Connect with us

Vijesti

POKVARENE MREŽE: Cenzuriranje članka koji Joea Bidena prokazuje kao duboko korumpiranog političara

Published

on

Sloboda govora danas… Američki list The New York Post neki je dan objavio tekst u kojemu navodi kako je Hinter Biden, sin predsjedničkog kandidata Joea Bidena, poslovao s ukrajinskom energetskom tvrtkom Burisma u vremenu dok je današnji predsjednički kandidati bio dopredsjednik SAD-a u administraciji Baracka Obame.

Sukus teksta svodi se na to da je Biden koristio svoju dopredsjedničku funkciju kako bi svome sinu sređivao unosne poslove u Ukrajini. The New York Post je došao do mailova iz osobnog računa Huntera Bidena koji jasno ukazuju na korumpiranost čovjeka koji aspirira postati američkim predsjednikom.

U Hrvatskoj se dosta često govori o neslobodi medija. No da su i mediji na Zapadu duboko kontrolirani pokazala je upravo objava ovoga članka u The New York postu, inače mediju koji je naklonjen aktualnom predsjedniku Donaldu Trumpu. Naime, nakon objave članka Facebook i Twitter – kao uz YouTube najveće društvene mreže na svijetu – samoinicijativno su, bez ikakvoga „fact checking“ onemogućile su dijeljenje ovoga članka koji ima potencijal nekoliko tjedana pred izbore snažno kompromitirati Joea Bidena.

Prijevod članka donosimo u nastavku.

 „Hunter Biden predstavio je svog oca, tadašnjeg potpredsjednika Joea Bidena, izvršnom direktoru ukrajinske energetske tvrtke manje od godinu dana prije nego što je stariji Biden izvršio pritisak na vladine dužnosnike u Ukrajini da otpusti tužitelja koji je istraživao tvrtku, navodi se u e-porukama koje je pribavio The Post.

Nikad prije otkriveni sastanak spominje se u poruci zahvalnosti koju je Vadym Pozharskyi, savjetnik odbora Burisma, navodno poslao Hunteru Bidenu 17. travnja 2015., otprilike godinu dana nakon što se Hunter pridružio odboru Burisme s prijavljenom plaćom od oko 50 000 američkih dolara mjesečno.

“Dragi Hunteru, hvala ti što si me pozvao u DC i pružio priliku da upoznam tvog oca i provedemo vrijeme zajedno. To je čast i zadovoljstvo “, navodi se u e-poruci.

Ranija e-pošta iz svibnja 2014. također prikazuje Pozharskyija, Burisminog izvršnog direktora broj 3, koji u ime tvrtke traži Huntera za “savjet kako biste mogli iskoristiti svoj utjecaj“ u ime tvrtke.

Blockbuster korespodenija koja se suočava s tvrdnjom Joea Bidena da on “nikad nije razgovarao s mojim sinom o poslovima u inozemstvu” sadržana je u velikom mnoštvu podataka prikupljenih s prijenosnog računala.
Računalo je odbačeno u servis za popravak u Bidenovoj matičnoj državi Delaware u travnju 2019., prema riječima vlasnika trgovine.

Ostali materijali izvučeni iz računala uključuju raskalašeni, 12-minutni videozapis koji, čini se, prikazuje Huntera – koji je priznao da se bori s problemima ovisnosti – kako puši crack dok sudjeluje u seksualnom činu s neidentificiranom ženom, kao i brojne druge seksualno eksplicitne slike.

Kupac koji je na popravak donio vodom oštećeni MacBook Pro nikada nije platio uslugu, niti ju je preuzeo, niti tvrdi disk na kojem je bio pohranjen njegov sadržaj, navodi vlasnik trgovine koji je rekao da je više puta pokušao kontaktirati klijenta.

Vlasnik trgovine nije mogao pozitivno identificirati kupca kao Huntera Bidena, ali rekao je da je laptop imao naljepnicu Zaklade Beau Biden, nazvanu po Hunterovom pokojnom bratu i bivšem državnom odvjetniku u Delawareu.

Fotografije savezne sudske potpore (subpoena) iz Delawarea dane The Postu pokazuju da je FBI u prosincu zaplijenio i računalo i tvrdi disk, nakon što je vlasnik trgovine rekao da je upozorio federalce na njihovo postojanje.

No, prije nego što je predao opremu, kaže vlasnik trgovine, napravio je kopiju tvrdog diska i kasnije je dao odvjetniku bivšeg gradonačelnika Rudyja Giulianija, Robertu Costellu.

Steve Bannon, bivši savjetnik predsjednika Trumpa, rekao je za The Post o postojanju tvrdog diska krajem rujna, a Giuliani je The Postu u nedjelju dostavio njegovu kopiju.

Nepunih osam mjeseci nakon što je Pozharskyi zahvalio Hunteru Bidenu na upoznavanju s njegovim ocem, tadašnji potpredsjednik vršio je pritisak na ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka i premijera Arsenija Jacenjuka da se riješe glavnog tužitelja Viktora Šokina prijeteći da će uskratiti američku garanciju za zajam u iznosu od milijardu dolara tijekom putovanja u Kijev u prosincu 2015. godine.

“Pogledao sam ih i rekao: Odlazim za šest sati. Ako tužitelj ne bude otpušten, ne dobivate novac ”, neslavno se pohvalio Biden Vijeću za vanjske odnose 2018. godine.

“Pa, kučkin sine. Dobio je otkaz. “

Shokin je rekao da je u vrijeme pucnjave, u ožujku 2016., napravio “specifične planove” za istragu Burisme koji su “uključivali ispitivanja i druge postupke kriminalističke istrage svih članova izvršnog odbora, uključujući Huntera Bidena”.

Joe Biden inzistirao je na tome da SAD žele da Shokin bude uklonjen zbog zabrinutosti za korupciju, koju je dijelila i Europska unija.

U međuvremenu, u e-poruci od 12. svibnja 2014. – nedugo nakon što se Hunter Biden pridružio odboru Burisme – vidi se kako ga Pozharskyi pokušava navesti da iskoristi svoj politički utjecaj da pomogne tvrtki.

Poruka je imala naslov “hitno pitanje”, a poslana je i poslovnom partneru Huntera Bidena, Devonu Archeru, koji je u to vrijeme također sjedio u upravi Burisme.

Pozharskyi je rekao da “predstavnici novih vlasti na vlasti imaju tendenciju da prilično agresivno prilaze N. Z. neslužbeno s ciljem da od njega dobiju gotovinu.”

N.Z. nije identificiran u e-poruci, ali čini se da je referenca na osnivača Burisme Mikola Zločevskog, čije je ime ukrajinska verzija “Nikole”.

Kad navodno protresanje nije uspjelo, “nastavili su s konkretnim radnjama” u obliku “jednog ili više pretkrivičnih postupaka”, napisao je Pozharskyi.

“Hitno nam je potreban vaš savjet o tome kako biste mogli iskoristiti svoj utjecaj za prenošenje poruke / signala, itd. kako bismo zaustavili ono što smatramo politički motiviranim postupcima”, dodao je.

Hunter Biden odgovorio je rekavši da je bio s Archerom u Dohi, Katar, i zatražio više informacija o “formalnim (ako ih uopće ima) optužbama protiv Burisme”.

“Tko u konačnici stoji iza ovih napada na tvrtku? Tko bi u trenutnoj privremenoj vladi mogao zaustaviti takve napade? ” on je dodao.

Razmjena je uslijedila istog dana kada je Burisma najavila da je proširila svoj upravni odbor dodavanjem Huntera Bidena, koji je bio zadužen za svoju “pravnu jedinicu i pružat će potporu tvrtki među međunarodnim organizacijama”, navodi se u objavljenom priopćenju koje je od tada izbrisano s Burisminog web mjesta.

Hunter Biden zapravo se pridružio odboru u travnju 2014., prema više izvještaja.

Njegov odvjetnik rekao je prošle godine da Hunter “nije bio član menadžerskog tima”, dodajući: “Ni u jednom trenutku Hunter nije bio zadužen za pravne poslove tvrtke.”

Otprilike četiri mjeseca nakon prepiske Huntera Bidena s Pozharskyijem, Archer je Hunteru Bidenu proslijedio e-mail lanac s naslovom “Utjecaj povećanja poreza na proizvodnju Burisme”, koji je uključivao Pozharskyija, rekavši da je ukrajinska vlada podnijela novi porezni zakon parlamentu zemlje.

“Ako se donese, ovaj bi zakon ubio cijeli privatni sektor proizvodnje plina”, napisao je Pozharskyi.

U e-pošti od 24. rujna 2014. Pozharskyi je također rekao da će “ove podatke podijeliti s američkim veleposlanstvom ovdje u Kijevu, kao i uredom gospodina Amosa Hochsteina u SAD-u”.

U prosincu 2017. godine Naftogaz Group, ukrajinska državna energetska tvrtka, objavila je da se Hochstein pridružio tvrtki kao neovisni direktor, ali u ponedjeljak je najavio ostavku.

“Tvrtka je bila prisiljena provesti beskrajno puno vremena u borbi protiv političkog pritiska i napora oligarha da se obogate sumnjivim transakcijama”, napisao je Hochstein u objavljenom izdanju Kyiv Posta.

Osim što je porekao da je s Hunterom Bidenom razgovarao o svojim inozemnim poslovima, Joe Biden više je puta porekao bilo kakav sukob interesa ili nepravdu bilo kojeg od njih koji je uključivao Burismu.

Prošle veljače testirao se tijekom nastupa u NBC-jevoj emisiji “Today” kada je voditeljica Savannah Guthrie ispitala je li “pogrešno što [Hunter] zauzima tu poziciju, znajući da je to zaista zato što ta tvrtka želi pristup vama”.

“Pa, to nije istina. Govorite stvari o kojima ne znate o čemu govorite “, odgovorio je stariji Biden.

Prošlog prosinca Joe Biden je bio ometen tijekom demokratske manifestacije u gradskoj vijećnici u Iowi, gdje ga je čovjek optužio da je poslao Huntera u Ukrajinu „da se zaposli i radi za plinsku tvrtku, nije imao iskustva s plinom ili ništa, kako bi se dobio pristup… predsjedniku.”

“Prokleti si lažov, čovječe. To nije istina i nitko to nikada nije rekao – naljutio se Biden.

Biden je zatim nastavio vrijeđati muškarca dok je koračao naprijed, nazvao ga “debelim” i izazvao ga da “zajedno čine sklekove, čovječe“.
FBI je pitanja o oduzimanju prijenosnog računala i tvrdog diska uputio američkom državnom odvjetništvu u Delawareu, gdje je glasnogovornik rekao: “Moj ured ne može potvrditi niti poreći postojanje istrage.”

Odvjetnik Huntera Bidena odbio je komentirati detalje, već je umjesto toga napao Giulianija.

“Gurao je široko diskreditirane teorije zavjere o obitelji Biden, otvoreno se oslanjajući na glumce vezane uz rusku obavještajnu službu”, rekao je odvjetnik George R. Mesires za Giulianija.

Pozharskyi i kampanja Joea Bidena nisu vratili zahtjeve za komentar. Nije se moglo doći do Hochsteina“.

priredio: Davor Dijanović/HKV

Advertisement

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved