Connect with us

Vijesti

KLAUS SCHWAB U SVOM ELEMENTU Tek sad stiže ‘poslastica’: Cyber pandemic!

Published

on

Prije par dana nouveau-monde.ca/fr/la  je objavio jedan zanimljiv članak, zašto ga ne prenijeti našim čitateljima? Klaus Schwab ne miruje, on radi po planu NSP-a. I još kako radi, mirovina ga ne zanima a niti mi, čovječanstvo svijeta, naši životi, naša djeca, unuci, tko doživi.

CYBER PANDEMIC STIŽE!

„ Svi znamo, ali ne obraćamo uvijek dovoljno pozornosti na zastrašujući scenarij globalnog kibernetičkog napada koji bi doveo do potpunog isključivanja struje, prijevoza, bolničkih usluga i našeg društva u njegovoj odjeći. Kriza covid-19 je, u usporedbi s tim, mali poremećaj u usporedbi s ozbiljnim cyber napadom. Moramo se zapitati, u takvoj situaciji, kako bismo mogli dopustiti da se to dogodi unatoč svim informacijama o mogućnosti i težini napada s takvim rizicima. Kibernetski kriminal i globalna suradnja trebali bi biti visoko na globalnoj agendi.”

U ovom kratkom videu iz srpnja 2020. Klaus Schwab, osnivač foruma u Davosu, najavljuje i opisuje „četvrtu fazu“ Velikog reseta, onu koja će zapadno čovječanstvo u cjelini dovesti do osnovnog univerzalnog dohotka i ukidanja malog privatnog vlasništva.

‘Stavite mu mačku u krilo i dobit ćete… “kako o James Bondu, opisuje Wikipedia zločinca Blofelda, kao “kriminalni mozak s aspiracijama za svjetskom dominacijom”’

Čini li se da je hakerski napad izlika koja će se koristiti za opravdanje onoga što je opisano u ovoj “mapi puta” koju je pokazala Kanada?

  • Planirani poremećaji u lancu opskrbe, nestašica zaliha, značajna ekonomska nestabilnost. Predviđeno za kraj drugog kvartala 2021.
  • Korištenje vojnog osoblja u glavnim gradskim područjima i na svim glavnim cestama za uspostavljanje kontrolnih točaka kretanja. Ograničite putovanja i putovanja. Pružiti logističku potporu regiji. Očekuje se u trećem kvartalu 2021.

“Zastrašujući cyberattack” koji su izveli svemoćni hakeri Yigal Unna-e, šef izraelske Nacionalne cyber uprave, već se “uplašio” (tj. predvidio). Prošle je godine upozorio da “cyber-zima” napada na mrežu “i dolazi brže nego što sam očekivao”. ” (Link)

Možda nije potrebno pojašnjavati, kao što to rade novinari Johnny Wedmore i Withney Webb, da „u IT odjelu Yigal Unna blisko surađuje s izraelskim obavještajnim službama, uključujući jedinicu 8200, koja ima dugu povijest elektroničke špijunaže protiv Sjedinjenih Država i drugih zemalja i koji je odgovoran za nekoliko razornih napada, uključujući virus Stuxnet koji je oštetio iranski nuklearni program. Uz rašireno masovno cijepljenje po cijenu židovskih života, duboka država Izrael jedan je od najvećih korisnika Velikog reseta s obzirom na snagu nacionalne visokotehnološke industrije. (Link)

VEĆ SE DOGODILA SIMULACIJA NAPADA

Johns Hopkinsov centar za zdravstvenu sigurnost u partnerstvu sa Svjetskim ekonomskim forumom i Zakladom Billa i Melinde Gates bio je domaćin događaja 201, pandemijske vježbe (simulirajući novi korona virus) na visokoj razini 18. listopada 2019. u New Yorku. Vježba je ilustrirala područja u kojima će javno-privatno partnerstvo biti potrebno tijekom odgovora na tešku pandemiju kako bi se umanjile velike ekonomske i društvene posljedice.

I nekoliko tjedana kasnije, pojavio se prvi slučaj COVID-19. Ta su gospoda bila spremna na stvar koju je simulacija trebala “spriječiti”.

https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

Hoćete li se iznenaditi kad saznate da je 3. veljače Svjetski ekonomski forum najavio da će u srpnju biti simuliran globalni kibernetski napad koji će pogoditi opskrbne mreže i dovesti do toga da se Internet “ugasi” ili dopusti krađu privatnih podataka koje posjeduje bankarski sustav ? Ova vježba naziva se Cyber ​​Polygon 2021. Ova web stranica nedavno je ažurirala događajProcjenjuje se da se, s obzirom na masovnu digitalizaciju u tijeku svake gospodarske aktivnosti, koju je sama nužna zbog “pandemije” i suzbijanja, dogodilo da je “jedna ranjiva karika dovoljna da sruši cijeli sustav, s domino učinkom”, dodajući da će “siguran pristup digitalnom razvoju danas odrediti budućnost čovječanstva za desetljeća koja dolaze”.

Znači li činjenica da je Cyber ​​Polygon 2021 predviđen za srpanj, znači li da će se navodni hakerski napad dogoditi nakon tog datuma? Ništa nije više sigurno.

Slična simulacija sponzorirana od strane WEF-a koja se održala u srpnju 2020, Cyber ​​Polygon 2020 , službeno je opisana kao „međunarodni internetski tečaj za povećanje globalne cyber otpornosti“; ovom prilikom, mainstream mediji poput New Yorkera rekao je da je cyber pandemija “već u tijeku”. Govornici su zamišljali „prijeteću smrtonosnu pandemiju” kibernetičkih napada koji će prvenstveno utjecati na dva gospodarska sektora: zdravstvo i financije. Ratna igra koja uključuje mega-tvrtke u tehnološkom sektoru, poput IBM-a, Huaweija i Amazona, praktički sve mega-banke (Bank of America, Credit Suisse, Equifax (rejting agencija), JP Morgan Chase, Mastercard, PayPal, SWIFT (stara međunarodna mreža za obračun transakcija), PayPal i, naravno, Blackrock  (središnja država s dubokim državnim financijama) … i međunarodni subjekti poput INTERPOL-a.

No među sudionicima najviše iznenađuje – koja će u srpnju također sudjelovati u scenariju Poligon 2021 – Sberbank, banka pod nadzorom ruske vlade, koja sudjeluje pod kraticom svoje podružnice za kibernetsku sigurnost BI zone. Zapravo, dodatni detalj: osoba izabrana za otvaranje događaja Cyber ​​Polygon 2020 je premijer na funkciji od siječnja 2020. Ruske Federacije,  Mikhail  Mishustin – računalni inženjer, kojeg je Putin već imenovao (2010.) za direktora u uslužni fiskalni savez, genij za digitalizaciju i fanatik velikih podataka koji se koristio, kažu, ” tehno-autoritarnim ” sustavima vladinog nadzora gospodarskih aktivnosti kako bi umanjio neopravdani povrat poreza.

Je li poziv ruskom premijeru na WEF i uz sve počasti uvod u suzbijanje računa kojim  svemogući “ruski hakeri” krive bilo kakav kibernetički kriminal, od kojih bi ih najozbiljnije odredio izbor Donalda Trumpa? Dvojica autora članka nadaju se tome. I mi se tome nadamo. Samo će vrijeme pokazati hoće li, naprotiv, Mishustin biti pozvan da lažira predviđeni veliki zločin u obliku sličnom onom zbog kojeg je u to vrijeme u Britaniju pozvan talijanski časnik .

U međuvremenu, podijelit ću s vama još jedno strašno  predviđanje, koje će vjerovatno poslužiti i za brisanje naših arhiva i alternativnih blogova pod krinkom nestanka weba: “Mislim da će doći do nove krize. Bit će to smislenije i znate da se sada stvarno moramo pripremiti. Kad vidimo sljedeću krizu, bit će brža nego kod covid – a. Eksponencijalna stopa rasta bit će puno strmija, utjecaj će biti veći, a time će ekonomske i socijalne implikacije biti još veće … ”

Već smo na svašta spremni,  malo toga nas više može iznenaditi, kreativnost aktera ovog zločina protiv čovječanstva je neviđena i što je najgore oni ne odustaju već ubrzavaju.

A što će mo mi ovako hipnotizirani još uvijek?

Mr. sc. Arna Šebalj /Logicno.com

Napomena: Mišlenja iznesena u članku ne predstavljaju nužno stav Redakcije Croativ.net

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Vijesti

Hrvatska – Sretan ti Dan državnosti!

Published

on

Hrvatska slavi Dan državnosti – prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

Posebno, svečarsko raspoloženje vladalo je tog 30. svibnja diljem Hrvatske, osobito na zagrebačkom Trgu svetog Marka.

foto: mreže

Nakon desetljeća komunističke vlasti i jednoumlja, u Saboru su se okupili zastupnici izabrani na demokratskim i višestranačkim izborima koji su održani u dva kruga, u travnju i svibnju 1990., i na kojima je uvjerljivo pobijedio HDZ.

“Bio je to doista velik događaj – vlast u Hrvatskoj preuzimali su ljudi koji za dotadašnje vladavine komunističkog jednoumlja pretežno nisu bili podobni. Znatan broj njih doživio je u tom vremenu razne oblike šikaniranja, a neki su bili i politički zatvorenici“, zapisao je povjesničar Ivo Perić.

Na konstituirajućoj sjednici izabrano je vodstvo novog višestranačkog Sabora, za predsjednika Žarko Domljan, a za potpredsjednike Ivica Percan, Stjepan Sulimanac i Vladimir Šeks.

“Mislim da izražavam osjećanje svih zastupnika ako kažem da iskazano veliko povjerenje birača u ovaj Sabor nalaže svima da poštujući prošlost usmjerimo svoj poglede na budućnost, da okupimo sve ljude dobre volje, sve duhovne, stručne, materijalne potencijale zemlje u ostvarenju zajedničkoga cilja – slobodne, demokratske i suverene Hrvatske“, kazao je tada Domljan.

Za predsjednika Izvršnog vijeća Sabora izabran je Stipe Mesić, a za predsjednika Predsjedništva SR Hrvatske dr. Franjo Tuđman.

Tuđman: Nisam sumnjao da će hrvatski narod pokazati zrelost na izborima

Obratio se nazočnima i istaknuo kako je Hrvatski državni sabor kroz povijest bio čuvar suvereniteta (s izuzetkom razdoblja od 1918. do 1941.) hrvatskoga naroda u odnosu na druge nacionalne i državne zajednice.

Kazao je i kako nije sumnjao da će hrvatski narod pokazati svoju zrelost na prvim demokratskim izborima, “iz kojih je proizišao Sabor“, te izrazio uvjerenje da će “on znati i moći pod vodstvom svoga istinskoga predstavništva, izgraditi život dostojan slobodnih ljudi u svojoj jedinoj, napaćenoj, ali svetoj domovini“.

Prvi saziv Sabora imao je 351 zastupnika i tri vijeća: općina, udruženog rada i Društveno-političko vijeće.

Sabor konstituiran 30. svibnja 1990. radio je nešto duže od dvije godine i u tom je razdoblju, odrađujući dio mandata u posebnim, ratnim okolnostima, donio povijesne odluke o hrvatskoj suverenosti i samostalnosti, te o raskidu državno-pravnih sveza s bivšom SFRJ, kao i “božićni Ustav”.

Vijenci i svijeće za poginule za Domovinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade u povodu Dana državnosti položit će vijence kod Spomenika domovini.

Povodom Dana državnosti i svetkovine Tijelova, koji padaju na isti dan, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša vodit će misno slavlje u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu, nakon čega će premijer Plenković s članovima Vlade prisustvovati smjeni straže Kravat pukovnije.

Dan državnosti bit će obilježen i u drugim gradovima. Na vukovarskom Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata predstavnici Grada odat će počast poginulima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, a u crkvi sv. Filipa i Jakova služit će se sveta misa za Domovinu.

Predsjednik Vlade poslijepodne će u Zagrebu prisustvovati programu u Rekreacijsko-sportskom centru na Jarunu gdje će obići taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga. Nazočit će i pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te letačkom programu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved