Connect with us

Vijesti

Mario Restrepo i Christine Watkins: DUŠE SPAŠENE OD PAKLA (1. dio)

Published

on

U prvom dijelu intervjua s ocem Jesse Maingotom, Christine Watkins priča svoju osobnu priču o obraćenju, a Marino Restrepo svoje iskustvo “Upozorenja” ili “Prosvjetljenja savjesti” i kako mu je Bog pokazao da djela reparacije mogu spasiti mnoge duše.

Knjige koje se spominju:1. Upozorenje: Prosvjetljenje savjesti https://kyrios.hr/pro…/upozorenje-prosvjetljenje-savjesti/

2. Pobjediti u bitci za svoju dušu https://kyrios.hr/proizvod/pobjediti-u-bitki-za-svoju-dusu/ (Ukoliko se naručuje samo ona, cijena je 50 kn s uključenom poštarinom)

3. Preobraženahttps://kyrios.hr/proizvod/preobrazena/

4. Evo ti Majke https://kyrios.hr/proizvod/evo-ti-majke/Naručiti možete također i preko komentara, inboxa ili maila ([email protected])

Drugi, dio: https://www.facebook.com/335519763703021/videos/1026755044822761

Uživajte, Božji blagoslov 🙂

izvor: Izdavačka kuća Kyrios

Vijesti

‘GOSPIN PLAČ’ bio je gradivni dio svake obitelji: AKO NESTANE TOGA PLAČA, NESTAT ĆE I VJERE

Published

on

Međugorski župni vikar fra Jure Barišić objasnio je što je to stara pučka pobožnost Gospina plača bez koje je korizma nezamisliva.

„Gospin plač je omiljena pobožnost koja je prije 50 ili 60 godina bila sastavni dio svake obitelji. Zašto sastavni dio? Zato što se u svakoj obitelji u korizmi, pogotovo petkom navečer, recitirao ili pjevao Gospin plač. A Gospin plač je jedna pobožnost koja ima svoju dugu povijest.

Plač Blažene Djevice Marije

Početak bilježimo u 11. stoljeću i prvi Gospin plač bio je napisao sv. Anselmo pod nazivom ”Planctus beatae Virginis” ili ”Plač Blažene Djevice Marije”. On je želio proživjeti muku Isusa Krista od Getsemanije do Kalvarije i ukopa. I onda je zaželio doživjeti jedno takvo mistično iskustvo da je molio Blaženu Djevicu Mariju da mu ona sve to ispriča. Kaže se da mu se Blažena Djevica Marija ukazala i da bi mu ona pomogla što bolje upoznati i da razumije bol i muku našega Spasitelja, kaže da se ona ne može ispričati a da se ona ne isplače jer je to tolika bol bila.

Tako je nastao prvi Gospin plač. Nakon toga su poznati autori uzimali Anselmov plač i počeli raditi svoje plačeve. Jedan od najpoznatijih je talijan Jacopone da Todi i ”Pianto della Madonna” gdje je on opisao Gospin plač u ulogama, na jedan način ga dramski predstavio. I naravno širenjem tog franjevačkog plača, franjevci dolaze u naše krajeve i počinje se širiti Gospin plač u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini”, kazao je fra Jure te dodao kako su prvi zapisi na našim područjima nastali u 14. stoljeću od popova glagoljaša.

Pripremimo se za Veliki tjedan kroz Gospin plač 

„Zatim se procvat događa sa fra Matijom Divkovićem koji piše ”Plač Blažene Djevice Marije”, a to je već 17. stoljeće. Drugi poznati franjevac je fra Petar Knežević, a to je već 18. stoljeće gdje on piše plač, piše ”Muku Gospodina našega Isusa Krista i plač Majke Njegove”.

„Ako zaboravimo na tu našu pobožnost, ako zaboravimo na ono na čemu smo odrasli i gdje se rodila naša vjera, ako nestane toga plača, nažalost nestat će i vjere. Ako nestane i križnog puta i te pobožnosti, onda ni korizma nema smisla. I upravo Gospin plač je izvrsna prilika, kad smo pred ovo uskrsno vrijeme, jer će za tjedan dana Cvjetnica i Veliki tjedan, da se što bolje pripremimo, uživimo u otajstvo muke i smrti Gospodina Isusa Krista”, kazao je fra Jure Barišić, piše Radio-Međugorje

Continue Reading

Vijesti

PODCAST VELEBIT – Jonjić: Sprema li Milanović Hrvatskoj crnogorski scenarij?

Published

on

U Projekt Velebit, gost u Podcastu Velebit je odvjetnik i povjesničar Tomislav Jonjić.

Što odvjetnik Jonjić govori o trenutnoj situaciji oko mogućeg kandidiranja predsjednika Milanovića, na listi SDP-a za mogućeg premijera buduće vlade.

Kako Jonjić gleda na situaciju u Bosni i Hercegovini? Povijest? Razvoj? Odnosi Muslimana/Bošnjaka i Hrvata?

Hibridni ratovi Rusije, Srbije danas na prostoru Jugoistočne Europe?

Continue Reading

Vijesti

TRUMP O UBOJSTVU JFK-a: “Da su vam pokazali ono što su pokazali meni, ni vi to ne biste objavili!”

Published

on

NOVO: Donald Trump rekao je Andrewu Napolitanu da nije objavio zapise o ubojstvu JFK-a jer “da su vam pokazali ono što su pokazali meni, ni vi to ne biste objavili”.

Bivši sudac , kolumnist Fox News-a, ali čiji se radovi pojavljuju u brojnim publikacijama, uključujući The Washington Times i Reason. Napolitano je bio sudac Višeg suda u New Jerseyju od 1987. do 1995. godine. Iz obrazovanja – pravo na Notre Dame, J.D. Sveučilište Princeton… s X (twitter) profilom Judge Napolitano @Judgenap – “Judging Freedom”

Napolitano je rekao da su komentari došli tjedan dana prije nego što je Trump otišao s dužnosti 2021. “Rekao sam, ‘obećali ste da ćete objaviti zapise o ubojstvu JFK-a’.”

“Rekao mi je: ‘Suče, da su vam pokazali ono što su pokazali meni, ni vi to ne biste objavili’.”

“A ja sam rekao, ‘tko su oni? I što su vam pokazali?’”

“’A onda je rekao, ‘Suče, jednog dana kad budemo telefonirali.’

A onda je povisio glas, ‘I nema 15 ljudi koji slušaju telefonski poziv’, vrativši se na normalan glas. ‘Reći ću ti.'”

Video: X/@upholdreality

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved