Connect with us

Vijesti

Mario Škorin: O klimi, ekliptici i praznim policama!

Published

on

Tko još nije čuo za Hadži Muhjuddina? Vjerojatno 95% pučanstva. No, ako je poznatiji kao Piri Reis, stopa poznavatelja sigurno će skočiti bar za 1% ili manje!

U tu grupu teško bi se moglo ubrojiti Gretu i ministra Čorića. Oni valjda spadaju u neku drugu. Ona obzirom na godine i nesumnjivu genijalnost i stručnost na poljima o kojima govori a on, Bože moj, on je ministar… zaštite okoliša hrvatskog, mislim, ili tako nešto. Pa u tom dijelu spada u okvir klimatskih promjena koje se oko nas događaju s utjecajem na rečeno gospodarstvo- piše Mario Škorin na svom profilu.

Primjerice, koliko će hrvatske krave davati mlijeka ukoliko se razina mora poveća za 0, 003 promila u odnosu na prosječnu razinu u prošlom stoljeću na obalama Južne Amerike ili, još važnije, koliki je potrebno projektirati promjer cijevi dimnjaka ukoliko se razina padalina u subsaharskom području poveća za 2 mm u odnosu na prošlostoljetno razdoblje na istom području. Toliko je tih nerazumljivih podataka nedostižnih intelektu prosječnog hrvatskog a i svjetskog marginalca da je trebalo angažirati osobu s posebnim potrebama i sposobnostima!

Ni meni ne bi na pamet pala takva ingeniozna ideja! Kad se samo sjetim da je Hoffman znao cijeli telefonski imenik napamet. Ne znam čiji. Nema veze. Dakle, ne znam što Greta zna no vjerojatno je da neki drugi znaju ono što ona ne zna. Ne znam bih li tu ubrojio i ministra Čorića. Jer tek treba ustanoviti što on zna. Visinu trenutačnih mirovina hrvatskih i komunističkih veterana i cijenu zaštitne ograde okoliša. Nekog, nečijeg, votever! Kako bilo, te klimatske promjene su sam Vrag! Lucifer! Ili Belzebub osobno!

U starijoj hrvatskoj predaji koje se još sjeća većina našeg pučanstva, uglavnom stoga što smo stara nacija (procjena je i preko 6500 godina i toliko smo stari da smo s Anunakijima razgovarali na sanskrtu), jer su mlade pobili i rastjerali nekadašnji i sadašnji kameleonski zaštitnici temeljnih ljudskih prava, klimatološke promjene bili bi sinonim za Baba Rogu… ili obratno. 

Nu kakve bi veze imao spomenuti Hadži s Gretom sveznalicom i ministrom Čorićem? Male i nikakve, upravo koliko i oni s klimatologijom, a vjerojatno bi i on sam to isto ustvrdio, sudeći po njegovoj biografiji, da ga je kojim slučajem pitati. Putem medija. Ne ovih koji nas svakodnevno obasiplju svekolikom istinom nego onih drugih. Marginaliziranih i (polu)zabranjenih. 

Elem, u čemu je klica?! Rečeni Hadži vozao se uokolo po svijetu pa su mu, u nedostatku GPS-a trebale karte! Ne za poker već one pod pojmom kartografija i zemljopis. Dakle, po onom što je rekao neke je pravio a neke i kopirao. Od postojećih kopija, jer originali su nestali a ni kartografa se nije moglo pitati, uglavnom stoga što je bio nepoznat i izgubio se u bespuću povijesne zbiljnosti koju su pisali globalisti. Što po definiciji znači pišui kući propalo! Pisac ovih redaka skromno drži da su ih izradili Anunakiji razmišljajući gdje bi bilo dobro parkirati se i proizvesti Raj, ali dobro… svatko po svome. Svakako, jedna od njih prikazuje i kontinent Antarktik, i to bez leda, tj. samo kopno! Njenom preciznošću zadivljeni su bili i eksperti u NASA-i pa je bespredmetno raspravljati o tome je li ju izradio Hadži ili netko drugi prije njega. I nije to toliko neobično koliko to što ona prikazuje izostanak leda! Obzirom da se ne zna točno vrijeme nastanka originala, hoćemo li pretpostaviti da je to moglo biti u vrijeme dok je Zemljina os rotacije bila okomita na ekliptiku ili nešto kasnije, kad se, zbog udara Mjesec na područje današnje Sibirske ploče, Pangea rasula na nekoliko budućih kontinenata? Je li i tada bilo toliko vode koliko i danas? Za pretpostaviti je da nije postojala ni arktička ledena ploča pa bi razina mora, posebice s pogledom na tvrdnje današnjih klimatologa s naglaskom na Gretu i ministra Čorića, trebala biti mnogo viša. A nije. Dovoljno je pogledati kartu i spriječiti tisuće ispraznih komentara. Uronite u posudu s vodom četvrtinu zapremine leda i pustite da se otopi! 

Glede temperature na Zemlji, povijest se, ona koju su pisali globalisti, međusobno pobija, ukoliko ustraju na tvrdnji da je za to kriv čovjek! Ponovimo, za one koji su izostali s nekih elementarnih satova povijesti! Dakle, učili smo da se ledena doba na Zemlji redovito pojavljuju. Velika svakih 100 000 i mala svakih 10 000 godina! Dakle, ili nije istina da je razumni, tehnološki čovjek nastao prije kojih par tisuća godina (zbog svojeg utjecaja na okoliš paljenjem vatre nakon lova na mamute) već je nastao milionima godina prije blagonaklonošću malobrojnih Anunakija koji su se nasukali u Zemljinoj orbiti pa su proizveli čovjeka da imaju s kim igrati nogomet, ili nije istina da čovjek ima ikakav bitni utjecaj na klimatološke promjene! Jer su se događale i prije, točne kao švicarski sat! Kao posljedica gibanja u prostoru u sklopu pojma kojeg znamo kao nebeska mehanika! Stoga, vrlo je znakovito urbi et orbi predavanje male Grete te naslikavanje našeg svestranog ministra Čorića po briselskim katakombama.

Ono što jest važno i što stoji iza svega kao Čarobnjak iz Oza jest suštinsko mijenjanje svekolike svjetske energetike slijedom okolnosti na postojanje znanja (a i tehnologije) za promjenom sa zastarjele, „fosilne“ energije na „čistu“, onu koja okoliš ne zagađuje ili to radi drastično manje. Da bi se sve to izvelo, potrebno je narode (nacije, države) natjerati na to, isprogramirati svekoliko pučanstvo da će izumrijeti nastavi li ovim putem i „naložiti“ ih, kao što ih se „loži“ (a za to je dobar primjer Bočekov PRESTOLONASLJEDNIK) da nasrnu jedni na druge bez nekog vidljivog razloga (u čemu su komunisti, njihove razne povijesne inačice i ISIL-ovci kao moderna verzija bezumnika bez premca u povijesti)! Ili bar razumnog!

A kako to drugačije napraviti nego ratom oteti novčanik, prikazati katastrofično stanje, donijeti protuprirodne zakone, stvoriti par kultova ličnosti i njihovih protuteža, dovesti malu Gretu i ministra Čorića pred lice svekolikog pučanstva i najaviti smak svijeta! Poput onog iz 1910-e, kad smo ušli u rep Halley-eve komete a potom iz njega i izašli! I, što god mi napravili, priroda i zakoni Univerzuma obavit će svoje! A more će ostati tu gdje jest, ako Svevišnji ne odluči drugačije, (jer nema drugih izglednih Nibirua na vidiku, za sada) makar je stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku! Bar većinu, nadam se! Koliko god Greta i Čorić govorili! U nedostatku gospode prezimena Wells! I katastrofičnog testa iz 1938-e! Tamo raja nije stigla isprazniti police! Uglavnom stoga što, živeći u vječitom strahu od nečega, već imaju pripremljena atomska skloništa u slučaju napada Marsovaca, makar do njih većinom ne bi stigli, zahvaljujući svojoj zapremini i hitrosti vezane s njom! Iako ih, Rat svjetova egzistira odavno, počeo je milijunima godina u prošlosti i još uvijek traje, još uvijek nisu sreli! Ili bar tako izgleda!

Što, opet, znači da zlo još uvijek nije pobijedilo, makar je Jarilo duboko zabio svoje koplje u zmajevo srce a ranjena je zvijer najopakija prije nego skonča pa stoga oprez! Bog i Hrvati!

Mario Škorin

Advertisement

Vijesti

Muftiji Zukorliću: “Ljuta sam jer smo mnoge stvari ostavljali za sutra… dok si ti žurio!”

Published

on

Sjećanje na jednog od najvećih sandžačko-muslimanskih intelektualaca, bivšeg muftiju, za Sandžak i Srbiju, Moamera Zukorlića u dirljivom govoru …

Efendija Muamer Zukorlić, teolog i političar, bio je pravi vođa svoga naroda i pučki tribun u Sandžaku ali i šire, umro je iznenadnom smrću u studenom 2021. godine.

Godine 2010. Zukorlić je formirao Bošnjačko nacionalno vijeće, te bošnjački narod proglasio konstitutivnim. Kad tijela države Srbije nisu priznala BNV, on je dao slijedeću izjavu:

 »Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim dijelom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cijela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lijepo, ili će vatre biti do vrha. Samo naša kuća gorjeti neće.«

Poslušajte dirljiv govor u spomen na velikog muftiju…

Continue Reading

Vijesti

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina proxy CIA-e!

Published

on

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina opunomoćenik CIA-e.

To znači da Putinova invazija na Ukrajinu NIJE bila neprovocirana i da su SAD ekspanzionisti koji ruše suverene nacije radi geopolitičke dobiti – piše na X profilu @WarClandestine.

SAD su donijele rat Putinu pred vrata.

Što znači da je svaka stvar koju su vam zapadni mediji rekli o ratu u Ukrajini bila utemeljena na laži. Sve analize koje ste čuli od pompoznih MSM govornika temeljile su se na pretpostavci da je Putin to učinio ničim izazvan, samo zato što je “doslovno Hitler”. Ništa od toga nije bila istina.

Ispostavilo se da su Putinove optužbe da zapadne obavještajne službe kontroliraju Ukrajinu bile točne, stoga je njegov napad više nego opravdan. Zamislite samo da je Rusija financirala nacističke milicije u Kanadi, započela građanski rat, svrgnula vladu, zatim uspostavila vlastiti marionetski režim, zatim postavila ruske obavještajne baze i biolaboratorije po cijeloj našoj sjevernoj granici. Svaki bi Amerikanac tražio da se Kanada i Rusija sravne s zemljom. Pa to je upravo ono što su SAD učinile Rusiji i ljute su.

Rusija je pokušala ući u NATO, odbijeni su. Rusija je pokušala pregovarati nenasilnim sredstvima za rješavanje sukoba, što im je odbijeno. Rusija je UN-u pokušala iznijeti svoje pritužbe zbog američke proizvodnje biološkog oružja i špijunaže, što je odbijeno. Rusija je pokušala ići diplomatskim putem, a Zapad je samo vikao “ruske dezinformacije”, a oni su bili ti koji su gurali dezinformacije.

Zapad se također potrudio cenzurirati neovisne novinare poput mene koji vam to govorim od prvog dana, jer da je javnost cijelo vrijeme znala ovaj detalj, ne bi podržali slanje naših dolara poreza tamo.

Ovo će mnogim Amerikancima biti teška pilula za progutati, ali Rusija nije negativac u ovom scenariju. Zapad je, a nije ni blizu.

Što prije svi to prepoznamo, prije ćemo moći počistiti nered.

Continue Reading

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved