Connect with us

Vijesti

ŠOKANTNI NAPADI NA SPISATELJICU: Jo Rowling se usudila reći da se rod može promijeniti, ali spol ne. I nastao je kaos

Published

on

Foto: NYTimes

Joanne Rowling, britanska je književnica poznata po svojoj seriji romana o Harryu Potteru, ali je ovih dana još poznatija po skandalu u kojem su je  kojekakve organizacije za zaštitu ljudskih prava i aktivisti optužili za mržnju i rasizam.

Dno dna. Naime, Jo Rowling je privukla pažnju medija nakon niza objava na Twitteru u kojima je branila osobu koja je ostala bez posla jer je tvrdila da “transrodne osobe ne mogu promijeniti svoj biološki spol”.

Mala digresija. U stvari, biološki spol se u doslovnom smislu te riječi zaista se ne može promijeniti. Građanki ili građaninu možete oduzeti seksualne karakteristike, provesti to nizom operacija kako bi osoba oponašala suprotni spol. U tu svrhu je možete pumpati potrebnim  dozama lijekova, možda do kraja života. Ispada da je muškarac ili žena u građanskom i socijalnom smislu, ali, naravno, ne i u biološkom prenosi Logicno.com.

Ali vratimo se Joanni Rowling. Ona je na svom Twitteru komentirala vijest ovom objavom: “Obuci se kako hoćeš, molim te. Nazovite sebe što god želite. Spavajte s bilo kojom odraslom osobom po vašoj volji. Živite do kraja u miru i sigurnosti. Ali otjerati ženu s posla zato što tvrdi da je spol stvarnost…?”

https://croativ.net/sokantno-evo-zasto-je-covjek-iz-iowe-osuden-na-16-godina-zatvora-zbog-paljenja-lgbt-zastave-5083/

Tweet je eksplodirao i Jo Rowling je navukla bijes rulje željne linča zato što spisateljica ne priznaje „rod“ za spol.

Najveća organizacija za zaštitu „seksualnih manjina“ u Sjedinjenim Državama, Human Rights Campaign, odmah je reagirala, rekavši da su “Trans žene žene, da su trans muškarci muškarci, i ništa drugo. Kopiju šaljemo Jo Rowling.”

Predsjednik HRC-a Alfonso David bio je kategoričniji: „Rowling promiče zlonamjerni fundamentalizam koji prijeti cijeloj LGBTQ zajednici, posebno transrodnim mladima. Ona se mora ispričati.”

Jer odbijanje priznanja trans žena kao stvarnih žena je nož u leđa ne samo sportašima širokih ramena koji su se identificirali kao dame i pobjeđivali prave dame na biciklističkim stazama i u ringovima. To je općenito kršenje nove dogme da je “rod društveni konstrukt” i da možete biti punopravna žena, čak i ako imate čitav niz muških atributa. Ne dovodite to u pitanje i ne pitajte kako? Vjerujte da je tako i zašutite.

Uzgred, optužbe za rasizam i antisemitizam došle su uz tisuće psovki i optužbi protiv „majke“ Harryja Pottera. Rasizam je Dobbyev kućni vilenjak, “zahvalan rob”, a antisemitizam je onaj ružni rizničar koji čuva zlato u banci Gringotts.

Najneugodniji i najsmješniji trenutak za gospođu Rowling je sljedeći, jer se ona se u zapadnom svijetu smatra radikalnom feministkinjom i borcem za manjine koja je učinila više za legitimizaciju LGBT diskursa i manjina nego itko drugi.

To je zato što je jednom retroaktivno dobrog profesora Albus Dumbledore proglasila plavim, a djevojku Hermionu, također retroaktivno, obojila je u crno. Dugo se smatrala vjernim pratiteljem „progresivaca“, ali sada je nešto pošlo po zlu.

Pedesetpetogodišnja spisateljica je srušena s trona prije nego što je osvojila sljedeću nagradu za socijalnu pravednost i jednakost, a oni koje je toliko godina koristila odmah su je počeli gnjaviti.

A što je s osobom koja je dobila otkaz u dobrotvornoj organizaciji samo zbog izjave da “transrodne osobe ne mogu promijeniti svoj biološki spol”? Ništa. Ta je ekskomunicirana iz zajednice zauvijek. Ili ekskomunicirana je iz bolesne zajednice, što bi joj mogao biti poticaj da pronađe novu, gdje još uvijek ima trunke zdravog razuma.

Twitter / Jo Rowling

Advertisement

Vijesti

“Uključi Boga u svoj život i naći ćeš ga …”

Published

on

Mario Žuvela ima jednu nadahnutu, ‘strelovitu’ molitvu/misao, koju dijelimo s vama.

Ima nešto u tome kad Boga uključiš u svoj svakodnevni život. Dobivaš bolji život.

Dublje odnose. Snažnija iskustva. Sve postaje nekako smislenije. Ne nestaju svi tvoji problemi preko noći, ali se preko noći pronalaze rješenja za njih. Jer ih tražiš s Bogom.

Jer pitaš Boga za savjet. U molitvi. U čitanju Svetoga pisma. U osluškivanju vlastitoga srca. 

Mario Žuvela

Dobro jutro. Kreni jutros s Isusom u novi dan i sve će biti lakše!

Pripremaio: don S. Lončar

Continue Reading

Vijesti

Sporazum WHO-a o pandemiji poražen, barem za sada

Published

on

Pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove WHO-ovog sporazuma o pandemiji i amandmana na Međunarodne zdravstvene propise prije krajnjeg roka 24. svibnja, ali neki kritičari prijedloga upozorili su na preuranjeno slavlje – piše Michael Nevradakis Ph.D., u The Defender.

Građani SAD-a: Zahtijevaju od Kongresa da istraži skokovito visoke stope smrtnosti

Ovaj je članak izvorno objavio The Defender — web mjesto za vijesti i poglede Children’s Health Defense.

Pregovori za predloženi “sporazum o pandemiji” Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) – ili “ugovor o pandemiji” – i izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) nisu uspjeli, barem za sada.

New York Times je izvijestio da pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove dvaju dokumenata prije 24. svibnja, krajnjeg roka za razmatranje i glasovanje na ovogodišnjoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini koja se održava ovaj tjedan u Ženevi, u Švicarskoj.

WHO je rekao da su prijedlozi namijenjeni pripremi za “sljedeću pandemiju”.

Ali kritičari su prijedloge nazvali globalnim “grabežom moći” koji je prijetio nacionalnom suverenitetu, zdravstvenoj slobodi, osobnim slobodama i slobodi govora, dok su promicali rizična istraživanja o stjecanju funkcije i “zdravstvene putovnice”.

“Sporne točke”, prema The Timesu, uključivale su “pravičan pristup cjepivima i financiranje za uspostavu sustava nadzora”.

Umjesto razmatranja kompletnog skupa prijedloga iz oba dokumenta, skromniji “konsenzusni paket [IHR] izmjena” bit će predstavljen ovaj tjedan, prema predloženom tekstu Radne skupine za izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (2005.) ( WGIHR).

Tekst ne predstavlja potpuno dogovoreni paket izmjena i dopuna i namijenjen je pružanju pregleda trenutnog statusa i napretka rada WGIHR-a. …

Mandat supredsjedatelja i Ureda WGIHR-a sada je završio, ali mi smo spremni podržati sljedeće korake dogovorene na Sedamdeset i sedmoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, uključujući olakšavanje daljnjih rasprava ako se tako odluči.

U konačnom izvješću Međunarodnog pregovaračkog tijela (INB) za “sporazum o pandemiji” od 27. svibnja stoji “INB nije postigao konsenzus o tekstu”.

Mary Holland, izvršna direktorica Children’s Health Defense (CHD), pripisala je globalno protivljenje prijedlozima WHO-a za njihovo zatvaranje. Za Defender je rekla:

Ogromno je priznanje građanskom djelovanju što su ugovor i propisi WHO-a očito propali. Iako su delegati Svjetske zdravstvene skupštine još uvijek uključeni u pregovore u zadnji čas, izvan odobrenih procedura nemaju konsenzus da krenu naprijed s pravnom infrastrukturom za provođenje operacija COVID-a.

Ovo je sjajna vijest za građane svijeta i pokazuje nam koliko možemo biti moćni kada kreativno radimo zajedno.

Times je izvijestio da pregovarači planiraju tražiti više vremena. Prema Straits Timesu, “zemlje su izrazile obvezu da će nastaviti gurati za postizanje sporazuma.”

Otvarajući Svjetsku zdravstvenu skupštinu u ponedjeljak, glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus sugerirao je da će se nastaviti napori da se dovrše dva prijedloga.

“Svi bismo željeli da smo uspjeli postići konsenzus o sporazumu na vrijeme za ovu zdravstvenu skupštinu i prešli cilj”, rekao je Tedros, u primjedbama koje citira The Straits Times. “Ali ipak ostajem uvjeren da hoćemo, jer gdje postoji volja, postoji i način.”

Internistica dr. Meryl Nass, osnivačica Door to Freedom – organizacije koja radi na odbijanju prijedloga WHO-a – pozdravila je vijest i sugerirala da su napori WHO-a nepovratno propali.

“Ugovor je sklopljen”, napisao je Nass na Substacku. “Ništa u ugovoru ne može ustati iz pepela pregovora o kojima će se glasovati ovaj tjedan.” Vijest je okarakterizirala kao pobjedu u “prvoj rundi” “u ratu demokracije protiv jedne svjetske vlade”.

Prijedlozi WHO-a se ‘odvijali kroz laži i prikrivanje’

Pregovori su propali unatoč naporima Tedrosa i drugih da uvjere pregovarače i države članice WHO-a da se dogovore o dva teksta na vrijeme za glasovanje na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini.

Na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u siječnju, Tedros je upozorio na prijetnju pandemije koju predstavlja još nepoznata “Bolest X” i rekao da nam sporazum o pandemiji “može pomoći da se pripremimo za budućnost na bolji način jer se radi o zajedničkom neprijatelju.”

U ožujku je više od 100 bivših svjetskih čelnika, uključujući bivšeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva Tonyja Blaira – zagovornika “putovnica cjepiva” i digitalne osobne iskaznice – potpisalo pismo u kojem poziva države članice WHO-a da završe pregovore o “sporazumu o pandemiji”.

Dužnosnici Bidenove administracije koji su pregovarali u ime SAD-a također su se zalagali za finalizaciju dvaju dokumenata.

Loyce Pace, pomoćnica tajnika za globalna pitanja u američkom Ministarstvu zdravstva i društvenih usluga, rekla je za The Times. “Mi u javnom zdravstvu shvaćamo da bi nova pandemija doista mogla biti iza ugla.”

U prosincu 2023. Pace je svjedočila pred Kongresom u prilog ta dva dokumenta. “Samo je pitanje vremena kada će se svijet suočiti s još jednom ozbiljnom prijetnjom javnom zdravlju”, rekla je, ističući ulogu SAD-a u izradi nacrta nekih od predloženih izmjena IHR-a.

Ali prema Nassu, cijeli projekt pripravnosti na pandemiju pokrenut je kroz “laži i prikrivanje”.

“Globalisti su stvorili pravne dokumente prepune eufemizama i kitnjastog jezika, uvijek prikriveni kako bi sakrili prave namjere dokumenata”, rekla je. “Ali prozreli smo ih i nismo im dopustili da se izvuku.”

Nass je napisao da je “konsenzus” o prijedlozima IHR-a koji su dostavljeni Svjetskoj zdravstvenoj skupštini “cvjetni, a ne smisleni jezik”.

Postoji jedna iznimka, rekao je Nass. Osvrćući se na članak 5 amandmana na IHR, primijetila je da su “pregovarači dobro govorili državama da nadziru svoje građane i bore se protiv dezinformacija”

Cijeli članak pročitajte ovdje

Continue Reading

Vijesti

HITNO UPOZORENJE: Jemenski Hutiji su upravo izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u CRVENOM MORU

Published

on

Pobunjenička skupina preuzela odgovornost za napad nakon što je izvijestila o 16 ubijenih u američko-britanskim napadima na pokrajinu Hodeidah.

Jemenski Hutiji kažu da su izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u Crvenom moru kao odgovor na smrtonosne američke i britanske napade na Jemen – navodi Al Jazeera.

Houthi pristaše marširaju obilježavajući godišnjicu jemenskog jedinstva u Sani, Jemen, 22. svibnja 2024. [Osamah Abdulrahman/AP Photo]

Vojni glasnogovornik Houthia Yahya Saree najavio je napad na nosač Eisenhower u petak; grupa je ranije tvrdila da je najmanje 16 ljudi ubijeno u američkim i britanskim napadima na provinciju Hodeidah, što je najveći javno priznati broj mrtvih u višestrukim rundama napada zbog napada grupe na brodove.

Posljedice napada u četvrtak objavljene su na televiziji Al Masirah, kanalu pod kontrolom Hutija, koji je emitirao video koji prikazuje ranjene civile koji se liječe u Hodeidi. Izvještava se da su najmanje 42 osobe ozlijeđene.

"Američko-britanska agresija neće nas spriječiti da nastavimo s našim vojnim operacijama u potpori Palestini", rekao je Houthi dužnosnik Mohammed al-Bukhaiti na X, upozoravajući da će pobunjenici "eskalaciju dočekati eskalacijom".

Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM) priopćilo je na X da su napadi na 13 Houthi ciljeva "uspješno uništili" osam letjelica bez posade, ili dronova, u područjima pod kontrolom Houthia u Jemenu i iznad Crvenog mora.

MOŽDA JE SAV PAKAO TU UPRAVO da bi se pustio s lanca (Zamislite zasad samo da ga je generirala AI) prema X profilu Matt Wallace-a

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved