Connect with us

Vijesti

Što je zapravo ta, u medijima forsirana duboka država?

Published

on

Ovog puta želim se osvrnuti na anglosaksonsku globalističku skupinu, koja je vjerojatno najviša stepenica u ukupnoj piramidi moći i kontrolira sve sfere našeg društva – piše Antonio Klasić u Epoha-i.

Članak će vam dati i odgovor na pitanje tko je zapravo duboka država…

Kabalizam, gnosticizam, protestantizam i iluminizam stvaraju slobodno zidarstvo. Iz ovih pet pokreta rođen je svjetski revolucionarni proglobalistički pokret.

Globalni revolucionarni pokret stablo je koje se trenutno dijeli na tri grane: Fabijansko društvo, Hodočasničko društvo i Ekonomski forum u Davosu.

Fabian Society je ogranak koji vodi do Ivy League i London School of Economics. Ivy League ima veze s Harvardom i Skull And Bones. London School of Economics s Oxfordom, Cambridgeom i Eton Collegeom.

Društvo hodočasnika dovelo je do Sustava saveznih rezervi – Središnje banke Sjedinjenih Država (FED), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Banke za međunarodna poravnanja (BIS), Banke Engleske i Okruglog stola.

Okrugli stol doveo je do osnivanja Vijeća za vanjske odnose (CFR), Bilderberga, Prava intelektualnog vlasništva (IPR), Soroseve Zaklade za otvoreno društvo (OSF).

Forum u Davosu grana se u Rimski klub i Trilateralnu komisiju. Rimski klub kontrolira Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) i Organizaciju za hranu i poljoprivredu (FAO), Trilateralnu komisiju zatim G8 i G20.

Za The Pilgrims Society, anglo-američko tajno “društvo hodočasnika”, kako se prevodi, kaže se da ima vječnu svrhu promicanja trajnog mira i uzajamne pomoći između Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

U 17. stoljeću izvorno su ga formirala prva 103 puritanska kalvinista koji su napustili Englesku na Mayfloweru i iskrcali se na novi kontinent kako bi postali utemeljitelji Sjedinjenih Američkih Država.

Kalvinisti su oduvijek težili postizanju brze svjetske unije.

U 18. stoljeću Društvo hodočasnika postavilo je temelje anglo-američke dvojne moći koja je držala političko-ekonomsku moć na svjetskoj sceni.

Hodočasničko društvo službeno je osnovano 11. srpnja 1902. u hotelu Carlton u Londonu.

Od 1903., iz američke jezgre visokih ličnosti posvećenih grandioznom cilju, Hodočasnici su ojačali kroz moćnu mrežu utjecaja i korupcije.

Podržavaju ga značajna sredstva velikih zaklada, Ford, Rockefeller, Carnegie, Sumitomo, Agnelli…

Hodočasničko društvo podržavaju i britanska kraljevska obitelj te bogate obitelji Britanskog carstva (Lordovi Rothschild, Salisbury, Rosebery, Milner).

Njegov primarni cilj je očuvati i proširiti britansku hegemoniju, Commonwealth, suočen s prijetnjom drugih sila, posebice Njemačke.
Britanci su preuzeli značajno vodstvo razvijajući svoju industriju temeljenu na parnom stroju.

Njemačka je dovela u pitanje britansku nadmoć na morima transkontinentalnim željezničkim projektima poput pruge Berlin-Bagdad. Njemačka je lansirala svoj prvi dizelski motor 1900. godine, dovodeći u pitanje napredak engleske industrije i engleske mornarice.

Britancima je bila potrebna šira podrška kako bi održali svoju dominaciju u svijetu. Obratili su se najvećim američkim bogatašima: Vanderbiltima, Rockefellerima, Harrimanovima, Du Pontima da osnuju američki ogranak Društva hodočasnika.

Službeno je osnovan 13. siječnja 1903. godine u hotelu Waldorf-Astoria u New Yorku. Engleska, vodeća svjetska pomorska i vojna sila, i Amerika u procvatu, s golemim prirodnim bogatstvom. Bilo je potrebno osmisliti organizaciju sposobnu kontrolirati to bogatstvo kako bi zadržali svoju kontrolu nad svijetom.

Englezi i Amerikanci govorili su istim jezikom, dijelili isti sustav mjerenja, iste financijske mreže, tajno komunicirali kroz svoje masonske mreže.

Hodočasnici su trebali usmjeriti sve te prednosti u oblikovanje svijeta i uništavanje svake sile u nastajanju. Henry Kissinger, član Društva hodočasnika, prisjetio se 1973.:

“Tko kontrolira hranu, kontrolira ljude, tko kontrolira energiju, kontrolira nacije, tko kontrolira valutu, kontrolira svijet.”

Ovaj koordinirani plan pruža koherentno i sveobuhvatno objašnjenje anglosaksonske povijesti i politike od ranog 20. stoljeća. Osnivanje marksizma i revolucije koje su uslijedile potaknuli su hodočasnici, posebno Ruska revolucija 1917., koju su Jacob Schiff, Paul Warburg i Otto Kahn djelomično financirali.

Hodočasnici su članovi obitelji Windsor, članovi londonskog Cityja ili američki industrijski baruni, pljačkaši. Uspostavili su globalnu financijsku i političku strukturu. Mnogi od njih su se obogatili građanskim ratom i kasnijim ekonomskim pokretima, predvođenim izvlaštenjem, ubojstvima i kartelizacijom.

Ovi potencijalni članovi Društva hodočasnika nameću zlatni standard kako bi uništili Amerikance, koji su kao valutu imali gotovo isključivo srebrnu valutu. Od tada se svatko tko je pokušao obnoviti povijesnu vrijednost srebra našao u ruševinama.

Hodočasnici imaju tajni monopol nad stvaranjem i kontrolom novca. Oni kontroliraju 98% svjetskih središnjih banaka.
Pljačkaši okupljeni u Društvo hodočasnika stvorili su 1913. sa svojim engleskim suučesnicima FED, američki sustav federalnih rezervi.

Godine 1884. Grover Cleveland, izabran za predsjednika Demokratske stranke, izjavio je: “Sve dok sam ja predsjednik, nikakva administrativna akcija neće štetiti interesima poslovne zajednice. Prijenos izvršne vlasti s jedne stranke na drugu ne znači ozbiljne potrese.”

Cleveland je ukinuo korištenje srebra kao temelja američke valute, što su zahtijevali međunarodni bankari predvođeni Rothschildima. Kontrola zlata, kontrola stvaranja novca, demonetizacija srebra: to je zajednički plan članova Društva hodočasnika.

Vrtoglavi pad srebra započeo je formiranjem Okruglog stola i Hodočasnika. Njegovo prvo oživljavanje spriječila je kriza 1929. godine, kriza koju je orkestrirao Klub da organizira Drugi svjetski rat. Drugo oživljavanje pokrenula su 1980. braća Hunt, koja su uništena.

Gotovo svi direktori FED-a bili su hodočasnici. Danas se ta anglo-američka elita sastoji od 1500 visokopozicioniranih ljudi, od kojih su više od 80% Amerikanci.

Za veliku većinu hodočasnika, studije nužno prolaze kroz elitne škole, na sveučilištima Ivy League Sjedinjenih Država: Harvard, Yale, Dartmouth, Columbia, Brown, Princeton u Ujedinjenom Kraljevstvu: Oxford i Cambridge.

Hodočasnici su osnovali i kontroliraju brojne banke, Brown Brothers Harriman, Lazard, JP Morgan and Company, JP Morgan Chase, pravosudne i osiguravateljske organizacije, ali i tvrtke kao što su Chrysler, IBM, Times of London, General Electric, General Motors, Forbes.

Društvo hodočasnika radi u dogovoru sa svim ostalim svjetskim upravljačkim organizacijama: CFR-om, NATO-om, Trilateralnom komisijom…

Sve ove organizacije imaju isti cilj: nastaviti likvidaciju suvereniteta nacionalnih država i osigurati nastanak jedinstvenog svjetskog poretka.
Grb Društva hodočasnika s latinskom formulom Hic et Ubique podsjeća nas da je to društvo ovdje i posvuda.

Dana 30. svibnja 1919. Edward Mandell House, izaslanik samog predsjednika Woodrowa Wilsona, član Društva hodočasnika, prisustvovao je sastanku u Parizu u hotelu Majestic sa svojim britanskim kolegama.

Odlučili su osnovati Anglo-američki institut za međunarodne studije s ogrankom u Londonu, Chatham House ili RIIA, i ogrankom u New Yorku, koji je bio Odbor za vanjske odnose (CFR).

Te države-u-državi su moćnije od zapadnih ministarstava vanjskih poslova.

CFR trenutno ima 5000 članova. Također je vodio mirovnu konferenciju u Parizu, Versajski ugovor. Sa skupinom engleskih stručnjaka predvođenih Milnerovima dogovorili su dovršetak ovog ugovora koji je sadržavao klice Drugog svjetskog rata.

Polovica glavnih članova vlade Sjedinjenih Država bila je povezana s CFR-om. Biti član CFR-a obred je za budućeg čelnika nacionalne sigurnosti.

Više od polovice voditelja CFR-a dolazi s velikih sveučilišta Ivy League.

Grupa Bilderberg prirodno je dijete CFR-a. Na prvom susretu 1954. pedesetak Europljana došlo je čuti dobre riječi jedanaestorice predstavnika američkog establišmenta, među kojima i Davida Rockefellera, člana Društva hodočasnika.

Glavna tema bila je europska integracija pred komunističkom opasnošću.

Nizozemski princ Bernhard, osnivač i organizator grupe Bilderberg, bio je oženjen jedinom kćeri kraljice Wilhelmine, koja je dijelila British Petroleum s engleskom kraljevskom obitelji, od kojih su svi bili članovi Pilgrima.

Trilateralna komisija osnovana je 1973. godine na inicijativu glavnih čelnika Bilderberške skupine i CFR-a, uključujući Davida Rockefellera, Henryja Kissingera i Zbigniewa Brzezinskog, koji su svi bili hodočasnici.

Riječ je o još jednom think tanku, privatnoj organizaciji, koja se smatra jednom od najmoćnijih na svijetu.

Forum u Davosu, Svjetski ekonomski forum, svake godine tri dana okuplja kremu multinacionalnih kompanija. Tipičan profil tvrtke članice je multinacionalna kompanija s prometom većim od 5 milijardi dolara, otprilike 3,7 milijardi eura, čiji je godišnji doprinos 34.000 eura.

Ako želite biti industrijski partneri, ulaznica je 200.000 eura. Ako želite biti strateški partneri, ulaznica je 400.000 eura. Za tu cijenu možete sudjelovati u daljnjem oblikovanju globaliziranog svijeta.

Sve te grupe moći dolaze od Okruglog stola i Fabijanskog društva, koje same predvodi anglosaksonska oligarhijska grupa rođena krajem 19. stoljeća, odnosno Društvo hodočasnika.

izvor: Epoha.com.hr

Advertisement

Vijesti

“Obitelj je temelj naše budućnosti, Hasanbegović možda ipak bude dio izvršne vlasti”

Published

on

Zamjenik predsjednik DP-a rekao je da se o pregovorima ne priča dok oni traju, ali je ipak rekao da se trenutno pregovara o programima vlade

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) i zastupnik u Hrvatskom saboru Mario Radić rekao je u ponedjeljak tijekom gostovanja u televizijskoj emisiji “Bujica” Z1 televizije da je vrijeme da se politika vrati u politiku te da bitna politička pitanja budu u centru politike, a ne da su u centru “fotelje”.

Radić je rekao da plaću nije primao ni kao saborski zastupnik te da će gledati da je ne prima ni u Vladi Republike Hrvatske. “Ima nekih informacija da ću je ipak morati primiti pa onda dati u humanitarne svrhe”, rekao je Radić te dodao da će taj novac otići nekoj zakladi, “najpotrebitijima”. “Vjerojatno će otići djeci poginulih hrvatskih branitelja”, ustvrdio je Radić.

Zamjenik predsjednik DP-a rekao je da se o pregovorima ne priča dok oni traju, ali je ipak rekao da se trenutno pregovara o programima vlade. “Program vlade ono je što će odrediti svaku vladu, bilo kojeg ministra i sve politike. Bez toga vlada ne može biti stabilna”, rekao je Radić. “Mi smo realisti. Znamo što možemo očekivati. Ne možete vi tražiti sve, kao što neki idealisti misle. Maksimalizirat ćemo to. Fotelje nam nisu bitne. Maksimalizacija fotelja uopće nije bitna”, dodao je Radić, prenosi Jutarnji list

Radić se potom osvrnuo da to što DP na prošle parlamentarne izbore nije išao zajedno s Mostom i Karolinom Vidović Krišto. Rekao je da je DP Most pozivao “danima, mjesecima” te da je njemu bilo teško zbog toga. “(Predsjednik DP-a Ivan) Penava dao je sve od sebe da to bude iako unazad godinu dana bio ponižavan s njihove strane. Oni su nas optuživali za sve i svašta. Svaka dva dana je bio neki drugi razlog. Mi smo im govorili da to nije bitno, da su to sitne stvari. Rekli smo im da moramo napraviti blok kako bismo osvojili glasove i mandate kako bismo bili jači u pregovorima. “Vi kad dođete s 30-40 mandata na pregovore, vi ste netko koga se ne može zaobići”, rekao je zamjenik predsjednika DP-a. “Međutim, osim gospodina (Mislava) Kolakušića, koji je bio kod nas i bio upoznat s našim tezama, nitko nije želio”, dodao je Radić.

“Bilo je jasno da je Domovinski pokret nukleus desne opcije u Hrvatskoj. DP je bio treći na predsjedničkim izborima, pa na parlamentarnim izborima, pa na lokalnim izborima. Imali smo u dva velika grada kandidate u drugom krugu. Mi svaki put imamo treći rezultat. I sad smo ga ponovili. Nije to sad meni neka uspješnica. Znao sam da će svaki mandat biti bitan”, ustvrdio je Radić.

Zamjenik predsjednika DP-a rekao je da mu je bilo teško kad je vidio da DP-ov Davor Dretar nije ušao u Sabor. “Nisam se mogao ni radovati. Znao koliko je od sebe dao u izborima”, rekao je Radić.

Radić je konstatirao da je Hrvatska demokratska zajednica nakon pretprošlih izbora iste noći sastavila većinu. “Ljudi zaboravljaju da je ta većina mogla biti sklopljena i na prošlim izborima. HDZ ima 61 mandat, osam manjina, plus dva IDS-a, plus dva Nezavisne liste Matije Posavca, plus, recimo, Suverenisti koji su pokazivali znakove, plus (Dario) Zurovec koji je pokazivao znakove. To je 76 mandata. Tu je još bilo nekih ljudi… Oni su bili vrlo blizu da sastave vlast bez Domovinskog pokreta. To nije situacija iz 2015. godine. Ljudi brkaju te stvari. Mi smo tad imali situaciju da je SDP imao 56 mandata, a Domoljubna koalicija 59. Most je tad imao 19 mandata. Vrlo brzo su se oni raskolili i od toga nije ostalo ništa. Kad vi imate takvu pregovaračku poziciju, to je nešto sasvim drugo. Vi tada možete tražiti puno više jer se bez vas ne može sastaviti vlast”, rekao je zamjenik predsjednika DP-a.

Radić je rekao da je DP prije izbora rekao da ne može sa Samostalnom Demokratskom Srpskom Strankom (SDSS) i Možemo. “Ne treba biti jako politički pismen da se vidi ta mržnja prema nama. Jasno je što smo mi postigli na izborima. Ako izbacite SDSS iz vlasti… To što gospodin (Milorad) Pupovac sada priča, vatra, voda, zemlja, zrak… nisam baš najbolje shvatio. Pripadnici SDSS-a neće biti dio ove vlasti dok smo mi u toj vlasti. To vam ja garantiram. Neće biti u vlasti jer je to bio naš prvi uvjet”, rekao je Radić, ali nije htio otkriti kako je na tu pregovaračku poziciju DP-a reagirao predsjednik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a Andrej Plenković. “Ne volim pričati što je bilo, kako je reagirao. Kao što znate, otprilike 10 dana trajalo je ispunjenje tog uvjeta. Ne trebam vam ništa drugo reći. Sve vam je jasno”, dodao je Radić.

Radić je rekao da DP Miloradu Pupovcu i Sandri Benčić neće dopustiti da bace vijence u Dunav.

Osvrnuo se potom na tvrdnje o jedinstvu saborskog kluba manjinskih zastupnika. “Sad se baca jedan spin na osnovu jedne otrovne rečenice koju je Pupovac rekao. Jedino manjine u Hrvatskom saboru imaju pravo biti u dva kluba zastupnika. Svi manjinci su uvijek u nekim drugim klubovima. Svatko krpa klubove s manjincima. Nisam siguran zašto je to tako, ali tako je. Priče o jedinstvu kluba manjinaca su priče za malu djecu”, rekao je Radić te dodao: “Politika koja je vođena više neće biti tako vođena. Ne želim se vraćati u prošlost tako. Ili neće biti tako vođena ili mi nećemo biti dio te vlasti.”

Radić je potom komentirao Pupovčeve izjave da širi nacionalnu i vjersku mržnju te da je i Ante Pavelić “imao svoje Srbe”. “Ne znam što bih rekao. I ja sam isto prije izbora rekao da mi nećemo ići, u prenesenom značenju, ni s Dražom Mihailovićem ni s Josipom Brozom. Znamo gdje su apologeti Josipa Broza. U Rijekama pravde, u Možemo, u SDP-u, a znamo i tko su apologeti Draže Mihailovića”, rekao je Radić. “Mi moramo uvesti principe u politiku. Neke se stvari iz principa ne smiju napraviti. Ja ne mogu vjerovati onome što se događa u ovom prostoru. Broje se fotelje koje bi mi trebali osvojiti. Ja sam time osupnut. Ne mogu vjerovati o čemu mi pričamo. Naši su kolege s ljevice zabrinuti jer nismo dovoljno fotelja izborili. Je li tu netko lud?”, dodao je Radić.

Radić je rekao da je DP htio da Zlatko Hasanbegović bude ministar kulture. “Naravno da smo htjeli. Svašta smo mi htjeli… U trenutku pregovora, ima jedna točka loma. Gledajući politički i legitimno je to. Samo što to nitko nije dobro komunicirano. Mi kad smo pregovarali o našem principu, o tome da ne možemo sa SDSS-om, da je HDZ odbio taj princip, ne bi im bio u koži na sljedećim izborima. Nakon toga, ako ga se neće odreći u korist Domovinskog pokreta, to je teško breme koje se nosi na izborima. Ali, kad tu oni pristaju, nakon toga, mi smo borci za fotelje i onda mi nosimo teško breme na te izbore”, rekao je Radić.

Zamjenik predsjednika DP-a rekao je da je on “manje-više” osmislio predizbornu kampanju DP-a, pa tako i slogane koji su u njoj korišteni.

Radić se potom ponovno dotaknuo pregovora. “Mi smo u ovim pregovorima ispregovarali jako puno. To će se vidjeti. Kad ispregovarate 20 posto svega što se događa, to je 20 posto vlasti. To je jako puno. To je jako puno ljudi. Nisam siguran da imamo ljudi s igračkim iskustvom”, ustvrdio je Radić. “Ja ću vam reći ovako. Domovinski pokret, kad bi morao preuzeti kompletnu vlast, stranka za to nije spremna. Reći ću vam nešto što vam nitko u politici neće reći. Domovinski pokret ne bi bio spreman zbog ljudski kapaciteta stranke preuzeti kompletnu vlast. Osim HDZ-a nitko nema tih kapaciteta. SDP gubi sve svoje kapacitete”, dodao je Radić.

Radić je rekao da se priča o ulasku Zlatka Hasanbegovića u Domovinski pokret te njegovom dolasku na važnu funkciju u izvršnoj vlasti, ali da neke stvari ne može iznositi. “Naravno da će biti s nama. On je sve vrijeme s nama i bit će s nama. Hvala mu na žrtvi koju je podnio. Moram mu javno zahvaliti. Mi smo morali pozvati sve te ljude i on je u roku od 10 minuta prihvatio da bude 2. u 1. izbornoj jedinici iza Mislava Kolakušića. Nije to lako. Nećemo mi nikoga ostaviti. Jasno je da će biti dio nas i da ćemo gledati da neke stvari u ovoj vladi preko njega pokušamo napraviti”, dodao je Radić.

Radić se zatim ponovno osvrnuo na izjavu Milorada Pupovca o tome da širi nacionalnu i vjersku mržnju te konstatirao da bi lider SDSS-a, da je sada 1941., vjerojatno “trčkarao između Josipa Broza Tita i Momčila Đujića dok se ne bi odlučio gdje bi bio”.

Radić je zatim rekao da Centar dr. Ivana Šretera, centar koji se bavi “istraživanjem ratnih zločina, žrtvama rata i poraća te dokumentiranjem i potragom za nestalima”, a koji vodi Stipo Mlinarić Ćipe iz DP-a daje “velike rezultate”. “Podigli smo masu kaznenih prijava. Svaki put kad je vidi u novinama, neka ga malo štrecne oko srca. Zašto se ta udruga zove tako? Da se ne zaboravi naš narod. Mi neke naše stvari koje su hrvatske ne možemo zaboraviti. Ona će raditi do zadnjeg i pokušat ćemo je dići na još veći nivo”, rekao je Radić.

“Imamo dokument od 25 stranica u kojemu stoji što tražimo od vlade, a zahtjevi su na tragu te udruge. To je bilo na stolu u ponedjeljak. Dalo smo to gospodinu premijeru i gospodinu ministru branitelja. Tražimo neke stvari da se postave vrlo jasno temeljito, što mi tražimo u tom dijelu. Nešto će biti i to se mora nastaviti raditi, to mora biti puno intenzivnije, mi ne možemo od toga odustati, ja ne mogu iz osobnih razloga. Mi sve što smo pričali prije izbora, pričat ćemo i nakon izbora.

Radić je rekao da je moguće da će DP u Knin na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja dovesti 150 tisuća ljudi i da će tamo nastupiti Marko Perković Thompson. “To ipak ovisi i o Marku. Znamo da dugo već ne pjeva. Ne mogu obećati nešto…”, rekao je Radić. “Mi smo u programskim smjernicama naveli da je ponosan branitelj temelj Hrvatske”, dodao je Radić te zatim osvrnuo na istupe Marka Skeje. Podsjetimo, Domovinski pokret osudio je zabranu ulaska u Kninu koja je izdana pripadnicima IX. Bojne HOS-a. Međutim, DP i Hrvatska stranka prava (HSP), čiji je Skejo član, nisu u najboljim odnosima, a HSP tvrdi da je DP vrijeđao Skeju i Željka Glasnovića. Radić je rekao da može jamčiti da ove godine na obilježavanju Dana pobjede i Dana branitelja nitko iz HOS-a neće biti uhićen. “Ako će hapsiti, morat će i nas hapsiti zajedno s njima. To je jasno kao dan”, rekao je Radić.

Radić je potom komentirao programske smjernice Domovinskog pokreta. “Prva stavka, obitelj – temelj naše budućnosti. Je li to Ministarstvo demografije? Je. Druga stavka, Hrvatska ispred svega. Je li preuzimamo useljeništvo, preuzimamo li resore, useljeničke kvote za strane radnike. Mi ćemo preuzeti odgovornost za postepeno neke stvari. Ne može doći Domovinski pokret večeras i ujutro je sve riješeno. Treća stavka, ‘ne‘ Istanbulskoj konvenciji. O tome smo (u ponedjeljak) 30 minuta pričali (s HDZ-om)”, rekao je Radić. “Mi smo rekli da moramo zaustaviti bilo kakvu implementaciju rodne ideologije u obrazovni sustav, u kulturu, bilo gdje. A onda moramo vidjeti, a oni su se složili, gdje je prodrlo, a gdje nije”, dodao je Radić.

Zamjenik predsjednika DP-a zatim se dotaknuo i Baby Lasagne i Eurosonga. “Gledao sam krajičkom oka. U tom trenutku je gospodin binarni, gospodin LGTBQR kod, Švicarska, bio prvi, a druga je bila vještica (Bambie Thug iz Irske). Nemam ja tu što pričati. Žena je rekla da je vještica, u pentagramu se valja. Neki vragovi su oko nje. Mene je moj maloljetni sin pitao, tata za koga trebamo navijati, što je gore da pobjedi vještica ili nebinarni. Nisam znao što da mu kažem. Došli smo do toga da se to prikazuje u terminima koji nisu primjereni”, rekao je Radić. “To je rodna ideologija. Doći će to kod nas za tri, pet godina. Mi to moramo zaustaviti”, dodao je Radić.

Radić je rekao da je u ponedjeljak na pregovorima s HDZ-om bilo riječi o elektroničkom dopisnom glasovanju na izborima. Ponovio je zatim da je preuzimanje Ministarstava poljoprivrede i gospodarstva također u skladu s programom DP-a. Radić je dodao da će Hrvatska morati biti spremna na sukob sa stranim bankama ako će, kako stoji u DP-ovom programu, “ovršeni imati pravo na ljudsko dostojanstvo”.

Zamjenik predsjednika DP-a rekao je da se mora doznati što se događalo za vrijeme pandemije koronavirusa SARS-CoV-2, a to je rekao je DP-ov Stjepo Bartulica.

Radić je dodao da bi bio najsretniji da je DP dobio i Ministarstvo kulture, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo obrane. “(U ponedjeljak) razgovarali i o vojnom roku. Složili smo se da to apsolutno mora ići”, rekao je Radić.

Radić je dodao da se slaže da su žrtve komunizma zanemarene i da im treba dati pijetet. Ustvrdio je da je to što se ozbiljno razmatra muzej žrtava komunističkog režima, odnosno muzej žrtava totalitarnih režima, to što je na televiziji prikazan film “Četverored” te to što je Thompsonova pjesma “Samo je ljubav tajna dvaju svjetova” bila pjesma dana pokazatelj da se stvari u hrvatskom društvu mijenjaju.

“Moj osobni interes je ovaj – nakon četiri godine, ako budemo na vlasti, da Hrvatska bude takva zemlja da bude potpuno svejedno tko će doći na vlast. Meni će biti svejedno ako nikad ne budem ponovno na vlasti. Moj je interes da Hrvatska krene pravim putem. nek Domovinski pokret na idućim izborima dobije 0,00 posto glasova, ali da Hrvatska ide pravim putem. Ako smo ti koji se trebamo žrtvovati da se to dogodi. mi smo to spremni napraviti”, rekao je Radić. “Mi moramo naše ljude početi uvoditi u vlast, u institucije, u medije, u sve pore društva. Shvaćam i ljude poput Josipa Jurčevića. Shvaćam ogorčenost. Oni predugo čekaju. Prođe mladost. To su ljudi koji žele revoluciju. To se može napraviti nekim drugim putevima. To su nasilni putevi. Domovinski pokret ne misli na nasilje. Domovinski pokret voli državu i narodu. Nakon toga dolazimo mi i sve ostalo”, dodao je Radić.

Radić je rekao da su izjave Milorada Dodika slične onima koje su davane prije Domovinskog rata. “Ne možemo dozvoliti da Hrvatska ode u zonu nestabilnosti”, rekao je zamjenik predsjednika DP-a. “Mi nismo spremni na kockanje s državom”, dodao je Radić.

Radić je dodao da bi se išlo na nove izbore da se DP i HDZ nisu dogovorili. “Bili smo tada optuženi da smo foteljaška stranka”, rekao je Radić.

Continue Reading

Vijesti

Moć čiste savjesti

Published

on

Držite se svoje vjere u Krista i neka vam savjest bude čista. Jer neki su ljudi namjerno povrijedili svoju savjest; kao rezultat toga, njihova je vjera doživjela brodolom.
Sveto pismo: Timoteju 1:19

Priča je o Marku Twainu koji se odlučio našaliti s dvanaest svojih prijatelja. Svakom od njih poslao je telegram u kojem je pisalo: “Bježite smjesta – sve je otkriveno.” Twain je rekao da su svi odmah napustili grad.

E sad, to je ono što vi zovete imati grižnju savjesti.

Savjest je pomalo poput alarma. Imamo alarme za automobile koje, čini se, više nitko ne sluša, osim kada trebaju pronaći svoj automobil na parkiralištu. Također imamo alarme u našim domovima. To uključuje detektore dima s baterijama koje se uvijek pokvare usred noći.

U tom trenutku, jedini način da spriječite detektor da cvrči je da zamijenite bateriju. Međutim, u iskušenju je onemogućiti alarm jer ga ne želimo slušati kako cvrči. Isto je i sa savješću. Ponekad ćemo je pokušati ignorirati ili onemogućiti.

Međutim, ako vam savjest radi i podsjeća vas da je nešto što ste rekli ili učinili pogrešno, onda je to dobro. To je ono što svi želimo. Želimo savjest koja je nježna, savjest koja ispravno radi.

Ne želimo je pokušati onemogućiti. A svakako je ne želimo otupjeti. Apostol Pavao je pisao Timoteju i upozorio ga na ljude koji će otpasti u posljednjim danima: “Ovi su ljudi licemjeri i lažljivci, a savjest im je mrtva” (1. Timoteju 4,2).

Bog je svima dao savjest, i vjernicima i nevjernicima. Takvi smo rođeni. Rimljanima 2:14 ističe: “Čak i pogani, koji nemaju Božji pisani zakon, pokazuju da poznaju njegov zakon kada ga instinktivno slušaju, čak i bez da su ga čuli”.

Međutim, naša savjest nije nepogrešiva. Drugim riječima, postoje trenuci kada bi nas savjest mogla osuditi za nešto što zapravo nije pogrešno. Biblija nam govori u 1. Ivanovoj 3:20 da “čak i ako se osjećamo krivima, Bog je veći od naših osjećaja i on zna sve”.

Stoga, ono što trebamo učiniti jest poučiti svoju savjest kako ispravno funkcionirati. Želimo učinkovito educirati svoju savjest kako bi učinila ono što bi trebala učiniti kako je Bog zamislio.

Svi imamo svoje trenutke kada trebamo donijeti teške odluke, kada doživljavamo krizu savjesti. Neki političari godinama nisu donijeli niti jednu načelnu odluku. Umjesto toga, zalagali su se samo za ono što će ih zadržati na dužnosti. Danas nam treba manje političara, a više državnika. Rečeno je da državnik vidi sljedeću generaciju, a političar sljedeće izbore.

Vidimo da se ista stvar događa u poslovnom svijetu. Ljudi obrađuju svaku odluku kroz mrežu hoće li im pomoći da budu moćniji i bogatiji, a ne hoće li isporučiti nešto kvalitetno za pravu cijenu. To je kriza savjesti.

Slušajte svoju savjest. Ne dopustite da vam srce otvrdne.

izvor: Harvest.org

Continue Reading

Vijesti

PRIPREMA ZA ŠEFA? Ivan Anušić s novinarima je razgovarao o sastavljanju Vlade

Published

on

Kaže kako su HDZ i Domovinski pokret već dogovorili sve bitne stvari, ali o detaljima nije htio govoriti. To će, prema njegovim riječima, premijer.

“U ovom trenutku o svemu se razgovara. Ključne stvari za suradnju su dogovorene. Nema ultimatuma i nema onoga ‘ako to ne bude, mi nećemo’. Koalicija podrazumijeva obje strane, uvažavanje zahtjeve obiju strana i slaganje vlade koja će imati program od kojeg će imati interesa Hrvatska i hrvatski narod”, kaže Anušić.

Kadrovska križaljka je, prema Anušićevim riječima, gotova, ali nije htio otkrivati imena, njih će, kaže, objaviti premijer. “Bitne, ključne stvari su dogovorene”, kaže.

Anušić dodaje i da nema potrebe za komuniciranje putem medija te da s DP-om razgovaraju uz međusobno uvažavanje.

Prihvatljiv mu je prijedlog Stephena Bartulice da se otvori muzej kojim bi se odala počast žrtvama komunističkih zločina, a o prijedlogu da se preispita sve u vezi pandemije covida-19, Anušić nije htio previše govoriti.

Komentirao je i zanimljivu činjenicu da će u Vladi sjediti tri kineziologa. “Sportska vlada”, kaže.

Izvor N1

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved