Connect with us

Vijesti

Malić: Zašto je Ivo Goldstein protiv ekshumacija u Jasenovcu

Published

on

Prilog raspravi o ratnim i poratnim zločinima te broju žrtava Jasenovaca, posebno aktualnom ovih dana nakon teksta Davida Goldmana u Jeruzalem Postu, dao je i novinar Gordan Malić.

Objavljujući manje poznate podatake o poslijeratnim iskopavanjima u Jasenovcu navodi i primjer Savezne republike Njemačke koja kontinuirano potiče na otkrivanje i ekshumacije žrtava Drugog svjetskog rata.

Iako je ‘mafijaška odmazda’ učinila svoje i jaki srbo-‘antifašistički’ lobby uspio čak (nadamo se privremeno) skinuti članak Davida Goldmana s renomiranog portala, ipak je ‘probijen led’, te se danas hrabrije, javljaju mnogi stručnjaci i publicisti, te daju svoje mišljenje.

U tekstu naslovljenom  “Zašto se u Hrvatskoj ekshumiraju uglavnom žrtve komunističkih zločina”, Malić nastavlja:

Ivo Goldstein je protiv ekshumacija u Jasenovcu: “Iskopavanjem leševa se ništa neće postići, jer su istraživači već 1964., otkapajući neke grobnice, ustanovili kako su mnogi leševi već ‘istrulili i raspali se’, ili kako se ‘ljudsko tkivo pretvorilo u sapunastu masu žućkasto-narančaste boje’. Rezultat je to i uzastopnih poplava nedalekih Save i Une svih ovih godina. Danas, gotovo 80 godina nakon tih ubojstava, našlo bi se još bitno manje.”

>> IZRAELSKA LEKCIJA GOLDSTEINU! Sramotno ismijavanje holokausta od zlih glumaca mora prestati odmah

Forenzička istraživanja na terenu nekadašnjeg logora Jasenovac u studenom 1964.g. vodili su antropolozi Vida Brodar, Anton Pogačnik i dr. Srboljub Živanović. Nakon iskapanja ukupno 24 sonde pronašli su ukupno 193 skeleta, od čega 96 ženskih i 6 dječjih. Svi su ostaci bili u lošem stanju, kao što tvrdi Goldstein, ali se broj skeleta uredno mogao identificirati. Kod jednog dijela mogao se identificirati i uzrok smrti. Antropološki tim je zato predložio vršenje novih iskopavanja “kada vremenske prilike budu pogodnije”.

Nažalost to se nije dogodilo, jer je rad Komisije za popis žrtava rata SIV-a SFRJ iz 1964. naprasno ugašen, a rezultati istraživanja proglašeni su državnom tajnom, sve dok ih 1998. nije objavio Bošnjački institut u Zurichu.

Ne vidim zašto se takva ili slična istraživanja ne bi nastavila. U Hrvatskoj je forenzička antropologija nakon 90-ih prilično uznapredovala zahvaljujući brojnim poslijeratnim ekshumacijama.

Naši forenzički stručnjaci za osteologiju i forenzičnu antropologiju, daktiloskopiju, DNK-analizu, toksikologiju, traseologiju, ortodonciju, patologiju, radiologiju, balistiku itd. među cjenjenijima su u svijetu. Njihov rad u pronalasku, ekshumaciji i obradi nalaza skupnih i masovnih grobnica žrtava rata postao je poznat u stručnim krugovima kao Hrvatski model traženja nestalih osoba (Croatian Model for the Search of Imprisoned and Missing Persons).

Zahvaljujući njima, naprimjer, u svibnju prošle godine otkriveni su i precizno pobrojani ostaci 130 osoba likvidiranih 1945. u poratnim čistkama na lokaciji Prudnice u općini Brdovec, koja je poznata i kao područje čestih poplava Save i Sutle.

Iste godine na plavnome području Brežice u Sloveniji otkriveni su posmrtni ostaci 139 osoba likvidiranih u retorzijma 1945.

Ako ih nije samljeo Goldsteinov famozni stroj za mljevenje kostiju iz Jasenovca, ostaci žrtava ustaških logora morali bi se nalaziti u krugu ili nedaleko od mjesta zločina unatoč zoni čestih poplava.

Ne kažem da bi forenzička antropologija riješila sve kontroverze oko broja stradalih u Jasenovcu, ali bi u dobroj mjeri pomogla demistifikacijama oko brojki kojima se može beskrajno manipulirati. I manipulira.

Pavelićev zločinački režim time ne bi bio manje zločinački. Sva dosadašnja iskapanja u krugu Jasenovca potrđuju da je to područje bilo stratište civila, žena i djece. Ostaje da se utvrdi u kojoj mjeri.

Vlade Savezne republike Njemačke kontinuirano potiču na otkrivanje i ekshumacije žrtava 2. sv. rata. Upravo zbog takvog stava prema svim ljudskim žrtvama, kao i prema nacističkom režimu, nitko ne dovodi u pitanje etičnost ekshumacija ubijenih pripadnika Wehrmachta od kojih se 1 milijun još vode kao nestali, a koje se i dalje sustavno provode.

U svemu tome nema ni trunka mistifikacije.

Vijesti

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina proxy CIA-e!

Published

on

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina opunomoćenik CIA-e.

To znači da Putinova invazija na Ukrajinu NIJE bila neprovocirana i da su SAD ekspanzionisti koji ruše suverene nacije radi geopolitičke dobiti – piše na X profilu @WarClandestine.

SAD su donijele rat Putinu pred vrata.

Što znači da je svaka stvar koju su vam zapadni mediji rekli o ratu u Ukrajini bila utemeljena na laži. Sve analize koje ste čuli od pompoznih MSM govornika temeljile su se na pretpostavci da je Putin to učinio ničim izazvan, samo zato što je “doslovno Hitler”. Ništa od toga nije bila istina.

Ispostavilo se da su Putinove optužbe da zapadne obavještajne službe kontroliraju Ukrajinu bile točne, stoga je njegov napad više nego opravdan. Zamislite samo da je Rusija financirala nacističke milicije u Kanadi, započela građanski rat, svrgnula vladu, zatim uspostavila vlastiti marionetski režim, zatim postavila ruske obavještajne baze i biolaboratorije po cijeloj našoj sjevernoj granici. Svaki bi Amerikanac tražio da se Kanada i Rusija sravne s zemljom. Pa to je upravo ono što su SAD učinile Rusiji i ljute su.

Rusija je pokušala ući u NATO, odbijeni su. Rusija je pokušala pregovarati nenasilnim sredstvima za rješavanje sukoba, što im je odbijeno. Rusija je UN-u pokušala iznijeti svoje pritužbe zbog američke proizvodnje biološkog oružja i špijunaže, što je odbijeno. Rusija je pokušala ići diplomatskim putem, a Zapad je samo vikao “ruske dezinformacije”, a oni su bili ti koji su gurali dezinformacije.

Zapad se također potrudio cenzurirati neovisne novinare poput mene koji vam to govorim od prvog dana, jer da je javnost cijelo vrijeme znala ovaj detalj, ne bi podržali slanje naših dolara poreza tamo.

Ovo će mnogim Amerikancima biti teška pilula za progutati, ali Rusija nije negativac u ovom scenariju. Zapad je, a nije ni blizu.

Što prije svi to prepoznamo, prije ćemo moći počistiti nered.

Continue Reading

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved