Connect with us

Vijesti

ZA KOGA (NE) GLASOVATI: 21 MARIONETA GEORGEA SOROSA NASTAVLJA RAZARATI EUROPU

Published

on

Autor uvoda: Alfredo d Ecclesia /Poznati talijanski politolog, novinar, analitičar, bloge

S tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Mogli su uživati svoje privilegije, mogli su djelovati kao jamci građanima svojih nacija umjesto da mašu repom  na zadovoljstvo svojim gospodarima, kao prvom Georgeu Sorosu koji ih želi živahne i da nemaju različita mišljenja. Moraju iznositi laži i to što više laži o Europi.

Boje se da neće moći izvršiti svoju zadaću i boje se jednog novog Nuernberga koji će jednog dana doći za zlodjela koja su ovi počinili.

Alfredo d Ecclesia

JE LI OVO SRAMOTNA IZDAJA ILI…? ZAJEDNIČKI APEL ZA GLASOVANJE NA EUROPSKIM IZBORIMA U SVIBNJU 2019  KOJI SU POTISALI  POGLAVARI 21 DRŽAVE EUROPSKE UNIJE.

EUROPA JE NAJBOLJA IDEJA KOJU SMO IKADA IMALI

Europska integracija je pomogla ostvarenje vjekovne nade u mir u Europi nakon što su neobuzdani nacionalizam i druge ekstremističke ideologije uvele Europu u barbarstvo svjetskih ratova. Čak i danas ne možemo i ne smijemo uzeti mir i slobodu, blagostanje i dobrobit zdravo za gotovo. Potrebno je da se svi mi aktivno potrudimo oko velike ideje mironosne i integrirane Europe.

/“Mironosna Europa“ koja razara Siriju i sudjeluje u imperijalističkim ratovima i pljački zemalja Trećeg svijeta zauzvrat uvozi robove iz zemalja koje je razorila i uništava domicilno europsko stanovništvo, kulturu i civilizaciju, napose KRŠĆANSTVO. Op. K.P./

Izbori 2019 imaju posebnu važnost: vi ste ti, europski građani, koji trebate izabrati kojim smjerom će krenuti Europa. Mi, predsjednici država Bugarske, Češke Republice, Njemačke, Estonije, Irske, Grčke, Francuske, Hrvatske, Italije, Cipra, Letonije, Litvanije, Madžarske, Malte, Austrije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Slovačke i Finske apeliramo stoga da svi europski građani koji imaju glasačko pravo da ga ostvare, da sudjeluju na izborima za Europski parlament krajem svibnja.

Europski narodi ujedinili su se slobodno u Europsku uniju koja se temelji na principima slobode, jednakosti, solidarnosti, demokracije, pravde i odanosti unutar Unije i između svojih članova, jedne Unije kojoj nema premca u povijesti Europe. U našoj Uniji izabrani članovi Europskog parlamenta dijele s Vijećem Europe mogućnost da odluče koja pravila primijeniti u Europi i kako raspodijeliti europski budžet.

SVI SMO EUROPLJANI

/Federalno nastojanje da izgradi novoga čovjeka SSSR-a, Jugoslavena, Europljanina, što smo već preživjeli i još se uvijek od toga liječimo. Ovo je novo-stara avantura federalne integracije koja nas čeka u čvrstoj integraciji. Treba glasovati za suvereniste. Op. K.P./

Već od nekog vremena za mnoge u Eruopi, posebno nove generacije, europsko građanstvo / državljanstvo/ je postalo druga narav. Za njih nije sporno voljeti vlastito selo, vlastiti grad, regiju ili naciju i biti istovremeno uvjereni europeisti.

NAŠA EUROPA, ZAJEDNIČKI, MOŽE SE SUOČITI S IZAZOVIMA

U ovim mjesecima, više nego u prošlosti, Europska unija se nalazi pred velikim izazovima. Po prvi puta od početka procesa integracije neki govore o preuređenju određenih etapa integracije kao: slobode kretanja ili dokidanja  zajedničkih institucija. Po prvi puta jedna država namjerava napustiti Uniju. Istovremeno drugi zazivaju više integracije unutar Unije i Eurozone ili Europu – s više brzina.

O tim temama postoje različita mišljenja kako građana tako i vlada država članica kao i nas šefova država. No svi se mi slažemo da su integracija i europsko jedinstvo ključni i da želimo da Europa nastavi kao Unija. Samo će se snažna zajednica može suočiti s globalnim izazovima našeg vremena. Učinci klimatskih promjena, terorizma, ekonomske globalizacije, migracija ne prestaju na nacionalnim granicama. Moći ćemo se uspješno suočiti s tim izazovima i nastaviti put ekonomskog razvoja i socijalne kohezije samo zajedničkim radom kao ravnopravni partneri na institucionalnoj razini.

ŽELIMO JAKU I INTEGRIRANU EUROPU /čitaj FEDERACIJU!/

Dakle potrebna nam je snažna Europska unija, Unija sa zajedničkim institucijama, Unija koja kritički gleda svoj rad i sposobna za reformu, Unija izgrađena na vlastitim građanima koja u svim državama članicama ima svoje vitalne baze.

Ovoj Europi je potrebna živa politička rasprava na kojoj se temelji najbolji smjer za budućnost, počevši od osnove predviđene Rimskom deklaracijom 25 ožujka 2017. Europa je u stanju podnijeti težinu rasprave koja uključuje širok raspon mišljenja i ideja. Ali ne smijemo se vratiti u Europu u kojoj su zemlje protivnici a ne partneri.

Našoj ujedinjenoj Europi potrebni su snažni glasovi naroda zbog čega vas molimo da iskoristite svoje pravo glasa. To je glasovanje o našoj zajedničkoj budućnosti:

Rumen Radev

Predsjednik Republike Bugarske

Miloš Zeman

Predsjednik Češke Republike

Frank-Walter Steinmeier

Predsjednik Savezne Republike Njemačke

Kersti Kaljulaid

Predsjednik Republike Estonije

Michael D. Higgins

Predsjednik Irske

Prokopios Pavlopoulos

Predsjednik Helenske Republike

Emmanuel Macron

Predsjednik Francuske Republike

Kolinda Grabar-Kitarović

Predsjednik Republike Hrvatske

Sergio Mattarella

Predsjednik Talijanske Republike

Nicos Anastasiadis

Predsjednik Republike Cipar

Raimonds Vējonis

Predsjednik Republike Latvije

Dalia Grybauskaitė

Predsjednik Republike Litve

János Áder

Predsjednik Republike Mađarske

George Vella

Predsjednik Republike Malte

Alexander Van der Bellen

Predsjednik Republike Austrije

Andrzej Duda

Predsjednik Republike Poljske

Marcelo Rebelo de Sousa

Predsjednik Portugalske Republike

Klaus Iohannis

Predsjednik Rumunjske

Borut Pahor

Predsjednik Republike Slovenije

Andrej Kiska

Predsjednik Slovačke Republike

Sauli Niinistö

Predsjednik Republike Finske

/226 europskih parlamentaraca je na platnom popisu Georga Sorosa koji je „brat blizanac“ Jean Claud Junckera. Od hrvatskih parlamentaraca na Sorosevom platnom spisku su: Tonino Picula, Jozo Radoš, Ivan Jakovčić i Biljana Borozan. BIRAJTE ONE KOJE SE NEĆE DATI POTKUPITI NI DOMAĆIM NI STRANIM OLIGARSIMA. OP. Kornelija Pejčinović/

Advertisement

Vijesti

Demokrati se pripremaju za potencijalni potop Bidena u studenom

Published

on

Prema članku POLITICA objavljenom u utorak ujutro, mnogi su demokrati nedavno izrazili sve veću zabrinutost da će predsjednik Joe Biden izgubiti od bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u studenom.

U članku su autori Christopher Cadelago, Sally Goldenberg i Elena Schneider napisali da se “prožimajući osjećaj straha ustalio na najvišim razinama Demokratske stranke zbog izgleda predsjednika Joea Bidena za ponovni izbor”.

“[Pre]ranih pet mjeseci od izbora, tjeskoba se pretvorila u opipljivu strepnju, prema više od desetak stranačkih čelnika i operativaca,” dodali su autori.

Objasnili su da je “jaz između onoga što će demokrati reći na TV-u ili u tisku i onoga što će poslati svojim prijateljima samo porastao kako je rasla zabrinutost oko Bidenovih izgleda.”

Anonimni demokratski operativac opisao je “pomamu” među Bidenovim taborom. Ovo “sluđivanje”, rekao je, uvelike je posljedica činjenice da Biden dosljedno zaostaje za Trumpom u anketama.

Operativac je za POLITICO rekao da se njegovi kolege demokrati posebno boje mogućnosti da Biden izgubi od Trumpa – više nego da bi izgubio od generičkog republikanca. “Ovo nije, ‘O moj Bože, Mitt Romney bi mogao postati predsjednik'”, rekao je publikaciji. “To je ‘O moj Bože, demokraciji bi mogao doći kraj’.”

Osim toga, članak POLITICO opisao je popis koji je sastavio demokratski savjetnik “gotovo dva tuceta razloga zašto bi Biden mogao izgubiti”. Savjetnik je podijelio popis glavnim donatorima stranke.

Popis uključuje razloge “od imigracije i visoke inflacije do [Bidenove] dobi, nepopularnosti potpredsjednice Kamale Harris i prisutnosti kandidata treće strane poput Roberta F. Kennedyja Jr.”

Savjetnik koji je napravio popis dodao je: “Popis zašto bismo ‘mogli’ pobijediti je tako mali da ga čak ne moram držati na svom telefonu.”

POLITICO je također citirao veterana demokratskog stratega Petea Giangreca, koji je priznao da je Bidenov dosije kao predsjednika nepopularan među američkim biračima u usporedbi s Trumpovim.

“Ako je okvir ove utrke, ‘Što je bilo bolje, 3,5 godine pod Bidenom ili četiri godine pod Trumpom’, gubimo to svaki dan u tjednu i dvaput u nedjelju”, rekao je Giangreco.

Posljednja anketa pokazala je da bi Trump najvjerojatnije pobijedio da se predsjednički izbori održavaju danas.

Ankete New York Timesa i Siene objavljene ranije ovog mjeseca pokazale su da bivši predsjednik vodi Bidena s ugodnom razlikom u mnogim ključnim državama na bojištu.

Najznačajnije je da je anketa pokazala da Trump ima nevjerojatnih 12 bodova prednosti među registriranim glasačima u Nevadi – stanje koje je Biden nosio prije četiri godine.

CatholicVote je ranije objavio:

Analitičari drastičnu promjenu pripisuju činjenici da su hispanoamerički birači u posljednjih nekoliko godina velikom većinom bili skloni Trumpu. Otprilike 20% birača u Nevadi su Hispanoamerikanci.

Kada su anketirani samo vjerojatni birači, Trumpovo vodstvo u Nevadi poraslo je na 13 bodova.

Ankete Timesa također pokazuju da Trump ima zdravu prednost nad trenutnim predsjednikom u nekolicini drugih žestoko osporavanih swing država. Trump vodi s 10 bodova u Georgiji i sedam bodova više od Bidena među registriranim glasačima u Arizoni i Michiganu. Sve su te države glasale za Bidena 2020.

Kao što je primijetio CatholicVote, ista je anketa pokazala da “gotovo jedan od pet registriranih birača iz šest swing država, uključujući mnoge katolike, nije glasao na predsjedničkim izborima 2020.”.

Continue Reading

Vijesti

Čudesna vizija iza blagdana Tijelova

Published

on

Proslava Tijelova može se pratiti do vizije koju je o liturgijskoj godini imala belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća – piše Philip Kosloski u Altea-i.

Rimski obred Katoličke crkve svake godine nakon nedjelje Trojstva slavi blagdan Tijela i Krvi Gospodnje.

Međutim, Crkva nije uvijek slavila ovaj blagdan, a veliki utjecaj iza njega imala je belgijska časna sestra Juliana iz 13. stoljeća.

Viđenje svete Julijane

Juliana je bila duboko posvećena Svetoj Euharistiji od ranog djetinjstva i prema piscu Aleteije Joanne McPortland, “ušla je u redovnički život u dobi od 13 godina, služeći u hospiciju za gubavce koji je vodila njezina zajednica.”

U to je vrijeme počela imati neobičnu viziju. Pisac Heinrich Stieglitz pripovijeda viziju u svojoj knjizi The Church Year: Talks to Children:

Već u svojoj šesnaestoj godini Julijana je imala izvanrednu viziju dok je bila na molitvi. Vidjela je pun mjesec kako jarko sja, ali na njemu je bila tamna mrlja kao da je njegov komad izbio. Isprva nije mogla razumjeti viziju. Što je češće gledala taj neobičan prizor, to je njezino čuđenje raslo.

U početku je mislila da je vizija demonskog podrijetla i molila je Boga za pomoć:

“Je li to iskušenje Zloga?” – zabrinuto je upitala. Usrdno je molila, a vizija je ipak ostala. Usred gorućih suza djevojka je zamolila svog Spasitelja punog ljubavi da joj objasni što to znači.

Prema izvješću, Isus je odgovorio na Julianin zahtjev i rekao joj što je točno vizija trebala predstavljati:

Na kraju joj je Isus rekao: “Mjesec predstavlja crkvenu godinu. Tamna mrlja na njegovoj sjajnoj površini znači da još uvijek nedostaje jedna gozba. Moja je volja da se ustanovi velika svetkovina u čast Moga Presvetoga Tijela. Veliki četvrtak više je dan žalosti nego radosti. Sada idi i objavi to svijetu.” Ponizna časna sestra uzdržala se pred takvim zadatkom i rekla našem Gospodinu ovako: “Gospodine,” rekla je, “ja sam samo jednostavna djevojka i nisam nimalo dostojna. Zato te molim da ovo djelo povjeriš svetim i učenim svećenicima.”

U početku Juliana nije nikome rekla, no s vremenom je povjerila svoju viziju nekolicini ljudi, a zatim je račun došao do samog pape.

Dok će sveti Toma Akvinski s vremenom napisati prekrasne poetske pjesme za ovaj novi blagdan, slavlje vjerojatno ne bi postojalo da nije bilo svetosti svete Julijane i njezine otvorenosti za primanje Božje riječi.

Philip Kosloski /Altea

Continue Reading

Vijesti

Biden se boji ‘velikog židovskog utjecaja’

Published

on

Američki predsjednik neće riskirati da naljuti lobi u Washingtonu, rekao je savjetnik za sigurnost za Project Veritas

Predsjednik SAD-a Joe Biden pod pritiskom je progresivnog krila Demokratske stranke da oštrije osudi izraelske postupke u Gazi, ali to neće učiniti osim ako ne osvoji drugi mandat, rekao je dužnosnik Vijeća za nacionalnu sigurnost za Project Veritas.

Bidenov stav o Izraelu rezultat je pažljivih “političkih kalkulacija”, rekao je savjetnik za politiku Vijeća za nacionalnu sigurnost Sterlin Waters tajnom novinaru za Project Veritas, konzervativni medij poznat po operacijama skrivenih kamera.

S jedne strane, Biden i njegovi glavni suradnici moraju reći Izraelu da “nećete nastaviti lagati, bombardirati i ubijati svu ovu djecu bez suočavanja s ozbiljnim posljedicama” kako bi umirili progresivne glasače, objasnio je Waters u videu koji je objavljen u utorak. Međutim, kad bi Biden to učinio, nastavio je Waters, razljutio bi “veliki, moćni židovski utjecaj u republikanskoj i demokratskoj politici” i suočio se s klevetničkom kampanjom koja bi ga koštala predsjedničkih izbora u studenom ove godine.

“Kada bi Biden ponovno pobijedio, mogao bi biti mnogo iskreniji kada je rekao ‘ne’”, rekao je Waters. “[Ali] to je odluka drugog mandata.”

Trenutačno se čini da se Bidenovo stajalište o Izraelu mijenja iz dana u dan, s američkim predsjednikom koji je u nedjelju okupljenim studentima rekao da podržava “trenutni prekid vatre kako bi se zaustavile borbe” u Gazi, a novinarima u ponedjeljak rekao da “stojimo uz Izrael da ukloni [vođu Hamasa Yahyu] Sinwara i ostale koljače Hamasa.”

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdi da Izrael može uništiti Hamas samo invazijom na Rafah, grad u južnoj Gazi u kojem se trenutno nalazi više od milijun raseljenih Palestinaca.

Ranije ovog mjeseca, Biden je zaprijetio da će zaustaviti isporuku oružja Izraelu ako Netanyahu naredi kopnenu invaziju na Rafah, odluka za koju je Waters rekao da je “politički rizik”.

Međutim, dok je Bijela kuća zamrznula isporuku bombi Izraelu krajem travnja, Biden je odobrio drugu prodaju oružja vrijednu milijardu dolara – uključujući tenkovsko streljivo i minobacačke granate – židovskoj državi nekoliko dana nakon što je obećao uskratiti buduće isporuke.

Izrael je napadao Rafah zračnim napadima posljednja dva tjedna, uz pokretanje ograničenih kopnenih operacija u istočnim četvrtima grada. Netanyahu je odbacio Bidenovu prijetnju da će prekinuti vojnu pomoć, izjavivši da će se Izrael “boriti našim noktima” ako bude potrebno.

Unatoč Netanyahuovom hvalisanju, premijerov ratni kabinet odložio je planove za veliku ofenzivu u Rafi i odlučio se za ograničeniji pristup koji će minimizirati civilne žrtve, izvijestio je u ponedjeljak Washington Post. Izraelski izvori koji su razgovarali s Postom rekli su da je ovaj pristup odabran kako bi se izbjegao gnjev SAD-a.

Dan prije nego što je Watersov intervju objavljen, dužnosnik američkog State Departmenta rekao je za Politico da je državni tajnik Antony Blinken naredio zaposlenicima da prestanu objavljivati detalje povjerljivih razgovora u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa medijima (Project Veritas, Logicno)

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved