Connect with us

Vijesti

Stručnjaci za specijalni rat Duboke države ‘navukli’ i prevarili Trumpa?

Published

on

Kada je prije 4 godine Trump pobijedio, na dan njegove inaguracije nekoliko ulica od mjesta na kojem se održava parada povodom inauguracije održani su vrlo nasilni protesti u kojima su se palili automobili i razbijali izlozi. Oko 500 demonstranata čekićima je porazbijalo čak i izloge Bank of America te McDonald’sa. Policija je uhitila više od 95 osoba, a više stotina njih radilo je izgrede i uništavalo imovinu, te gađalo interventnu policiju različitim predmetima nedaleko od Bijele kuće. Slijedeći dan u Washington D.C-u okupilo se oko 600.000 onih koji su protestirali protiv njegove pobijede.

Mediji su se raspisali govoreći; “Liberalna Amerika se probudila ”.

Počela je sezona stalnih protesta u čemu su se najviše istaknula grupa Antifa. Pri jednom njihovom pokušaju upada u Bijelu kuću Trumpovi zaštitari su ga sklonili u predsjednički bunker, čime su se mediji izrugivali.

Oni koji uništavaju imovinu po danu, a po noći pale i pljačkaju tada su za medije bili mirni demonstranti.

Četiri godine kasnije i Trump je odlučio organizirati slične demonstracije. Okupilo se puno demonstranata, ničiji automobil nije zapaljen i ničiji izlozi nisu razbijeni. Međutim, dogodilo se nešto na što Trump nije računao. Policajci koji su štitili Kongres umjesto da sprječavaju ulazak u zgradu kongresa odjednom su uklonili ogradu, te su propustili demonstrante, iako nitko na njih nije bacao cigle kao prije 4 godine. Prije upada u Kongres nitko nije ni ranjen, ni ubijen niti uhićen. Pri upadu nitko od policije pri samom upadu nije ozlijeđen, nitko nije povukao oružje na demonstrante. Tek nakon upada u zgradu Kongresa nekolicina policajaca je upotrijebilo oružje i pri tome su ubili četiri nenaoružana demonstranta. Jedna nenaoružana demonstranica je upucana, u glavu a troje je kasnije umrlo od ranjavanja, kao i jedan policajac.

Naravno, prije nego su demonstranti propušteni u Kongres kongresnici su sklonjeni u sigurne sobe. Kao da su znali kako će demonstranti uspjeti ući u zgradu. Da su se počeli sklanjati kroz podzemni hodnik u sigurne sobe ne bi svi stigli pobjeći, stoga što se od ulaza u zgradu do kongresne dvorane može doći vrlo brzo i lako.

Upadom u Kongres demonstranti su odjednom postali rulja, a čim se ta rulja povukla kongresnici su izašli iz svojih sigurnih soba i mirno nastavili sa radom.

Zanimljivo kako se nitko u medijima nije upitao kako to da je policija prije 4 godina uspjela držati pod kontrolom daleko brojnije i nasilnije demonstrante, a sada to nije uspjela. A najvažnije pitanje je tko je policiji naredi uklanjanje ograde i propuštanje demonstranata. Prepoznat ih se može po tome što upravo oni danas tvrde kako je dobro da policija nije silom spriječila ulazak, pošto bi broj mrtvih bio puno veći, iako je kasnije sve smireno kada su upotrijebili suzavac koji nikoga ne ubija.

Da je Kongres čuvala vojska ili FBI moglo bi se reći kako je puštanje demonstranata u Kongres naredio Trump kako bi izvršio državni udar na jednu zgradu koja je od drugih zgrada drugačija samo po tome što je simbol američke demokracije.

Međutim, zgradu Kongresa su čuvali gradski policajci i zaštitari samog Kongresa koji su pod kontrolom demokrata, a ne Trumpa.

Jesu li se ti policajci povukli od straha, ili zato što je to nekome odgovaralo.

Kada se sjetimo kako su Obamini stručnjaci za podvale i proxi ratove organizirali demonstracije u Ukrajini nakon čega je Ukrajina izgubila dobar dio zemlje, te kako je u organiziranom “Arapskom proljeću” organiziran rat u 5 država sve je jasno.

Namjernim propuštanjem demonstranata u zgradu Kongresa postignuto je nekoliko ciljeva.

1. Trumpovi pristalice su postali divlja i nasilna rulja.

2. Trump je u medijima proglašen teroristom koji je pokušao državni udar.

3. Nitko nije pratio raspravu u Kongresu i saslušao dokaze koji su govorili o prijevarama na izborima.

4. Uništen je politički ugled republikanske stranke, te su im uništene šanse za pobjedom na duže vrijeme.

5. Utjeran je strah među Trumpove članove vlade koji su se počeli plašiti za svoju sudbinu i možebitni sudski progon zbog sudjelovanja u navodnom državnom udaru.

Baš onako kako to stručnjaci za specijalne operacije znaju osmisliti i realizirati.

Ali ni oni ne mogu predvidjeti sve.

Mnogi američki neprijatelji širom svijeta su digli glave, te bi mogli postati puno hrabriji u sukobima sa SAD-om. Zbog toga bi vrlo brzo demokrati mogli doživjeti niz poraza širom svijeta, što bi odlično došlo republikancima za vlastiti oporavak od ovog izbornoga poraza. NoveNovosti.

Advertisement

Vijesti

DP: Bezuvjetno zadržati mlade ljude u Hrvatskoj, jer “su stranci neadekvatni za naše područje!”

Published

on

Lipovac Pehar: Moramo zadržati mlade u Hrvatskoj jer oni imaju energiju, inovativnost i potencijal za opstojnost hrvatske nacije!

Zastupnica DP-a Dubravka Lipovac Pehar: ”Mladi ljudi danas odlaze iz Hrvatske jer idu za boljim životom. Mi želimo zadržati to stanovništvo jer s njim gubimo fertilnost, energiju, inovativnost i potencijal za opstojnost hrvatske nacije”.

”Svjedoci smo i doseljavanja velikog broja stanovnika iz zemalja Azije i Afrike. Jedan dio svog života provela sam u Afganistanu te sam upoznala kulturu, vjeru i način života tog stanovništva. Oni su, u usporedbi s našim radnicima i inženjerima, neadekvatni za naše područje. Hrvatska ne bi trebala svoje tržište rada zamijeniti takvim radnicima”.

”Mi ćemo sve učiniti kako bismo pomogli u ograničavanju popunjavanja tržišta rada takvim stanovništvom kroz suverenitet, gospodarske i političke korake i demografsku obnovu. Moramo obnoviti naše tržište rada i zadržati naše vrijedne radnike koji su svuda u svijetu priznati i uredno plaćeni”.

”Covid pandemija nam je pokazala koliko smo ovisni o velikim globalnim lancima, a što nam pokazuje da moramo stvoriti svoje proizvodne kapacitete i doprinijeti našoj prehrambenoj samodostatnosti. Dokazano je i koliko smo u kriznim situacijama ovisni o turizmu, što nas čini ekonomski krhkima i naglašava potrebu za diversifikacijom gospodarstva i razvojem drugih sektora”.

”Zašto se ne bismo potrudili poljoprivredu postaviti na svoje noge? Nama se sada pružila prilika kada ćemo to i učiniti. Naša je Hrvatska puna resursa koje možemo iskoristiti, od stanovništva, mladih, do nas koji smo ovdje u Hrvatskom saboru. Učinimo sve kako bismo doprinijeli razvoju Hrvatske!”.

#Domovinskipokret

Continue Reading

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved