Connect with us

Vijesti

Roberto de Mattei: Crkva i masonerija – Tajni susret u Milanu, cure informacije…

Published

on

Dana 16. veljače 2024., predstavnici glavnih talijanskih masonskih loža i brojni utjecajni katolički prelati okupili su se u Milanu na dan studija. Seminaru, koji je u Zakladi Ambrosianum sponzorirao Gris (Grupa za socio-religijska istraživanja i informacije), prisustvovala su tri velika majstora talijanskog masonstva: Stefano Bisi za Veliki Orient Italije (GOI), Luciano Romoli za Veliku Ložu Italije ALAM (GLDI, i Fabio Venzi (u vezi) za Veliku regularnu ložu Italije (GLRI).

S katoličke strane, milanski nadbiskup Mario Delpini, kardinal Francesco Coccopalmerio, bivši predsjednik Papinskog vijeća za zakonodavne tekstove, franjevački teolog o. Zbigniew Suchecki i biskup Antonio Staglianò, predsjednik Papinske teološke akademije, sudjelovali su na susretu. Nadbiskup Delpini održao je uvodni govor, a kardinal Coccopalmerio završni. Susret je bio iza zatvorenih vrata, ali je relevantnost sudionika otkrila njegov sadržaj, koji je Riccardo Cascioli prvi iznio na vidjelo u The New Daily Compass 19. veljače.

Dana 20. veljače, web-stranica Velikog orijenta Italije pak je objavila cjelovito izvješće Velikog majstora Bisija, koji je vodio vodeću talijansku masonsku organizaciju deset godina. “Tijekom svog više od 300 godina postojanja nijedna institucija nije bila suprotstavljena, borila se, krivo predstavljana, okaljana i od koje se toliko bojalo kao univerzalno masonstvo,” rekao je Bisi, kritizirajući zbog toga Katoličku crkvu, “koja je masoneriju doživljavala kao potencijalni konkurent u produhovljenju i uzdizanju čovjeka”, ali zaboravljajući reći da je upravo masonerija bila ta koja se suprotstavljala, borila, krivo predstavljala i okaljala Crkvu tijekom protekla tri stoljeća.

“Zašto je masonska loža lijepa i zašto je crkvene vlasti ne vole?” objasnio je Bisi: “Budući da je pod istim nebom — koje predstavlja Kreaciju — svaki čovjek brat drugome, veza bratstva je neovisna o vjeri. Potrebno je samo vjerovati u Velikog Arhitekta Svemira. Zvjezdano nebo je isto za budiste, za katolike, za valdenze, za islamiste, za sve one koji vjeruju u vrhovno biće.(…) Apsolutne istine i zidovi uma ne pripadaju nama i za nas moraju se srušiti.” Za Bisija, koji je imao drskosti tražiti od pape da se okupi oko spomenika heretika i otpadnika Giordana Bruna, među istinama koje se moraju srušiti je, naravno, katolička vjera, koja se predstavlja kao apsolutna i univerzalna. Bisijeva želja da se “proglasi da je članstvo u masonskoj loži pomirljivo s članstvom u katoličkoj vjeri” nije ništa drugo nego zahtjev Crkvi da okrene leđa svom nauku i pridruži se masonskom, gnostičkom i relativističkom panteonu. A činjenica da je veliki meštar podsjetio na imena kardinala Ravasija i kardinala Martinija kao zaštitnika potvrđuje taj dojam.

Bisi je podsjetio da je kardinal Martini “bio kod kuće” u masonskim krugovima i pohvalio poznati članak kardinala Ravasija “Draga braćo masoni” objavljen u Il Sole24Ore 14. veljače 2016. Čini se da njihov pionirski rad želi nastaviti kardinal Coccopalmerio koji je na seminaru u Milanu, između ostalog, rekao: “Prije pedeset godina bilo je manje znanja, ali stvari su krenule dalje i nadam se da ovi sastanci ovdje ne staju. Pitam se ne možemo li smisliti stalni panel, čak ni na razini vlasti, da bolje razgovaramo o stvarima.”

Nadbiskup Staglianò je sa svoje strane kritizirao dokument Dikasterija za nauk vjere od 13. studenoga 2023., koji je potpisao kardinal Víctor Manuel Fernández i odobrio ex audientia, papa Franjo, prema kojem se katolicima zabranjuje pridruživanje masonskim ložama. , “zbog nepomirljivosti katoličkog nauka i masonerije”. Ovaj dokument potvrđuje stoljetnu osudu Crkve, na koju se očito samo tijekom seminara prisjetio pater Zbigniew Suchecki. No, morat ćemo pričekati objavu svih govora kako bismo mogli dati točan sud o postupku.

Ono što je sigurno jest da je, prema Velikoj loži Italije ALAM-a (Drevni slobodni i prihvaćeni masoni), sastanak “kulminirao jednoglasnim konsenzusom o uputnosti uspostavljanja stalnog raspravnog panela”.

Ovdje je vrijedno spomenuti da relativizam čini dušu masonerije, iako ne sažima njezinu cjelokupnu bit. Slobodno zidarstvo, naime, pretpostavlja da je “univerzalna religija”, skladište tajne koje slobodni zidar postupno postaje svjestan kroz obrede, simbole i tekstove koje asimilira, ali i kroz atmosferu koju udiše u ložama u kojima se nalazi i postavlja se.

Treba dodati da ne postoji “loša”, ateistička i antiklerikalna masonerija i “dobro” “religiozno” i “spiritualističko” masonstvo, kako se često čuje ponavljanje, razlikujući latinsko (lijevo) i anglo-američko (desno) masonstvo. U stvarnosti, u svim ložama, prvi stupnjevi su prekriveni masonskim sustavima visokih stupnjeva koji se nazivaju “Rituali”, a karakterizira ih magijski i “kabalistički” sadržaj. Ne znaju svi članovi slobodnog zidarstva njegove krajnje ciljeve, o kojima se uči samo od iniciranih do najviših stupnjeva, koji se zaklinju, pod prijetnjom smrtne kazne, da ih neće otkriti, ali iza različitih obreda i poslušnosti, postoji isti svjetonazor, dijametralno suprotan od ono Katoličke crkve.

Studije Jean-Claudea Lozac’hmeura o okultnom podrijetlu slobodnog zidarstva pokazuju da ono nasljeđuje vjeru i običaje iz gnosticizma (Fils de la veuve: essai sur le symbolisme maçonnique, Éditions Sainte Jeanne d’Arc, Chiré 1990), a otac Paolo Siano je posvetio dubinske studije masonskom luciferizmu, pobijajući tezu onih koji vjeruju da ga njeguje samo “rubno”, tj. marginalno, masonstvo, ali da je strano regularnom masonstvu (Studi vari sulla Libera Muratoria, Casa Mariana Editrice, Frigento 2012).

Sam otac Siano, koji je posvetio mnoge eseje slobodnom zidarstvu, uključujući i one novije, u “Corrispondenza Romana,” u pristojnoj polemici s Gaetanom Masciullom, autorom La tiara e la loggia. Slobodno zidarstvo protiv Crkve (Faith and Culture, Verona 2023), pokazalo je da je masonstvo daleko od opadanja, već da je još uvijek živo i djeluje (fidescatholica i corrispondenzaromana).

Opasnost je odvratiti pozornost od masonstva kako bi se slijedili oblici novih zavjera, koji osuđuju djelovanje “plutokratskih elita” i “kabala” različitih vrsta, zaboravljajući prisutnost onoga što je Lav XIII., u svojoj enciklici Custodi di quella fede od 8. prosinca 1892. naziva “sektom koja nakon devetnaest stoljeća kršćanske civilizacije nastoji srušiti Katoličku crkvu”.

Ako masonerija više ne predstavlja prijetnju, čak i sastanci poput milanskog nađu svoj razlog za održavanje.

Autor: Roberto de Mattei/Rorate Caelli

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Obljetnica smrti dr. Ante Starčevića: Otac Domovine – putokaz domoljubima!

Published

on

Na današnji dan 1896. godine preminuo je dr. Ante Starčević, veliki politički vođa, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti te jedan od najvećih promotora ljubavi prema Hrvatskoj, još za života nazvan Ocem Domovine – donosi Domovinski pokret.

Starčević se zalagao za samostalnu Hrvatsku te je smatrao da bi ona s Austro-ugarskom monarhijom trebala biti povezana samo ugovornim odnosom između kralja i hrvatskog naroda. Otuda i njegov glasoviti slogan: “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu, samostalnu Hrvatsku”. Upozoravao je kako je i Beograd neprijatelj hrvatske slobode i samostalnosti.

Dr. Starčević, hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku, i danas ste uzor i putokaz domoljubima. Počivali u miru Božjem, neka vam je laka hrvatska gruda!

Domovinski Pokret

Continue Reading

Vijesti

Munja osakatila kip svetog Petra u Buenos Airesu, na Bergogliov rođendan, dan prije izlaska Fiducie Supplicans?

Published

on

Internet je trenutno preplavljen izvješćem rezignacioniste Andree Cioncija, autora Ratzingerovog koda (koji je ovdje razotkrio Franjin sljedbenik), koji kaže da je kip svetog Petra na pročelju svetišta Gospe od Ružarija, sv. Nikole u provinciji Buenos Aires, Argentina, udarila je munja 17. prosinca zbog čega su mu otpali aureola i desna ruka, zajedno s ključem koji je držao (što simbolizira ključ kraljevstva nebeskog; usp. Mt 16,19):

Buenos Aires: munje na aureoli i ključevima svetog Petra. Bergoglio na kraju puta?” (Glavno mjesto Pape)
Cionci je o tome objavio i video reportažu (na talijanskom).

Fotografija prije i poslije sada kruži (vidi sliku iznad), iako neki dovode u pitanje autentičnost ove priče i/ili fotografije. Međutim, u svom članku Cionci kaže da su incident potvrdili jedan velečasni, Justo Lofeudo i svećenstvo svetišta.

Udar groma navodno se dogodio 17. prosinca 2023., što je bio Franjin 87. rođendan, a bilo je to jedan dan prije objavljivanja Fiducia Supplicans, Bergogliove paklenske deklaracije koja dopušta blagoslov sodomitskih parova. Pronicljivi promatrač na društvenim je mrežama istaknuo kako se upravo desna ruka koristi za blagoslove, a upravo je desna ruka kipa svetog Petra sada smrvljena u prah.

Svetište se nalazi u San Nicolás de Los Arroyos, koji pripada provinciji Buenos Aires, ali je preko 100 milja sjeverozapadno od grada Buenos Airesa. Kip svetog Petra nalazi se desno od glavnog ulaza, što se jasno vidi na ovoj fotografiji iz 2018. godine.

Kako bismo lakše procijenili ovaj navodni incident, prisjetimo se nekoliko povijesnih činjenica.

Polaganje prava Jorgea Bergoglia na papinstvo (kao ‘papa Franjo’) počelo je 13. ožujka 2013. To se nije moglo dogoditi bez da je ‘papa’ Benedikt XVI. (Joseph Ratzinger) prvi napustio položaj, što je i učinio 28. veljače u 8 sati. :00 min popodne po lokalnom vremenu, u trenutku kada je njegova unaprijed najavljena ostavka stupila na snagu.

Unatoč svim teorijama da je Ratzingerova ostavka bila manjkava i samim tim nevaljana, namjerno ili slučajno, podsjetimo, on je službeno izjavio da ostavku podnosi “na način da je od 28. veljače 2013. u 20 sati Rimska stolica, Stolica svetog Petra, bit će upražnjena i konklavu za izbor novog vrhovnog pontifeksa morat će sazvati oni čija je to nadležnost” (Benedikt XVI., Deklaracija od 11. veljače 2023.).

Međutim, ono što je najvažnije razumjeti jest da Benedikt XVI. nikako nije mogao dobiti papinstvo od početka 2005., stoga nije imao ništa od čega bi mogao odstupiti:

– Nevaljana ostavka ili nevaljani izbor? Ratzingerovo poricanje papinskog primata

Tako je 11. veljače 2013. Benedikt XVI. objavio svoju namjeru podnijeti ostavku, a mnogi će se sjetiti da je upravo na današnji dan, kasnije noću, munja udarila u kupolu bazilike svetog Petra, i to ne jednom nego dva puta :

Evo nas brzo nazad u sadašnjost. Navodno je udarila još jedna munja, a ovoga puta bio je to kip svetog Petra na ili u blizini Bergogliovog starog gazišta.

“Kad Bog kaže da nisi papa”, komentirao je jedan korisnik Twittera, nadajmo se (ali ne nužno) na dušu:

Ne, Fred Simon. Munja je pogodila kip svetog Petra i oštetila ga, u pokrajini Buenos Aires, tako Bog ne daje svijetu do znanja da Bergoglio u Rimu nije papa. Želite li znati kako nam Bog daje do znanja da otpadnik Bergoglio nije papa? Pa, evo malog izbora:

 • Franjo: Različite religije su ‘obogaćenje’ za čovječanstvo
 • Franjo na Međureligijskom kongresu: ‘Čovjek je put za sve religije’
 • ‘Navjestite ples ravnoteže i harmonije’: Franjo potpisuje ludu međuvjersku klimatsku izjavu
 • ‘Promjena paradigme’: Franjo izdaje katastrofalan Motu Proprio usmjeren na teološku revoluciju
 • Izgradnja raja na zemlji: Franjina poruka za Svjetski dan migranata
 • Masonsko bratstvo umjesto Isusa Krista: Franjina poruka za Svjetski dan mira ne iznenađuje
 • Franjo muslimanskim starješinama: ‘Samo će nas transcendencija i bratstvo spasiti’
 • Naturalizirati da bi neutralizirao: Kako Franjo lukavo lišava Evanđelje njegovog nadnaravnog karaktera
 • Otpadnik luta: Franjo kaže da je bratstvo “sidro spasenja za čovječanstvo”
 • Indiferentizam za djecu: Franjo podupire međureligijski “Park susreta” u Argentini
 • Otpadnik Bergoglio podržava svjetske religije kao “različite načine dolaska do Boga”
 • Franjo proširuje “Božji narod”: Sada uključuje sve religije!
 • Dobrodošli u Religiju bratstva: Franjo objavio opasan novi “Papin video”
 • Otpadnička Abu Dhabi deklaracija o ljudskom bratstvu
 • Naturalizam u punoj snazi: Franjo o postojanju svih religija

TAKO znamo da Franjo nije papa: jer on obično čini stvari koje bi božanska pomoć za papinstvo spriječila pravog papu da čini – stvari koje bi, da ih radi pravi papa, posve uništiti i učiniti besmislenom (malo opasnom!) instituciju papinstva.

Kakvu božansku pomoć, možda se pitate? Onaj o kojem se govori u bezbrojnim učiteljskim izjavama o papinstvu:

Kao što je naučavao papa Pio XI.

…[I]kako nikakvo krivotvorenje ili iskrivljavanje božanskog zakona, nego pravo istinsko poznavanje njega, ne bi moglo prosvijetliti umove ljudi i voditi njihovo ponašanje, potrebno je da se sinovska i ponizna poslušnost prema Crkvi kombinira s odanošću Bogu i želju da mu se podložimo. Jer sam je Krist učinio Crkvu učiteljicom istine iu onim stvarima koje se tiču ispravnog uređenja moralnog ponašanja, čak iako neka spoznaja o istome nije izvan ljudskog razuma. …[Bog] je postavio Crkvu za čuvara i učitelja cjelokupne istine o vjeri i moralnom ponašanju; stoga bi joj vjernici trebali iskazati poslušnost i podložiti svoje umove i srca kako bi bili sačuvani neozlijeđeni i slobodni od pogrešaka i moralne pokvarenosti, te kako se ne bi lišili te pomoći koju je Bog dao s takvom velikodušnošću, trebali bi pokazati tu dužnu poslušnost ne samo onda kada Crkva nešto definira svečanim sudom, nego također, u odgovarajućem omjeru, kada se konstitucijama i dekretima Svete Stolice propisuju i osuđuju mišljenja kao opasna ili iskrivljena.

Stoga neka i vjernici budu na oprezu od precijenjene neovisnosti osobnog suda i te lažne autonomije ljudskog razuma. Jer sasvim je strano svakome tko nosi ime kršćanin vjerovati svojim vlastitim mentalnim snagama s takvim ponosom da se slaže samo s onim stvarima koje može ispitati iz njihove unutarnje naravi, i zamišljati da Crkva, koju je Bog poslao da poučava i vodi sve narode, nije upućen u sadašnje stvari i okolnosti; ili čak da se moraju pokoravati samo u onim stvarima koje je ona odredila svečanom definicijom, kao da bi se njezine druge odluke mogle smatrati lažnima ili da izlažu nedovoljan motiv za istinu i poštenje. Naprotiv, karakteristika svih pravih Kristovih sljedbenika, pismenih ili nepismenih, je da dopuste da budu vođeni, te vođeni u svim stvarima koje se dotiču vjere ili morala od strane Svete Crkve Božje preko njenog vrhovnog pastira, rimskog prvosvećenika, koji je sam vođen Isusom Kristom Gospodinom našim.

(Papa Pio XI., Enciklika Casti Connubii, br. 103-104; podcrtavanje dodano.)

I ne, Franjina prisutnost u Vatikanu nije samo stvar postojanja ‘lošeg’ Pape, kao što je Crkva imala nekoliko puta u prošlosti:

Dakle, je li navodni udar groma u kip svetog Petra u blizini Buenos Airesa znak s neba koji najavljuje kraj vladavine zabluda ‘pape’ Franje? Budimo iskreni: nitko ne zna. Možda i jest; možda i nije.

Ipak, najvažnija točka je sljedeća: stvarno nije važno. Svatko tko, posebno u ovoj fazi, traži munju da mu kaže je li čovjek koji je objavio hrpe bogohuljenja, bezbožnosti, skandala, hereze, pogreške i svetogrđa u svom službenom učiteljstvu zapravo Kristov namjesnik koji drži vrata pakla od prevladavanja, nije razumio što je papinstvo ili kako katolicizam funkcionira.

Oh dobro. Ako ništa drugo, ova munjevita priča je barem jedna stvar: krajnje zabavna.

Izvor: Novus Ordo Watch izvor slike: popehead.substack.com

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved