Connect with us

Vijesti

OBEŠČAŠĆENJE, OSKVRNUĆE VATIKANA

Published

on

Poganski ritual koji se dogodio u Vatikanu, u Vatikanskim vrtovima,  je čin seksualne magije koja ima okultno značenje. Zašto se upravo tamo dogodio, upitao se jedan prijatelj, znanstvenik. To je ceremonija koja pripada kultu plodnosti. Je li to samo jedna iznenađujuća naturalistićka slika? Ili je možda istovremeno skrivena namjera desakralizacije, oskvrnuća, i istovremeno sredstvo jedne demonske ceremonije?

Korištenje faličkog kumira i idola majke zemlje nije ni u kom slučaju samo jedan folkloristički čin, nego promišljenao zazivanje duhova s ciljem postizanja očekivanog učinka, indijanoameričkog šamana s njegovim kretnjama „blagoslova“ koji dodjeljuje onim prisutnim njegovom buncanju … kakvom? Da bi se našao odgovor treba se ukratko uzeti u razmatranje sama povijest mjesta.

Vatikanski brežuljak koji se nalazi preko Tibra ne čini dio tradicionalnih sedam brežuljaka na kojima se uzdigao Vječni grad. Za one iz antičkih vremena bio je mjesto na kojem su se pokapale bogate patricijske obitelji ili je bio mjesto proricanja i s velikom vjerojatnošću su mu dali ime njegovi proroci /vates/. Jedan stari sveti hrast bio je obožavan sve do etrušćanskog vremena zbog svojih magijskih moći. Kasnije je tamo cvjetao kult Cibele Magna Mater – Velike majke Cibele.

Na obolu brijega, između ostalog, Neron je dao sagraditi stadion – cirk, na kojem su se dogodili prvi progoni kršćana, na kojem je usmrćen Prvi Apostol, sv- Petar, a poslije i prvi rimski mučenici. Sveti Petar je kasnije sahranjen nedaleko od  zida na koje su vjernici neprekidno upisivali brojne zapise kojima  su se u molitvi utjecali njemu za pomoć.  To su otkrili Ludwig Kaas i Margherita Guarducci prilikom iskopavanja koje je naložio Pio XII u četrdesetim i pedesetim godinama prošlog stoljeća.

Od samih početaka ovom grobu se pridavala tolika važnost da je car Konstantin početkom IV stoljeća odlučio oko njega sagraditi ogromnu baziliku čiji je oltar zaokruživao prvotno udubljenje, nišu, koja ga je obilježavala.

Da bi ostvario taj projekt imperator je dao dovoljno poravnati površinu zemljišta, pri tom prekršivši neprekršive zakone, tako da je dao ukopati staru nekropolu koja se tamo nalazila i učinio ju ponovo vidljivom. U temeljima građevine, osim antičkih poganskih bogato ukrašenih grobnih spomenika slikama i štukaturama, nalazili su se i grobovi mnogih kršćana koji su bili ukopani pored Apostola.

U prva tri stoljeća brojni vjernici koji nisu postigli  mučeništvo umirali su od posljedica zatvora, zlostavljanja i mučenja podnešenih zbog svoje vjernosti Gospodinu. To su bili ISPOVJEDAOCI.

A onda, kada je Leon XIII krajem devetnaestog stoljeća raspolagao s prvim rezultatima iskapanja, arheolozi, bez osjećaja za važnost onog što su radili,  bacali su zemlji od iskopavanja upravo u vrtove ne vodeći računa da su s tom zemljom izmješane i kosti svetih. Tako se može ustvrditi da je čitav taj prostor na svoj način posvećen neprocjenjivim relikvijama herojskih svjedoka jedine prave vjere.

I onda je upravo 4. listopada papa Franjo htio posaditi hrast u okviru čašćenja Majke Zemlje.

Izvršenje poganskog rituala upravo na tom mjestu je svetogrđe, oskvrnuće, čin desakralizacije koji teško da nije bio unaprijed smišljen, posebno kad se uzme u obzir neshvatljivi postupak IZNENAĐUJUĆE DARIVANJE RELIKVIJA SVETOGA PETRA PRAVOSLAVNIM DELEGATIMA IZ KONSTANTINOPOLJA.

Ostatci pronađenih kostiju pomješanih s purpurnim i zlatnim vlaknim, ( što je znak da je tijelo bilo ukopano s kraljevskom počastima), nakon što su godinama bili u spremištu pečine, identificirala ih je Guarducci, premješteni su na mjesto gdje su mogli biti štovani od posjetitelja.

Jedan dio relikvija je bio pohranjen u jedan kovčežić i na zahtijev Pavla VI bio je čuvan u papinoj spavaćoj sobi. 29 lipnja prošle godine je, kao zaprepašćujuće grozan čin,  kovčežić poklonjen prvoslavnim gostima iz Konstantinopolja.

Nismo u stanju odrediti količinu preostalih relikvija ali možemo predpostaviti da je mala.

Za ove događaje možemo reći da se jednostavno radi o vraćanju na predkršćanske kultove i izbacivanjem zakonitog vlasnika ponovo se otvara prostor demonima.

Najgora sumnja moga prijatelja znanstvenika je da su dva drvena idola plodnosti, jedan muški a drugi ženski, ustoličeni na svetom brežuljku da omoguće začinjanje antikrista u prisutnosti njegovog lažnog proroka.

Ovo je magični ritual vezan uz zemlju i ima kozmičku vrijednost, a u ovom slučaju posebno ojačan najvišom prisutnošću i sudjelovanjem prave istinske vjere koja se vlastitim pristankom podčinila lažnim bogovima, tj. demonima.

Tko bi mogao skinuti Gospodina s prijestolja nego onaj kog se drži Njegovim vikarom na zemlji. To nije uspjela učiniti nijedna politička sila.

Prema ezoteričnoj doktrini egipatske gnoze koja se prakticira u višim masonskim ložama škotskog obreda, ovaj  licemjer i njegovi sljedbenici izvršavaju djelo na način balegara, tzv. svetog insekta /skarabeja/, koji u egipatskoj civilizaciji, ima sposobnosti da se orijentira prema zvijezdama i koji je  povezan s bogom izlazećeg sunca. To je simbol reinkarnacije i besmrtnosti. Ženka polaže jaja u lopte od izmeta koje pripravlja mužjak i kojima se jaja hrane. Takva je ideja života koji se neprekidno obnavlja svojim vlastitim izmetom, na teološkoj razini, je demonski zanos smrti i truljenja.

Sva prljavština koju začinje i promiče poglavar nagrđuje militantnu – borbenu Crkvu i nije ništa drugo nego je koprofagija, hranjenje izmetom kojemu je besmisleni cilj neka vrsta preporoda koji hrani imanentno materijalnu egzistenciju okrenutu k donjim dijelovima ljudskog tijela, k probavnom i genitalnom dijelu. Najočitiji primjer je slavni MacCarrick, koji je izrodio čitav nakot pokvarenih prelata koji ostaju na svojim komandnim mjestima dok se čišćenje svelo samo na laičko stanje bez procesa koji bi razotkrio skrivenu mrežu.

Ova gospoda u skarabeju vide simbol trajne promjene i sretni su da se s njim mogu poistovjetiti, to je njihova jedina vjera. Kao da nije dovoljno što mudri tvrdokrilac koji se hrani balegom ne proizvodi emisije metana i na taj način doprinosi usporavanju toliko ideologiziranog pregrijavanju planeta. Nitko se neće začuditi ako se na trgu sv. Petra osim posvete migrantima (papa je dao sagraditi spomenik – lađu od bronce- s migrantima), podignu uskoro i njima (skarabejima) spomenik od bronce. U obližnjim palačama gmižu njihovi gorljivi imitatori koji žurno pripremaju put antikristu osim obnavljanjem poganskih kultova još i globalističkimč programom homoseksualizma, poticanjem stvaranja mulata /rasnih mješanaca/  i smanjenjem nataliteta.

Skarabejska crkvena hijerarhija s jedne strane mora biti poslušna naredbama koje dolaze od superloža koje ih drže u šaci zahvaljujući njihovoj zagađenosti vlastitim odvratnim porocima koji još u ovom trenutku ne predstavljaju univerzalne vrijenosti koje dijeli javno mnijenje.

Za ozdravljenje vatikanskog brijega zasigurno nije dovoljan povremeno jedan egzorcizam. Bili bi potrebni deseci egzorcista s cisternama blagoslovljene vode da se dezinficiraju površine i okolina nakon što se izbace svi uljezi.

Iznad svega bio bi potreban jedan pravi papa koji bi omogućio obnovu pravog, zakonitog kulta i ispravljanje tolikih odvratnih  nastranosti. Ali toj je očigledno milost koju moramo zaslužiti.

Ne moli se dovoljno Gospodina da nam na ovaj ili onaj način protjera licemjere s vrha Crkve. Zašto ne bismo obilazili zidove Vatikana moleći krunicu kao što smo u kolovozu prije dvije godine? Svaka Zdravo Marija je udar teške artiljerije protiv demonskih sila i njihovih sluga. Moramo ih istjerati iz jazbine onim sredstvima kojim raspolažemo naoružani žarkom vjerom i osnaženi velikodušnom pokorom.

Dakle, u napad s hrabrošću kristerosa.

http://www.unavox.it/ArtDiversi/DIV3238_Elia_Sconsacrazione_colle_vaticano.html

Autor: EliaS tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Advertisement

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Vijesti

Hrvatska – Sretan ti Dan državnosti!

Published

on

Hrvatska slavi Dan državnosti – prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

Posebno, svečarsko raspoloženje vladalo je tog 30. svibnja diljem Hrvatske, osobito na zagrebačkom Trgu svetog Marka.

foto: mreže

Nakon desetljeća komunističke vlasti i jednoumlja, u Saboru su se okupili zastupnici izabrani na demokratskim i višestranačkim izborima koji su održani u dva kruga, u travnju i svibnju 1990., i na kojima je uvjerljivo pobijedio HDZ.

“Bio je to doista velik događaj – vlast u Hrvatskoj preuzimali su ljudi koji za dotadašnje vladavine komunističkog jednoumlja pretežno nisu bili podobni. Znatan broj njih doživio je u tom vremenu razne oblike šikaniranja, a neki su bili i politički zatvorenici“, zapisao je povjesničar Ivo Perić.

Na konstituirajućoj sjednici izabrano je vodstvo novog višestranačkog Sabora, za predsjednika Žarko Domljan, a za potpredsjednike Ivica Percan, Stjepan Sulimanac i Vladimir Šeks.

“Mislim da izražavam osjećanje svih zastupnika ako kažem da iskazano veliko povjerenje birača u ovaj Sabor nalaže svima da poštujući prošlost usmjerimo svoj poglede na budućnost, da okupimo sve ljude dobre volje, sve duhovne, stručne, materijalne potencijale zemlje u ostvarenju zajedničkoga cilja – slobodne, demokratske i suverene Hrvatske“, kazao je tada Domljan.

Za predsjednika Izvršnog vijeća Sabora izabran je Stipe Mesić, a za predsjednika Predsjedništva SR Hrvatske dr. Franjo Tuđman.

Tuđman: Nisam sumnjao da će hrvatski narod pokazati zrelost na izborima

Obratio se nazočnima i istaknuo kako je Hrvatski državni sabor kroz povijest bio čuvar suvereniteta (s izuzetkom razdoblja od 1918. do 1941.) hrvatskoga naroda u odnosu na druge nacionalne i državne zajednice.

Kazao je i kako nije sumnjao da će hrvatski narod pokazati svoju zrelost na prvim demokratskim izborima, “iz kojih je proizišao Sabor“, te izrazio uvjerenje da će “on znati i moći pod vodstvom svoga istinskoga predstavništva, izgraditi život dostojan slobodnih ljudi u svojoj jedinoj, napaćenoj, ali svetoj domovini“.

Prvi saziv Sabora imao je 351 zastupnika i tri vijeća: općina, udruženog rada i Društveno-političko vijeće.

Sabor konstituiran 30. svibnja 1990. radio je nešto duže od dvije godine i u tom je razdoblju, odrađujući dio mandata u posebnim, ratnim okolnostima, donio povijesne odluke o hrvatskoj suverenosti i samostalnosti, te o raskidu državno-pravnih sveza s bivšom SFRJ, kao i “božićni Ustav”.

Vijenci i svijeće za poginule za Domovinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade u povodu Dana državnosti položit će vijence kod Spomenika domovini.

Povodom Dana državnosti i svetkovine Tijelova, koji padaju na isti dan, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša vodit će misno slavlje u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu, nakon čega će premijer Plenković s članovima Vlade prisustvovati smjeni straže Kravat pukovnije.

Dan državnosti bit će obilježen i u drugim gradovima. Na vukovarskom Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata predstavnici Grada odat će počast poginulima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, a u crkvi sv. Filipa i Jakova služit će se sveta misa za Domovinu.

Predsjednik Vlade poslijepodne će u Zagrebu prisustvovati programu u Rekreacijsko-sportskom centru na Jarunu gdje će obići taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga. Nazočit će i pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te letačkom programu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved