Connect with us

Vijesti

NOVI PREDSJEDNIK ARGENTINE Sin Hrvatice, na skupovima maše motornom pilom, nije unuk…

Published

on

Za predsjednika Čilea Gabriela Boricha ste svi vjerujem čuli. Prekjučer je za predsjednika Argentine izabran Javier Milei, i to ste vjerojatno da ste čuli. Ono što je nama zanimljivo je da mu se majka zove Alicia Lujan Lucich koju dežurni teoretičari povezuju čak s Pavelićevom obitelji (unuka!?)

Međutim, ova informacija je prema politologu Alejandru Alvarezu, najvjerojatnije netočna, a izmislio ju je jedan splitski jugofil s profilom @Fisted Foucault, Ante Pavelić je imao 3 djece. Dvije kćeri Višnja i Mirjana. Sin po imenu Velimir. Svi pokojni. Samo jedna kći, Mirjana, koja je bila udata i imala je 4 kćeri. Prezime Pšeničnik. Nijedna od njih nije se udala za Lujána Lucića.

To će značiti kako će dvije velike ekonomije Južne Amerike voditi ljudi s hrvatskim podrijetlom. Ono što je još zanimljivije, da jedan pripada krajnje lijevoj, a drugi desno-libertarijanskoj ekonomskoj misli.

Loš odnos s roditeljima

Javier Gerardo Millei je najstariji sin Alicije Lujan Lucich, domaćice, i Norberta Horacia Mileija, poslovnog čovjeka koji je započeo karijeru kao vozač autobusa i napredovao dok nije postao dio tvrtke Francisco de Viedma SA i Empresa de Transportes Tte. General Roca. Nekoliko godina kasnije, roditelji novoizabranog predsjednika preselili su se u grad Sáenz Peña, u okrugu Buenos Airesa Tres de Febrero.

Javier Millei

Kada dođete u ovu fazu ARTRITISA, onda je prekasno. Svi mi olako shvatamo ovu bolest.

Do pandemije koronavirusa, njegov odnos s ocem i majkom bio je loš: “Ne razgovaram s roditeljima. Ne zovem ih roditeljima, jer ne dijelim moralne i etičke vrijednosti ni jednog od njih”, rekao je 2018. godine. Situacija se dramatično promijenila tijekom pandemije koronavirusa, kada se Milei ponovno povezao s roditeljima, koji su ga čak kasnije pratili na nekoliko političkih debata na kojima je nastupio kao kandidat za predsjednika. Kao i njegova majka, koja je bila prisutna na dan rasprave sa Sergiom Massom. I oboje su bili prisutni u bunkeru La Libertad Avanza na povijesnom danu kada je njihov sin izabran za predsjednika.

Javier Millei

Lucich često prezime imigranata iz Europe u Južnu Ameriku

Mjesec dana prije preliminarnih izbora 2023. godine, Milei je doživio pad nakon odlaska dvojice kolega koji su se kandidirali za zastupnike, a kako bi popunio mjesto, postavio je ime svoje majke, Alicije Luján Lucich, na listu, prema izvještajima Clarína i El Día. Milei je opisan kao vrlo hladna osoba, što pripisuje odnosu s roditeljima, koji čini se sada traže približavanje nakon političke podrške koju dobiva.

Kako prenose talijanski mediji, poznato je da je Lucich vrlo često prezime imigranata iz Europe, ali i Azije, a argentinske vlasti ‘prilagođavale’ su ih već u luci Buenos Aires, piše portal Gauchonews.it.

U Argentini objašnjavaju da je Lucich zapravo izvedenica hrvatskog prezimena Lussich, modificiranog na različite načine između Lusich i Lucich (zbog izgovora ‘c’ sa španjolskim ‘s’). Isti portal navodi i da je predsjednikov otac, Norberto Horacio, vuče korijene iz Italije.

Javier Millei

Novinar pronašao obiteljsko stablo Lučićevih

Rodrigo Lussich, poznati novinar iz Urugvaja je otkrio da je rođak Javiera Mileija, čija je pobjeda na izborima prirodno privukla gotovo isključivu pažnju medija dan nakon izbora. Ova tema bila je na dnevnom redu ne samo u političkim ili aktualnim programima, već i u onima koji se odnose na svijet zabave. Uz svoj odnos s komičarkom Fatimom Florez, figura Mileija bila je zanimljiva u emisiji Show Partners (El Trece) zbog detalja koji je jedan od voditelja emisije otkrio.

Javier Millei

Na početku programa, Rodrigo Lussich je zatražio riječ u segmentu poznatom kao “La inti-cam de los Socios” i iznenadio sve objavom: “Javier Milei je moj rođak. Čekao sam ovaj dan,” rekao je na početku. “Reci nam kako?” potaknuo ga je njegov partner u vođenju, Adrian Pallares. Urugvajac je zatim detaljno opisao dio svog obiteljskog stabla koji ga vodi do novoizabranog predsjednika. “Majka Mileija zove se Alicia Lucich, Hrvatica kao i cijela moja obitelj,” rekao je Rodrigo, i objasnio: “Kada su Hrvati sišli s brodova, kao što je to bio slučaj s većinom imigranata, ovisno o tome tko te zapisao, učinili su to s jednim slovom ili drugim,” objasnio je, ukazujući na razliku u pisanju prezimena. “Lussich su zapisivali na razne načine, kao Lucich – kao u slučaju Mileijeve majke – s jednim t, Lusich, ili kao moje prezime, Lussich. Ali svi smo mi iz iste grane,” istaknuo je.

Novinar je pojasnio da nije raspravljao o ovoj situaciji s novim predsjednikom, ali da ima precizne informacije da je to stvarno. “Jedan od mojih rođaka, koji je napravio cijelo obiteljsko stablo, obavijestio me da smo u rodu. Stoga, imam obiteljsku bliskost s majčine strane,” izjavio je, i dao primjer koji se odnosi na njegovu zemlju porijekla: “Moje ime je Rodrigo Lussich Pérez, i da koristimo oba prezimena u dokumentu kao u Urugvaju, vaše bi pisalo Javier Milei Lucich. Ja sam rođak novoizabranog predsjednika,” zaključio je.

Kad su Mileia pitali o gledištu prema Svetoj Stolici u ovom trenutku, njegovi odgovori su bili vrlo brutalni: „Papa Franjo je ljevičarsko đ.bre“, „imbecil“, „predstavnik zla na Svetom Mjestu“, i sl., jer podržava ljevičarski i komunistički svjetonazor koji je protivan Svetom Pismu i Evanđelju. 

Najbolji odnos ima sa psima i sestrom Karinom

Sestra Karina vodila mu je kampanju i prema medijima iz Argentine, ima ogroman utjecaj i važnost u Javierovom okruženju. Mediji u Argetini tvrde da je ključna savjetnica i možda figura iza kulisa u karijeri njezina brata.
Dinamika unutar obitelji Milei naglašava povjerenje i međusobne savjete. Upravo je taj sustav omogućio Javieru uspon u njegovoj političkoj karijeri, pri čemu je Karina bila bitan dio tog procesa, iako nije ljubitelj kamera i ne ističe se previše u javnosti… navodi N. Bačić/Hercegovina.info

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved