Connect with us

Vijesti

NASA napokon priznala da ugljični dioksid OZELENJAVA Zemlju …

Published

on

Veće razine CO2 stvaraju zeleniju Zemlju, budući da je CO2 najvažnija molekula za održavanje biljnog svijeta na Zemlji

U izravnoj kontradikciji sa strašnim pričama o ugljičnom dioksidu kojeg neumoljivo u medijima spominju aktivisti klimatskih promjena, znanstvena studija objavljena u časopisu Nature Climate Change i naglašena od strane NASA-e, otkriva da porast razine ugljičnog dioksida ima strahovito pozitivan utjecaj na zacjeljivanje planete Zemlje u posljednja tri desetljeća, s time da se u nekim regijama povećao životni vijek biljaka za više od 50%. – prenosi NSP

Studija pod naslovom “Ozelenjavanje Zemlje i njegova snaga”, koristila je satelitske podatke za praćenje i mapiranje širenja zelenila širom svijeta od 1982. do 2015. godine. Objavljena u 2016. godini, ova studija je prnašla da je rast atmosferskog CO2 uzrokuje “gnojidbu” biljnog svijeta, što je rezultiralo značajnim ubrzanjim povećanem “ozelenjavanja” na svakom kontinentu Zemlje.

Kao što sažetak studije objašnjava:

“Otkrili smo trajno i rasprostranjeno povećanje integrirane vegatscije LAI (ozelenjivanja) u određenom razdoblja na području 25% do 50% globalne vegetacije… Faktorske simulacije s više globalnih modela ekosustava ukazuju na to da učinci gnojidbe uz pomoć CO2 objašnjavaju porast od 70% promatranog trenda ozelenjavanja …”

Drugim riječima, planeta postaje sve zelenija, a za to možem zahvaliti rastućoj razini CO2, budući da su rastuće razine CO2 uzrokovale oko 70% porasta zelenila širom planeta, tvrde znanstvenici.

Čitatelji alternetivnih medija primjećuju da je to upravo ono o čemu su ih obavještavali već više od deset godina. To je osnovna znanost, naravno, budući da biljke koriste ugljični dioksid da bi napredovale, rasle i razvijale se.

Veće razine CO2 stvaraju zeleniju Zemlju, budući da je CO2 najvažnija molekula za održavanje biljnog svijeta na Zemlji. Nevjerojatno je da cijeli kult klimatskih promjena negira temeljnu znanost o botanici i fotosintezi.

NASA potvrđuje nalaze i čak je objavila videozapis o povećanju globalnog ozelenjavanja zbog porasta CO2 (video na dnu).

Na šok mnogih alarmista i aktivista klimatskih promjena, čak su i znanstvenici NASA-e potvrdili da ugljični dioksid “ozelenjuje” planet. Kao što je navedeno na NASA.gov web stranici u članku pod naslovom, “Oplemenjivanje i ozelenjavanje Zemlje uz pomoć ugljičnog dioksida, studija pronalazi”:

“Od četvrtine do polovice površina Zemlje u istraživanju pokazalo je značajno ozelenjavanjem tijekom posljednjih 35 godina uglavnom zbog porasta razine ugljičnog dioksida u atmosferi, pokazuje nova studija objavljena u časopisu Nature Climate Change 25. travnja.”

“Međunarodni tim od 32 autora iz 24 ustanove u osam zemalja vodio je istraživanje, koje je uključivalo korištenje satelitskih podataka NASA-inog spektrometra umjerene rezolucije i Nacionalne oceanometarske i atmosferske radiometarske instrumente kako bi se odredio indeks površine zelenog lišća ili količina pokrova listova, iznad vegetacijske regije.”

NASA objašnjava gotovo točno ono što se pokšava objasniti građanima Zemlje zadnjih nekoliko godina: Da je ugljični dioksid neophodna komponenta fotosinteze koja je biokemijski proces kojim biljke proizvode metaboličku energiju.

NASA dodaje:

“Zeleno lišće koristi energiju sunčevog svjetla kroz fotosintezu kako bi kemijski kombiniralo ugljični dioksid izvučen iz zraka s vodom i hranjivim tvarima koje se izvlače iz tla kako bi proizvelo šećere, koji su glavni izvor hrane, vlakana i goriva za život na Zemlji. Istraživanja su pokazala da povećane koncentracije ugljičnog dioksida povećavaju fotosintezu i potiču rast biljaka.”

“Rezultati su pokazali da “gnojidba” ugljičnim dioksidom uzrokuje 70-postotni porast ozelenjivanja”, rekao je koautor studije Ranga Myneni, profesor na Odjelu za Zemlju i okoliš na Bostonskom sveučilištu.”

NASA je čak objavila videozapis na YouTubeu koji gotovo točno odražava poruku koju zagovaraju aletrnetivni mediji godinama. Videozapis nosi naslov: “Rastuće razine CO2 koje ozelenjavaju Zemlju”:

Foto: News – KU

Advertisement

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Obljetnica smrti dr. Ante Starčevića: Otac Domovine – putokaz domoljubima!

Published

on

Na današnji dan 1896. godine preminuo je dr. Ante Starčević, veliki politički vođa, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti te jedan od najvećih promotora ljubavi prema Hrvatskoj, još za života nazvan Ocem Domovine – donosi Domovinski pokret.

Starčević se zalagao za samostalnu Hrvatsku te je smatrao da bi ona s Austro-ugarskom monarhijom trebala biti povezana samo ugovornim odnosom između kralja i hrvatskog naroda. Otuda i njegov glasoviti slogan: “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu, samostalnu Hrvatsku”. Upozoravao je kako je i Beograd neprijatelj hrvatske slobode i samostalnosti.

Dr. Starčević, hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku, i danas ste uzor i putokaz domoljubima. Počivali u miru Božjem, neka vam je laka hrvatska gruda!

Domovinski Pokret

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved