Connect with us

Vijesti

Je li Rusija ikad sudjelovala u rušenju Hrvatske? Nije! Je li nam Rusija pomagala? Jest! Je li nas priznala? Jest! …

Published

on

Što je ispravnije (reći)? Povijest se ponavlja ili povijest je učiteljica?

Koliko li je samo napisa, studija, objava, kolumni i drugih uradaka predstavljeno modernom, „postnormalnom“ čovjeku, posebice unatrag dvije godine, o propasti čovječanstva, o klimatskim promjenama, o krahu novčarskog tržišta, o novoj industrijalizaciji, digitalnoj, o psihologiji mase, o imunitetu krda, o stadu koje se, sudeći po pomami za cjepivima, mora pod svaku cijenu zaštititi, o društvu koje se mora resetirati i postaviti na novi kolosijek? Koliko pritom zabrana, naputaka, upozorenja i kazni ukoliko se ne pridržava tih mjera? Toliko da se je narod, krdo, počelo pomicati i prijeti stampedom! No, kao i kod stampeda, krdo uglavnom ne zna ni kamo će ni kuda pa uglavnom iza sebe ostavlja pustoš. Pa stoga u Engleskoj postoji poslovica da je politika preozbiljan posao da bi ga se prepustilo narodu, pa i u republikama. Zato su se oni koji vladaju potrudili da u sve države u kojima to mogu, postave svoje ljude. Tamo gdje to ne mogu, izazivaju rat, podjele, sukobe i u toj mutnoj vodi najlakše operiraju. Pri tomu, najvažnija je subverzivna djelatnost i uvjeravanje kako ne postoje a čemu svjedoče faktografi svakodnevno.

Na primjeru Hrvatske je to najočitije, iz naše perspektive, za onog koji hoće vidjeti! Nakon 2. svj. rata pobijeno je 2 milijuna Hrvata, preko milijun raseljeno a po Rankoviću, do 1964-e, 3770 000 preodgajano u komunističkoj maniri, s polovičnim uspjehom. Država Hrvatska raskomadana je i predana u ruke saveznicima okupatora zbog čega je i Hebrang stariji nestao jer je to zlo podbacio Poljaku, sinu grofice i „časniku“ MI6 kojeg su Englezi doveli u Drvar usred Operacije Konjićev skok 1944-e, tzv. Titu. No ni to nije bilo dovoljno! Preko Novosadskog dogovora i Deklaracije o položaju hrvatskog jezika i pisma te Titove odluke o uspostavljanju naroda Muslimani sa pripadajućim jezikom, Hrvati su i administrativno prepolovljeni a oni preodgojeni, ucijenjeni, a posebice njihova „zlatna mladež“, njihova genetska i ideološka djeca, preuzela je sve pozicije u Yugi, u SR Hrvatskoj a potom i u ovoj zadnjoj koju nazivaju neovisnom i samostalnom! Što i jest, kako se iz priloženog vidi! Zato bih, samo crticu u svezi dnevne politike koja se odvija na (okupiranom) tlu Države Hrvatske! Dakle, svaka priča o tzv. Izbornom zakonu u BiH je licemjerje jer u Bosni nema tri naroda! Ima samo jedan! Ostalo su Titove, Erdoganove i SA kupljene poturice te Srbi koje su Englezi doveli nakon 1995-e unatoč Oluji, unatoč američkom veleposlaniku Galbright-u te unatoč Wesley-u Clarck-u! Što se tiče spora oko našeg jedrenjaka Jadran, neka ga Đukanović ne vraća! Neka vrati Hrvatskoj teritorij dobiven od Tita pa neka jedrenjak i dalje ostane vezan u Kotoru, svoj na svome, u Hrvatskoj državi!

Zašto je ovaj prikaz Hrvatske bitan? Koja je razlika između Hrvatske i Rusije i koje su poveznice? Tko je u cijeloj priči komunist, tko nacist i fašist i što to doista znači, kad se sa tih pojmova ispere blato propagande medija u vlasništvu duboke države?

>> Na ruskim zemljovidima svijeta prije velike seobe naroda u sedmom stoljeću Srba nema nigdje, dok Rusi bilježe kako su Hrvati nastanjeni diljem Europe

Rusija je svojevremeno bila carstvo. To političko uređenje definira se kao autokratsko, dinastičko, bez obzira na kvalitetu, raspored bogatstva i zadovoljstvo pučana. Mnoštvo je „dokaza“ koji idu u prilog tomu da Romanovi i plemstvo oko njih nisu vodili računa o puku koji je većinom živio u siromaštvu pa je nešto trebalo napraviti, na globalnoj razini, da se situacija promijeni u korist zaštite „ljudskih prava“ i galopirajuće „demokracije“. Stoga su Briti izveli državni udar, pobili Romanove a  na vlast iz Švicarske doveli Lenjina, patološkog lažljivca, židova i svog potrčka i uspostavili t.zv. komunizam, radničko upravljanje ili, drugim riječima, oduzeli vlast Rusima i Rusiju stavili pod kontrolu. Tijekom njegove vladavine, Rusija je tonula u svakom pogledu a Sibir se punio neistomišljenicima, sve do trenutka kad je na njega izvršen atentat! Znakovite su njegove riječi prije nego je otišao Ahrimanu – Ne dajte Staljinu da dođe na vlast jer će uništiti sve ono što smo gradili!! No Staljin je došao na vlast i doista počeo uništavati sve ono što su Briti do tada radili a njihove agente slao u Sibir ili Lenjinu! Unatoč znakovlju koje je preostalo, unatoč nazivlju i zvijezdi kao simbolu, Rusija je postala država sa etatističko-komunističkim uređenjem ili jednostavnijim jezikom, nacionalna država u kojoj vladaju Rusi. Valjda ih je na to potaknuo i stanoviti Dostojevski koji je, osim što je ponešto i napisao, ponešto i rekao o židovima koji su htjeli, još u njegovo vrijeme, ovladati ne samo Rusijom već i Rusima u cjelini! A Staljin je to presjekao u korijenu. Uvidjevši tko mu radi o glavi, s Njemačkom je potpisao pakt o nenapadanju jer, u osnovi, Rusija i Njemačka ne samo da su imali identično političko uređenje već su imali i zajedničkog neprijatelja! Britance i njihov imperijalističko-globalistički sustav razbijanja drugih država i uspostavljanje vlastite vlasti na tim teritorijama. Kad je sve propalo, valjalo je pripremiti pozornicu za ono što zovemo 2. svjetski rat a što je zapravo samo drugi način da se napravi ono što u prvom pokušaju nije uspjelo.

>> ANDREI FURSOV: U sljedećih 5 godina Rusija će biti zona najveće bitke za budućnost svijeta

    U tu svrhu, unatoč tomu što im je još Thomas Jefferson poručio da Ameriku neće uvući u njihove ratove, Briti su uspjeli, insceniranim napadom na Pearl Harbour uvući Amere u rat, u Njemačku na čelo države postaviti svog potrčka koji je pokrenuo Operaciju Barbarossa no dragulj u kruni njihove podlosti i posvemašnjeg zla po uzoru na na najtalentiraniju Ahrimanovu služinčad u pripremi za rat, bilo je svrgavanje vlastitog monarha i postavljanje na „vlast“ njegova poluretardiranog brata kojim su mogli manipulirati, tri godine prije službenog početka rata. Isti taj svrgnuti monarh, sada vojvoda u progonstvu pod stalnom prismotrom njihovih službi, javno je pozvao Hitlera da izvrši invaziju na Englesku, do Hadrijanova zida, i jednom zauvijek iskorijeni zlo iz svijeta! Očito, nije znao da su njega postavili isti oni koji su njemu oduzeli prijestolje! I namjesto na Englesku, Hitler je razvrgnuo sporazum sa Rusijom i napao je svim raspoloživim sredstvima. Da je samo upola te snage krenuo na London, svijet bi danas izgledao mnogo sretnije i ljepše mjesto! No nije! I to stoga jer je trebalo srušiti Staljina i istovremeno ga, barem privremeno, privući na svoju stranu, unatoč mnogim otporima unutar njemačke vojske, tada najobrazovanijeg vojnog kadra na svijetu. Zanimljivo je i vrlo bitno pri tomu da je na Hitlera, isti taj kadar, izvršio barem 15 poznatih atentata, po nekima čak 40, no bez očitog uspjeha! Ili su Briti u pripremi imali nekoliko Hitlerića, kao u primjeru Tita u Hrvatskoj. Kako bilo, Njemačka je, kako je bilo i predviđeno, izgubila rat, „saveznici“ podijelili ratni plijen no Staljin je ostao pri svom i odbio svaku primisao uvođenja „demokracije“ u svoju, po prirodi stvari, nacionalističku državu sa nacionalističkim vođom koji je htio po vlastitoj volji upravljati resursima koje je Rusija imala u izobilju. Stoga je, kao jedan od pobjednika u ratu, tražio i svoj dio plijena. I dobio ga, u obliku nekoliko država na čije je tlo ugazila ruska čizma. I tako je stvoren Varšavski pakt, no ne kao Staljinova želja za izolacijom od ostatka svijeta već kao sankcija Rusiji jer se odbila povinovati pobjednicima u svrhu „višeg cilja“! Briti su, dakako, znali kako će stvari teći pa su, a posebice je to jasnije od 1944-e i Operacije Konjićev skok, pripremali teren, svoju operativnu bazu na tlu Države Hrvatske i stvarali novu Jugoslaviju kojom će vladati još jedan njihov potrčko, diktator i ratni zločinac s više od 2 milijuna pobijenih zarobljenika označen kao takav na svjetskoj listi zajedno sa Churchilom, belgijskim kraljem i Pol Potom, poljski židov obrazovan u Engleskoj, t.zv. Tito, agent MI6 čije su poznate riječi – Hrvati su morali umrijeti da bi Jugoslavija živjela! Godinama kasnije, pašteta analitičar Puhovski izjavljuje u medijima kako ne bi bilo dobro da Hrvati, ušavši u polufinale SP-a u Rusiji 2018-e, postanu svjetski prvaci jer…!!!

      O hladnom ratu mnogo se toga pričalo a malo reklo pa će se ovdje preskočiti taj dio. Ono što jest zanimljivo je anegdota iz toga vremena o tome kako su Rusi uspjeli na samoj granici ustanoviti da osoba koja se predstavlja kao Rus, govori ruski tečno kao Rus i ima savršene ruske dokumente ipak nije Rus – jer je bio crnac!

>> Mario Škorin: POMIRBA! Uvjeti za pomirbu sa Srbima

Nakon godina sankcija zvanih Varšavski pakt, Hladni rat, komunizam naspram demokracije, nakon godina diplomatskih napora i prijetnji invazijama s obje strane, Briti opet pronalaze nove Lenjine i to u obliku Gorbačova i notorne pijanice Jeljcina, sramote koju Rusi još uvijek nisu oprali! Pritisnuti dugogodišnjim sankcijama i unutrašnjim ustrojem koji im, zbog društvenog mira mije dopuštao razvoj tehnologije na nivou države, Rusi popuštaju i vraćaju se na svoje granice, DDR se vraća Njemačkoj ali ne iz društveno prihvatljivih pobuda, Zid pada, države u okruženju gladne su investicija a Jugoslavija kao političko obavještajna središnjica globalista raspada se kao kula od karata. Ili preciznije, kao kompanija koja je odradila svoje i sada, kao neisplativa, treba rasprodaju i rekonstrukciju. I dok druge države države zadržavaju svoj uspostavljeni teritorij, Hrvatska ostaje bez dva dijela svojeg teritorija. Agent spavač Tuđman u prosincu 1990-e mijenja zastavu uoči insceniranog rata kojem je jedina svrha bila izvući kapital iz Hrvatske i baciti je u siromaštvo i instalirati svoje agente i agencije na sve ključne pozicije te joj tako oduzeti moć odlučivanja i postajanja doista nezavisnom. Pri tomu valja imati na umu riječi sadašnjeg predsjednika Milanovića koji je, postavši predsjednikom Vlade RH rekao – Da Hrvatska kojim slučajem nije bila u ratu, uz minimalna ulaganja mogla je konkurirati (tadašnjoj) EEZ-i! I u tim njegovim riječima krije se sva istina! Iako nekada ekonomska perjanica u sastavu Jugoslavije koja je dosta svojih proizvoda izvozila na Zapad, nakon rata Hrvatska propada sustavno, ekonomski i populacijski, da bi danas bila najsiromašnija članica EU-e, ne slučajno već ciljano i svrhovito, u svrhu „viših interesa“! Poput onih da ne smije pobijediti na SP-u ili uspostaviti svoju stabilnu ekonomiju na tlu cjelokupne Države Hrvatske, kakvu je zagovarao i isticao budući poglavnik Ante Pavelić pred više od 80 godina!

>> Mario Škorin: O klimi, ekliptici i praznim policama!

     I sve je to išlo dobro u korist Brita dok je Rusija pucala po šavovima i dok je bilo izgledno da će im plan proći, kao stotinama puta do tada! Dok se nije ukazao Putin, KGB-ovac koji je znao posao, obračunao se sa izdajicama i stranim agentima, uzeo uzde u svoje ruke i vratio Rusiju Rusima! Sve ostalo je povijest! On sigurno ne bi dozvolio da ga stara britanska vještica promatra sa visine i dominantno, onako kako je radila sa moralnim ljudskim ološem imenom Jeljcin. Tomu treba stremiti i Hrvatska i vratiti se na kolosjek na kojem je nekada bila! Velika, ponosna i nezavisna no tomu je dug put moralnog i ekonomskog oporavka a posebice demografskog, bez kojeg ništa od toga nije moguće!

Kako bilo, nakon rata pred kraj kojeg su nam Briti prijetili zračnim napadom ukoliko nastavimo u oslobađanju vlastitog teritorija gdje su nas Ameri izdali i prepustili tradicionalnom neprijatelju koji je već skrivio Hrvatski Holokaust 1945-e, blokirali nam dotok oružja i ne usprotivljujući se dovođenju UN postrojbi na tlo Države Hrvatske a kojima je za cilj jedino bilo blokada hrvatskog uspona, hrvatskog Feniksa, izdavši nas 1943-e i 1945-e zbog vlastitih interesa, nazivamo ih prijateljima i saveznicima a Ruse koji su tijekom rata spašavali hrvatsku krhku ekonomiju dovođenjem vlastitih brodova u naše remonte i drugim tajnim i polutajnim akcijama držali hrvatsku glavu iznad vode nazivamo neprijateljima i ovako krhki kakvi jesmo, izmetom zapadnjačkih guzica koje su nam stoljećima rušili državu premazanih glava od dugotrajnog držanja i njihovim rektumima, dolazimo Rusiji pred vrata i prijetimo joj dvama poluraspadnutim MiG-ovima koji su, usput budi rečeno, njihov proizvod!

I dok se Hrvatima predbacuje 369-a pukovnija u vrijeme Prvog domovinskog rata jer, slali smo svoje vojnike na Rusiju pod zapovjedništvom Njemačke, danas je to sasvim IN jer smo u službi „dobra“ i u sastavu NATO-a i EU-e, iste one koja nas je dovela na ove grane a sad nam „velikodušno“ udjeljuje milijarde, prethodno pokradene iz Države Hrvatske, iste one koja nam je prijetila avionima iz Avianija, iste one koja je dovela Tuđmana na vlast, iste one koja je provodila Z4 i Daytonski sporazum, iste one koja je instalirala okupatorsku RS na tlo Države Hrvatske, iste one koja je zanijekala hrvatski jezik na području cijele Države Hrvatske, izmislila putem Titove uredbe novi narod i nove jezike, iste one koja je putem Tita iskasapila Državu Hrvatsku i dala je okupatorima i svojoj služinčadi koji se sada ponose onim što nije nikad bilo njihovo!

>> Izraelski ynetnews.com: Staljinovi Židovi

       Je li Rusija sudjelovala u tomu marifetluku? Nije! Je li nam Rusija pomagala? Jest! Je li nas priznala? Jest! Je li nas Ukrajina priznala? Jest! Je li ruski utjecaj u svijetu bitan? Vidljivo je to iz dosadašnjih zbivanja! I, nije pitanje hoće li se budući događaji i promjene zbivati na ruskom tlu! Mislim da je realnije pitanje hoće li se te promjene zbivati na tlu Europe i Amerike! Hoće li Jarilo opet zabiti koplje zmaju u vrat i ovaj put ga doista i dokrajčiti, hoće li Ahriman ovog puta biti spriječen izići iz Pakla, nakon što je već jednom stjeran tamo ali je izmigoljio i dukatima, naftom i dijamantima potplatio moralne nakaze diljem svijeta koje su mu postale služinčad? Nadajmo se da žrtava neće biti, da rata neće biti, kako i Rusi govore da ga ne žele no, kad vam oružjem pokucaju na vrata s namjerom da uđu i izbace vas na ulicu, kako ćete reagirati?

       Pa onda, koje je naravoučenije? Koja je razlika između Rusije i Hrvatske i što je ispravnije reći – Povijest je učiteljica ili ništa nismo naučili iz povijesti i ništa niti nećemo dok domoljubno osviješteni i obrazovani Hrvati opet ne dođu na vlast!? Ili prije toga ne izumremo kao narod koji je bio najstariji narod na svijetu, sa najstarijim živim jezikom na svijetu! Prestanimo biti tuđe sredstvo ostvarivanja ciljeva na vlastitu štetu i ne srljajmo kao guske u maglu!

   Rusija je velika a Hrvatska sada malena, siromašna i okupirana! I u tome je sva istina! No nikada neće biti razlog polaganja oružja i prestanka borbe za svoju državu i za svoj narod! Posebice ne izdaje nacionalnih interesa! Onako kako to radi i Rusija! Ona kojoj smo nekoć, kako je to lijepo rekao i poljski biskup Hosius, podarili jezik i kulturu. I ne samo njima! Jer, ako vam je težak hrvatski barjak…

Mario Škorin

Vijesti

‘Đavo povlači “svoje legije” – Preminuo je Jacob…’

Published

on

‘Đavo povlači svoje sluge – Preminuo je Jacob Rotschild’ – izvještava Otpor Media.

Preminuo je Lord Jacob Rothschild, financijer i član ugledne bankarske obitelji Rothschild. Umro je u 87. godini.

Svoju je karijeru započeo u obiteljskoj banci NM Rothschild&Sons 1963., a 1980. je s Markom Weinbergom suosnovao brojne tvrtke, uključujući i J Rothschild Assurance Group, sada St James’s Place.

Obavljao je niz visokih funkcija. Među ostalim, bio je zamjenik predsjednika BSkyB televizije od 2003. i 2008. godine, a bavio se i umjetnošću i filantropijom.

Za svoje je zasluge odlikovan Ordenom za zasluge 2002. godine. Ta se čast daje onima koji su se pokazali zaslužnima na području umjetnosti, književnosti, učenja i znanosti, prenosi The Guardian.

Bankarska obitelj Rothschild vuče korijene iz Frankfurta iz 18. stoljeća, odakle su se različiti članovi obitelji selili u gradove širom Europe kako bi izgradili bankarske poslove.

Mnogi članovi obitelji bili su poznati po svojoj gorljivoj podršci cionizmu i formiranju Države Izrael.

Edmond James de Rothschild je bio pokrovitelj prvog židovskog stalnog naselja u Palestini u Rishon-LeZionu 1882. On je također osigurao sredstva za uspostavljanje Petah Tikve kao stalnog naselja 1883. godine.

Godine 1917. Walter Rothschild, drugi lord Rothschild bio je sugovornik Balfourove deklaracije Cionističkoj federaciji, koja je Britansku imperiju obavezala da uspostavi Palestinu kao nacionalni dom za židovski narod.

Oko 10 mjesta u Izraelu trenutno je nazvano po članovima Rothschilda koji su osigurali sredstva za osnivanje ovih mjesta.​​​​​​

izvor: OTPOR.Media

Continue Reading

Vijesti

SAD NE BI DOZVOLILE DA TEKSAS BUDE PONOVNO NEOVISAN! “Dođite ga uzeti!”- kažu Teksašani

Published

on

– Teksas je prije 200 godina bio neovisna država, a i sada ima skupinu ljudi koji žele vratiti taj status, zagovarajući odcjepljenje od Sjedinjenih Država, koje nazivaju texit.

Zagovornici neovisnosti Teksasa ističu da bi taj dramatični potez, inspiriran brexitom, pomogao riješiti migracijsku krizu na granici i spor s Washingtonom oko toga tko kontrolira granicu s Meksikom.

Spor između demokratskog predsjednika Joea Bidena i republikanskog guvernera Grega Abbotta razotkrio je duboke podjele u Americi.

„Mi ovdje u Teksasu znamo da je jedini način da Teksas ima sigurnu granicu i razuman imigracijski sustav da to učini poput 200 drugih zemalja u svijetu i to kao samostalna neovisna nacija”, rekao je Daniel Miller, predsjednik Teksaškog nacionalističkog pokreta.

Miller inzistira da njegov pokret, utemeljen 2005., nikada nije bio toliko blizu ostvarenja svojeg cilja.

U 19. stoljeću Teksas je bio zapravo dio Meksika. Ali nakon rata za neovisnost, tzv. Teksaške revolucije, postao je suveren 1836. Samo devet godina poslije pridružio se Sjedinjenim Državama kao 28. savezna država.

Miller uspoređuje pokret za texit sa šokantnom odlukom o brexitu 2016. koja je dovela da izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije.

Rekao je da Teksas dijeli povijest i interese s ostatkom Sjedinjenih Država, ali, poput zagovornika neovisnosti španjolske regije Katalonije, smatra da središnja vlada ne razumije njihove probleme.

Dok se Amerikanci pripremaju za glasanje na predsjedničkim izborima u studenome, na kojima će najvjerojatnije birati između Bidena i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, pokret za neovisnost Teksasa želi da državna skupština donese zakon koji bi omogućio referendum o odcjepljenju.

Američki Ustav, međutim, to saveznim državama ne dopušta – naprotiv, secesija južnih država uključujući Teksas 1861. dovela je do Građanskog rata, najkrvavijeg u američkoj povijesti.

Teksašanin ili Amerikanac?

Secesionistički pokret u Teksasu postoji već dugo, ali je marginalan, rekao je Joshua Blank, istraživački direktor pri Projektu za teksašku politiku Teksaškog sveučilišta u Austinu.

Kriza na granici između Teksasa i savezne vlade „stvorila je situaciju koju ta skupina zaista nastoji iskoristiti kako bi njihova stajališta izgledala vjerodostojnija nego što zapravo jesu”, rekao je Blank.

Misty Walters, 50-godišnja kućanica koja je nazočila Millerovu govoru u tipičnom teksaškom grill restoranu, rekla je da ljudi u državi smatraju da su prvo Teksašani, a potom Amerikanci.

„Apsolutno smo izloženi invaziji”, rekla je, govoreći o rekordnom broju ljudi koji pristiže preko granice, većinom iz Srednje Amerike, što je postalo ključno pitanje u kampanji za predsjedničke izbore.

„Teksas se mora suprotstaviti i bolje zaštititi svoje građane”, rekla je.

Ispitivanje javnog mnijenja, koje je ovaj mjesec proveo Projekt za teksašku politiku, pokazalo je da 26 posto ispitanika smatra da su prvo Teksašani, a potom Amerikanci, u odnosu prema 27 posto 2014., što statistički nije značajna promjena.

„To ne znači da 26 posto ljudi podržava odcjepljenje od Sjedinjenih Država”, istaknuo je Blank.

Ispitivanje Newsweeka provedeno ovaj mjesec pokazalo je da 67 posto Teksašana želi da država ostane dio SAD-a.

Separatistički pokret velikim dijelom potiče „ideja da postoji jednoobrazna američka kultura koju se često povezuje s bijelom bojom kože”, rekao je Blank.

„I s obzirom na krizu na granici, to budi strahove u ljudima kojima je takva ideja američke kulture valjana”, dodao je.

„Dođite ga uzeti”

U gradu Eagle Pass na dalekom jugu Teksasa, guverner Abbott preuzeo je vojnu kontrolu nad područjem zvanim Shelby Park kod rijeke Rio Grande koja razdvaja Teksas od Meksika. Oko tog područja vodi se spor sa saveznom vladom.

Guverner, koji optužuje Bidenovu administraciju da ne uspijeva zaustaviti mnoštvo ljudi koji ulaze u državu, postavio je duž dijelova granice bodljikavu živu.

Biden je tužio Teksas inzistirajući da je kontrola granice oduvijek bila pod saveznom jurisdikcijom.

Miller, vođa pokreta za neovisnost, uspoređuje sadašnju situaciju s događajima 1835. kada je Teksas još bio dio Meksika.

Teksas je odbio vratiti top koji mu je Meksiko posudio i istaknuo je zastavu na kojoj je pisalo „Dođite ga uzeti”, potaknuvši uspješan teksaški rat za neovisnost.

Kao i u slučaju topa, napetosti oko parka u Eagle Passu dio su puno većeg problema, rekao je Miller.

On je to ocijenio simbolom „razrušenih odnosa između savezne vlade i država”.

No za razliku od rata s Meksikom, ili Građanskog rata, Millerovi ljudi misle da bi se secesiju ovaj put moglo provesti mirnim putem.

Blank to ne smatra vjerojatnim.

„Teksas se ne bi mogao mirno odcijepiti. Sjedinjene Države ne bi pregovarale s njima po povoljnim uvjetima.” – pišu Mediji.

Continue Reading

Vijesti

Z. Vukman: Što nam čeka ovoga ljeta? Veliku rusku ofanzivu? Bakterijsku pandemiju? Izvanredno stanje u SAD-u…?

Published

on

Zoran Vukman na svom fb profilu projecira moguće događaje u ovoj godini…

Ukratko, nekoliko ozbiljnih pretpostavki, kaže Vukman:

1. Mislim da će Rusija pokrenuti s početkom ljeta 2024.g. veliku ofenzivu na čitavoj ukrajinskoj bojišnici i da će krenuti na Kijev.

2. Svijetu latentno prijeti bakterijska pandemija. Ako bi došlo do epidemijske pojave bakterije rezistentne na svaki antibiotik, ljudi i djeca bi umirali od običnih upala kao i prije Flemingova otkrića penicilina. No zastrašujuće je što WHO uopće više i ne računa s antibioticima. Bilo bi logično da znanstvenici istražuju kako iznaći antibiotski odgovor na rezistentne bakterije a ne praktički pripremati svijet na odustajanje od antibiotika!? U Davosu u siječnju tema jednog panela je bila: svijet nakon antibiotika. Ne znam kako je mnogima promakla zlokobnost takve ideje. Penicilin je najveći posljednji izum u medicini koji je spasio mnoge živote. Zar će djeca sutra umirati opet od obične bakterijske upale grla!? Antibiotici se sve manje proizvode. To što su neke bakterije otporne na njih znači da treba naći lijek a ne prestati proizvoditi antibiotike. Bez penicilina je to nemoguće!

3. U Americi je za očekivati neko izvanredno stanje, bilo “plandemijsko” bilo u pogledu nemira i meteža druge vrste ili novih “lockdowna” jer je “dubokoj državi” cilj kontrolirati predsjedničke izbore u studenom 2024., svakako, svim sredstvima onemogućiti pobjedu Trumpa. Biden je potpuno dementan, zato je bitno tko će mu biti novi potpredsjednički kandidat/kandidatkinja. Ta osoba bi u slučaju Bidenova reizbora, nakon njegova odstupanja zbog zdravstvene nesposobnosti postala predsjednik/predsjednica. Michelle Obama?

4. Ljeto ’24. ili jesen ’24. nose u sebi zlokobni tajming za novu plandemiju ili za okidač Trećeg svjetskog rata. Odgovara i Zapadu i Istoku. Rusima je vremenski ključno krenuti na Kijev dok je nesposobni Biden formalno na vlasti, a Pentagonu iz drugih razloga – veliki rat, globalni kaos da bi sredili stanje kod kuće. Nerealno je očekivati regularnost američkih predsjedničkih izbora.

5. Ako bi parlamentarni izbori u Hrvatskoj bili u svibnju ’24., ili tijekom ljeta onda bi to značilo da je situacija izvanredna i da Plenković zna ono što mi ne znamo i priprema se za novu fazu globalne agende, je li to rat NATO-a i Rusije, pandemija ili nešto treće, vidjet ćemo.

Kako god bilo, nadam se da su sve ovo samo pretpostavke.

O Kini, Tajvanu i Bliskom istoku nisam ni govorio, samo Bog zna što će tek tamo biti.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved