Connect with us

Vijesti

SANU deklaracija – ZADNJA CRTA OBRANE TEKOVINA REVOLUCIJE I VELIKOSRPSKE PARADIGME

Published

on

Prema portalu narod.hr, od 17. lipnja 2020., dio jugoslavenskih ‘’istoričara’’ (Ivo Goldstein, Tvrtko Jakovina, Hrvoje Klasić, Dragan Markovina) s još nekim  Soroševskim plaćenicima, potpisali su u Beogradu, nazovi- deklaraciju ”Obranimo povijest”! Pridružila im se i Vesna Teršelić iz ”Dokumente” i slični. Ta su imena hrvatski dio jedinstvenog jugoslavenskog tima, koji se svom snagom trudi ‘’spasiti što se spasiti još da’’ od tekovina komunističke revolucije i države koja je propala upovijesni bezdan.

U Deklaraciji navode da se u ”svim državama nastalima nakon raspada SFRJ najviše manipuliralo s poviješću Drugoga svjetskog rata. Revizionističkim postupkom iz povijesti su izbačene znanstvenom metodologijom utvrđene činjenice, a u nju su unesene one za koje nema podloge u povijesnim izvorima. Time se u našim društvima brišu jasne moralne koordinate, gubi se granica između fašizma i antifašizma…” 

>> Po Memorandumu SANU 2. Deklaracijom “Istoričari protiv revizionizma-Odbranimo istoriju ” protiv Rezolucije EP od 19. rujna 2019., jer je po njima povijesni revizionizam!

Doista treba imati debeo obraz i pripisivati ”revizionistima” upravo ono što su ti ”istoričari” i njihova ”poštena inteligencija”, pod dirigentskom palicom amoralne komunističke partije, radili 50 godina pa i danas!  Kako ih nije stid govoriti o znanosti, čije postulate svojim radom nikada nisu poštivali, napose kad govorimo o povijesti dvadesetog stoljeća! Deklaraciju su nazvali ”Obranimo povijest”! Pitam se od koga? Drugovi dragi od vas, od vas je treba obranit, jer ste je zagadili i krivotvorili do neprepoznatljivosti!

Kako, primjerice, Tvrtko Jakovina može objaviti u Globusu i u Glasu Istre: ”Ako ste etnički Hrvat, glasni nacionalist i mrzite Srbe, možete lagati pa čak i ubiti za Hrvatsku” (https://narod.hr/hrvatska/tvrtko-jakovina-tvrdi-ako-ste-etnicki-hrvat-glasni-nacionalist-i-mrzite-srbe-mozete-lagati-pa-cak-i-ubiti-za-hrvatsku). Takva izjava ne doliči ni huliganu a kamoli znanstveniku koji je profesor na fakultetu!  Za Hrvoja Klasića, Tito nije diktator i nije kriv za gotovo ”biblijski” genocid nad hrvatskim narodom, i ne samo hrvatskim! Tita nitko u Jugoslaviji nije smio kategorizirati osim u heroje, ali su ga svjetski znanstvenici i instituti smjestili na deseto mjesto krvnika dvadesetog stoljeća. Neistine i nebuloze koje Klasić navodi, govore najviše o njemu i njegovoj mržnji prema svemu što nije utemeljeno na agitpropovskim lažima (https://narod.hr/hrvatska/tko-je-hrvoje-klasic-povjesnicar-za-kojeg-tito-nije-diktator-tudman-je-partizan-s-dna-kace-a-na-bleiburgu-su-ubijani-neprijatelji-drzave).

O Draganu Markovini najbolje bi bilo ne govoriti, jer su njegove izjave odurne i rasističke – prema Hercegovcima, muslimanima, kršćanima i pripadaju samo u radove i djela primitivnog Agitpropa i kategoriju govora mržnje (https://narod.hr/hrvatska/video-sjecate-li-se-izjava-dragana-markovine-dalmatinci-maliciozno-podli-ljudi-a-splitu-zivi-hercegovacki-sljam; https://www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/video-dragan-markovina-sef-nove-ljevice-prostacki-vrijeda-muslimanke-i-krscane/).

”Znanstvenik” posebnog kova je zasigurno prof. Ivo Goldstein, koji svoju ”znanost ”  prosipa u sučeljavanju s istomišljenicima po tribinama i intervjuima gdje god ga pripuste. Izdaje knjige koje se onda u glavnim medijima glorificiraju a da se nikad nije suočio sa znanstvenicima koji opovrgavaju njegov rad, koji argumentirano dokazuju da ne govori istinu, primjerice o Jasenovcu i sl. Josip Jurčević, Blanka Matković, Stjepan Razum, Josip Horvat, Stipe Pilić i dr., objavili su brojne radove u kojima opovrgavaju mnoge dosadašnje ”istine” velikosrpske i jugopromiđbe, ali Goldstein osim etiketiranja ,nema znanstvenog odgovora!  Treba se prisjetiti što su o njegovu radu rekli kompetentni znanstvenici:

Prof.dr.sc.  Miroslav Brandt, mentor Ive Goldsteina u knjizi ”Život sa suvremenicima”, Zagreb 1996., str. 190-191, navodi, a to Goldsteinu treba stalno ponavljati:  ‘’Pokazalo se da temu dubinski uopće ne razumije, ali se veoma mnogo trudio da u časopisima objavljuje sitne priloge, da bi imao (kako bi sam govorio) što više publiciranih naslova. Neke od njih pokazivao mi je unaprijed, a kod jednog od njih ustanovio sam da u bilješkama navodi ne samo pisce i djela koje nije pročitao, nego i pisce koji ne postoje niti su ikada postojali. Na moj prigovor odgovorio je: ‘Tako to rade svi, pa zašto ne bih i ja!’ To mi je toga čovjeka razotkrilo do kraja kao pripravna na falsificiranje i znanstveno nepoštenje, i ja sam digao ruke od njegova daljega znanstvenog razvitka.“

Dok Ivo Goldstein ovo argumentirano ne demantira, ako ima imalo znanstvenog obraza, ne bi se smio uopće pojaviti na fakultetu na kojem predaje svoju povijest!

Nadalje, naš poznati arheolog, povjesničar umjetnosti i etnolog dr. sc. Anton Zakarija u članku Crkva i politika, Marulić, br. 4, Zagreb, 2001., str. 708–710 za Goldsteinovu prvu knjigu “Bizant na Jadranu” str. 6–9 (Zagreb, 1992.) tvrdi da je “iskonstruirana, sklepana i nedozrela”.

Neven Budak u članku o knjizi Ive Goldsteina “Hrvatski rani srednji vijek”, Novi Liber, Zagreb, 1995, 511 str., Radovi, Zavod za Hrvatsku povijest, Zagreb 28 (1995.), na tridesetak stranica govori o faktografskim pogrješkama, metodičkim grješkama: “Veliki broj metodičkih grješaka ponovo pokazuje da autor znanstvenom radu pristupa površno i neoprezno. Po znanost je najopasnija njegova navika da tamo gdje nema izvora izmišlja, a onda na temelju takvih fikcija izvodi daljnje zaključke. Neupućenom se čitatelju tako može učiniti da je Goldsteinu uspjelo otvoriti čitav niz dosada neobrađenih tema, pa čak i riješiti niz problema, dok je pri tome, zapravo, riječ o znanstvenoj fantastici.”. U zaključku Budak konstatira da je knjiga – promašaj! Dakle i Budak potvrđuje Brandtove tvrdnje!

Znanstveni savjetnik Jure Krišto u dva članka se osvrće na Goldsteinovu knjigu Holokaust u Zagrebu. U članku “Još jedanput o knjizi Holokaust u Zagrebu”, Časopis za suvremenu povijest, Zagreb, 34/2002, br. 3, str. 961–985., raspravu završava ovako: „Bilo bi ipak pogrešno zaključiti da je knjiga Goldsteinovih beskorisna. Treba je koristiti kao i mnoge druge koje su bile napisane u vrijeme komunističke dominacije u historiografiji, tj. preuzeti dokumente, a odbaciti interpretaciju.”

Dr. sc. Vladimir Geiger, znanstveni savjetnik, napisao je osvrt na knjigu Ive Goldsteina „Hrvatska 1918 – 2008: Niz otvorenih pitanja“, Vijenac, 397, 21. 5. 2009. Geiger kaže: “Predaleko bi nas odvelo nabrajanje svih činjeničnih pogrešaka i interpretacijskih improvizacija u ovoj Goldsteinovoj knjizi, koju su skloni mu mediji, bez zadrške, nazvali ”kapitalnim djelom”. Ukratko, Goldstein je najnoviju sintezu suvremene hrvatske povijesti, barem što se tiče prikaza slučaja Bleiburg i sudbine Folksdojčera, napisao prema ideološkoj matrici koja mu je bliska s nizom „kapitalnih” činjeničnih i interpretacijskih grešaka i sve sklepao poprilično površno i na brzinu.”

Zanimljiv je i Geigerov tekst “Goldsteineov kompendij neznanja” objavljen u Hrvatskom slovu u brojevima: 789, 4. lipnja 2010.; 790, 11. lipnja 2010. i 791, 18. lipnja 2010, gdje zaključuje: ”Goldsteinovi radovi školski su primjer kako se ne treba i ne smije pisati. Navedimo samo najslikovitije (čitaj: najtragičnije) primjere.” (http://www.hkv.hr/razgovori/11851-akademik-peari-goldstein-nije-u-hazu-zbog-nestrunosti-a-ne-antisemitizma.html).

Današnji znanstvenici poklonici propalog sustava, trebali bi shvatiti da je nestala zaštita svemoguće partije, koja je stajala iza svojih kadrova i štitila ih od neugodnih pitanja. Ovaj put, čini mi se, rade za ciljeve Memoranduma 2, a to je za opstojnost hrvatske države vrlo opasno!

Ako bi se ipak držali svojih proklamiranih točaka u Deklaraciji, onda bi ovi ”istoričari”  morali postati revizionisti i sa svojim srpskim kolegama, korigirati njihov broj ubijenih u Jasenovcu, morali bi temeljem popisa stanovništva utvrditi koliko kojeg naroda nedostaje ili je više nakon II. svjetskog rata u Jugoslaviji, morali bi utvrditi da je Vuk Stefanović Karadžić lupež hrvatske kulture i jezika, da dubrovačka književnost nije srpska, da je Velikosrpski plan od početka XIX. st. zločinački prema svim susjedima ondašnje države Srbije, posebno prema manjinama i Židovima! Hoće li njihovi srpske kolege priznati srbočetničku agresiju na Hrvatsku i BiH i postojanje srpskih koncentracijskih logora 91.-95.?

Potpisnici  Deklaracije ”Obranimo povijest” trebaju znati da su sve točke koje su iznijeli u Deklaraciji, apsolutna negacija svega što su do sada radili! Iskopali su jamu u koju su sami upali! Tu im je poruku poslao prof. Matko Marušić, analizirajući po točkama sve njihove postavke (https://narod.hr/hrvatska/prof-dr-sc-matko-marusic-povjesnicari-protiv-revizionizma-kopali-jamu-povjesnicarima-koji-razotkrivaju-njihove-lazi-pa-sami-u-nju-upali).

Gospodo, gotovo je sa „zajedničkim“ jezikom, gotovo je s krađom hrvatske kulturne baštine, gotovo je s dopisivanjem srpskih i partizanskih zločina hrvatskome narodu, gotovo je s vašim krivotvorinama, gotovo je sa zajedničkim udžbenicima, gotovo je! Vaše je zablude i falsifikate razotkrila i Europa i to vam je objavila u nekoliko Deklaracija! To što ne priznajete europske Deklaracije, dokaz je vašega  znanstvenog i ljudskog nepoštenja , vašeg opiranja budućnosti bez totalitarizma! Vi ste prošlost samo to još neznate!

                                                                       Prof.dr.sc. Mihovil Biočić

Vijesti

Sporazum WHO-a o pandemiji poražen, barem za sada

Published

on

Pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove WHO-ovog sporazuma o pandemiji i amandmana na Međunarodne zdravstvene propise prije krajnjeg roka 24. svibnja, ali neki kritičari prijedloga upozorili su na preuranjeno slavlje – piše Michael Nevradakis Ph.D., u The Defender.

Građani SAD-a: Zahtijevaju od Kongresa da istraži skokovito visoke stope smrtnosti

Ovaj je članak izvorno objavio The Defender — web mjesto za vijesti i poglede Children’s Health Defense.

Pregovori za predloženi “sporazum o pandemiji” Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) – ili “ugovor o pandemiji” – i izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) nisu uspjeli, barem za sada.

New York Times je izvijestio da pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove dvaju dokumenata prije 24. svibnja, krajnjeg roka za razmatranje i glasovanje na ovogodišnjoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini koja se održava ovaj tjedan u Ženevi, u Švicarskoj.

WHO je rekao da su prijedlozi namijenjeni pripremi za “sljedeću pandemiju”.

Ali kritičari su prijedloge nazvali globalnim “grabežom moći” koji je prijetio nacionalnom suverenitetu, zdravstvenoj slobodi, osobnim slobodama i slobodi govora, dok su promicali rizična istraživanja o stjecanju funkcije i “zdravstvene putovnice”.

“Sporne točke”, prema The Timesu, uključivale su “pravičan pristup cjepivima i financiranje za uspostavu sustava nadzora”.

Umjesto razmatranja kompletnog skupa prijedloga iz oba dokumenta, skromniji “konsenzusni paket [IHR] izmjena” bit će predstavljen ovaj tjedan, prema predloženom tekstu Radne skupine za izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (2005.) ( WGIHR).

Tekst ne predstavlja potpuno dogovoreni paket izmjena i dopuna i namijenjen je pružanju pregleda trenutnog statusa i napretka rada WGIHR-a. …

Mandat supredsjedatelja i Ureda WGIHR-a sada je završio, ali mi smo spremni podržati sljedeće korake dogovorene na Sedamdeset i sedmoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, uključujući olakšavanje daljnjih rasprava ako se tako odluči.

U konačnom izvješću Međunarodnog pregovaračkog tijela (INB) za “sporazum o pandemiji” od 27. svibnja stoji “INB nije postigao konsenzus o tekstu”.

Mary Holland, izvršna direktorica Children’s Health Defense (CHD), pripisala je globalno protivljenje prijedlozima WHO-a za njihovo zatvaranje. Za Defender je rekla:

Ogromno je priznanje građanskom djelovanju što su ugovor i propisi WHO-a očito propali. Iako su delegati Svjetske zdravstvene skupštine još uvijek uključeni u pregovore u zadnji čas, izvan odobrenih procedura nemaju konsenzus da krenu naprijed s pravnom infrastrukturom za provođenje operacija COVID-a.

Ovo je sjajna vijest za građane svijeta i pokazuje nam koliko možemo biti moćni kada kreativno radimo zajedno.

Times je izvijestio da pregovarači planiraju tražiti više vremena. Prema Straits Timesu, “zemlje su izrazile obvezu da će nastaviti gurati za postizanje sporazuma.”

Otvarajući Svjetsku zdravstvenu skupštinu u ponedjeljak, glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus sugerirao je da će se nastaviti napori da se dovrše dva prijedloga.

“Svi bismo željeli da smo uspjeli postići konsenzus o sporazumu na vrijeme za ovu zdravstvenu skupštinu i prešli cilj”, rekao je Tedros, u primjedbama koje citira The Straits Times. “Ali ipak ostajem uvjeren da hoćemo, jer gdje postoji volja, postoji i način.”

Internistica dr. Meryl Nass, osnivačica Door to Freedom – organizacije koja radi na odbijanju prijedloga WHO-a – pozdravila je vijest i sugerirala da su napori WHO-a nepovratno propali.

“Ugovor je sklopljen”, napisao je Nass na Substacku. “Ništa u ugovoru ne može ustati iz pepela pregovora o kojima će se glasovati ovaj tjedan.” Vijest je okarakterizirala kao pobjedu u “prvoj rundi” “u ratu demokracije protiv jedne svjetske vlade”.

Prijedlozi WHO-a se ‘odvijali kroz laži i prikrivanje’

Pregovori su propali unatoč naporima Tedrosa i drugih da uvjere pregovarače i države članice WHO-a da se dogovore o dva teksta na vrijeme za glasovanje na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini.

Na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u siječnju, Tedros je upozorio na prijetnju pandemije koju predstavlja još nepoznata “Bolest X” i rekao da nam sporazum o pandemiji “može pomoći da se pripremimo za budućnost na bolji način jer se radi o zajedničkom neprijatelju.”

U ožujku je više od 100 bivših svjetskih čelnika, uključujući bivšeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva Tonyja Blaira – zagovornika “putovnica cjepiva” i digitalne osobne iskaznice – potpisalo pismo u kojem poziva države članice WHO-a da završe pregovore o “sporazumu o pandemiji”.

Dužnosnici Bidenove administracije koji su pregovarali u ime SAD-a također su se zalagali za finalizaciju dvaju dokumenata.

Loyce Pace, pomoćnica tajnika za globalna pitanja u američkom Ministarstvu zdravstva i društvenih usluga, rekla je za The Times. “Mi u javnom zdravstvu shvaćamo da bi nova pandemija doista mogla biti iza ugla.”

U prosincu 2023. Pace je svjedočila pred Kongresom u prilog ta dva dokumenta. “Samo je pitanje vremena kada će se svijet suočiti s još jednom ozbiljnom prijetnjom javnom zdravlju”, rekla je, ističući ulogu SAD-a u izradi nacrta nekih od predloženih izmjena IHR-a.

Ali prema Nassu, cijeli projekt pripravnosti na pandemiju pokrenut je kroz “laži i prikrivanje”.

“Globalisti su stvorili pravne dokumente prepune eufemizama i kitnjastog jezika, uvijek prikriveni kako bi sakrili prave namjere dokumenata”, rekla je. “Ali prozreli smo ih i nismo im dopustili da se izvuku.”

Nass je napisao da je “konsenzus” o prijedlozima IHR-a koji su dostavljeni Svjetskoj zdravstvenoj skupštini “cvjetni, a ne smisleni jezik”.

Postoji jedna iznimka, rekao je Nass. Osvrćući se na članak 5 amandmana na IHR, primijetila je da su “pregovarači dobro govorili državama da nadziru svoje građane i bore se protiv dezinformacija”

Cijeli članak pročitajte ovdje

Continue Reading

Vijesti

HITNO UPOZORENJE: Jemenski Hutiji su upravo izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u CRVENOM MORU

Published

on

Pobunjenička skupina preuzela odgovornost za napad nakon što je izvijestila o 16 ubijenih u američko-britanskim napadima na pokrajinu Hodeidah.

Jemenski Hutiji kažu da su izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u Crvenom moru kao odgovor na smrtonosne američke i britanske napade na Jemen – navodi Al Jazeera.

Houthi pristaše marširaju obilježavajući godišnjicu jemenskog jedinstva u Sani, Jemen, 22. svibnja 2024. [Osamah Abdulrahman/AP Photo]

Vojni glasnogovornik Houthia Yahya Saree najavio je napad na nosač Eisenhower u petak; grupa je ranije tvrdila da je najmanje 16 ljudi ubijeno u američkim i britanskim napadima na provinciju Hodeidah, što je najveći javno priznati broj mrtvih u višestrukim rundama napada zbog napada grupe na brodove.

Posljedice napada u četvrtak objavljene su na televiziji Al Masirah, kanalu pod kontrolom Hutija, koji je emitirao video koji prikazuje ranjene civile koji se liječe u Hodeidi. Izvještava se da su najmanje 42 osobe ozlijeđene.

"Američko-britanska agresija neće nas spriječiti da nastavimo s našim vojnim operacijama u potpori Palestini", rekao je Houthi dužnosnik Mohammed al-Bukhaiti na X, upozoravajući da će pobunjenici "eskalaciju dočekati eskalacijom".

Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM) priopćilo je na X da su napadi na 13 Houthi ciljeva "uspješno uništili" osam letjelica bez posade, ili dronova, u područjima pod kontrolom Houthia u Jemenu i iznad Crvenog mora.

MOŽDA JE SAV PAKAO TU UPRAVO da bi se pustio s lanca (Zamislite zasad samo da ga je generirala AI) prema X profilu Matt Wallace-a

Continue Reading

Vijesti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU” PROF. ANĐELKA MILARDOVIĆA

Published

on

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Anđelka Milardovića

GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU. EUROPA OD VOLJE ZA MOĆI DO VOLJE ZA NIŠTA.

Predstavljanje će se održati u Splitu, 4. lipnja (utorak) 2024. godine s početkom u 18:45 sati.

Gradska knjižnica Marka Marulića – Dalmatina, Zagrebačka 4.

Sudjeluju:

  • dr.sc.Anđelko Milardović, autor knjige,Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Mislav Vušković, urednik knjige, Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Vlaho Kovačević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu;
  • Željko Primorac, Splitsko-dalmatinska županija;
  • Mario Popović, Hrvatska udruga Benedikt.

Organizatori  promocije su Institut za europske i globalizacijske studije Split-Zagreb  i Hrvatska udruga Benedikt. Predstavljanje  će biti u razgovornom  formatu radijske  emisije.

Prof.dr.sc. Anđelko Milardović

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao
je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost
kao proizvodna snaga .
Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji
Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.
Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved