rekao je Tedros, u primjedbama koje citira The Straits Times. “Ali ipak ostajem uvjeren da hoćemo, jer gdje postoji volja, postoji i način.”

Internistica dr. Meryl Nass, osnivačica Door to Freedom – organizacije koja radi na odbijanju prijedloga WHO-a – pozdravila je vijest i sugerirala da su napori WHO-a nepovratno propali.

“Ugovor je sklopljen”, napisao je Nass na Substacku. “Ništa u ugovoru ne može ustati iz pepela pregovora o kojima će se glasovati ovaj tjedan.” Vijest je okarakterizirala kao pobjedu u “prvoj rundi” “u ratu demokracije protiv jedne svjetske vlade”.

Prijedlozi WHO-a se ‘odvijali kroz laži i prikrivanje’

Pregovori su propali unatoč naporima Tedrosa i drugih da uvjere pregovarače i države članice WHO-a da se dogovore o dva teksta na vrijeme za glasovanje na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini.

Na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u siječnju, Tedros je upozorio na prijetnju pandemije koju predstavlja još nepoznata “Bolest X” i rekao da nam sporazum o pandemiji “može pomoći da se pripremimo za budućnost na bolji način jer se radi o zajedničkom neprijatelju.”

U ožujku je više od 100 bivših svjetskih čelnika, uključujući bivšeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva Tonyja Blaira – zagovornika “putovnica cjepiva” i digitalne osobne iskaznice – potpisalo pismo u kojem poziva države članice WHO-a da završe pregovore o “sporazumu o pandemiji”.

Dužnosnici Bidenove administracije koji su pregovarali u ime SAD-a također su se zalagali za finalizaciju dvaju dokumenata.

Loyce Pace, pomoćnica tajnika za globalna pitanja u američkom Ministarstvu zdravstva i društvenih usluga, rekla je za The Times. “Mi u javnom zdravstvu shvaćamo da bi nova pandemija doista mogla biti iza ugla.”

U prosincu 2023. Pace je svjedočila pred Kongresom u prilog ta dva dokumenta. “Samo je pitanje vremena kada će se svijet suočiti s još jednom ozbiljnom prijetnjom javnom zdravlju”, rekla je, ističući ulogu SAD-a u izradi nacrta nekih od predloženih izmjena IHR-a.

Ali prema Nassu, cijeli projekt pripravnosti na pandemiju pokrenut je kroz “laži i prikrivanje”.

“Globalisti su stvorili pravne dokumente prepune eufemizama i kitnjastog jezika, uvijek prikriveni kako bi sakrili prave namjere dokumenata”, rekla je. “Ali prozreli smo ih i nismo im dopustili da se izvuku.”

Nass je napisao da je “konsenzus” o prijedlozima IHR-a koji su dostavljeni Svjetskoj zdravstvenoj skupštini “cvjetni, a ne smisleni jezik”.

Postoji jedna iznimka, rekao je Nass. Osvrćući se na članak 5 amandmana na IHR, primijetila je da su “pregovarači dobro govorili državama da nadziru svoje građane i bore se protiv dezinformacija”

Cijeli članak pročitajte ovdje

Continue Reading

Vijesti

HITNO UPOZORENJE: Jemenski Hutiji su upravo izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u CRVENOM MORU

Published

on

Pobunjenička skupina preuzela odgovornost za napad nakon što je izvijestila o 16 ubijenih u američko-britanskim napadima na pokrajinu Hodeidah.

Jemenski Hutiji kažu da su izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u Crvenom moru kao odgovor na smrtonosne američke i britanske napade na Jemen – navodi Al Jazeera.

Houthi pristaše marširaju obilježavajući godišnjicu jemenskog jedinstva u Sani, Jemen, 22. svibnja 2024. [Osamah Abdulrahman/AP Photo]

Vojni glasnogovornik Houthia Yahya Saree najavio je napad na nosač Eisenhower u petak; grupa je ranije tvrdila da je najmanje 16 ljudi ubijeno u američkim i britanskim napadima na provinciju Hodeidah, što je najveći javno priznati broj mrtvih u višestrukim rundama napada zbog napada grupe na brodove.

Posljedice napada u četvrtak objavljene su na televiziji Al Masirah, kanalu pod kontrolom Hutija, koji je emitirao video koji prikazuje ranjene civile koji se liječe u Hodeidi. Izvještava se da su najmanje 42 osobe ozlijeđene.

"Američko-britanska agresija neće nas spriječiti da nastavimo s našim vojnim operacijama u potpori Palestini", rekao je Houthi dužnosnik Mohammed al-Bukhaiti na X, upozoravajući da će pobunjenici "eskalaciju dočekati eskalacijom".

Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM) priopćilo je na X da su napadi na 13 Houthi ciljeva "uspješno uništili" osam letjelica bez posade, ili dronova, u područjima pod kontrolom Houthia u Jemenu i iznad Crvenog mora.

MOŽDA JE SAV PAKAO TU UPRAVO da bi se pustio s lanca (Zamislite zasad samo da ga je generirala AI) prema X profilu Matt Wallace-a

Continue Reading

Vijesti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU” PROF. ANĐELKA MILARDOVIĆA

Published

on

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Anđelka Milardovića

GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU. EUROPA OD VOLJE ZA MOĆI DO VOLJE ZA NIŠTA.

Predstavljanje će se održati u Splitu, 4. lipnja (utorak) 2024. godine s početkom u 18:45 sati.

Gradska knjižnica Marka Marulića – Dalmatina, Zagrebačka 4.

Sudjeluju:

  • dr.sc.Anđelko Milardović, autor knjige,Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Mislav Vušković, urednik knjige, Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Vlaho Kovačević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu;
  • Željko Primorac, Splitsko-dalmatinska županija;
  • Mario Popović, Hrvatska udruga Benedikt.

Organizatori  promocije su Institut za europske i globalizacijske studije Split-Zagreb  i Hrvatska udruga Benedikt. Predstavljanje  će biti u razgovornom  formatu radijske  emisije.

Prof.dr.sc. Anđelko Milardović

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao
je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost
kao proizvodna snaga .
Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji
Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.
Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved