Connect with us

Vijesti

Iznimno znakovita posjeta španjolskog predsjednika Sancheza Vatikanu

Published

on

Krajem desetog mjeseca španjolski predsjednik Sanchez pravi službenu posjetu Vatikanu na najvišem nivou. Koji je interes imala jedna od najsekularnijih vlada Europe za napraviti ovakvu gestu? Pobožan nije, hodočašća nisu njegove zanimacije, zbog čega je išao?

Kontekst je sljedeći: još od prije zadnjih izbora, jedna od bitnih tema – da, bitnih! – socijalističke izborne kampanje bila je pitanje „Bazilike Doline Palih“ (Basílica del Valle de los Caídos) i velebnog obližnjeg zdanja i groblja napravljenom na spomen žrtvama općenito poznatog kao „Španjolskog građaskog rata 1936-39“, kojeg su ondašnji biskupi nazvali „križarskim pohodom protiv komunizma“. Nad cijelim monumentom predsjedao je veličanstveni križ 150 metara visok, najviši na svijetu. Da bi se dobio vjerodostojan dojam o veličini tog križa, sazdanom na brdu upravo iznad Bazilike smještene u utrobi istog brda, zgodno je imati u vidu da je svaki bočni, horizontalni krak križa dugačak 30 m, i toliko širok da bi se kroz njega mogla razmijeniti dva putnička automobila kao na cesti. U podnožju križa smješteni su kipovi četvorice evanđelista, kojima prosječni čovjek doseže do gležanja…

I takvo impozantno zdanje današnja španjolska vlada, želi… ispunjena što bismo mogli nazvati talibanskim duhom, jednostavno srušiti. Današnja dakle socijalistička vlada Španjolske ima za jedan od glavnih ciljeva izbrisati i samo sjećanje na jedan takav križ na takvom javnom mjestu. Može se reći da žele izbrisati svaki spomen na kršćanstvo u javnom životu.

Međutim, za takav pothvat potrebno je računati sa Rimom, jer situacija Bazilike ovisi od ugovora sa Svetom Stolicom potpisanim još više od pola stoljeća. Već prošle godine imali si uspjeh na tom polju, kad su odlučili profanirati Francov grob i iznjeti njegove ostatke iz Bazilike, gdje je bio pohranjen i to protiv njegove volje. Socijalisti nisu htjeli da tijelo njihovog velikog neprijatelja počiva na tako značajnom mjestu… I u tom pothvatu Kardinal Parolin im se nije usprotivio, implicitno im je dao do znanja da mogu učiniti nešto takvo, kako su na koncu i izvršili: Francovo tijelo je bilo prevezeno u obiteljsku grobnicu.

Da li je sada Sánchez tražio vatikansko nesuprstavljanje nakani španjolske vlade za rušenje križa, kao što su članovi njegove vlade zagovarali u svoje vrijeme, to ne znamo, jer nije javno potvrđeno. Nešto već slično dogodilo se pri susretu španjolske dopredsjednice Carmen Calvo sa Kardinalom Parolinom, prije par godina kada se tražila implicitna dozvola Vatikana za uklanjanja Francovog tijela iz Bazilike. Zvanično se ništa nije priznalo, ali tako se dogodilo. Ovdje će samo skoro vrijeme potvrditi da li se govorilo o sekularizaciji Bazilike, ili ne.

No, pri susretu Bergoglia i Sancheza odigralo se nešto drugo: dogodila se jedna nevjerojatna scena, koju ćemo komentirati i koju u provom redu prenosimo sa prijepisom izgovorenih riječi (izgovorene šapatom) na španjolskom, kao i njihov prijevod:

https://lbry.tv/@Observando:8/Bergoglio-entrega-a-S%C3%A1nchez-un-emblema-mas%C3%B3nico:e

“…es una cosa hecha en nuestro horno(? jedva se čuje, prijevod: “… jedna stvar načinjena u našim pećima – pretpostavlja se na umjetnjičke radionice), en nuestros talleres artísticos satánicos (u našim umjetničkim sotonskim ateljeima), … indígena masónico que es lo… interesante proyecto (masonsko indijanski što je… interesantan projekt), y lo tenemos preparado (i pripravljeno je).” Na videu je na koncu prikazana slika poklona, koja uvelike podsjeća na klasični masonski pozdrav:

Zvanični komentar o ovom događuju je bio otprilike poput ovog:

“Papa Franjo je poklonio predsjedniku vlade, Pedru Sánchez, kojeg je primio ove subote u Vatikanu u posjeti od 35 minuta, brončani reljef koji prikazuje jednu ženu sa djetetom u rukama koja ulazi u stupove Trga Svetog Petra, velike združene ruke u znak bratstva i čamac sa inmigrantima.

Prema vatikanskom objašnjenju poklona, rečenica ispisana na reljefu ‘Riempiamo le mani di altri mani’ (Napunimo ruke drugim rukama’) osvrće se na konstantni poziv Pape za prihvaćanje inmigranata i na milosrđe”.

Međutim, kako se može čuti samog Bergoglia, uručenje darova imalo je drugi pečat. “u našim umjetničkim sotonskim ateljeima”, zastravljujuće i nevjerojatne za čuti riječi koje su još praćene sa “masonsko”. Svakako, sve uvijeno u “prihvaćanje” inmigranata, koje predstavlja pravu opsesiju Bergoglia od onog izlaska na balkon u veljači 2013, i zebnje koju je posijao u srcima tolikih katolika. Njegova opsesija ili nalog zbog kojeg i jest na ovom mjestu, i uručen od nekog za promicati navodno u ime Crkve?

Glavno je dakle ovo: imamo ovdje jednog čovjeka, kojeg toliki katolici drže za Kristovog Vikara na zemlji, i koji šalje masonske geste jednom izrazito antikršćanskom predsjedniku. Šef jedne od prema katolicima najagresivnijih vlada Europe, prema svemu što se smatra katoličkim. I sve ovo u kontekstu potencijalnih pregovora o desakralizaciji spomenute Bazilike i kultnog okolnog prostora.

Tako da se Bergoglijeva gesta može razumjeti na sljedeći način:

Podsjećajući na tko vlada nad nama, dajem ti do znanja da možeš naprijed s projektom koji djelimo. U istoj smo firmi, Pedro. Ispuni svoju zadaću, kao što i ja ispunjam svoju. Dovrši posao.

Zaključak i ključno pitanje katolicima: što misle činiti pred tolikom bezočnošću koja dolazi sa blagoslovljene Stolice, tako žalosno okupirane? Vjerujte mi, dok god ovaj čovjek ostane na svetom mjestu, ne će biti ni mira ni blagoslova našim domovima ni životima. Jer kako ima Boga, a ima ga, i kako je Sin, Bog jednak Ocu i Duhu Svetom, podigao jednu jedinu Katoličku Crkvu – i ne dvadeset i ostale „ekumenske“ gluposti – taj isti i jedini Bog ne može udijeliti blagoslov zemlji i njenim žiteljima dok netko ovako vrijeđa njegovo Ime. Kako nam može biti dobro, sa grozom pustoši na Svetom Mjestu? Kako se mogu trznuti od sna katolici, bez pravoga glasa sa Petrove stolice? Kako ne će sol obljutaviti bez katoličkog glasa sa prijestolja? Nadbiskup Viganò, koji je prije par godina iznio na vidjelo implikaciju Bergoglia sa slučajem pederastije ondašnjeg kardinala McCarricka, i još toga, imao je potpuno pravo kad je ukazivao na Bergoglia kao jednog od glavnih odgovornih za trenutnu krizu u Crkvi, te od njega tražio otvoreno: podnesi otkaz!

Treba podržati, svakako, one koji mogu nešto više uraditi s crkvenih položaja. Ne zaboravljajući vapiti Bogu bez prestanka zbog ove tako temeljne stvari. U međuvremenu, obični katolici ne slijedimo vodstvo slijepca.

https://www.libertaddigital.com/internacional/europa/2020-10-24/papa-francisco-regala-pedro-sanchez-relieve-barca-inmigrantes-6673597/
https://elcorreodeespana.com/opinion/303214246/El-Papa-Caifas-Por-Eduardo-Garcia-Serrano.html

Milenko Bernardić, dopisnik Croativ.net-a iz Španjolske

Vijesti

Glavna europska tužiteljica: “Nije posao javnosti, ni političara ocjenjivati – je li počinjena prevara ili ulogu EPPO-a!”

Published

on

Iako premijer Andrej Plenković uporno ponavlja kako su europski istražitelji prekoračili svoje ovlasti u slučaju aktualne afere oko 3D snimanja koje je nakon potresa obavljao Geodetski fakultet, Europski tužitelji i dalje neumorno kopaju i istražuju slučaj – donosi Dnevno.hr.

Riječ je o 100 posto novcu iz hrvatskog proračuna, kaže Plenković, pravo je pitanje zašto oni to rade. Ovog tjedna zato smo se zaputili u Luksemburg kako bismo na licu mjesta saznali o čemu je riječ.

Zašto se u ovom slučaju govori o sukobu nadležnosti i što glavna europska tužiteljica poručuje hrvatskim vlastima i hrvatskim građanima, odgovorila je Laura Kovesi, nova šefica EPPO-a za.

“Ne komentiram istrage u tijeku, a budući da se tu radi o takvom slučaju, pokušat ću dati općenit komentar. Općenito vrlo dobro procjenjujemo svoju nadležnost, pridržavamo se Uredbe i pravila kada je riječ o nadležnosti EPPO-a. U ovom slučaju želim naglasiti da, ako netko gaji sumnje o tumačenju Uredbe, ovdje u Luksemburgu nalazi se sud Europske unije i svi koji imaju sumnje trebaju se obratiti sudu i pitati kako bismo trebali tumačiti Uredbu”, rekla je.

‘Naše predmete obično provjerava vijeće’

“O nadležnosti EPPO-a ne odlučuju vlada, parlament, političari ni poslovni ljudi, to je nešto što pripada pravosuđu. To je moj komentar, a iza ovoga leži pravo pitanje vezano uz ovaj slučaj: je li počinjena prevara ili ne? A EPPO nastoji istražiti ovaj slučaj i utvrditi je li doista tako. Mislim da bi hrvatski građani željeli znati je li počinjena prevara, je li netko ukrao novac ili nije, to je pravo pitanje”, rekla je Kovesi.

Novinar ju je upitao je li obavila sve provjere, a Kovesi je odgovorila: “Naše predmete obično provjerava stalno vijeće, to je sustav koji čine tri troje tužitelja iz triju država članica EU, koji procjenjuju i prate sve predmete i procjenjuju sve odluke. Ponavljam: ako netko gaji sumnje u našu nadležnost, o tome odluku može donijeti samo sud Europske unije.

O predmetima se sud ne bi trebao donositi u javnosti niti bi se trebalo javno govoriti je li EPPO nadležan, je li počinjena prevara i bi li EPPO trebao vršiti pretrage. To nije posao javnosti ni političara nego pravosuđa, i upravo to činimo. I opet ponavljam: ovdje se ne radi o tome tko je nadležan nego o tome je li počinjena prevara, je li itko pokušao otkriti istinu i, treće, ako je istina ono što je premijer rekao, svi želimo doznati je li prevara počinjena ili nije”.

Godine 1868., kada je sazivao Prvi vatikanski koncil, papa Pio IX. bio je blaženo nesvjestan “djelomičnog zajedništva” koje protestanti navodno uživaju s Katoličkom crkvom:

Sada, tko god bude pažljivo ispitivao i razmišljao o stanju različitih vjerskih društava, podijeljenih među sobom, i odvojenih od Katoličke Crkve, koja od dana našega Gospodina Isusa Krista i njegovih apostola nikada nije prestala vršiti, svojim zakonitim pastirima, i još uvijek nastavlja izvršavati, božansku moć koju mu je povjerio ovaj isti Gospodin; ne može se ne uvjeriti da niti jedna od ovih zajednica sama po sebi, niti sve one zajedno, ne mogu ni na koji način sačinjavati i biti ona Jedna Katolička Crkva koju je Krist naš Gospodin izgradio, i utvrdio, i htio da se nastavi; te da se za njih nikako ne može reći da su ogranci ili dijelovi te Crkve, budući da su vidno odsječeni od katoličkog jedinstva. Jer, budući da su takva društva lišena tog živog autoriteta koji je uspostavio Bog, koji posebno poučava ljude što je od vjere, a što je pravilo morala, te ih usmjerava i vodi u svim onim stvarima koje se odnose na vječno spasenje, tako su oni neprestano različiti u svojim doktrinama, i ova promjena i varijacija neprestano se događa među njima. Svatko mora savršeno razumjeti, te jasno i očito vidjeti, da je takvo stanje stvari izravno protivno naravi Crkve koju je ustanovio naš Gospodin Isus Krist; jer u toj Crkvi istina mora uvijek ostati čvrsta i uvijek nedostupna svakoj promjeni, kao polog dat toj Crkvi da je čuva u svojoj cjelovitosti, za čiju je skrb Crkvi obećana prisutnost i pomoć Duha Svetoga zauvijek.

(Papa Pio IX., Apostolsko pismo Iam Vos Omnes; podcrtavanje dodano.)

Ovdje možemo vidjeti da se učenje Drugog vatikanskog sabora ni na koji način ne može smatrati “razvojem” doktrine jer nijedan autentični razvoj ne može proturječiti prethodnom učenju – može ga samo učiniti jasnijim. Ali ne postaje ništa jasnije nego reći da je Katolička crkva Crkva koju je uspostavio naš Gospodin Isus Krist. Smiješno, ali nekako svi razumiju što znači izraz “jest” u ovom kontekstu, dok većina ljudi ima problema s “opstoji u”. To je vidljivo i iz svakodnevnog života: ako kažeš da je ta žena tvoja svekrva, svi razumiju što govoriš. Ali pokušajte reći svojim prijateljima da vaša svekrva živi u ovoj ženi i vidite misle li oni da ste još nešto pojasnili. Sretno.

Kada analiziramo novu ekleziologiju Drugoga vatikanskog sabora, također je korisno pogledati motiv za promjenu izravnog “jest” u “opstoji u”. Razlog zašto je pravi katolički nauk promijenjen na Drugom vatikanskom saboru može se sažeti u jednu riječ: ekumenizam. Kao Bp. Donald Sanborn je više puta istaknuo da se ne može prakticirati ekumenizam II Vatikanskog sabora dok inzistira na tome da je samo Katolička crkva istinska Crkva Isusa Krista, a da su sve druge “crkve” heretičke sekte koje nemaju pravo postojati. Stoga je učenje moralo biti zamućeno, a savršen način za to bio je pretvarati se da novi substitut u formulaciji na neki način čini učenje Pija XII. “preciznijim”. Naravno da nije učinio tako nešto, a krajnji dokaz za to je da bi sve heretičke “kršćanske” sekte koje prakticiraju ekumenizam s Crkvom Novus Ordo bile apsolutno užasnute kada bi im Vatikan sada odjednom rekao da je Katolička crkva sama je prava Crkva Isus Krist, da je njihove vlastite “crkve” su lažne, i da se moraju obratiti na katoličanstvo ako žele biti spašeni.

Godine 1977., otprilike godinu dana prije nego što je postao “papa” Ivan Pavao II., poljski “kardinal” Karol Wojtyla izričito je izjavio da je učenje Drugog vatikanskog sabora promijenilo samu prirodu Crkve: “Crkva je… uspjela, tijekom Drugog Vatikanskog sabora, u redefiniranju vlastite prirode” (Wojtyla, Znak kontradikcije, str. 17). Da biste vidjeli skeniranu stranicu na kojoj se nalazi ovaj citat u knjizi, KLIKNITE OVDJE. Razmislite o tome što Wojtyla ovdje govori: da je sabor definirao postojanje nove crkve, da crkva od i nakon Drugoga vatikanskog sabora nije ista crkva kao ona prethodna. To je ono što znači redefinirati prirodu crkve, jer priroda čini stvar onakvom kakva jest.

Godine 2004. Blagopokojni Donald Sanborn vodio je žestoku raspravu s teologom Novus Orda dr. Robertom Fastiggijem upravo o ovoj djelomičnoj komunističkoj ekleziologiji II. Video možete besplatno pogledati na sljedećoj poveznici:

Rasprava: Je li učenje Drugog vatikanskog sabora o Crkvi heretično?

Nadamo se da će naš prvi video u seriji Uvod u sedevakantizam biti od pomoći mnogima. Svakako ga podijelite s prijateljima i obitelji, suradnicima i sužupljanima. Pitajte ih za mišljenje o videu — to je uvijek dobar početak razgovora.

Za one koje zanima “više”, preporučujemo sljedeće videe:

>> Silogizam sedevakanizma — Bp. Donald Sanborn
>> Zašto sedevakantizem? — fr. Antun Čekada
>> Jesu li vrata pakla prevladala? — Novus Ordo Watch

Ovaj niz se nastavlja u sljedećem nastavku:

Uvod u sedevakantizam, II. dio: Učenje II. vatikanskog sabora o lažnim religijama kao sredstvima spasenja (Uskoro prijevod na hrvatski)

izvor: NovusOrdoWatch.com

Continue Reading

Vijesti

DIRLJIV ISTUP BANJALUČKOG BISKUPA “Nikad se ne ću umoriti…”

Published

on

Za HKR o dramatičnoj situaciji u Banja Luci, posvjedočio je novi biskup Željko Majić od 29. veljače.

Biti bliz svećeniku, biti bliz svom narodu – to je moj projekt. Ono što je vjernikovo pravo, to je moja dužnost!

Kaže mu jedan svećenik: “Ja na Božić izvirujem i gledam, hoće li mi netko doći na misu.” I kaže – “Došlo troje!” Evo, mene sad jeza hvata… I volio bih da iskustvo ne dožive, nego da čuju…

Novi banjalučki biskup Željko Majić je zaređen u Banjoj Luci. On je naslijedio Franju Komaricu koji je na tom mjestu bio 35 godina. Majić je dužnost preuzeo „pružajući ruku svim vjerskim zajednicama u BiH“.

Poslušajte dirljiv komentar novog banjalučkog biskupa….

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved