Connect with us

Vijesti

PANIKA OLIGARHIJE – Putinov ustav: Prijedlozi uključuju zabranu istospolnih brakova i posebno mjesto za Boga

Published

on

Vladimir Putin je zapanjio Ruse kada je u siječnju započeo odbrojavanje do odlaska iz Kremlja predlažući promjene ruskog ustava iz 1993. godine. Povećavajući dramu, premijer Medvedev je istog dana dao ostavku.

Zabrana stranog državljanstva i računa izvan Rusije za dužnosnike i Bog u ustavu

Prema mogućim amandmanima koji su sada objavljeni uoči nacionalnog glasanja zakazanog za 22. travnja, patrioti i vjernici će vjerojatno će biti najzadovoljniji procesom. Međutim, gay skupine i javni službenici s imovinom u inozemstvu će bez sumnje biti očajni.

Glavne točke novog temeljnog dokumenta Ruske Federacije uključuju:

  • Potreba da se u dokumentu spominje Bog.
  • Državnim službenicima zabranjeno je da posjeduju račune u inozemstvu i da imaju strano državljanstvo.
  • Zabranu ustupanja ili davanja bilo kojeg ruskog teritorija.
  • Ograničenje braka na zajednicu muškarca i žene, isključujući gay brak.
  • Odredbe za priznavanje suvremene Ruske Federacije kao nasljednika Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika, što je odluka kojom Rusija u ostavštinu „dobiva“ status antifašističke sile i pobjednika u Drugom svjetskom ratu.
  • Spomen na povijesnu istinu radi zaštite velikog dostignuća Rusa u njihovoj obrani Domovine.
  • Ruski narod bit će prepoznat kao utemeljitelj države, što podrazumijeva da je službeni jezik ruski.
  • Garanciju da minimalna plaća neće biti niža od troškova života.

Iako je zabrana homoseksualnih brakova najvažnija točka razgovora zapadnih medija, to Rusiju neće učiniti nikakvim „vanzemaljcem“ u istočnoj Europi. Susjedna Ukrajina ima sličnu klauzulu u svom ustavu, a istu odredbu ima i Hrvatska. Uz to, novi temeljni dokument će gotovo sigurno biti popularan u zemlji. Predsjednica Vijeća Federacije, Valentina Matvijenko, rekla je prošlog mjeseca da snažno podržava taj koncept.

„Za Ruse, obitelj je više od obitelji,” rekao je Matvijenko novinarima.

„Nekada su govorili da je obitelj ćelija društva. Naša je država multinacionalna i multikonfesionalna, ali među svim konstitutivnim narodima je obitelj brak muškarca i žene. Mi bismo zaista željeli da i buduće generacije slijede isti obrazac, pogotovo u pozadini erozije ovog koncepta koja se sada događa u svijetu”, rekla je predsjednica Vijeća Ruske Federacije.

Matvijenko se osvrnula na liberalizaciju zakona o braku u mnogim zapadnim zemljama, gdje je uveden gay brak. Sam Putin istaknuo je da ne želi da Rusija slijedi taj primjer.

Zabrana stranog državljanstva i računa izvan Rusije za dužnosnike i Bog u ustavu

Ideja o zabrani stranog državljanstva i bankovnih računa u inozemstvu za državne dužnosnike također će naći veliku podršku.

Rusi su često bili ogorčeni zbog izvješća o državnim službenicima sa skupim stranim nekretninama i više putovnica.

U međuvremenu, želja za spominjanjem Boga u ustavu je ideja moćnog pravoslavnog patrijarha Kirila Moskve i cijele Rusije, koji je precizirao da se taj dio ne mora odnositi samo na kršćanskog Boga, zbog čega su ovu inicijativu podržali i muslimanski vođa Talgat Tadžuddin, čak i čelnik Komunističke partije Genadij Zjuganov.

Izmjena granica i dopuštanje davanja teritorija se odnosi isključivo na ustupanje bilo kojeg Kurilskog otoka Japanu, što je uznemirilo Tokio. Moskva je u sporu s Japancima oko ovih otoka još od ’40-ih. To će budućem ruskom lideru otežati i mogućnost povratka Krima Ukrajini, iako bi to bilo malo vjerojatno čak i bez ustavne odredbe.

Rusija je nasljednik SSSR-a

Putinov zahtjev da se u temeljni zakon ugradi uloga Rusije kao države nasljednice SSSR-a zasigurno je inspiriran vanjskim pokušajima da se umanji žrtva Rusa u porazu nacističke Njemačke i pobjedi koja je SSSR koštala oko 27 milijuna života. U posljednje se vrijeme Moskva zbog toga bavila raznim diplomatskim sporovima, ponajviše s Poljskom.

Koncept priznavanja Rusa etničkom skupinom koja je utemeljila državu je za neke teže „prodati“. Naime, Moskva je od 1991. godine izbjegavala bilo kakvu vrstu etničkog naglaska, kao što je bio slučaj u drugim istočnoeuropskim zemljama, i to vrlo popularan. Trenutno je ovoj ideji prigovorio muftija Tatarstana Kamil Samigullin.

“Ne vidim pozitivne aspekte u odražavanju u ustavu koncepta “naroda koji utemeljuje državu” i da se on primjenjuje na jednu skupinu”, rekao je muftija Kamil Samigullin, prenosi Interfax.

Tatarstan je tradicionalno muslimanska regija u središnjoj Rusiji u kojoj etnički Rusi čine manjinu.

“Mi Tatari smo također Rusi i svi smo pridonijeli formiranju ove države i očuvanju državnih granica i duhovnog suvereniteta Rusije”, dodao je muftija Samigullin.

Postojeći ustav datira iz 1993. kad ga je tadašnji predsjednik Boris Jeljcin, uz zapadnu podršku, uveo kako bi stvorio “hiperpredsjednički sustav”. To je uslijedilo nakon što se parlament pod kontrolom komunista pokušao suprotstaviti imperativu prozapadnog vođe, ali je Jeljcin posegao za vojnom silom da zadrži vlast. Tada je u borbama poginulo 187, a ranjeno 437 osoba, ali je Jeljcin ostao na vlasti

Prije glasanja 22. travnja, spomenute i druge promjene prvo moraju dobiti konačno odobrenje Ustavnog suda i nacionalnog parlamenta, odnosno Državne dume.

Izvor: RT | prijevod Redakcija Logično

Advertisement

Vijesti

Nakon što je po naputku WEF-a pokušao uništiti nizozemske farmere, hoće li biti grobar NATO-a?

Published

on

V. Starešina: Sada je već izgledno da će Mark Rutte biti novi glavni tajnik NATO-a

Dvije vijesti objavljene proteklih dana daju naslutiti budućnost NATO-a kao europskoga obrambeno-sigurnosnog saveza – piše Višnja Starešina na Lider.hr

. Vijest prva: na pariškome ad hoc europskom samitu potpore Ukrajini francuski predsjednik Emmanuel Macron pomalo je iz vedra neba poručio kako ne treba isključiti ni slanje zapadnih vojnika u Ukrajinu. I predvidljivo je osvojio glavne naslove u medijima. Vijest druga: na istom je samitu, nakon što je dobio potporu ključnih država članica, sudjelovao i sada već izgledni budući glavni tajnik NATO-a Mark Rutte; doduše, još kao nizozemski tehnički premijer na odlasku.

Rutte slovi kao majstor tihih kompromisa, jedan je od najdugovječnijih europskih premijera, a na njegove osobine asocira i nadimak – Teflon. Budućnost NATO-a, a onda i europske obrane, metaforički ovisi o uspješnosti integracije tih dviju krajnjosti: političkih predstava i nadmetanja (Macron) i tihe dogovorne izgradnje europske obrambene (infra)strukture (Rutte).

Novi prijatelj Ukrajine

Bombastične Macronove izjave i potezi koji se tiču europske obrane i sigurnosti nisu novost. Uz naslijeđenu francusku ideju o samodostatnoj europskoj vojsci koja isključuje SAD iz europske obrane predsjednika Macrona osobito pamtimo kao političara koji je proglasio ‘moždanu smrt NATO-a‘ (2019).

Da bi nakon ruske invazije na Ukrajinu NATO ‘uskrsnuo‘, Europi potrebniji nego ikad. Sjećamo ga se i kao velikog europskog mirotvorca koji je pohitao tada već duboko izoliranom ruskom predsjedniku Putinu, dva tjedna prije invazije, da razgovorom riješi ono što SAD i UK ne mogu. A ondje ga je Putin smjestio na kraj dugoga bijelog stola da bi mu kao dječarcu održao predavanje iz ruske povijesti.

Putin je barem uvijek znao kolika je čija specifična težina u međunarodnoj politici. Pa se sjećamo kako je preko noći Macron od gorljivog zagovornika europske energetske suradnje s Rusijom postao gorljivi podupiratelj ukrajinske obrane, doduše, više na riječima nego na djelima, i zagovornik njezine potpune suverenosti. Kao novi prijatelj Ukrajine i njezina predsjednika Zelenskog sazvao je i taj ad hoc pariški europski samit, tek tjedan dana nakon završetka tradicionalne Minhenske sigurnosne konferencije, koja je glavni forum za projekcije europske obrambene i sigurnosne strategije. I s njega je uputio ta bombastična upozorenja o mogućem slanju zapadnih vojnika u Ukrajinu i mogućnosti da Rusija napadne neku od NATO-ovih članica.

Budući glavni tajnik NATO-a imat će zadatak primiriti, koordinirati i uključiti sve političke perfomere i egotripove, motivirane osobnim ili državnim interesima, u izgradnju novoga europskog obrambenog sustava. A taj sustav uključuje znatno jačanje europske vojne industrije i NATO-ove europske vojne komponente. Dakako, uza zadržavanje američke glavne uloge u NATO-u. Jer kao što je i ruska invazija na Ukrajinu pokazala, Europa nema kapacitet sama preuzeti brigu o svojoj obrani ni kad je riječ o političkom odlučivanju, a ni kad je riječ o vojsci i naoružanju.

Umijeće šaptanja političarima

I zato ne začuđuje što su UK i Njemačka zajednički predložili, a SAD podupro, na kraju i Francuska uz niz drugih država članica, kandidaturu Marka Ruttea, sivoga političkog brokera, dugovječnoga nizozemskog premijera kojega ne pamtimo i nećemo ga pamtiti po slikovitim izjavama. Ovih su mu dana kao jednu od prednosti izvukli kako je spasio NATO od raspada u prvoj godini Trumpova predsjedničkog mandata, kad je nakon Trumpove prozivke Merkel i drugih europskih saveznika zbog premalog izdvajanja za obranu navodno nešto šapnuo američkom predsjedniku, nakon čega je izbjegnut raskol. Riječ je, dakako, o pretjerivanju, kao što je i Trump pretjerivao u prijetnjama da će SAD izići iz NATO-a, koje su se ipak pokazale prilično djelotvornima u povećanju europskih izdvajanja za obranu. No to umijeće ‘šaptanja‘ političarima dobro će doći budućemu glavnom tajniku baš kao i nizozemska tradicionalna politička pozicija: članica EU-a, vanjskopolitički bliska UK-u, pouzdana saveznica SAD-a u obrani, politički bliska s Njemačkom, bez ozbiljnih konflikata s Francuskom…

Ni Macronove se objave ne mogu bezuvjetno svrstati u rubriku ‘nerealno‘ ili ‘neozbiljno‘. Uostalom, nije rekao kada bi i pod kojim uvjetima poslao francuske vojnike u Ukrajinu. Možda kao čuvare dogovorenog mira jednoga dana? Jer izgradnja nove europske obrambene arhitekture, za države koje imaju ambicije i prepoznaju vrijeme, iznad svega je – prilika.

Višnja Starešina/Lider

Continue Reading

Vijesti

SVJEDOČIMO LI RASPADU britanske kraljevske obitelji? Kate Middleton bolesna, kralj Charles ima rak, član obitelji skončao suicidom…

Published

on

Trenutačno nema nikoga na čelu kuće Windsor, a najnovije vijesti su zabrinjavajuće: Charles je podvrgnut liječenju protiv raka, Camilla će biti na odmoru u tropima, a William se pojavljuje i nestaje kako bi bio pokraj misteriozno bolesne Kate: svjedočimo li raspadu britanske kraljevske obitelji – pita se komentator talijanskog medija Corriere della Sera, Luigi Ippolito?

LONDON – Nevidljiva monarhija: britanska kraljevska obitelj nestaje pred očima svojih podanika i ako je istina, kako je rekla Elizabeth, da se kruna “mora vidjeti da bi se vjerovalo”, pitamo se nismo li svjedoci naglog raspada same institucije. Trenutačno nema nikoga na čelu kuće Windsor: kralj Charles je virtualna slika, kraljica Camilla otišla je na odmor, a prijestolo-nasljednik William pojavljuje se i nestaje kako bi bio uz princezu Kate, koja je misteriozno se oporavlja daleko od uprtih očiju svega svijeta.

Je li ovo znači ‘smjenu straže, koja utire put puno većem zlu…’

Danas je zrakoplov s Camillom poletio za tropske krajeve, gdje će kraljica biti na odmoru najmanje tjedan dana: neočekivan, ali ne i nepredvidiv odlazak, s obzirom na to da kraljeva supruga također ima 76 godina i budući da je Charlesova bolest najavljena prije manje od mjesec dana preuzela je njegovu ulogu, jednu za drugom preuzimajući 13 službenih obveza. Možda i previše za osobu koja nikada nije žudjela za javnim životom i više od svega željela je biti blizu svoje velike ljubavi.

Ali Camillino iznenadno povlačenje proširilo je prazninu na vrhu. Suveren, koji je podvrgnut terapiji protiv raka, stavio je cijeli svoj dnevni red na čekanje i pojavit će se samo putem videa na Danu Commonwealtha sljedećeg ponedjeljka. Posljednjih tjedana Buckinghamska palača ga je željela prikazati na videu i fotografijama kako bi umirila svoje podanike: ali ništa se ne zna točno o njegovoj točnoj dijagnozi, što potiče nagađanja.

Koje su, što se Kate tiče, umjesto toga poprimile dimenziju teorija zavjere: na društvenim mrežama čitamo o svemu, od tome čak, do pokušaja samoubojstva. Ništa točno, ali u ovom slučaju nepostojanje bilo kakve slike ili novije informacije, daje povod najbolesnijim fantazijama. S druge strane, međutim, od najbolje obaviješteni engleskih komentatora, procurilo je da su stanja Charlesa i princeze “ozbiljna” i da bi njihov oporavak mogao potrajati i dulje nego što se prvotno najavljivalo (za Kate, da, govorilo se da je ponovno bi se pojavilo tek nakon Uskrsa).

Razmjere kolapsa kraljevske obitelji dala je slika Windsora koji su prošli tjedan stigli na sprovod Constantina od Grčke: predvodio ih je nacereni princ Andrew, a uz bok mu je bila (manje-više) bivša supruga Sarah Ferguson. To što dvojica osramoćenih ljudi poput njih javno nastupaju kao stjegonoše monarhije govori puno o stanju stvari.

A čini se da je nesreća sve veća: prije nekoliko dana doznalo se da je suprug lady Gabrielle, Charlesove sestrične, kćeri princa Michaela od Kenta, misteriozno počinio samoubojstvo hicem iz vatrenog oružja u glavu. Tragedija koja se drži u tajnosti, ali baca zlobnu sjenu na cijelu kraljevsku sagu.

Promatrači začuđeno gledaju, kao da se bude, omamljeni, iz bajke bez sretnog kraja. A sada je rizik da se monarhija raspadne ne uz eksploziju, već uz uzdah.

izvor: Luigi Ippolito/Corriere della Sera

Continue Reading

Vijesti

Dr. Robert Malone: Danas se čovjek suočava s 5. generacijom ratovanja i ne zna tko mu je stvarni neprijatelj

Published

on

Čovječanstvo je u ratu, ali ne nužno protiv uzroka koje većina ljudi poznaje, poput Klausa Schwaba iz Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) ili Billa Gatesa iz Microsoftove ‘filantropije’ – piše Ivan Kolić na portalu Epoha.

Prema Dr. Robertu Maloneu, jednom od izumitelja mRNA (modRNA) “cjepiva”, pravi gospodari lutaka skrivaju se od čovječanstva u sklopu onoga što on opisuje kao ratovanje 5. generacije.

“U pravom ratovanju pete generacije ne znate tko vam je protivnik,” kaže dr. Malone.

“Na primjer, tko je marioneta iza COVID krize? Je li to bio Klaus Schwab? Je li to bio Fauci? Ne. Sve su to surogati. Ima netko iznad Klausa i ovih ljudi. Ne znate tko promiče odgovor na COVID, a to je ono što je peta generacija ratovanja.”

Prema Dr. Malone, čovječanstvo je u cjelini nedavno bilo podvrgnuto najvećoj i najkoordiniranijoj kampanji psihološkog ratovanja u ljudskoj povijesti, misleći, naravno, na “pandemiju” COVID-19 i odgovor vlade na nju.

Tri su godine razne nevladine organizacije (NGO) u suradnji sa zapadnim vladama i farmaceutskim tvrtkama, medijima i financijskim tvrtkama, provodile medicinski fašizam u velikim razmjerima i s predrasudama prema nama ljudima, ubijajući milijune ljudi.

Svi su zajedno radili kroz javna i privatna partnerstva kako bi stvorili i pokrenuli najveću, globalno najusklađeniju, psihološku propagandnu operaciju poznatu čovjeku – a učinci su, kao što svi možemo vidjeti, bili razarajući.

Ekonomski, biološki i informacijski rat

U petoj generaciji ratovanja, postoji mnogo oružja i frontova koje globalisti koriste za vođenje rata protiv masa. Čini se da je s COVID-om bila biološka prijetnja, povezana s informacijskom prijetnjom, ekonomskom prijetnjom, društvenom prijetnjom, pa čak i vjerskom prijetnjom – zapamtite: crkve su bile zatvorene u mnogim područjima kako bi „zaštitile“ ljude od „virusa“.

Kad se gospodarstvo počelo prevrtati u ranim danima “pandemije”, zloglasni tim za zaštitu od pada (PPT) došao je u “spas” preko privatnog kartela središnje banke Federalnih rezervi s pumpom, koja je pokrenula i kasnije dovela do inflacije do golemih povećanja kamatnih stopa – ovo je komponenta ekonomskog rata na djelu.

Zatim je tu bila Big Pharma, spremna preuzeti kormilo uz pomoć Trumpove administracije kako bi pokrenula operaciju Warp Speed, koja je kasnije natjerala desetke milijuna ljudi pod Bidenovom administracijom da prime injekcije “cjepiva” protiv COVID-a ili da izgube posao, obrazovanje i/ili sredstva za život.

Mediji pod kontrolom korporacija također su stigli tamo točno na vrijeme da rašire beskrajnu propagandu kako bi zastrašili ljude da ostanu kod kuće, nose maske i uzimaju jednu “pojačivač” injekciju za drugom, sve vrijeme zadržavajući vladu i zahvaljujući farmaceutskoj industriji što je donijela ” liječenje”.

I nemojmo zaboraviti tekuće geoinženjerske operacije koje zasipaju nebo kemikalijama, lažnim oblacima i tko zna čime još, a sve kako bi dekarbonizirali planet i spasili nas od “globalnog zatopljenja” i “klimatskih promjena”.

“Ovaj napad na čovječanstvo započeo je 1913.”, komentirao je netko na X-u, misleći na godinu rođenja Federalnih rezervi.

“Rockefelleri i Odbor za dobrodošlicu donijeli su zakone tako da svaka medicinska intervencija mora proći kroz farmaceutske proizvode.”

Ivan Kolić/ Epoha

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved