Connect with us

Vijesti

Pernar: Kako se proces u Zambiji zahuktava Možemovci se više znoje…

Published

on

Bivši zastupnik Ivan Pernar detaljno analizira kako su čelnici platforme Možemo promijenili svoj odnos prema Hrvatima optuženima u Zambiji. Na početku su ih branili pod svaku cijenu, a sada je primjetno da se polako distanciraju od njih – piše Pernar na fb.

“Sjećate se kad ih je ulovila Zambijska policija koliko su Možemovci njih branili iz petnih žila i govorili da nisu krivi. Ne samo to, siktali bi i režali na svakoga tko bi se usudio javno reći da misli drugačije nazivajući ga raznim pogrdnim imenima, koristeći pritom čak i jezik mafije.

Jučer kad je počelo suđenje, ti isti su se zavukli u mišju rupu, kao da ih nikad nije bilo. Od onih koji su iskakali iz paštete pretvorili su se u one za koje čovjek niti ne zna da postoje iako se na optuženičkoj klupi nalazi upravo član stranke Možemo. Što vam želim reći?

Kad se suprotstavite takvim karakterima, naravno da će oni prvo divljati i bacati drvlje i kamenje na vas, ali ako budete ustrajni, pokažete da ste vođeni principima i da niste osoba koja se da ušutkati i slomiti, pobjeći će od vas i brzo ćete vidjeti koliko su zapravo slabi i nemoćni.Jednu stvar bi posebno htio naglasiti, sjećate se svih onih novinara koji su me optuživali za sve i svašta skupa s Možemosima. Jeste primijetili da je i njima maca popapala jezik?

Vidite, nikad ne smijete dozvoliti takvima da vas ušutkaju jer je siktanje i vrijeđanje jedini adut koji imaju. Ako im popustite, uspjeli su u svojoj mržnji zato im ne smijete dati zadovoljstvo.

Naprotiv, ustrajte do kraja, izludite te Možemo apologete i vidjet ćete kako jedan za drugim kapituliraju i udaljavaju se od vas.

Da sam popustio pritisku i digao ruke od svega, bio bi gubitnik i jadnik. To je bila sudbina koju su mi oni namijenili, ali moj plan je bio suprotan – njih prikazati kao totalne luzere i jadnike.

Smatram da sam u velikoj mjeri u tome i uspio, a o tome svjedoči i totalni zaokret u njihovom odnosu spram mene i izvještavanju o cijelom slučaju. Ipak, najveća borba je tek pred nama i odvit će se idući tjedan na sudu.Molite za mene da mi Bog da znanja i mudrosti.

Volim vas i ne bojte ih se jer ih je više s nama nego s njima”, ističe Pernar koji se osvrnuo i na pisanje hrvatskih medija.

“Apropo svih jučerašnjih medijskih izjava, sjećate se koliko su govorili da se ovdje radi o djeci koja su Hrvatski državljani, da interes djece treba bit na prvom mjestu, da je u interesu djece da ih se dovede u Hrvatsku i slično.

Jeste možda vidjeli da je jučer itko od tih dnovinarskih piskarala jednom riječju spomenuo tu nedužnu djecu koja zapravo najviše pate zbog cijele ove situacije.Naravno da ne, jer ta djeca uopće njima nisu bitna, njima je najbitnije eskulpirati krivnje Možemose. Sve se svodi na to.A zašto? Zato jer svi mainstream mediji vire iz guzice Možemovaca i prikazuju ih kao nekakve moralne vertikale.

Ako ih osude to je horor ne samo za Možemo čiji je član na optuženičkoj klupi, nego i za sve one koji su ih podržavali svo ovo vrijeme. Zato ja smetam, zato se mene mora ukloniti na svaki mogući način. A što se tiče njihovih optužbi na moj račun – da sam ja nebitan lik, da ja ništa neznam, da im nije jasno zašto sam ja uopće svjedok i slično.

Zapitajte se, ako je to istina, bi li ulagali toliko energije i vremena da me ocrne i denenuciraju na svaki mogući način. Ako sam ja toliko nebitan lik u cijeloj priči i ništa ne znam kao što oni tvrde.

Optuženi Hrvati u Zambiji

Naravno da ne, moj krimen je u tome što znam previše, a ne premalo. Zato su pokušali sve i nisu prezali od ničega kako bi se mene ušutkalo, uključujući čak i kaznene prijave zbog tobožnje transfobije jer sam prokazao da transrodni vijećnik Možemo nije mogao zakonito posvojiti djecu u Kongu jer je tamo tranžama to zabranjeno!

I to ne lupetam bezveze nego pozivajući se na članak 653. Obiteljskog zakona DR Konga koji kaže:

“Seules les personnes majeures et capables peuvent adopter, à l’exception de ceux qui ont perdu l’autorité parentale, les homosexuels, les transsexuels, les pédophiles et les personnes souffrant de troubles mentaux.”

Prevedeno:

“Posvojiti mogu samo punoljetne i poslovno sposobne osobe, osim onih koji su izgubili roditeljsku skrb, homoseksualaca, transseksualaca, pedofila i osoba s duševnim smetnjama”.

Sad vam je valjda jasno zašto je panika zavladala u medijima kad su saznali da ću reći ISTINU na sudu. Oni se toga groze i ježe, zato me toliko mrze i nazivaju svakakvim imenima. Nisu svjesni toga, da što me više napadaju da to osjećam veći entuzijazam da svjedočim jer znam da se više ne radi samo o optuženima za trgovinu djecom nego i mojoj časti i ugledu koje su pokušali okaljati, a to je moj jedini adut u političkoj areni. Drugo nemam jer iza mene ne stoje mediji, novac stranih fundacija, niti Hrvatsko pravosuđe.

Ako to izgubim, ja više nemam ništa, zato mi to jedino što imam žele oduzeti!”, piše Pernar.

Vijesti

Sporazum WHO-a o pandemiji poražen, barem za sada

Published

on

Pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove WHO-ovog sporazuma o pandemiji i amandmana na Međunarodne zdravstvene propise prije krajnjeg roka 24. svibnja, ali neki kritičari prijedloga upozorili su na preuranjeno slavlje – piše Michael Nevradakis Ph.D., u The Defender.

Građani SAD-a: Zahtijevaju od Kongresa da istraži skokovito visoke stope smrtnosti

Ovaj je članak izvorno objavio The Defender — web mjesto za vijesti i poglede Children’s Health Defense.

Pregovori za predloženi “sporazum o pandemiji” Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) – ili “ugovor o pandemiji” – i izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) nisu uspjeli, barem za sada.

New York Times je izvijestio da pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove dvaju dokumenata prije 24. svibnja, krajnjeg roka za razmatranje i glasovanje na ovogodišnjoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini koja se održava ovaj tjedan u Ženevi, u Švicarskoj.

WHO je rekao da su prijedlozi namijenjeni pripremi za “sljedeću pandemiju”.

Ali kritičari su prijedloge nazvali globalnim “grabežom moći” koji je prijetio nacionalnom suverenitetu, zdravstvenoj slobodi, osobnim slobodama i slobodi govora, dok su promicali rizična istraživanja o stjecanju funkcije i “zdravstvene putovnice”.

“Sporne točke”, prema The Timesu, uključivale su “pravičan pristup cjepivima i financiranje za uspostavu sustava nadzora”.

Umjesto razmatranja kompletnog skupa prijedloga iz oba dokumenta, skromniji “konsenzusni paket [IHR] izmjena” bit će predstavljen ovaj tjedan, prema predloženom tekstu Radne skupine za izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (2005.) ( WGIHR).

Tekst ne predstavlja potpuno dogovoreni paket izmjena i dopuna i namijenjen je pružanju pregleda trenutnog statusa i napretka rada WGIHR-a. …

Mandat supredsjedatelja i Ureda WGIHR-a sada je završio, ali mi smo spremni podržati sljedeće korake dogovorene na Sedamdeset i sedmoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, uključujući olakšavanje daljnjih rasprava ako se tako odluči.

U konačnom izvješću Međunarodnog pregovaračkog tijela (INB) za “sporazum o pandemiji” od 27. svibnja stoji “INB nije postigao konsenzus o tekstu”.

Mary Holland, izvršna direktorica Children’s Health Defense (CHD), pripisala je globalno protivljenje prijedlozima WHO-a za njihovo zatvaranje. Za Defender je rekla:

Ogromno je priznanje građanskom djelovanju što su ugovor i propisi WHO-a očito propali. Iako su delegati Svjetske zdravstvene skupštine još uvijek uključeni u pregovore u zadnji čas, izvan odobrenih procedura nemaju konsenzus da krenu naprijed s pravnom infrastrukturom za provođenje operacija COVID-a.

Ovo je sjajna vijest za građane svijeta i pokazuje nam koliko možemo biti moćni kada kreativno radimo zajedno.

Times je izvijestio da pregovarači planiraju tražiti više vremena. Prema Straits Timesu, “zemlje su izrazile obvezu da će nastaviti gurati za postizanje sporazuma.”

Otvarajući Svjetsku zdravstvenu skupštinu u ponedjeljak, glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus sugerirao je da će se nastaviti napori da se dovrše dva prijedloga.

“Svi bismo željeli da smo uspjeli postići konsenzus o sporazumu na vrijeme za ovu zdravstvenu skupštinu i prešli cilj”, rekao je Tedros, u primjedbama koje citira The Straits Times. “Ali ipak ostajem uvjeren da hoćemo, jer gdje postoji volja, postoji i način.”

Internistica dr. Meryl Nass, osnivačica Door to Freedom – organizacije koja radi na odbijanju prijedloga WHO-a – pozdravila je vijest i sugerirala da su napori WHO-a nepovratno propali.

“Ugovor je sklopljen”, napisao je Nass na Substacku. “Ništa u ugovoru ne može ustati iz pepela pregovora o kojima će se glasovati ovaj tjedan.” Vijest je okarakterizirala kao pobjedu u “prvoj rundi” “u ratu demokracije protiv jedne svjetske vlade”.

Prijedlozi WHO-a se ‘odvijali kroz laži i prikrivanje’

Pregovori su propali unatoč naporima Tedrosa i drugih da uvjere pregovarače i države članice WHO-a da se dogovore o dva teksta na vrijeme za glasovanje na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini.

Na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u siječnju, Tedros je upozorio na prijetnju pandemije koju predstavlja još nepoznata “Bolest X” i rekao da nam sporazum o pandemiji “može pomoći da se pripremimo za budućnost na bolji način jer se radi o zajedničkom neprijatelju.”

U ožujku je više od 100 bivših svjetskih čelnika, uključujući bivšeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva Tonyja Blaira – zagovornika “putovnica cjepiva” i digitalne osobne iskaznice – potpisalo pismo u kojem poziva države članice WHO-a da završe pregovore o “sporazumu o pandemiji”.

Dužnosnici Bidenove administracije koji su pregovarali u ime SAD-a također su se zalagali za finalizaciju dvaju dokumenata.

Loyce Pace, pomoćnica tajnika za globalna pitanja u američkom Ministarstvu zdravstva i društvenih usluga, rekla je za The Times. “Mi u javnom zdravstvu shvaćamo da bi nova pandemija doista mogla biti iza ugla.”

U prosincu 2023. Pace je svjedočila pred Kongresom u prilog ta dva dokumenta. “Samo je pitanje vremena kada će se svijet suočiti s još jednom ozbiljnom prijetnjom javnom zdravlju”, rekla je, ističući ulogu SAD-a u izradi nacrta nekih od predloženih izmjena IHR-a.

Ali prema Nassu, cijeli projekt pripravnosti na pandemiju pokrenut je kroz “laži i prikrivanje”.

“Globalisti su stvorili pravne dokumente prepune eufemizama i kitnjastog jezika, uvijek prikriveni kako bi sakrili prave namjere dokumenata”, rekla je. “Ali prozreli smo ih i nismo im dopustili da se izvuku.”

Nass je napisao da je “konsenzus” o prijedlozima IHR-a koji su dostavljeni Svjetskoj zdravstvenoj skupštini “cvjetni, a ne smisleni jezik”.

Postoji jedna iznimka, rekao je Nass. Osvrćući se na članak 5 amandmana na IHR, primijetila je da su “pregovarači dobro govorili državama da nadziru svoje građane i bore se protiv dezinformacija”

Cijeli članak pročitajte ovdje

Continue Reading

Vijesti

HITNO UPOZORENJE: Jemenski Hutiji su upravo izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u CRVENOM MORU

Published

on

Pobunjenička skupina preuzela odgovornost za napad nakon što je izvijestila o 16 ubijenih u američko-britanskim napadima na pokrajinu Hodeidah.

Jemenski Hutiji kažu da su izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u Crvenom moru kao odgovor na smrtonosne američke i britanske napade na Jemen – navodi Al Jazeera.

Houthi pristaše marširaju obilježavajući godišnjicu jemenskog jedinstva u Sani, Jemen, 22. svibnja 2024. [Osamah Abdulrahman/AP Photo]

Vojni glasnogovornik Houthia Yahya Saree najavio je napad na nosač Eisenhower u petak; grupa je ranije tvrdila da je najmanje 16 ljudi ubijeno u američkim i britanskim napadima na provinciju Hodeidah, što je najveći javno priznati broj mrtvih u višestrukim rundama napada zbog napada grupe na brodove.

Posljedice napada u četvrtak objavljene su na televiziji Al Masirah, kanalu pod kontrolom Hutija, koji je emitirao video koji prikazuje ranjene civile koji se liječe u Hodeidi. Izvještava se da su najmanje 42 osobe ozlijeđene.

"Američko-britanska agresija neće nas spriječiti da nastavimo s našim vojnim operacijama u potpori Palestini", rekao je Houthi dužnosnik Mohammed al-Bukhaiti na X, upozoravajući da će pobunjenici "eskalaciju dočekati eskalacijom".

Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM) priopćilo je na X da su napadi na 13 Houthi ciljeva "uspješno uništili" osam letjelica bez posade, ili dronova, u područjima pod kontrolom Houthia u Jemenu i iznad Crvenog mora.

MOŽDA JE SAV PAKAO TU UPRAVO da bi se pustio s lanca (Zamislite zasad samo da ga je generirala AI) prema X profilu Matt Wallace-a

Continue Reading

Vijesti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU” PROF. ANĐELKA MILARDOVIĆA

Published

on

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Anđelka Milardovića

GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU. EUROPA OD VOLJE ZA MOĆI DO VOLJE ZA NIŠTA.

Predstavljanje će se održati u Splitu, 4. lipnja (utorak) 2024. godine s početkom u 18:45 sati.

Gradska knjižnica Marka Marulića – Dalmatina, Zagrebačka 4.

Sudjeluju:

  • dr.sc.Anđelko Milardović, autor knjige,Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Mislav Vušković, urednik knjige, Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Vlaho Kovačević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu;
  • Željko Primorac, Splitsko-dalmatinska županija;
  • Mario Popović, Hrvatska udruga Benedikt.

Organizatori  promocije su Institut za europske i globalizacijske studije Split-Zagreb  i Hrvatska udruga Benedikt. Predstavljanje  će biti u razgovornom  formatu radijske  emisije.

Prof.dr.sc. Anđelko Milardović

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao
je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost
kao proizvodna snaga .
Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji
Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.
Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved