Connect with us

Vijesti

Koja je svrha splitske Turističke zajednice?

Published

on

Nedavno smo se zapitali gdje je u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji nestala direktorica splitske Turističke zajednice. Iako još uvijek nismo došli do odgovora na to pitanje u međuvremenu smo saznali neke druge zanimljive informacije vezane uz rad TZ Split.

S obzirom da je turizam glavna gospodarska grana u našoj državi, a mogli bismo reći u Splitu gotovo i jedina, bilo bi logično da je to dobrim dijelom zahvaljujući Turističkoj zajednici, međutim to niti približno nije tako. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvorile su se određene mogućnosti povlačenja sredstava iz fondova EU, a logika stvari kaže da bi turizam trebao biti jedno od glavnih područja preko kojega bismo dobili sredstva za razvoj i unapređenje turizma i turističke ponude.

Najsigurniji izvor prihoda kojega Turistička zajednica Split ostvaruje jest onaj od prisilnih nameta gospodarskim subjektima odnosno sredstava koja Grad Split uplaćuje Turističkoj zajednici za određene manifestacije tijekom cijele godine. Svjedoci smo kvalitete tih manifestacija odnosno razine na kojoj se one odrađuju, a za koje se izdvajaju ogromna sredstva poreznih obveznika grada Splita. Kao vrlo zanimljiv primjer možemo spomenuti uplatu sredstava Turističkoj zajednici od strane Grada Splita u iznosu od 300.000 kuna za organizaciju Splitskog karnevala 2020.godine. S jedne strane kad uzmemo u obzir ovaj značajan iznos te s druge strane ono što smo vidjeli, čuli i doživjeli od Splitskog karnevala nikako nam se ne podudaraju te vrijednosti.

Zadaća svake turističke zajednice trebala bi biti sudjelovanje na natječajima kako od strane ministarstava tako i na natječajima koji se provode unutar fondova EU.

Krajnje je vrijeme da se TZ Splita ugleda na primjere drugih turističkih zajednica. Tako imamo primjer neusporedivo manje TZ Grada Ogulina koja je samo na projektu Centar za posjetitelje „Ivanina kuća bajke“ dobila oko 1 milijun eura bespovratnih sredstava Europske unije.

Nažalost, ono što mi u Splitu imamo jest sljedeće:

Prihodi iz EU fondova

2018. godina – 0 (nula) kuna

2019. godina –  15.000 kn (još uvijek nemamo službeno izvješće je li uprihođena ova značajna svota)

Prihodi od Ministarstva turizma

plan za 2019. godina – 20.000 kn (još uvijek nemamo službeno izvješće)

Zaključak svega navedenoga jest da je Turistička zajednica Split svrha sama sebi te da u njoj ne postoji kvalitetan i sposoban ljudski potencijal koji bi unaprijedio turističku ponudu i kvalitetu turizma u Splitu, već naprotiv tu vlada neznanje, nerad, nesposobnost i sve ono što je vezano uz to. TZ Split nije u stanju svojim aktivnostima, radom i resursima samostalno uprihoditi niti jednu lipu već se sve svodi na donacije iz opustošene gradske blagajne, čekanje povećanja boravišne pristojbe i uvođenje dodatnih samo njima znanih nameta.

Alkarskim rječnikom, Turistička zajednica Split – u ništa!

Mladež HSP-a Split

Advertisement

Vijesti

O mRNA: “Ne radi se o zdravlju, ne radi se novcu, nego o ‘osvajanju ljudskog uma'”

Published

on

Michael Nehls, doktor medicine i međunarodno poznati molekularni genetičar, iznosi potresan lanac posrednih dokaza koji pokazuju da iza ovih brojnih negativnih utjecaja leži ciljani, majstorski izveden napad na našu individualnost.

Tucker Carloson je ugostio dr. Michael Nehls-a te ga upitao “Zašto, nakon što se pokazalo da mRNA cjepivo ne zaustavlja prijenos, vlade su ga nastavile gurati svom stanovništvu?”

Nije se radilo o zdravlju, niti o novcu, kaže dr. Michael Nehls.

Radilo se o “osvajanju ljudskog uma”.

“I još je gore od toga [potkopavanje sposobnosti razmišljanja],” nastavio je.

“Dakle, ako zaustavite ovu proizvodnju [novih živčanih stanica] i prisilite hipokampus da zapamti sve te različite priče, te priče koje potiču strah, tada će te priče ući u mozak. Oni će biti memorirani u hipokampusu, ali uz naplatu: nadjačat će već postojeća sjećanja.”

“Dakle, ono što se događa,” rekao je Nehls, “jest da nadjačate s narativima, s narativima straha, s tehnokratskim narativima, nadjačate svoja prethodna sjećanja, svoju individualnost ili svoju osobnost i promijenite to.”

“Ako je namjerno, ovo bi bila najzločestija stvar koja je ikada učinjena”, odgovorio je Carlson.

“Apsolutno”, složio se Nehls.

Continue Reading

Vijesti

WORLD OF STATISTICS Spominje li se Hrvatska u Bibliji?

Published

on

Neki kažu da postoje tri vrste laži: laži, proklete laži i statistika.

Vjerujemo se da ovaj put ipak statistika ipak svjedoči istinu… Prema X profilu World of Statistics (ali i prema drugim referentnim stranicama, MinnstateYoutube i sl.

Zemlje koje se spominju u Bibliji su:

Armenija
Saudijska Arabija
Bugarska
Rumunjska
Hrvatska
Cipar
Egipat
Španjolska
Etiopija
Francuska
Grčka
Indija
Iran
Irak
Izrael
Italija
Jordan
Libanon
Libija
Sjeverna Makedonija
Malta
Palestina
Sirija
Sudan
Južni Sudan
Turska

Napomena: Izrael i Palestina su najčešće spominjana mjesta u Bibliji.

Saudijska Arabija, uključujući Kuvajt, Katar, Bahrein, Oman, UAE.

Slika zaslona: The People mentionned in Bible

Hrvatska, uključuje Bosnu i Hercegovinu. Etiopija, uključuje Eritreju, Džibuti, Jemen. Indija, uključujući dio bivšeg Pakistana. Francuska spomenuta u deuterokanonskim knjigama.

Continue Reading

Vijesti

Zaharova pokazuje novi svijet koji gradi Rusija: Ruše američku dominaciju

Published

on

Ovaj tjedan NATO obilježava 75. obljetnicu postojanja. Tom je prilikom glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova poslala žestoku poruku.

“Danas, u odnosu prema Rusiji, taj vojni blok se vratio na postavke Hladnog rata. NATO nema mjesta u multipolarnom svijetu koji Moskva nastoji izgraditi kako bi okončala američku dominaciju, ali ostaje u središtu ruske pozornosti”, napisala je.

Zaharova je na svom X profil objavila rezultate ankete koju je navodno proveo švedski Göteborgs-Posten, po kojoj je ispalo da većina švedskih građana u stvari bilo protiv ulaska u NATO…

Evo što je na twitteru objavila:

Prije tri tjedna,

Švedska je konačno ušla u NATO.
Znamo da Šveđane o tome nitko nije pitao, no neki dan su švedske novine Göteborgs-Posten objavile rezultate istraživanja javnog mnijenja o tome kako Šveđani misle o članstvu u vojnom savezu. U anketi je sudjelovalo više od tisuću osoba starijih od 18 godina.

Brojke su indikativne.

Šveđani su pozvani da izraze svoje mišljenje o mogućnostima slanja švedskih vojnika za sudjelovanje u borbenim operacijama ili NATO vježbama. Protiv je bilo 3 od 5 građana.

Sama odluka kabineta Ulfa Kristerssona da uđe u NATO polarizirala je švedsko društvo. Polovica države oštro se protivi članstvu u Sjevernoatlantskom savezu.

Šveđani su još u fazi shvaćanja ozbiljnosti situacije. “Čini se da je Švedska bila u ratu sa Sjedinjenim Državama i da je pretrpjela razoran poraz”, započinje svoj članak švedski stručnjak Jan Guillou u Aftonbladetu, vodećim političkim novinama u zemlji. Kolumnist Dagens Arene i bivši veleposlanik u Rusiji Sven Hirdman ponovio ga je: “Švedska sada postaje vazal Sjedinjenih Država.” Šveđani izravno postavljaju pitanja: “Znači li to da će povećana vojna prisutnost NATO-a i Sjedinjenih Država u Švedskoj značiti da je Švedska sada upletena u vojne proturječnosti između NATO-a i Rusije?”

Počinju nešto nagađati.

Za Švedsku je članstvo u NATO-u riskantna i skupa promjena prioriteta. I, naravno, Šveđanima to uopće ne treba. Zato nije organiziran referendum o pristupanju.

Upravo zato što se nitko nije htio i ne želi petljati u NATO, osim washingtonski orijentirane privremene vlade u Stockholmu.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved