Connect with us

Vijesti

Marko Vučetić za “Slobodnu” – neću šutjeti! Neću šutjeti ni ja u obrani hrvatskog nacionalnog identiteta!

Published

on

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/necu-sutjeti-vodeci-intelektualac-u-saboru-samo-za-slobodnu-govori-o-neuspjeloj-drzavi-nebitnome-tudmanu-i-njegovim-bogatim-generalima-1004540?fbclid=IwAR2gmrHs4enCCLiu2ruY1aQ32yWKncUqHIuNfA9uw-ewJurq4f-dv74rJ0A

Marko Vučetić neću ni ja šutjeti, a vama bi bolje bilo da se niste ni oglasio, jer ste samo sebe blamirao, pokazujući  nepoznavanje povijesnih činjenica i procesa stvaranja hrvatske države!

“Republika Hrvatska je nastala Tuđmanu usprkos, a ne zbog Tuđmana i po Tuđmanu. Oni koji se danas pozivaju na Tuđmana, oni koji danas žele državu kakvu je Tuđman htio, a to je država posve izručena njegovoj volji, mogu imati samo antidemokratski legitimitet”

Dakle “Vodeći intelektualac u Saboru za ‘Slobodnu‘ govori o neuspjeloj državi, nebitnome Tuđmanu i njegovim bogatim generalima”

Vodeći intelektualac???
Samo je pitanje koga i što to  vodi taj ” vodeći intelektualac i unikatan saborski zastupnik”???
Opet naglasak na neku posebnost!
Kako unikatan kada je dospio u Sabor na redovnim parlamentarnim izborima kao i svi zastupnici u Saboru?

Novinar želi time dati na važnosti Marku Vučetiću, kakvu on uopće nigdje nema!
Marko Vučetić je samo još jedan na popisu detuđmanizatora, koji kritizira, a nema pojma o procesu stvaranja hrvatske države i ne nudi nikakva rješenja!

“A Tuđman je samo slučajna, lokalna, figura u povijesnom procesu dezintegracije istočnog bloka i nastanka nacionalnih država”

Pogrešno; Tuđman je kao povjesničar prepoznao povijesne procese i povijesni trenutak za stvaranje hrvatske države!

Marko Vučetić rođen 1977. godine u vrijeme zlatne komunističke mladeži, školovao se redovno, a ne izvanredno kao mnogi kojima roditelji nisu mogli plaćati studij, koja nije iskusila sve ” darove” komunizma i tisućljetnu težnju hrvatskog naroda za svojom državom ,sada se nađe pozvan omalovažavati i poništavati ulogu koju je dr.Franjo Tuđman imao u stvaranju samostalne hrvatske države.

“Tuđman je sa svojom antidemokratskom voljom ” kaže nadobudni vodeći intelektualac u Saboru, čime samo pokazuje svoje neznanje i nepoznavanje demokratskog procesa stvaranja samostalne Hrvatske, što s obzirom na godinu rođenja nije ni čudno , jer u tom procesu nije ni sudjelovao.

Dr.Franjo Tuđman, 25. travnja 1991. donio je Odluku o raspisu referenduma u Republici Hrvatskoj za dan 19. svibnja 1991. godine, a u vezi s pregovorima o razrješenju državne krize u SFRJ.u razdruživanja od Jugoslavije( referendum je najdemokratskiji način izražavanje volje naroda)

  • Na referendum je izašlo rekordnih 83,56% birača. 94,16% izjasnilo se potvrdno za samostanu RH.
  • Na osnovu referenduma Hrvatski sabor (koji se tada zvao Sabor Republike Hrvatske) donio je 25. lipnja 1991. dvije značajne odluke:
    Deklaracija o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske
    Ustavna odluka Sabora Republike Hrvatske o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske.

Prema tome riječi ” vodećeg intelektualca “Marka Vučetića;
“Republika Hrvatska je nastala Tuđmanu usprkos, a ne zbog Tuđmana i po Tuđmanu. Oni koji se danas pozivaju na Tuđmana, oni koji danas žele državu kakvu je Tuđman htio, a to je država posve izručena njegovoj volji, mogu imati samo antidemokratski legitimitet” su evo , dokazala sam, potpuno promašene i bezvrijedne!

Dr. Dranjo Tuđman na najdemokratskiji način poveo je proces osamostaljivanja Hrvatske i to je vrednovano i priznato njenim međunarodnim priznanjem i prijamom u UN.

  • 15. siječnja 1992. godine, su sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice (EZ) priznale Republiku Hrvatsku kao suverenu i samostalnu državu:
  • 22.svibnja 1992.godine, Hrvatska je primljena u Ujedinjene narode. Hrvatska trobojnica s povijesnim grbom zavijorila se ispred sjedišta Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Jeli to neuspjelo stvaranje države? Nije, uspješno, međunarodno priznato!

A o tome jeli današnja Republika Hrvatska po mjeri onih koji su je stvarali; dr.Franje Tuđmana , hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda,  koji se na referendumu izjasnio za njenu samostalnost, o tome se treba i mora kritički promišljati.

Ali ne na ovakav način kao što to radi Marko Vučetić!

Ne poništavanjem i osporavanjem uloge dr.Franje Tuđmana, hrvatskih branitelja i hrvatskog naroda, jer sadašnje stanje u RH, ne proizlazi iz nedemokratskog stvaranja RH.

Sadašnje stanje u RH rezultat je destrukcije, razgradnje i poništavanje postignutih demokratskih standarda u vrijeme stvaranja RH ! Rezultat je detuđmanizacije u kojoj su sudjelovale i još sudjeluju sve političke strukture koje  su vodile RH nakon smrti dr.Franje Tuđmana, ma koliko se pozivale na dr.Franju Tuđmana!

Ovo danas nije Hrvatska kakvu je vodio i stvarao dr. Franjo Tuđman! Nije Hrvatska po mjeri hrvatskog narod, nije Hrvatska po mjeri hrvatskih branitelja, nije Hrvatska koja predstavlja hrvatski nacionalni identitet.

Hrvatski nacionalni identitet podrazumijeva sustav vrijednosti što ih je tijekom trinaest stoljeća života i kulture izgrađivao cjelokupan hrvatski narod , od svojih početaka, stvaranja srednjovjekovne države preko njezine stoljetne obnove, sve do Domovinskoga rata i hrvatskih branitelja sa svim njihovim pravima.

Marko Vučetić je samo jedan u nizu koji su, danas se može jasno vidjeti, zagadili medijski prostor iskrivljavanjem i omalovažavanjem značajnih odrednica hrvatskog identiteta.

Sve to rade ekipe yugonostalgičara po uredništvima televizijâ, portala, radiopostaja te u časopisima, tjednim i dnevnim listovima, u službi svih politika,  unutrašnjih i vanjskih, koje  još nikako nisu prežalile Jugoslaviju, niti “oprostile “dr. Franji Tuđmanu i hrvatskom narodu, što ga je poveo u borbu za svoj nacionalni identitet i stvorio hrvatsku državu.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Advertisement

Vijesti

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina proxy CIA-e!

Published

on

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina opunomoćenik CIA-e.

To znači da Putinova invazija na Ukrajinu NIJE bila neprovocirana i da su SAD ekspanzionisti koji ruše suverene nacije radi geopolitičke dobiti – piše na X profilu @WarClandestine.

SAD su donijele rat Putinu pred vrata.

Što znači da je svaka stvar koju su vam zapadni mediji rekli o ratu u Ukrajini bila utemeljena na laži. Sve analize koje ste čuli od pompoznih MSM govornika temeljile su se na pretpostavci da je Putin to učinio ničim izazvan, samo zato što je “doslovno Hitler”. Ništa od toga nije bila istina.

Ispostavilo se da su Putinove optužbe da zapadne obavještajne službe kontroliraju Ukrajinu bile točne, stoga je njegov napad više nego opravdan. Zamislite samo da je Rusija financirala nacističke milicije u Kanadi, započela građanski rat, svrgnula vladu, zatim uspostavila vlastiti marionetski režim, zatim postavila ruske obavještajne baze i biolaboratorije po cijeloj našoj sjevernoj granici. Svaki bi Amerikanac tražio da se Kanada i Rusija sravne s zemljom. Pa to je upravo ono što su SAD učinile Rusiji i ljute su.

Rusija je pokušala ući u NATO, odbijeni su. Rusija je pokušala pregovarati nenasilnim sredstvima za rješavanje sukoba, što im je odbijeno. Rusija je UN-u pokušala iznijeti svoje pritužbe zbog američke proizvodnje biološkog oružja i špijunaže, što je odbijeno. Rusija je pokušala ići diplomatskim putem, a Zapad je samo vikao “ruske dezinformacije”, a oni su bili ti koji su gurali dezinformacije.

Zapad se također potrudio cenzurirati neovisne novinare poput mene koji vam to govorim od prvog dana, jer da je javnost cijelo vrijeme znala ovaj detalj, ne bi podržali slanje naših dolara poreza tamo.

Ovo će mnogim Amerikancima biti teška pilula za progutati, ali Rusija nije negativac u ovom scenariju. Zapad je, a nije ni blizu.

Što prije svi to prepoznamo, prije ćemo moći počistiti nered.

Continue Reading

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved