Connect with us

Vijesti

Knjiga ‘Kontroligarsi…’ razotkriva društvo noćne more koje globalističke elite spremaju čovječanstvu

Published

on

Novinar Seamus Bruner objavio je nove detalje o globalističkim planovima za dominaciju u svakom aspektu naših života, uključujući hranu, kretanje i transakcije piše Emily Mangiaracina u LifesiteNewsu

Istaknuta slika: Lijevo-desno – Klaus Schwab, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Jeff Bezos i George Soros

Nedavno objavljena knjiga daje svjež, dobro dokumentiran pogled na košmarno, distopijsko društvo koje milijarderi globalisti oblikuju za čovječanstvo, u kojem će svaki naš pokret i transakcija biti praćen, naša hrana ograničena, a naša percepcija stvarnosti bit će jako manipulirana.

Kontroligarsi: Razotkrivanje klase milijardera, njihovih tajnih dogovora i globalističke zavjere da dominiraju vašim životom je temeljito istražena knjiga istraživačkog novinara Seamusa Brunera koja detaljno opisuje globalni plan igre onoga što on naziva novom klasom oligarha. Razlikuju se od ultra-bogatih elita iz prošlosti po neviđenoj razini kontrole koju mogu ostvariti nad masama putem tehnologije, ne samo nad jednom nacijom, već nad cijelim svijetom.

Bruner pokazuje kako globalističke elite planiraju nametnuti novu vrstu ropstva kontrolirajući gotovo svaki aspekt naših života, s različitim milijarderima specijaliziranim za različita područja, počevši od onoga što nam je najosobnije – naših tijela.

Nakon što je dao pogled iz ptičje perspektive na planove globalista kroz objektiv Velikog resetiranja, Bruner zaranja u svaku od glavnih poluga moći globalista nad društvom, koje vrše kontrolu nad onim što ulazi u naša tijela; preko kućne potrošnje energije i transporta; nad lokalnom politikom i provedbom zakona; te nad pristupom informacijama i percepcijom.

Novinar prvo pokazuje kako Bill Gates, koji već ima ogroman utjecaj na svjetsku zdravstvenu politiku putem Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i ulaganja u cjepiva, također snažno ulaže u temeljni izvor zdravlja: opskrbu hranom.

Bruner u svojoj knjizi objašnjava da se “preuzimanje hrane” postiže “kontrolom intelektualnog vlasništva proizvodnje hrane putem zaštitnih znakova, autorskih prava i patenata”. To se već vidjelo u Gatesovom financiranju i kontroli patenata za sjeme, te u njegovom nastojanju za patentiranim sintetičkim gnojivima, o kojima govori Bruner, a koja su prouzročila značajnu štetu zdravlju i malim farmama diljem svijeta.

Sljedeća faza Gatesovog osvajanja moći hrane, koja je već započela, uključuje strožu kontrolu nad poljoprivredom kroz otimanje zemlje i vode, kao i pokušaj da se potrošnja mesa zamijeni sintetičkim proteinima i proteinima kukaca.

Bruner u svojoj knjizi naglašava važnost kontrole nad opskrbom vodom, pišući, prema New York Postu, “Kada Gates kupi desetke tisuća hektara, on ne kupuje samo zemlju – on također kupuje prava na vodu ispod tlo. Osim farmi (i navodnjavanja) i gnojiva, Gates je tražio značajne interese u vodi i pročišćavanju vode – što je ključna komponenta kada se želi kontrolirati poljoprivredna industrija.”

Novinar također ispituje kako Gates i “tehnološki oligarsi” guraju mesne alternative, navodno radi klime.

“Bio sam užasnut kada sam saznao za laboratorijski uzgojene hamburgere, fermentirane pljeskavice od proteina gljiva, pa čak i proteinske shakeove na bazi insekata za koje se nadaju da će ih javnost konzumirati”, napisao je Peter Schweizer, predsjednik Instituta za vladinu odgovornost (GAI) i viši urednik u Breitbart News, u svom predgovoru knjige.

Gates je uložio milijune u tvrtke poput Beyond Meat i Impossible Foods, koje su već primile više od dva tuceta patenata za svoje sintetičko meso i mliječne proizvode i imaju više od 100 patenata na čekanju, prema Bruneru. Alternative sada nisu popularne, ali navodno je oko dvije trećine Amerikanaca spremno isprobati.

Breitbart izvještava da Controligarsi također pokazuju napore Marka Zuckerberga da Metaverse, platformu virtualne stvarnosti povezanu s internetom i kojom upravlja Zuckerbergova Meta Platforms, Inc. (bivši Facebook), učini “proizvodom koji izaziva najveću ovisnost u povijesti”.

Metu i tri njezine podružnice već su tužili državni odvjetnici desetaka američkih saveznih država jer su “svjesno osmislili i postavili štetne značajke na Instagramu i Facebooku kako bi namjerno stvorili ovisnike o djeci i tinejdžerima”.

Za usporedbu, Metaverse, kojeg je Cathy Li sa Svjetskog ekonomskog foruma opisala kao neku vrstu virtualnog svijeta koji će “postati produžetak same stvarnosti”, a koji je dizajniran da se osjeća stvarnim uz pomoć virtualne stvarnosti (VR) slušalica i senzora, ima potencijal postati daleko većom ovisnošću od pukih društvenih medija.

Iako je još uvijek u procesu razvoja, postupno se napreduje prema njegovoj širokoj upotrebi. Na primjer, prošlog četvrtka Meta je najavila novo strateško partnerstvo s kineskim Tencentom kako bi VR slušalice učinila jeftinijima i dostupnijima, piše Breitbart.

I ovo ljeto, Apple je najavio da će sljedeće godine u SAD-u izdati vlastiti set naočala za proširenu stvarnost pod nazivom Apple Vision Pro.

Planovi za Metaverse postaju divlji – a za neke i jeziviji. Meta AI istraživači rade na sintetičkoj “koži” “koja se lako mijenja kao zavoj”, nazvanoj ReSkin, kao i na “haptičkim rukavicama”, tako da korisnici Metaverse mogu “doslovno osjetiti i uhvatiti metaverzum”.

Ako doista postane uobičajeno, kao što je planirano, Metaverzum ima goleme implikacije za društvo. Možda je najozbiljnije to što će se ljudi, kao što je primijetio Ivan Horvat II., osjećati slobodnima ostvarivati “svaku fantaziju, čak i najstrašniju”, i smatrati da drugima mogu činiti stvari “bez posljedica”.

“Takav usamljeni svijet odvojen od stvarnosti i prirode stvari može hraniti nesputane strasti koje mrze svaku moralnu ograničenost. Ovakav prostor može brzo od Alise u zemlji čudesa doći do ludnice”, istaknuo je Horvat.

Aktivnosti koje se izvode “u” Metaverseu također bi nadzirali administratori platforme, drastično smanjujući privatnost za sve Metaverse korisnike.

Asimilacija svakodnevnih aktivnosti u World Wide Web putem Metaverse također postavlja pitanje mogu li njegovi administratori regulirati govor koji se izvodi dok je “uključen” u Metaverse. Takva regulatorna moć bez presedana sličila bi onoj globalne vlade, što je izričit cilj Svjetskog ekonomskog foruma, glavnog zagovornika Metaverzuma.

Metaverse bi mogao biti utješna nagrada za ograničenje kretanja i aktivnosti u stvarnom životu, što je planirano za sva ljudska bića bez obzira na njihovo sudjelovanje u virtualnom svijetu, smatra Bruner.

Bruner pokazuje da globalisti zamišljaju svijet u kojem se “svaki vaš pokret” “prati i prati električnim vozilima i pametnom električnom mrežom”, prema Schweizeru, s kojom se vaš termostat može isključiti bez vašeg pristanka.

Zapravo, Bruner otkriva plan Jeffa Bezosa vrijedan 1,2 milijarde dolara za “špijuniranje” građana koji koriste svoje “pametne” domove, a koje je Amazon već pokrenuo.

Što je još gore, sve “transakcije i afilijacije” trebale bi biti “povezane s digitalnim valutama i ID-ovima”, napominje Schweizer, planove na kojima već godinama rade globalna tijela poput Europske unije i WHO-a, kao i nacije diljem svijeta.

Nedavno je Grupa 20 (G20) – 19 najutjecajnijih zemalja na svijetu plus Europska unija – podržala prijedloge za istraživanje razvoja “digitalne javne infrastrukture”, uključujući digitalne identifikacijske sustave i potencijalno centraliziranu digitalnu valutu.

Brunerov opis globalističkog plana za naše živote nije špekulacija, već se temelji na temeljitoj dokumentaciji, uključujući financijske dokumente, korporativne zapise i priznanja samih globalista. To njegovu knjigu čini vrijednim alatom ne samo za one koji su već upoznati s Velikim resetiranjem i njegovom popratnom tiranijom, već i za skeptike.

Bruner je savjetovao, “ljubomorno čuvajte svoj novčanik”, “ljubomorno čuvajte svoje osobne podatke, posebno one svoje djece” i “razgovarajte sa svojim zakonodavcima i kongresmenima i recite im da zabrane vašem novcu poreznih obveznika financiranje ovih inicijativa.”

izvor: LifesiteNews

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved