Connect with us

Vijesti

SRAMOTNO „Twitter Files“: FBI platio platformi 3 milijuna dolara za cenzuru informacija

Published

on

Utjecaj na američke izbore 2020. Najnoviji nastavak iz „Twitter Filesa“ Elona Muska otkriva nove informacije koje potvrđuju da FBI ne samo da je pritiskao društvenu mrežu da potisne izvješća o prijenosnom računalu Huntera Bidena nego je zaposlenicima Twittera za to platio i milijune dolara.

Novi izvršni direktor Twittera potvrdio je dokument iz 2021. koji pokazuje da je zaposlenicima Twittera FBI nadoknadio više od 3 milijuna dolara kako bi pomogao u takozvanim „projektima vezanima uz provedbu zakona“.

Najistaknutiji od tih projekata uključivao je potiskivanje izvješća o prijenosnom računalu Huntera Bidena i utjecaj na platformu neposredno prije izbora 2020. godine.

U nastavku pod naslovom „TWITTER FILES: PART 7“, neovisni novinar Michael Shellenberger iznosi nove dokaze da je FBI i obavještajna zajednica pokušala diskreditirati „činjenične informacije“ o inozemnom poslovanju Huntera Bidena prije i nakon što je The New York Post otkrio sadržaj njegova prijenosnoga računala.

The New York Post je 14. listopada 2020. izvijestio da je Hunter Biden upoznao svojega oca, tadašnjega potpredsjednika Joea Bidena, s najvišim izvršnim direktorom ukrajinske energetske tvrtke manje od godinu dana prije nego što je stariji Biden izvršio pritisak na vladine dužnosnike u Ukrajini da otpuste tužitelja koji je istraživao tvrtku.

Priča The New York Posta temeljila se na e-porukama vlasnika servisne radionice u Delawareu, koji je posjedovao Hunterov laptop. Hunter je navodno ostavio svoje računalo u trgovini na popravku, ali se nikada nije vratio po njega.

Članovi obavještajne zajednice, velikih TV mreža i rukovoditelji na Twitteru radili su prekovremeno niječući da je prijenosno računalo Huntera Bidena stvarno.

Nazvali su to „klasičnim oznakama ruske informacijske operacije“.

No Shellenberger prenosi da je FBI još 2019. godine bio u posjedu prijenosnoga računala i da je znao što ono sadrži.

Organizacija se zatim obratila bivšemu šefu povjerenja i sigurnosti Twittera, Yoelu Rothu, uoči objavljivanja New York Posta kako bi potisnula priču.

„Za nekoliko sati Twitter i druge tvrtke na društvenim mrežama cenzuriraju članak NY Posta, sprječavajući njegovo širenje i, što je još važnije, potkopavajući njegovu vjerodostojnost u glavama mnogih Amerikanaca“, objasnio je Shellenberger.

Shellenberger dodaje da je Roth bio prisiljen odbaciti bilo kakva izvješća o priči.

Napominje da je Roth u rujnu 2020. „sudjelovao u ‘stolnoj vježbi’ Instituta Aspen na potencijalnoj operaciji ‘Hack-and-Dump’“.

Vježba je uključivala navodno „lažni“ scenarij u kojem su na internetu procurili dokumenti Burisme u kojima su navedene isplate Hunteru Bidenu.

Tako je mjesec dana poslije toga, kada je vijest objavljena, Roth već bio „osposobljen“ kako se nositi s tim.

“Ovo uvelike sliči nekakvoj suptilnoj operaciji curenja“, napisao je Roth svojim kolegama prilikom označavanja priče NY Posta za cenzuru.

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerburg također potvrđuje da je FBI učinio isto na toj platformi.

„FBI je u osnovi došao k nama [i] bilo je poput: ‘Hej… Trebali biste biti na visokom stupnju pripravnosti. Mislili smo da je na izborima 2016. bilo puno ruske propagande. Uskoro će biti neka vrsta smeća slična tome“, podijelio je.

Shellenberger dalje objašnjava da je velik broj bivših zaposlenika FBI-a otprilike u isto vrijeme zaposlen u Twitteru.

Cilj je bio oblikovati način na koji to mediji pokrivaju i kako to društveni mediji prenose“, objasnio je Shellenberger.

Cilj za koji je FBI smatrao da je bio uspješan.

„Na kraju je FBI-jeva kampanja utjecaja usmjerena na rukovoditelje u novinskim medijima, Twitteru i drugim tvrtkama na društvenim mrežama uspjela: cenzurirali su i diskreditirali priču o prijenosnom računalu Huntera Bidena“, dodao je Shellenberger. „Do prosinca 2020., [FBI-jev odvjetnik Jim] Baker i njegovi kolege čak su poslali poruku zahvale FBI-ju na njegovu radu.“

Kao što je CBN News izvijestio, „Twitter Files“ ponovno su rasplamsali optužbe da je politička cenzura Big Techa pomogla predsjedniku Bidenu da pobijedi na izborima 2020. i dovela do gušenja brojnih konzervativnih glasova.

„Kontakt Twittera s FBI-jem bio je konstantan i sveprisutan, kao da je podružnica“, napisao je novinar Matt Taibbi u prethodnom izvješću „Twitter Files“.

A Shellenberger ističe dokaze koji sugeriraju da se obavještajna agencija priprema za predsjedničke izbore 2024. godine.

„I pritisak FBI-ja na platforme društvenih medija se nastavlja“, napisao je. „U kolovozu 2022. izvršni direktori Twittera pripremili su se za sastanak s FBI-jem, čiji je cilj bio ‘uvjeriti nas da izradimo više FBI [zahtjev za otkrivanjem u hitnim slučajevima]… potraga bez naloga.“

CBN News

Advertisement

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved