Connect with us

Vijesti

Kako je Maria Zakharova vidjela ceremoniju: Koliko je ‘špijuna’ potrebno za tako spektakularan promašaj!?

Published

on

“Uoči otvaranja Olimpijskih igara u Francuskoj, kuhar ruskog podrijetla uhićen je i optužen za špijunažu i pokušaj “ometanja događaja”.

Nisam planirala gledati ceremoniju otvaranja. Ali nakon što sam vidjela fotografije, nisam mogao vjerovati da nisu deepfake ili fotošopirane.

Tako:

  1. Uoči ceremonije pojavila su se izvješća da nekim francuskim sportašima također nije dopušteno sudjelovanje jer se natječu u tradicionalnoj nošnji.
  2. Na dan otvorenja Francusku je pogodio prometni kolaps. Neki “zločinci” optuženi su za “sabotažu”.
  3. Smiješna ceremonija otvaranja na otvorenom natjerala je gledatelje da satima sjede na kiši koja je padala, a organizatori nisu mogli rastjerati oblake ili napraviti nadstrešnice.
  4. Oni koji su uspjeli doći do svojih mjesta unatoč kiši koja je prestala jer im je apsurdni raspored sjedenja za gledatelje onemogućavao išta vidjeti.
  5. Na Igrama u Sočiju zapadni mediji nisu mogli podnijeti pse. U Parizu su se nasmiješili štakorima koji su harali gradskim ulicama.
  6. Centar grada pretvorio se u geto za beskućnike koji su pohrlili na otvaranje Igara.
  7. Tijekom parade nacija izmiješale su se ekipe Sjeverne Koreje i Južne Koreje.
  8. Olimpijsku baklju je nosio drogirani reper Snoop Dogg uz pjesmu “Da, da, da, da, it’s the motherfuckin’ DO-double-G.”
  9. U emisiji je olimpijsku zastavu nosio jedan od Jahača Apokalipse, aludirajući na smak svijeta. Francuski stručnjaci ovo zamišljaju kao digitalnu apokalipsu u kojoj ljude s trona svrgava robotski model s umjetnom inteligencijom umjesto duše.
  10. Jedan od glavnih performansa Olimpijade bilo je LGBT ismijavanje svetog kršćanskog događaja – Posljednje Kristove večere. Apostoli su prikazivani prerušeni. Čini se da je Pariz odlučio da se, budući da su olimpijski krugovi raznobojni, cijela stvar pretvori u jednu veliku gay paradu.
  11. Vrhunac je bila logično izvrnuta olimpijska zastava, postavljena naopako iznad Pariza.

Pitam se koliko bi još “špijuna” bilo potrebno da otvaranje Olimpijskih igara u Parizu bude tako spektakularan promašaj?

Ovo nije dno.”

Ovo je dno Seine.

Maria Zakharova/X

Vijesti

STOTINE TISUĆA kršćana slavi Isusa u Parizu

Published

on

DOGAĐA SE UPRAVO SADA: KRŠĆANI PREPLAVILI ULICE PARIZA KAKO BI SE POKLONILI ISUSU‼️

Isuse, volim Te!

Počelo bogoslužje Isusu u Parizu!

Zahvaljivat ću Ti javno po cijeloj zemlji. Pjevat ću hvalu tvoju među narodima. Psalam 57,9

“Mora se oduprijeti svakoj tendenciji da se religija tretira kao privatna stvar. Samo kada njihova vjera prožima svaki aspekt njihova života, kršćani postaju istinski otvoreni preobražavajućoj snazi ​​Evanđelja.” (Benedikt XVI.)

Katolici na javnom trgu imaju posebnu odgovornost ponuditi kršćansko svjedočanstvo i živjeti svoj poziv s obzirom na njegov jedinstveni utjecaj na društvo – post je Father V-a.

‘WILL PERISH’ (Hoće li nestati!?)

@ElonMusk govori nakon što je ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu izazvala sramotan pad zbog korištenja drag kraljica za ismijavanje Posljednje večere, prenosi FoxNews:

“Ako hrabro ne ustane u borbi za ono što je pošteno i pravedno, kršćanstvo će nestati!” – rekao je Musk, koji nije (uvjereni) kršćanin.

Što smo dočekali… može se iščitati na Viberu: Iran (najjača muslimamska i šerijatska zemlja) poziva francuskog veleposlanika zbog uvrede Isusu Kristu @Middle_East_Spectator

Ah, kad ne će onaj tko bi trebao, na njegovu sramotu, javlja se Iran…

… ili kad Putin kaže “Zapad je u vlasti sotonističkih pedofila” koji aktivno ruše obitelj, vjeru i kulturu! Slažete li se s time ili ne?

NOVO: Islamsko sveučilište Al-Azhar u Kairu, jedan od najprestižnijih islamskih instituta na svijetu, izdao je pismo u kojem osuđuje Francusku zbog ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, smatrajući je ‘uvredom Isusa Krista i Kršćanstvo’ – javlja musliman na X-u.

Pa, papa… (ako si papa) javi se, hoće li te muslimani i milijarder Musk poticat da radiš svoj posao!?

Sve će propasti!… kaže druga korisnica twittera.
Moramo nešto učiniti jako brzo i moramo se još jednom ujediniti… Ja zajedno sa svojim partnerima i tvrtkom radimo danonoćno kako bismo popravili i pomogli popraviti koliko god možemo što je brže moguće…

Glavne #news najave u nadolazećim tjednima!… donosi korisnica X-a

Continue Reading

Vijesti

Što čeka Francusku nakon debakla s Olimpijskim igrama…? Putin je već nešto obećao Parizu i Marseillesu…

Published

on

Nijedna druga religija nije ovako ismijavana. Samo katoličko kršćanstvo. Jer i demoni znaju istinu.

FRANCUSKA UOPĆE … ONA ĆE PRVA BITI KAZNJENA.

Naviješteno prije godinu dana…

PARIZ POSEBNO.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024. prikazana je rekonstrukcija Posljednje večere Drag Queensa

PROROČANSTVO CRKVE U FRANCUSKOJ, EUROPI I SVIJETU

(Kažnjavanje će započeti u Francuskoj, posebice u Parizu – Otkrivenje Marie-Julie Jahenny)

“Pariz će biti spaljen, a Marseilles progutan.”

Gospa od La Sallete

Proročanstva La Fraudaisa:

Katastrofe će zadesiti Crkvu, Francusku, Europu i svijet – Yves DuPont

Francuska općenito. Ona će prva biti kažnjena. Pariz posebno.

Pročitajte Yves Dupont:

“Katastrofe će zadesiti Crkvu, Francusku, Europu i svijet”

Otkrivenje proročanstva Marie-Julie Jahenny

Blažena Djevica Marija kaže: (srpanj 1895.)

“Draga moja djeco, moje majčinsko srce je slomljeno iznova i iznova; moje kraljevstvo Francuska postalo je središte svakog zla. U sačuvaj, kakve žrtve! Kakvo krvoproliće! . . . Uskoro će moje kraljevstvo biti podijeljeno. Djeca Francuske postat će djeca drugog kraljevstva unatoč njihovim tvrdnjama da su Francuzi. “

* NAPOMENA:

“Centar” je uvijek Pariz – iz proročanstva Marie-Julie.

“Sam ću izabrati; ja ću uzrokovati nominiranje pravog Tješitelja Moga naroda i Crkve. On je taj koji će ponovo graditi moje hramove uništene vatrom i nasiljem teškog građanskog rata koji će, međutim, uskoro završiti. Ne mogu ovo nazvati ratom, kojem će Francuska biti podvrgnuta, osim građanskog rata. “

“Velike pošasti i nesreće, koje ništa neće moći zaustaviti ili umanjiti, uzdići će se nad Francuskom. Neizmjerna smrtna cestarina, koju nitko prije nije vidio, a bolesti dosad nepoznate, prelomit će se nad Francuskom. Kuga ove smrti će posebno pogoditi Centar. Udarit će čak i svoju župu, djeco moja, ali ne bojte se, jer će moje Srce biti prebivalište koje će vas štititi. “

“Moju djecu, one koji vode rat protiv mene više od 60 godina, rat koji se pojačava u posljednjih 11 godina, neće biti pogođeni ovom kugom, već ću se s njima obračunati na drugačiji način, a ipak jednako gnjevan. “

Ratovi i revolucija u Europi

* Francuska prva koja će pasti. Nema puno vremena za čekati… zbacivanje i fatalno kažnjavanje Francuske ili, točnije, ne dugo čekati čas Velike i svjetske revolucije. Počet će u Francuskoj; ona će prva pasti u ponor, ali i prva “ukrsnuti. “

KLONITE SE PARIZA “GRAD SODOMA” će biti uništen kroz GRAĐANSKI RAT / VATRENI GRAD

(6. travanj 1877) Gospodar naš: “Okrenuo sam pogled na ovaj zli grad, nezahvalni grad, (Pariz) zar nisi sagrađen na brdu grijeha? Zar niste prolili rijeke krvi? U prošlosti si mi dao mučenike. Danas nastanjujete pakao i uništavate raj. Da, Moja pravda će te posjetiti!

Vi, kršćanske obitelji, koje još uvijek nosite Križ u dnu srca, sjećanje na Moj blagoslov, KLONITE SE OVOG NEZAHVALNOG GRADA koji će PO MOJOJ PRAVDI POGINUTI!

I Elon Musk se ‘otkačio od tog nereda” Ne prati više OI… nakon ismijavanja svega katoličkog.

Marie-Julie Jahenny:

Proročanstva za naša vremena ;

Vizije i proročanstva katoličkog mistika odobrena od 1875. godine.

Građanski ratovi bjesne u zapadnoj Europi. Crkva je progonjena; Papa napušta Rim i umire u egzilu; u Rimu je postavljen antipapapa; Katolička crkva je podijeljena, bez vođe i potpuno neorganizirana. Komunizam pobjeđuje. Muhamedanci napadaju Europu i čine bezbrojne grozote.

“Francuska, Italija, Španjolska i Engleska bit će u ratu, krv će teći ulicama; Francuzi će se boriti protiv Francuza, Talijana s Talijanima; onda će doći do općeg rata koji će biti užasan. Bog se već neko vrijeme neće više sjećati Francuske ili Italije, jer Evanđelje Isusa Krista više nije poznato. “

Gospa od La Sallete

“Tada će voda i oganj pročistiti zemlju i progutati sva djela ljudske ponosa, i sve će se obnoviti; Bog će biti služen i proslavljen. “

Gospa od La Sallete

(Napomena: Krist smatra one koji su ‘istiniti’ Francuzi koji su vjerni Crkvi i apsolutnoj monarhiji koju je uspostavilo nebo, a ne antibožjoj Republici koja je dovela do razdvajanja Crkve i države.

PODSJETNIK:

Pravilnik o privatnim otkrivenjima katekizma katoličke crkve

67. Kroz vijekove bilo je takozvanih “privatnih” otkrivenja, od kojih su neka priznata od strane vlasti Crkve. Oni ipak ne spadaju u polog vjere. Nije njihova uloga da poboljšaju ili upotpune Kristovo konačno Otkrivenje, već da pomognu da se živi potpunije u određenom razdoblju povijesti. Vođen Magisterijem Crkve, sensus fidelium zna razaznati i primiti u tim otkrivenjima ono što predstavlja autentičan poziv Krista ili njegovih svetaca Crkvi. Kršćanska vjera ne može prihvatiti “otkrivenja” koja tvrde da nadmašuju ili ispravljaju Otkrivenje čije je Krist ispunjenje.

I nije slučajno Putin kroz svoje trbuhozboce Solovjeva i sl. spomenuo Pariz i Marseilles… u kontestu Sarmata, koji će presudit…

izvor: fb/Ecclesiasticus Cor Iesu Sacratissimum | Croativ.net

Continue Reading

Vijesti

Za dom spremni, nije prihvatljiv onima  koji nisu bili spremni braniti svoj dom, svoju Hrvatsku  „ u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.)

Published

on

Hrvatskom vladaju upravo ti koji nisu bili spremni braniti Hrvatsku, odnosno svoj dom i zato je njima neprihvatljivo biti Za dom spremni!

Hrvatska je nastala na krvi, na žrtvama, u borbi protiv petokrake i kokarde! Nastala je i opstala u prvom redu zahvaljujući potpori Crkve i vodstvu dr. Franji Tuđmanu. Dvojici Franje – Kuhariću i Tuđmanu! ( zato ih protivnici samostalne Hrvatske obojicu mrze)

Predsjednik države Zoran Milanović, Predsjednik Vlade Andrej Plenković, Predsjednik Sabora Jandroković imali su dovoljno godina za sudjelovanje u obrani domovine, ali nisu, nisu imali Hrvatsku u srcu, da bi ih motiviralo da je pođu sa svim srcem braniti. Svi su oni zlatna komunistička mladež koja nije iskusila komunističko zlo protiv Hrvata, jer su rođeni i živjeli u olabavljenom komunizmu, odnosno socijalizmu. Uz bratstvo i jedinstvo, nisu mogli osjećati Hrvatsku kao svoju domovinu.

Sada Predsjednik Milanović priznaje;

„Našu je zemlju obranio jako mali broj ljudi. Hrvatska se branila dragovoljački, obranili su je oni koji su htjeli, znali i mogli, koji nisu žalili sebe“ prosvijetlilo je predsjedniku Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoranu  Milanoviću   u Vrlici na obilježavanju 30. obljetnice najveće pješačke bitke Domovinskog rata u Cetinskoj krajini – obrane Velog vrha.

Predsjednik Vlade Plenković  drži ruku na srcu kada se svira himna Lijepa Naša , ali nema  Hrvatsku u srcu!

Za dom spremni  uopće nije upitan ni sporan u kontekstu Domovinskog rata.

Kao  legalist, držim se Ustava i Zakona RH, taj usklik je legalna oznaka HOS-a u Domovinskom ratu.

U niti jednom zakonu nije izričito zabranjen, nego se kažnjava kao javno remećenje reda i mira po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

I ne može se otvoreno kažnjavati, ni zabraniti, jer bi se onda protuustavno zadiralo u vrijednosti Domovinskog rata.

Hrvatski  je Sabor i to stalno ponavljam, ali nitko ne poštuje i Pravosuđe ne sankcionira, 8.listopada 1991.izglasao USTAVNU ODLUKU o raskidu svih državno-pravnih sveza sa SFRJ, po kojoj Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, SFRJ!

Po toj Ustavnoj odluci, nije valjano ništa iz vrijednosnog sustava SFRJ, ni NOB, ni JNA, ni političke odluke, ni Zakoni, pa ni SMRT FAŠIZMU , SLOBODA NARODU.

Nije VALJAN ni jedan PRAVNI AKT, bilo kojeg tijela SFRJ. U svim dokumenti iz SFRJ na kraju je pisalo Smrt fašizmu-Sloboda narodu!

Pa jesu li ga zabranili? Proganjaju li i kažnjavaju ljude koji ga uzvikuju? NE, naravno da ne , jer ne poštuju Ustavnu odluku o raskidu svih sveza sa SFRJ.

Po Ustavu RH,  slobodna Hrvatska je nastala  kada je“ hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.“

Hrvatski narod u svojoj tisućljetnoj povijesti, konačno je svojom slobodnom voljom izabrao demokraciju u slobodnoj i samostalnoj državi Hrvatskoj.

Međutim za tu se slobodu i samostalnost trebao krvlju izboriti, jer hrvatska  želja za slobodom se nije  uklapala u granice Velike Srbije,  tada još pod jugoslavenskom zastavom sa crvenom zvijezdom petokrakom.

Svaku samostalnu Hrvatsku proglašavali su fašističkom-ustaškom, da bi onemogućili njeno priznanje u svijetu.

Nakon napuštanja 14. izvanrednog kongresa SKJ u siječnju 1990. tadašnji hrvatski partijski vrh bio je svjestan opasnosti koja prijeti od velikosrpske politike Slobodana Miloševića, ali je ipak htio sačuvati nekakav oblik Jugoslavije,  usprkos saznanju o postojanju Memoranduma SANU iz 1986. godine. na kojem je Slobodan Milošević gradio svoju velikosrpsku politiku.

Hrvatska je tada 1990 bila razoružana od strane  JNA, koja je oružje  Hrvatske Teritorijalne obrane predala Srbima u Kninu.

25.lipnja 1991. godine jedan dio SDP-ovaca  napustio je sjednicu Sabora uoči glasovanja o Ustavnoj odluci o suverenosti i samostalnosti RH, kojom je, nakon  provedenoga  referenduma, Hrvatska i na papiru, tj. službeno, postala samostalnom državom.

Jedan od tih koji su napustili sjednicu Sabora prije glasovanja je i bivši predsjednik Ivo Josipović.

Od onih koji su ostali samo jedan zastupnik  SDP-a za nju je glasao,  Marko Vlašić Čiče iz Čare na Korčuli.

Europska zajednica tražila je tromjesečni moratorij za provedbu te odluke, pa je Hrvatski Sabor 8.listopada 1991.nakon granatiranja Banskih dvora, jednoglasno donio Ustavnu Odluku o razdruživanju sa SFRJ.

Hrvatski mladići dragovoljno su slabo naoružani, u tenisicama,  vođeni ljubavlju prema domovini sa krunicom oko vrata krenuli braniti svoj dom i svoju domovinu Hrvatsku. Biti spreman braniti svoj dom i domovinu je hrabro i časno, kao što su u to činili u Domovinskom ratu i dali svoj život 15 840 hrvatskih branitelja ( prema Kenotafu u Crkvi sv. Mati Slobode u Zagrebu)

Ali što se dogodilo; nakon smrti Predsjednika Tuđmana na vlast su se vratili oni koji su bili protiv hrvatske samostalnosti i detuđmanizacijom poništili hrvatske vrijednosti i vraćaju jugoslavenske vrijednosti.

Tada je Za dom Spremni postao neprihvatljiv.

  1. Neprihvatljiv za SDP, jer SDP nije glasovao za samostalnu Hrvatsku
  2. Neprihvatljiv za dio srpske nacionalne  manjine pod patronatom Milorada Pupovca i stranke SDSS., koji su sudjelovali u pobuni protiv samostalne Hrvatske. SDSS su  1997. osnovali tadašnji gradonačelnik,  optuženi, ali neosuđen za ratne zločine Vojislav Stanimirović i osuđeni ratni zločinac  u okupiranom Vukovaru,  predsjednik Srpske oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srijem, ujedno i bivši predsjednik „Republike srpske Krajine“ Goran Hadžić.
  3. Neprihvatljiv za Židovsku općinu u Zagrebu, koja je na jugo-crti Milorada Pupovca i skupa s njim traži zabranu.
  4. Neprihvatljiv za sljednike NOB-a SAAB RH, koji
  5. Iredentistički i separatistički IDS, koji 30 godina neprekidno potkopava temelje RH.

Koji je to jugo- komunistički vrijednosni sustav?

To je temelj na kojem je nastala Jugoslavija, Narodno oslobodilačka borba, pod vodstvom komunističke partije Jugoslavije, kojoj je na čelu bio maršal Josip Broz Tito. Vladajući režim u Jugoslaviji bio je jednopartijski  sa  totalitarnom  diktaturom  komunističke partije i kulta  ličnosti Josipa Broza Tita. Bez poštivanja osnovnih ljudskih prava na slobodu govora, slobodu vjerskog i političkog izbora.

Koji je to hrvatski vrijednosni sustav?

To je temelj na kojem je nastala Hrvatska, Domovinski rat u kojem je hrvatski narod na čelu sa predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom obranio pluralistički, višestranački, demokratski model upravljanja državom sa slobodom govora, slobodom vjerskog i političkog izbora. Te vrijednosti potpuno suprotne jugoslavenskim hrvatski narod izglasao je na referendumu 19.svibnja 1991. godine.

Pobjedom u Domovinskom ratu, hrvatski branitelji pobijedili su JNA kao sljednicu NOB,  a time je  sa nestankom JNA, nestala  Jugoslavija kao država i sve njene vrijednosti.  Tako bi trebalo biti, ali nije.

Nakon smrti predsjednika dr. Franje Tuđmana na vlast je ponovno došao Ivica Račan, kao predsjednik Vlade RH i Stjepan Mesić kao predsjednik države i detuđmanizacijom su ponovno uspostavili pobijeđeni jugo vrijednosni sustav.

Veleizdajnik Stjepan Mesić svojim je desetogodišnjim predsjedanjem Hrvatskoj nanio ogromnu štetu.  Iz svog osobnog animoziteta prema dr.Franji Tuđmanu počinio je nemjerljivo zlo  hrvatskom narodu i njegovoj pravednoj i istinskoj borbi za slobodnu, pravednu i pravnu državu.

Nikada ne smijemo zaboraviti kako je u ured predsjednika Tuđmana neustavno, a slavodobitno pustio britansku tv ekipu i novinara, kako je skinut pečat i kako je predao javnosti  državne tajne, dakle bez presedana u povijesti pristup do 100 vrpci i 17 000 transkripata!

I nije stao na tome, nego je dokumente dijelio Feralu, Nacionalu, haškom tužiteljstvu, a sve iz ogromne mržnje prema pokojnom dr. Tuđmanu!

https://youtu.be/tOebNGA_z1M?si=XDFZm6KTeIIjlfli

Samo ono što je javno dostupno od njegovih postupaka u Americi bi bio osuđen na smrtnu kaznu ili doživotnu robiju u državama gdje smrtne kazne nema. https://www.vecernji.hr/vijesti/manning-osudjen-na-35-godina-zatvora-smireno-odslusao-kaznu-601251

Mesićeve bezočne laži i neselektivno masovno  dijeljenje dokumenata dovele su do podizanja optužnice protiv Ante Gotovine i suđenja za Oluju, jer tužiteljstvo ne bi imalo nikakvu indiciju za počinjenje UZP-a nezakonitim granatiranjem Knina, Benkovca, Gračaca i Obrovca, i čitava hrvatska nacija ostala bi uskraćena za jednu veliku traumu koju joj je svojim veleizdajničkim djelovanjem omogućio upravo Stjepan Mesić.

Ključni Brijunski transkript predao je protuustavno i protuzakonito. Ustavni zakon o suradnji sa Haškim sudom precizira da je za dostavu dokumenata ovlaštena isključivo Vlada RH, da je Vlada RH nositelj suradnje sa Haškim sudom.

„Članak 2.

Nositelj suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom u ime Republike Hrvatske je Vlada Republike Hrvatske.“  NN 32/1996  

„Članak 3.

Zahtjev za suradnju ili izvršenje pojedinih odluka Međunarodnoga kaznenog suda dostavlja se Vladi Republike Hrvatske….

Zahtjev za suradnju i izvršenje odluke Međunarodnoga kaznenog suda, koji udovoljava zahtjevima iz stavka 2. ovoga članka, Vlada Republike Hrvatske dostavlja nadležnom državnom tijelu radi izvršenja.“

Svjedočenje Stjepana Mesića  kao zaštićenog  svjedoka na strani Haškog tužiteljstva  čin je veleizdaje nepoznat u povijesti ljudskog roda.

Mesić: Akcija Bljesak je etničko čišćenje! Videozapis je skinut sa You Tube, ali postoje pisani dokazi.

Mesić je nazvao Gotovinu zločincem, prvi put povodom usvajanja haške optužnice protiv Gotovine od strane Vlade Ivice Račana, 8. srpnja 2001. godine, Mesić kaže: “Mesić je istaknuo kako hrvatski narod ne smije biti talac onih koji su okrvavili ruke, sramoteći hrvatsko ime“

Nakon oslobađajuće presude  generalima Gotovini i Markaču, nastupila je konsternacija među  detuđmanizatorima.

Onda su preko IFIMESA((Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije) sa sjedištem u Ljubljani,  Stjepan Mesić, Budimir Lončar i bivši srbijanski premijer Živković pokrenuli kampanju protiv suca Merona, koja je kulminirala optužbama suca Harhoffa protiv Merona, što je čak dovelo do izglasavanja povjerenja sucu Meronu. Čitava ta priča je zataškana, IFIMES je sa svojih stranica uklonio članak “Meronizacija haškog suda” ali neki tragovi tog Mesić-Lončarevog veleizdajničkog čina još uvijek postoje na Internetu.

https://www.vecernji.hr/vijesti/mesic-i-kosor-u-institutu-koji-je-predlozio-brammertza-za-nobela-626611

IFIMES-a (Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije) sa sjedištem u Ljubljani, koji je objavljivao rezultate istraživanja, koja uopće nisu ni provedena.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/mesic-jadranka-kosor-i-loncar-u-institutu-koji-je-izmisljao-ankete-kontroverzna-organizacija-ifimes-1148495

Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor bila je članica  Savjetodavnog tijela ovog Instituta.

Hrvatski  ( jugoslavenski) diplomat Budimir Lončar predsjednik je Savjetodavnog tijela, a bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić počasni je predsjednik ovog Instituta i to još od 26. studenoga 2009. godine. Dakle, dok je Mesić još bio hrvatski predsjednik, a IFIMES na vrhuncu svoje iskompromitiranosti, i kada njihove tendenciozne analize nitko više u regiji nije želio prenositi,  bivši predsjednik pristao je postati počasni predsjednik tog Instituta.

Ali pored Mesića i ostale yu bulumente, najveći krivac za ovakvo stanje u Hrvatskoj je HDZ.

HDZ je 90-tih bio državotvorna stranka, ali koliko god je vodila Hrvatsku kroz rat i međunarodno priznanje, toliko ju je i razarala iznutra.

U stranku su slijedeći inerciju  partijske i stranačke  podobnosti  ušli bivši članovi SK sa svojim yu mentalitetom i identitetom. Dok si na vlasti zgrabi svaku priliku koja ti se pruža; povlastice, dnevnice, dionice, postotak od posla-ugovora, nekretnine, pokretnine…

Zavladali su mito, korupcija i opća grabež. Hrvatska je propadala materijalno, moralno, kulturno i politički. Mediji u stranom vlasništvu su je posebno moralno razarali, stvarajući kod naroda osjećaj nemoći i beznađa.

Politika je postala unosan i prihvaćen način bogaćenja, koje  korumpirano i politički vođeno Pravosuđe nije sankcioniralo. Pa samo je Premijer Plenković morao smijeniti 30 ministara u svoja dva mandata do sada.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/filipovic-je-plenkovicev-jubilarni-30-mandat-su-mu-obiljezile-afere-a-najvazniju-bitku-je-izgubio-15404057

Pljačkaška i tajkunska privatizacija uništila je skoro sve velike firme koji su preživjele oba svjetska rata i sve vlasti do hrvatske samostalnosti. Dovoljno je samo navesti; Željezara Sisak, Jugolinija i Torpedo, osnovano još 1853 u Rijeci, Uljanik, osnovan 1856 u Puli, Tvornica Žigica Drava u Osijeku, osnovana 1909.godine….

Radnici su ostali bez posla, odnosno egzistencije. Rasle su brojke blokiranih, deložiranih i iseljenih , koji su morali potražiti egzistenciju izvan Hrvatske.

Ministarstvo kulture posebno snosi veliku krivicu u razaranju kulturnog identiteta Hrvatske. Financiranje projekata koji nisu odraz hrvatske kulture i identiteta dovelo je do uvoza srpske šund kulture, književnosti i filma.

Ministarstvo branitelja financira SABA , dijeli mirovine i ljudima koji nisu sudionici Domovinskog rata, pa je tako apsurd partizanskih mirovina nakon 79 godina od završetka 2,svjetskog rata.

Apsurdno je da je Rade Šerbedžija kojemu je Hrvatska razbila njegovu divnu Jugoslaviju dobio na korištenje Brijune za svoje kazalište.

Da se u Rijeci obnavlja Galeb i u njega je do sada doslovno bačeno 12 milijuna eura. Da hrvatski porezni obveznici financiraju 40 srpskih kulturnih centara ( četničkih štabova), a da Srbija kao „matična zemlja“ srpske nacionalne manjine, nije platila ni centa ratne odštete Hrvatskoj.

 I da  se od zločinca Tita radi turistički brand, a da im Za dom spremni u obrani Hrvatske  nije  prihvatljiv!?

Lili Benčik/bloghrvatskonebo

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved