Connect with us

Vijesti

Rothschild kaže da će WEF uskoro kontrolirati sve što kupujete u novom ‘društvu bez gotovine’

Published

on

Šef bankarske dinastije Rothschild naredio je svjetskim vladama da ubrzaju implementaciju bezgotovinskih društava i pohvalio se da će umjetna inteligencija (AI) pod kontrolom WEF-a uskoro diktirati što javnost može, a što ne može učiniti s vlastitim novcem.

Lady Lynn Forester de Rothschild kaže da su AI roboti koje kontrolira WEF ključni za stvaranje pravednijeg mjesta u svijetu – piše Alen Liverić na Epoha portalu – što djelom prenosimo.

Obitelj Rothschild osnovala je Vijeće za inkluzivni kapitalizam ( CIC ), inicijativu koja je došla do izražaja tijekom vrhunca pandemije Covida. Ovo kontroverzno vijeće utjelovljuje mnoge globalističke ideale na koje upozoravaju alternativni mediji.

Brandon Smith, tvorac Alt-Marketa, opširno je pokrivao CIC. Kaže da njegov članak Što je “Vijeće za inkluzivni kapitalizam?” To je novi svjetski poredak’ daje opsežan pregled svrhe i implikacija Vijeća.

Primarni cilj Vijeća, kako ga je zacrtao Smith, je spajanje velikih korporacija s globalnim utjecajem i njihova integracija s vladinim tijelima, tvoreći mrežu tehnokratskih gospodara. Ovo Vijeće djeluje kao opipljiv predstavnik inicijative za ekološko, društveno i korporativno upravljanje (ESG).

Unatoč službenom nazivu Vijeća “Vijeće za uključivi kapitalizam”, zapravo je inaugurirano 8. prosinca 2020. pod nazivom “Vijeće za uključivi kapitalizam s Vatikanom”.

Vijeće za uključivi kapitalizam s Vatikanom (“vijeće”), novo povijesno partnerstvo između nekih od najvećih svjetskih investicijskih i poslovnih vođa i Vatikana.

Označava hitnost udruživanja moralnih i tržišnih imperativa za reformu kapitalizma u moćnu silu za dobrobit čovječanstva. Pod moralnim vodstvom Njegove Svetosti pape Franje i Njegove Eminencije kardinala Petera Turksona … i nadahnuto moralnim imperativom svih vjera, Vijeće poziva tvrtke svih veličina da iskoriste potencijal privatnog sektora za izgradnju pravednijeg, inkluzivnijeg i održivi ekonomski temelj za svijet.

Expose-news.com izvještava: Prema web stranici CIC-a , inkluzivni kapitalizam je “posao koji profitabilno radi za opće dobro.” Kao što smo spomenuli u prethodnim člancima, pojam “opće dobro” je kolektivistička ideologija koja se nalazi u socijalističkim, komunističkim i fašističkim pokretima.

Web stranica CIC-a dalje navodi da članovi vijeća CIC-a “preuzimaju djelotvorne obveze usklađene sa stupovima Međunarodnog poslovnog vijeća Svjetskog ekonomskog foruma za stvaranje održive vrijednosti – ljudi, planet, načela upravljanja i prosperiteta – i koji promiču ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda. ”

Osnivač i izvršni direktor CIC-a  je Lady Lynn Forester de Rothschild. Njezin treći suprug bio je britanski financijer Sir Evelyn Robert de Rothschild. Njih dvoje je upoznao njihov zajednički prijatelj Henry Kissinger na konferenciji Bilderberg grupe 1998. u Škotskoj.

Sir Evelyn je umro prošle godine  ostavivši većinu svog bogatstva Lady Lynn, što je značilo da je višemilijunski klin bogatstva Rothschilda otišao iz 200 godina stare britanske grane obiteljskog carstva. Prema Page Six , nakon što je upropastila Sir Evelyn sprovod, Lady Lynn je službeno istrošila svoju dobrodošlicu s londonskim društvom. “Otišla je iz grada”, rekao je izvor za  Page Six .

U članku iz 2020., geopolitički analitičar i konzultant za strateški rizik F. William Engdahl ukratko je spomenuo neka druga značajna Foresterova poznanstva:

Prema popisu imena onih koji su letjeli privatnim zrakoplovom osuđenog trgovca djecom i prijavljenog operativca Mossada Jeffreyja Epsteina, jedno ime koje se pojavljuje je “de Rothschild, Lynn Forester”.

Zanimljivo je primijetiti da je ta ista Lynn Forester 1991. godine, prije nego što je uzela Sir Evelyna za muža, velikodušno prepustila britanskoj prijateljici da u potpunosti koristi jedan od posjeda Lynninog stana na Manhattanu, nakon navodnog ubojstva prijateljičinog oca, britanskog novinara tajkuna i agenta Mossada, Roberta Maxwella.

Lynnina britanska prijateljica, Ghislaine Maxwell, danas čeka suđenje za suučesništvo u seksualnoj trgovini djecom kao partnerica Jeffreya Epsteina. Maxwell je navodno zadržala adresu Lady Lynn na Manhattanu sve do nedavno kako bi registrirala bizarnu neprofitnu organizaciju pod nazivom TerraMar koju su ona i Epstein osnovali 2012., navodno s ciljem spašavanja naših oceana. Kad je Epstein uhićen, brzo je raspustila neprofitnu organizaciju. Jedan od donatora Ghislaineina TerraMara bilo je nešto što se zove Clinton Foundation, što vodi do sljedećeg prijatelja.

Lady Lynn ima još jednu dugogodišnju prijateljicu po imenu Hillary Clinton, čiji je suprug, Bill, također bio upisan u Epsteinov privatni mlažnjak Lolita Express, oko dva tuceta puta. Lynn i njezin novi suprug, Sir Evelyn, naime, bili su toliko bliski s Clintonovima da su 2000. novopečeni bračni par Rothschild proveli dio svog medenog mjeseca kao gosti u Bijeloj kući gospodina i gospođe Clinton. Lady Lynn je nakon toga postala velika donatorica 2008. i ponovno 2016. za moguću Hillarynu kandidaturu za predsjednicu, nazvana “bundler“. Također je savjetovala Hillary o njezinom ekonomskom programu, slobodnom tržištu temeljenom na Adamu Smithu, kako ga je jednom opisala u intervjuu. Opasni savez Rothschilda i Franjinog Vatikana , F. William Engdahl, objavio New Eastern Outlook  22. prosinca 2020.

Neke bi moglo iznenaditi da bi CIC Lady Lynn bila partner Vatikana i obrnuto. Međutim, odnos obitelji Rothschild s Vatikanom datira još iz 1800-ih.

Šuplje zvuči kada žena koja je bila udana u jednu od najbogatijih obitelji na svijetu govori o “kriku siromašnih”.

Prvi Global AI Safety Summit održan je 1. i 2. studenoga u Bletchley Parku u Velikoj Britaniji. Prvog dana summita, Lady Lynn se pojavila na CNBC-u kako bi razgovarala o tome što želi pronaći na summitu. “Pozivam na zajedničku deklaraciju privatnog i javnog sektora za opće dobro”, rekla je.

Ono što je potrebno je “korijen i grana [obuhvatna, radikalna] reforma gospodarstva,” rekla je Lady Lynn, “i nema boljeg mjesta za početak nego s AI.”

Zatim je redefinirala kapitalizam vlastitim pojmovima. “Moramo imati deklaraciju u kojoj poduzeća moraju dati zajedničku izjavu javnosti o tome zašto je kapitalizam, shvaćen kao za sve ljude, najbolji sustav na svijetu. To nije samo slobodno tržište. To je slobodno tržište koje diktiraju, kako je rekao Adam Smith, moral i etika. To je sve što tražim.”

Adam Smith bio je škotski filozof kojeg se često identificira kao oca modernog kapitalizma. Međutim, Smith nikada nije upotrijebio izraz “kapitalizam”.  Umjesto toga, koristio je “komercijalno društvo”, frazu koja je naglašavala njegovo uvjerenje da je ekonomija samo jedna komponenta ljudskog stanja. Struje Adama Smitha prolaze kroz djela koja je objavio Karl Marx,  koji je tvrdio da je potrebna radnička revolucija da bi se kapitalizam zamijenio komunističkim sustavom.

Kao što je jedan bloger rekao : “Ako netko čita ‘ Bogatstvo naroda ‘ Adama Smitha ovih dana, a da mu se ne kaže tko ga je napisao, mogao bi povjerovati da je to ekonomski tekst koji je napisao komunist. Mnogo je više zajedničkog između analize Adama Smitha i marksističke ekonomije nego s analizom Adama Smitha sa suvremenom neoklasičnom ekonomijom.”

Jedan intervjuer CNBC-a povukao je Lady Lynn i rekao da problem nije ono što Lady Lynn tvrdi, umjesto toga “socijalizam i umjetna inteligencija su prava opasnost… najbolji put do prosperiteta je kapitalizam slobodnog tržišta.” 

AI, poput klimatskih promjena, brzo postaje još jedan izmišljeni izgovor za globalnu centralizaciju. CIC, zajedno s institucijama poput WEF-a i UN-a, tvrdio je posljednjih nekoliko godina da “netko” treba uskočiti kako bi ublažio AI kako niti jedna vlada ne bi zlorabila svoju naizgled neograničenu moć. Drugim riječima: Problem, Reakcija, Rješenje.

Globalisti stvaraju problem iz ničega (AI), zatim sugeriraju da je to puno veća blagodat (ili prijetnja) čovječanstvu nego što zapravo jest, a zatim nude svoje usluge kao pravedni i dobronamjerni arbitri tehnologije i njezinih učinaka. Rothschild to sama sugerira u intervjuu kada tvrdi da će “kapitalisti” morati prilagoditi svoje prioritete društvenim uzrocima nakon AI. Kao što sam već rekao, to je samo ESG u drugom obliku. Rothschild želi spajanje između korporacija, vlada i umjetne inteligencije kako bi “spasila kapitalizam”,  Alt-Market, 29. studenog 2023.

Zašto je intervjuer CNBC-a rekao da je “najbolji put do prosperiteta kapitalizam slobodnog tržišta”? Članak pod naslovom ‘Kako idiotima objasniti veliko resetiranje‘ autorice A Lily Bit daje detaljnije objašnjenje zabluda koje su popularizirane o kapitalizmu i socijalizmu. 

“Kapitalizam je proizvodni sustav koji stvara i s pravom distribuira bogatstvo, dok se na socijalizam gleda kao na potrošački sustav koji ograničava stvaranje bogatstva i nepravedno ga troši”, napisala je Lily.

Lily je objasnila zašto je socijalizam potrošački sustav: „Socijalizam obeshrabruje ili zabranjuje ulaganja u proizvodne faktore, također obeshrabruje štednju i potiče potrošnju. Budući da se ne može postati kapitalist, manje je razloga za štednju, a više poticaja za potrošnju. Rezultat je manja proizvodnja potrošačkih dobara, što dovodi do pada životnog standarda za sve.

“U socijalizmu ljudi postaju manje sposobni proizvoditi, inovirati i odgovarati na promjenjive potrebe svojih vršnjaka. Postaju manje prilagodljivi. Duljim trajanjem socijalizma oni postaju sve više okrenuti sadašnjosti, a manje napredni.”

Vijesti

(VIDEO) Plaćeni ubojica šokirao javnost priznanjem da je poslan da ubije Carlsona: Tko ga je unajmio…

Published

on

Na nekim stranicama društvenih mreža procurile su informacije o tome tko je trebao likvidirati poznatog voditelja.

Poznati američki novinar Tucker Carlson bio je svjestan rizika koji u njegov život nosi intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no pravi novinar ne bi bio novinar da ne pokušava ići u krajnosti.

Što je Carlson i učinio i uspio natjerati više od milijardu ljudi da pogledaju intervju s Putinom.

No, sada se doznaje da je Carlson bio na meti Ukrajinaca koji su za njegovu likvidaciju angažirali izvjesnog Vasilija Petrova Aleksejeviča.

Ukrajinski obavještajci navodno su planirali ubiti Tuckera Carlsona u Moskvi, a čovjek koji je plaćen da ubije novinara detaljno je objasnio plan.

Vasilij Petrov Aleksejevič, koji je trebao ubiti Carlsona, uhićen je u Moskvi.

U videu koji se pojavio na Platformi X, on priznaje da je bio angažiran da ubije Carlsona.

– U studenom 2023. regrutirala me ukrajinska obavještajna služba. Trebao sam postaviti eksplozivnu napravu pod auto i za to mi je obećana nagrada od 4000 dolara. Trebao sam postaviti eksploziv u podzemnu garažu hotela u Moskvi, a meta je bio američki novinar Tucker Carlson – kazao je između ostalog Aleksejevič u videu.

Sad, je li ovo ruska medijsko-psihološka operacija ili ne, nadamo se saznati ubrzo…

(Mediji)

Continue Reading

Vijesti

Obljetnica smrti dr. Ante Starčevića: Otac Domovine – putokaz domoljubima!

Published

on

Na današnji dan 1896. godine preminuo je dr. Ante Starčević, veliki politički vođa, jedan od najutjecajnijih političara u hrvatskoj povijesti te jedan od najvećih promotora ljubavi prema Hrvatskoj, još za života nazvan Ocem Domovine – donosi Domovinski pokret.

Starčević se zalagao za samostalnu Hrvatsku te je smatrao da bi ona s Austro-ugarskom monarhijom trebala biti povezana samo ugovornim odnosom između kralja i hrvatskog naroda. Otuda i njegov glasoviti slogan: “Ni pod Beč, ni pod Peštu, nego za slobodnu, samostalnu Hrvatsku”. Upozoravao je kako je i Beograd neprijatelj hrvatske slobode i samostalnosti.

Dr. Starčević, hvala vam na svemu što ste učinili za Hrvatsku, i danas ste uzor i putokaz domoljubima. Počivali u miru Božjem, neka vam je laka hrvatska gruda!

Domovinski Pokret

Continue Reading

Vijesti

Munja osakatila kip svetog Petra u Buenos Airesu, na Bergogliov rođendan, dan prije izlaska Fiducie Supplicans?

Published

on

Internet je trenutno preplavljen izvješćem rezignacioniste Andree Cioncija, autora Ratzingerovog koda (koji je ovdje razotkrio Franjin sljedbenik), koji kaže da je kip svetog Petra na pročelju svetišta Gospe od Ružarija, sv. Nikole u provinciji Buenos Aires, Argentina, udarila je munja 17. prosinca zbog čega su mu otpali aureola i desna ruka, zajedno s ključem koji je držao (što simbolizira ključ kraljevstva nebeskog; usp. Mt 16,19):

Buenos Aires: munje na aureoli i ključevima svetog Petra. Bergoglio na kraju puta?” (Glavno mjesto Pape)
Cionci je o tome objavio i video reportažu (na talijanskom).

Fotografija prije i poslije sada kruži (vidi sliku iznad), iako neki dovode u pitanje autentičnost ove priče i/ili fotografije. Međutim, u svom članku Cionci kaže da su incident potvrdili jedan velečasni, Justo Lofeudo i svećenstvo svetišta.

Udar groma navodno se dogodio 17. prosinca 2023., što je bio Franjin 87. rođendan, a bilo je to jedan dan prije objavljivanja Fiducia Supplicans, Bergogliove paklenske deklaracije koja dopušta blagoslov sodomitskih parova. Pronicljivi promatrač na društvenim je mrežama istaknuo kako se upravo desna ruka koristi za blagoslove, a upravo je desna ruka kipa svetog Petra sada smrvljena u prah.

Svetište se nalazi u San Nicolás de Los Arroyos, koji pripada provinciji Buenos Aires, ali je preko 100 milja sjeverozapadno od grada Buenos Airesa. Kip svetog Petra nalazi se desno od glavnog ulaza, što se jasno vidi na ovoj fotografiji iz 2018. godine.

Kako bismo lakše procijenili ovaj navodni incident, prisjetimo se nekoliko povijesnih činjenica.

Polaganje prava Jorgea Bergoglia na papinstvo (kao ‘papa Franjo’) počelo je 13. ožujka 2013. To se nije moglo dogoditi bez da je ‘papa’ Benedikt XVI. (Joseph Ratzinger) prvi napustio položaj, što je i učinio 28. veljače u 8 sati. :00 min popodne po lokalnom vremenu, u trenutku kada je njegova unaprijed najavljena ostavka stupila na snagu.

Unatoč svim teorijama da je Ratzingerova ostavka bila manjkava i samim tim nevaljana, namjerno ili slučajno, podsjetimo, on je službeno izjavio da ostavku podnosi “na način da je od 28. veljače 2013. u 20 sati Rimska stolica, Stolica svetog Petra, bit će upražnjena i konklavu za izbor novog vrhovnog pontifeksa morat će sazvati oni čija je to nadležnost” (Benedikt XVI., Deklaracija od 11. veljače 2023.).

Međutim, ono što je najvažnije razumjeti jest da Benedikt XVI. nikako nije mogao dobiti papinstvo od početka 2005., stoga nije imao ništa od čega bi mogao odstupiti:

– Nevaljana ostavka ili nevaljani izbor? Ratzingerovo poricanje papinskog primata

Tako je 11. veljače 2013. Benedikt XVI. objavio svoju namjeru podnijeti ostavku, a mnogi će se sjetiti da je upravo na današnji dan, kasnije noću, munja udarila u kupolu bazilike svetog Petra, i to ne jednom nego dva puta :

Evo nas brzo nazad u sadašnjost. Navodno je udarila još jedna munja, a ovoga puta bio je to kip svetog Petra na ili u blizini Bergogliovog starog gazišta.

“Kad Bog kaže da nisi papa”, komentirao je jedan korisnik Twittera, nadajmo se (ali ne nužno) na dušu:

Ne, Fred Simon. Munja je pogodila kip svetog Petra i oštetila ga, u pokrajini Buenos Aires, tako Bog ne daje svijetu do znanja da Bergoglio u Rimu nije papa. Želite li znati kako nam Bog daje do znanja da otpadnik Bergoglio nije papa? Pa, evo malog izbora:

 • Franjo: Različite religije su ‘obogaćenje’ za čovječanstvo
 • Franjo na Međureligijskom kongresu: ‘Čovjek je put za sve religije’
 • ‘Navjestite ples ravnoteže i harmonije’: Franjo potpisuje ludu međuvjersku klimatsku izjavu
 • ‘Promjena paradigme’: Franjo izdaje katastrofalan Motu Proprio usmjeren na teološku revoluciju
 • Izgradnja raja na zemlji: Franjina poruka za Svjetski dan migranata
 • Masonsko bratstvo umjesto Isusa Krista: Franjina poruka za Svjetski dan mira ne iznenađuje
 • Franjo muslimanskim starješinama: ‘Samo će nas transcendencija i bratstvo spasiti’
 • Naturalizirati da bi neutralizirao: Kako Franjo lukavo lišava Evanđelje njegovog nadnaravnog karaktera
 • Otpadnik luta: Franjo kaže da je bratstvo “sidro spasenja za čovječanstvo”
 • Indiferentizam za djecu: Franjo podupire međureligijski “Park susreta” u Argentini
 • Otpadnik Bergoglio podržava svjetske religije kao “različite načine dolaska do Boga”
 • Franjo proširuje “Božji narod”: Sada uključuje sve religije!
 • Dobrodošli u Religiju bratstva: Franjo objavio opasan novi “Papin video”
 • Otpadnička Abu Dhabi deklaracija o ljudskom bratstvu
 • Naturalizam u punoj snazi: Franjo o postojanju svih religija

TAKO znamo da Franjo nije papa: jer on obično čini stvari koje bi božanska pomoć za papinstvo spriječila pravog papu da čini – stvari koje bi, da ih radi pravi papa, posve uništiti i učiniti besmislenom (malo opasnom!) instituciju papinstva.

Kakvu božansku pomoć, možda se pitate? Onaj o kojem se govori u bezbrojnim učiteljskim izjavama o papinstvu:

Kao što je naučavao papa Pio XI.

…[I]kako nikakvo krivotvorenje ili iskrivljavanje božanskog zakona, nego pravo istinsko poznavanje njega, ne bi moglo prosvijetliti umove ljudi i voditi njihovo ponašanje, potrebno je da se sinovska i ponizna poslušnost prema Crkvi kombinira s odanošću Bogu i želju da mu se podložimo. Jer sam je Krist učinio Crkvu učiteljicom istine iu onim stvarima koje se tiču ispravnog uređenja moralnog ponašanja, čak iako neka spoznaja o istome nije izvan ljudskog razuma. …[Bog] je postavio Crkvu za čuvara i učitelja cjelokupne istine o vjeri i moralnom ponašanju; stoga bi joj vjernici trebali iskazati poslušnost i podložiti svoje umove i srca kako bi bili sačuvani neozlijeđeni i slobodni od pogrešaka i moralne pokvarenosti, te kako se ne bi lišili te pomoći koju je Bog dao s takvom velikodušnošću, trebali bi pokazati tu dužnu poslušnost ne samo onda kada Crkva nešto definira svečanim sudom, nego također, u odgovarajućem omjeru, kada se konstitucijama i dekretima Svete Stolice propisuju i osuđuju mišljenja kao opasna ili iskrivljena.

Stoga neka i vjernici budu na oprezu od precijenjene neovisnosti osobnog suda i te lažne autonomije ljudskog razuma. Jer sasvim je strano svakome tko nosi ime kršćanin vjerovati svojim vlastitim mentalnim snagama s takvim ponosom da se slaže samo s onim stvarima koje može ispitati iz njihove unutarnje naravi, i zamišljati da Crkva, koju je Bog poslao da poučava i vodi sve narode, nije upućen u sadašnje stvari i okolnosti; ili čak da se moraju pokoravati samo u onim stvarima koje je ona odredila svečanom definicijom, kao da bi se njezine druge odluke mogle smatrati lažnima ili da izlažu nedovoljan motiv za istinu i poštenje. Naprotiv, karakteristika svih pravih Kristovih sljedbenika, pismenih ili nepismenih, je da dopuste da budu vođeni, te vođeni u svim stvarima koje se dotiču vjere ili morala od strane Svete Crkve Božje preko njenog vrhovnog pastira, rimskog prvosvećenika, koji je sam vođen Isusom Kristom Gospodinom našim.

(Papa Pio XI., Enciklika Casti Connubii, br. 103-104; podcrtavanje dodano.)

I ne, Franjina prisutnost u Vatikanu nije samo stvar postojanja ‘lošeg’ Pape, kao što je Crkva imala nekoliko puta u prošlosti:

Dakle, je li navodni udar groma u kip svetog Petra u blizini Buenos Airesa znak s neba koji najavljuje kraj vladavine zabluda ‘pape’ Franje? Budimo iskreni: nitko ne zna. Možda i jest; možda i nije.

Ipak, najvažnija točka je sljedeća: stvarno nije važno. Svatko tko, posebno u ovoj fazi, traži munju da mu kaže je li čovjek koji je objavio hrpe bogohuljenja, bezbožnosti, skandala, hereze, pogreške i svetogrđa u svom službenom učiteljstvu zapravo Kristov namjesnik koji drži vrata pakla od prevladavanja, nije razumio što je papinstvo ili kako katolicizam funkcionira.

Oh dobro. Ako ništa drugo, ova munjevita priča je barem jedna stvar: krajnje zabavna.

Izvor: Novus Ordo Watch izvor slike: popehead.substack.com

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved