Connect with us

Vijesti

Snažna poruka generala Ante Gotovine svima

Published

on

Poruka Generala Ante Gotovine…svim braniteljima, građanima Hrvatske, vjernicima, vladajućima, crkvenim velikodostojnicima ….06.03.2021…u 20:10…

General Ante Gotovina, ratni general pobjedničke Hrvatske vojske bio je žrtva neprijatelja hrvatske državotvornosti, detuđmanizatorskih vladajućih klika u Hrvatskoj, nevino progonjen, zatvoren u Hagu, suđen i oslobođen optužbi. I ne samo on nego i svi progonjeni hrvatski branitelji, na sramotu su i povijesnu osudu svih vladajućih koji su u tome sudjelovali.

General Ante Gotovina uputio je snažnu i jasnu poruku svima, doslovno svima…..

Vladajućima, oporbi i onima koji žele slušati

“Mi imamo Domovinu! To je naša Hrvatska! Nikad nemojmo zaboraviti slušati! Čovjek koji zna slušati, uvijek nešto nauči! Jednog dana kada kažemo ” ne da mi se slušati ” znači da nemamo više ništa ni reći!

Država može biti i ovakva i onakva, možemo biti sretni, zadovoljni ili nezadovoljni, s pravom. Možemo gledati kritički, s pravom, ali kritika mora biti konstruktivna, nikada destruktivna. Kritika je dobro došla za one ljude koji znaju slušati. Ali tu i takvu državu imamo.

Ono što je najvažnije za sve nas i one koji jesu i one koji dolaze

IMAMO DOMOVINU

I ta naša domovina, ako je tko nešto za nju dao onda ste to vi BRANITELJI

A Domovina i njen temelj je Domovinski rat! To zanijekati NITKO ne može! Može se truditi koliko hoće! Može dolaziti od bilo kuda! Može se zvati kako hoće, bilo koje vjere, bilo kojeg imena i prezimena!

Nitko ne može NIKADA poništiti ono što je DOMOVINA! Zašto? Domovina je u našem srcu, mi je imamo!

Hrvatskim braniteljima

Kad kao vojnici gledamo Sjever, Sjever nam je orijentir. Kad vidimo Sjever, vidimo Hrvatsku! Hrvatska je vojna ptica sa dva krila:

Na krajnjem desnom krilu vidimo Vukovar, vas ljude koji ste ovdje s nama iz Vukovara

Na krajnjem lijevom krilu je Dubrovnik, vidimo momke iz Dubrovnika i doline Neretve

Našli smo se zajedno negdje na pola puta sa braniteljima iz Pakoštana. To je negdje na početku lijevog krila. I onda prava riječ, pokazalo se -molitva, kojom se krenulo družiti se ovdje, koju je izrekao naš prijatelj dešifrant, protudiverzant, jedan od jako dobrih zapovjednika iz Domovinskog rata, a među vama ima i drugih. Sjetimo se onih naših prijatelja koji su negdje tamo, uvijek sa nama, u našim srcima. To je naša Hrvatska!

Vjernicima i Crkvenim velikodostojnicima, vladajućima.…koji znaju slušati

Ono što ne smijemo zaboraviti, da ništa od toga ne bi bilo da nije Gospodara povijesti. Jedini i pravi Gospodar povijesti od početka do danas, do vijeka i do kraja svijeta je Svevišnji BOG! Jedini na nebu i jedino s njim nikada ne smijemo biti neprijatelji, nego s njim i jedino s njim moramo biti prijatelji, jer pripadamo njemu. On se brine o nama!

I to najbolje osjećamo onda kada smo doli. Ponekada kada nam je dobro zaboravimo i znamo zatvoriti vrata….Nemoj nas zanovjetati….I onda se sjetimo koliko smo griješni, da smo samo ljudi, griješni ljudi. I zato je on BOG gospodar povijesti!

I neka nas GOSPODIN BOG čuva i našu Domovinu , vaše obitelji i naše zajedništvo!”

Generala Gotovine poručuje vladajućim” elitama “da nauče slušati i osluškivati bilo naroda, a ne da ga se sjete samo kada im je potreban kako glasački stroj. Podsjetio ih na teritorijalni integritet Hrvatske.

General Gotovina nije zaboravio hrvatske branitelje, snažno ih je podržao, a prisjetio se i na poginule i umrle koji nisu više sa nama. Okupio je ratne zapovjednike iz cijele Hrvatske i poručio im da se ne boje, da su oni u temeljima hrvatske države To je ono što su svi hrvatski branitelji očekivali od svoga ratnog zapovjednika.

General Gotovina poručuje vjernicima i vjerskim poglavarima da u Bogu nađu istinu i spas. Da se drže Božjih zakona, da žive u skladu sa njima, jer iako smo svi samo grešni ljudi, Svevišnji bdije nad nama i on nam je jedini pravi, iskreni prijatelj.

General Gotovina podsjetio je sve hrvatske državljane da su zahvaljujući hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i oni slobodni ljudi, da prihvate Hrvatsku kao svoju Domovinu.

Poručuje svima general Gotovina da se neće dopustiti NIKOME i NIKADA ugrožavati Domovinu i vrijednosti za koje su se hrvatski branitelji borili i izborili u Domovinskom ratu, a to su  demokratski višestranački sustav, pravda, jednakost, poštenje, poštivanje prava čovjeka na slobodu vjeroispovijedi, , slobodu mišljena, slobodu izbora, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, nepovredivost vlasništva, zaštita osobnog i obiteljskog života, dostojanstva, ugleda i časti.

Lili Benčik/hrvatskepravice

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Vijesti

Hrvatska – Sretan ti Dan državnosti!

Published

on

Hrvatska slavi Dan državnosti – prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

Posebno, svečarsko raspoloženje vladalo je tog 30. svibnja diljem Hrvatske, osobito na zagrebačkom Trgu svetog Marka.

foto: mreže

Nakon desetljeća komunističke vlasti i jednoumlja, u Saboru su se okupili zastupnici izabrani na demokratskim i višestranačkim izborima koji su održani u dva kruga, u travnju i svibnju 1990., i na kojima je uvjerljivo pobijedio HDZ.

“Bio je to doista velik događaj – vlast u Hrvatskoj preuzimali su ljudi koji za dotadašnje vladavine komunističkog jednoumlja pretežno nisu bili podobni. Znatan broj njih doživio je u tom vremenu razne oblike šikaniranja, a neki su bili i politički zatvorenici“, zapisao je povjesničar Ivo Perić.

Na konstituirajućoj sjednici izabrano je vodstvo novog višestranačkog Sabora, za predsjednika Žarko Domljan, a za potpredsjednike Ivica Percan, Stjepan Sulimanac i Vladimir Šeks.

“Mislim da izražavam osjećanje svih zastupnika ako kažem da iskazano veliko povjerenje birača u ovaj Sabor nalaže svima da poštujući prošlost usmjerimo svoj poglede na budućnost, da okupimo sve ljude dobre volje, sve duhovne, stručne, materijalne potencijale zemlje u ostvarenju zajedničkoga cilja – slobodne, demokratske i suverene Hrvatske“, kazao je tada Domljan.

Za predsjednika Izvršnog vijeća Sabora izabran je Stipe Mesić, a za predsjednika Predsjedništva SR Hrvatske dr. Franjo Tuđman.

Tuđman: Nisam sumnjao da će hrvatski narod pokazati zrelost na izborima

Obratio se nazočnima i istaknuo kako je Hrvatski državni sabor kroz povijest bio čuvar suvereniteta (s izuzetkom razdoblja od 1918. do 1941.) hrvatskoga naroda u odnosu na druge nacionalne i državne zajednice.

Kazao je i kako nije sumnjao da će hrvatski narod pokazati svoju zrelost na prvim demokratskim izborima, “iz kojih je proizišao Sabor“, te izrazio uvjerenje da će “on znati i moći pod vodstvom svoga istinskoga predstavništva, izgraditi život dostojan slobodnih ljudi u svojoj jedinoj, napaćenoj, ali svetoj domovini“.

Prvi saziv Sabora imao je 351 zastupnika i tri vijeća: općina, udruženog rada i Društveno-političko vijeće.

Sabor konstituiran 30. svibnja 1990. radio je nešto duže od dvije godine i u tom je razdoblju, odrađujući dio mandata u posebnim, ratnim okolnostima, donio povijesne odluke o hrvatskoj suverenosti i samostalnosti, te o raskidu državno-pravnih sveza s bivšom SFRJ, kao i “božićni Ustav”.

Vijenci i svijeće za poginule za Domovinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i članovi Vlade u povodu Dana državnosti položit će vijence kod Spomenika domovini.

Povodom Dana državnosti i svetkovine Tijelova, koji padaju na isti dan, zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša vodit će misno slavlje u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu, nakon čega će premijer Plenković s članovima Vlade prisustvovati smjeni straže Kravat pukovnije.

Dan državnosti bit će obilježen i u drugim gradovima. Na vukovarskom Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata predstavnici Grada odat će počast poginulima polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, a u crkvi sv. Filipa i Jakova služit će se sveta misa za Domovinu.

Predsjednik Vlade poslijepodne će u Zagrebu prisustvovati programu u Rekreacijsko-sportskom centru na Jarunu gdje će obići taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi te proizvoda i usluga braniteljskih zadruga. Nazočit će i pokaznim vježbama Hrvatske vojske i policije te letačkom programu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Obilježavanje Dana državnosti završit će svečanim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved