Connect with us

Vijesti

Aleksandar DUGIN: BOGOVI KUGE – KORONA VIRUS I URUŠAVANJE SVJETSKOG PORETKA

Published

on

Tokom posljednjih desetljeća zamjećujemo nešto sudbonosno, nešto nepovratno i odlučujuće. Možda je taj događaj korona virus.

Prerano je izvlačiti konačne zaključke, ali su možda neki geopolitički i ideološki čimbenici prekoračili točku s koje nema povratka.

Epidemija korona virusa predstavlja kraj globalizacije. Otvoreno društvo je zrelo za infekciju. Tko želi porušiti granice pripravlja teren za uništenje čovječanstva. Naravno da se može podsmijavati, ali osobe  koje raspolažu opasnim tvarima potrudit će se da se neumjesno podsmjehivanje zaustavi. Jedino će nas spasiti zatvaranje. Zatvaranje u svakom smislu: zatvorene granice, zatvorena gospodarstva, zatvoreno snadbjevanje proizvodima i dobrima, ono što bi Fichte nazvao konačnim „stanjem gospodarske zatvorenosti.“ Soros bi trebao biti linčovan dok bi Fichteu trebalo podignuti spomenik.

To je prva lekcija.

Drugo: Korona virus otvara zadnju stranicu povijesti liberalizma. Liberalizam se učinio pogodnijim za širenje virusa, i to u svakom smislu. Epidemije zahtijeva rušenje svih razlika. Liberalizam je virus. Još će malo vremena proći i liberali će biti izjednačeni s leproznim, s infektivnom ugrozom koja poziva na ples i zabavu usred vremena kuge. Liberal je nositelj korona virusa. On je njegov apologet. Prije svega ako se otkrije da je stvoren u Sjedinjenim Državama, utvrdi liberalizma, kao biološko oružje.

Ovo je dakle lekcija broj dva: liberaizam ubija.

Treće: Kriteriji za uspjeh i blagostanje država i društava mijenjaju se iz temelja. U borbi protiv epidemije neće nas spasiti ni bogatsvo Kine ni europski socijalni sistem ni potpuno nepostojanje socijalno sistema u Sjedinjenim  Državama  (koje umjesto toga drže najveću vojnu i financijsku moć na svijetu). Ni iranski duhovni i vertikalni sustav nije od velike pomoći. Korona virus je blokirao sve ono što čini vrhunac moderne civilizacije: naftu, financije, slobodno tržište i razmjenu, vrhovnu vlast FED-a /Federalnih rezervi / … svjetske vođe su nemoćne. Došli su do ruba svi najrazličitiji kriteriji:

–        Posjedovanje virusa

–        Mogućnost da spase život autonomno za same sebe i svoje najmilije u uvjetima potpunog zatvaranja.

Odgovor na ove kriterije znači preispitivanje svih vrijednosti. Vakcina se nalazi u posjedu onih koji su najvjerojatnije razvili virus, stoga je nepouzdano rješenje. Ipak, zatvaranje i prijelaz na samodovoljnost je nešto što mogu svi učiniti, ali nešto što nužno zahtijeva multipolarni red. Malo poljoprivredno poduzetništvo i prirodna razmjena će preživjeti opće urušavanje općeg poretka.

Koje bi konačno logične korake trebalo poduzeti  nakon trijumfalnog planetarnog pohoda korona virusa? Najbolja pretpostavka je pojava dviju, relativno zatvorenih zona na velikim prostorima – na jednoj civilizacija, ili druga najgora pretpostavka je svijet Mad Max i sjedište ZLA. Ruska serija „Epidemija“ pred našim očima postaje stvarnost.

BOGOVI KUGE

Počinjem shvaćati zašto su u nekim društvima kužni bogovi bili čašćeni i obožavani. Događaj kuge dopušta potpunu obnovu društva. Epidemija nema logiku i ne pošteđuje ni plemstvo, ni bogate ni moćne. Razara sve bez razlike i svodi bića na ono što jedino jesu, na njihovo bitno. Kužni bogovi su pravedni. Antoin Artaud je o tome pisao šireći teatar kuge. Poziv teatra je prema Artaud-u, sa svom mogućom okrutnošću svesti čovjeka na ono što on jest, ovdje i sada, događaj koji čovjek želi ustrajno zaboraviti. Kuga je egzistencijalni fenomen. Grci su ga nazivali Apolo „Smitheus“ „Bog miš /štakor/“ i pripisivali su mu moć da donese kugu. I kao što svi znaju tu počinje „Ilijada“.

To je ono što bi učinio Apolo promotrivši moderno čovječanstvo: bankare, blogere, rapere, zastupnike, zaposlenike, migrante, feministkinje … i mnoge druge.

Bunjuel je režirao jedan film s naslovom „Anđeo uništenja“ koji upravo govori o svemu ovome.

KAKO ĆE SVIJET ZAVRŠITI

Utvrđeni su elementi epidemije koji dopuštaju  nagovještaj da je virus  ljudskog porijekla da omogući Zapadu da iskoristi virus protiv svojih geopolitičkih protivnika (što pojašnjava /napad/ na Kinu i Iran, ali ne i na Italiju i ostale) i također i početak ciljanog istrebljenja svih onih milijardi suvišnih osoba od strane uskog kruga čovječanstva koje posjeduje vakcinu koja je sa svoje strane proizvod „napretka“ „otvorenog društva.“ U tom slučaju  „kužni bogovi“ bi se trebali objaviti kao točni predstavnici globalne financijske elite koja je otprije nekog vremena prepoznala „granice rasta.“ Ali i u tom slučaju, a posebno ukoliko to nije početak istinskog i pravog globalnog genocida, nego samo proba, zaključak je isti: oni koji se predstavljaju za odgovorne čimbenike u odnosu na ljudsko društvo nisu ono za što se drže.

Liberalizam je samo izgovor za masovno istrebljenje kao što su i kolonizacija i širenje standarda moderne zapadne civilizacije. Globalne elite i njihove lokalne marionete mogu jedino računati na preživljavanje posredstvom vakcine. Ali nešto najavljuje da bi to mogla biti točka nevjerojatne obmane. Virus se može ponašati na nepredviđen način i civilizacijski procesi koji su započeli, čak u pojedinim događajima spontani i nepredvidljivi, mogu izokrenuti njihove planove koji su pomno proučeni.

Čitavo svjetsko gospodarstvo bi se trebalo urušiti u toku nekoliko mjeseci, čak ako i sve ide točno u tom smjeru …

Ono što moderni čovjek smatra „podržanim“ i „pouzdanim“ je čista iluzija. Korona virus to pokazuje na sasvim jasan način. Ustvari,  jednom kad se logika onoga što se dogodilo stane razvijati mogli bismo vidjeti kako završava svijet, ili bar onaj svijet koji poznajemo i koji smo poznavali. A istovremeno će se početi pojavljivati prvi obrisi nečeg drugog.

MATERIJA JE U OPASNOSTI.

Čudno je, kako je paralelno s onim što se događa s korona virusom, u znanstvenoj zajednici nastala središnja rasprava o „mjehuru iz ničega“, koje oživljavaju neke hipoteze slavnog fizičara Edwarda Witten-a, jednog od glavnih teoretičara fenomena „superstringhe“/skrivene dimenzije u nekim teorijama elementarnih čestica koje uključuju supersimetriju/.

Prema idejama modernih fizičara „mjehuri iz ničega“ mogu nastati i „/predpostavljene/praznine“ a to je je prazno koje ne postiže stabilnost nego pojavno izgleda kao da ju je postiglo. U decimalnom načinu (s 4 obične mjere i drugih 6 koje predstavljaju kompatibilizaciju) takvi „mjehuri iz ničeg, iz praznog“ su vjerojatni. Ako se pojave mogu usisati galaksije u ništa i progutati Svemir. Takvi vrhunci nastali iz nestabilne praznine ostavljaju određen utisak.

I još, kao u slučaju korona virusa, potvrđuju „da se neće dogoditi ništa loše, da je sve pod kontrolom.“ Predstavnici znanstvene elite nas uvjeravaju da je takva mogućnost nastanka „mjehura iz ničega“ smiješno mala.

Ipak, moje je mišljenje da nije tako. Protivno tomu, značajno je, da moderni svijet predstavlja takav jedan „mjehur iz ničeg“ u brzom rastu koji rastvara značenja i rastvara postojanje /egzistenciju/: liberalizam i globalizacija su najživlji izrazi toga. Čak je i korona virus „mjehur iz ničeg“.

I sama priroda tog virusa je zanimljiva (iako mrzim pojam „priroda“ nema ničeg prikladnijeg ). To je nešto između živog što ima DNA ili RNA i minerala (koji nema stanice). Ali prije svega  podsjeća nas na neuronsku mrežu ili umjetnu inteligenciju. Ako se nađe tu ili drugdje, bilo živa ili neživa … i upravo ovo „neuravnoteženo prazno“ koje stvara ovaj „mjehur iz ničeg.“

Mi vjerujemo da je praznina Svemira u ravnoteži, to će reći da je potpuni ciklus moguće entropije prošao … ali ako je to samo privid?

Kad se podsjetimo priče o tržnici u Wuhanu i zamislimo borbu šišmiša sa otrovnim zmijama, njihova krvoločna zarazna razmjena mikroskopskih ubojitih strelica s ne – postojećim oblicima korone, nije se moguće osloboditi slike mjehura iz ničeg. Isti osjećaj izazivaju i cijene nafte i pad indeksa akcija. I rat, sa svojom posebnostima i svojim egzistencijalnim buđenjem ne može spasiti od napada ničega jer  su motivi za moderni rat duboko utemeljeni na materijalnim, financijskim i korumpiranim interesima izgubili svoju izvornu čistoću: susret sa smrću. Ostaje jedino konačni mjehur iz ničeg sa svojom težnjom da svede materiju /na  ništa / na totalno uništenje.

KUGA KAO DOGAĐAJ

Moguće je, izgledno je,  da čovječanstvo nakon suočavanja s korona virusom izvuče potrebne zaključke, obuzda globalizaciju, napusti liberalna praznovjerja, obustavi migracije i obustavi perverzna tehnička otkrića koja izranjaju iz uvijek dubljeg beskrajnog labirinta materije? Odgovor je jasno  – negativan. Svi će se dok trepneš okom vratiti svojim starim navikama, prije nego mrtvi budu sahranjeni. Ako tržišta ožive, ako se  Dow Jones razbudi, sve će se vratiti u normalu. Naivan je onaj koji drugačije misli. Što će to reći? Znači da će se i epidemija ovakvih razmjera pretvoriti u nesretni nesporazum. Nitko neće shvatiti značenje dolaska kužnih bogova , nitko neće razmišljati o „mjehuru iz ničega“ i sve će se ponavljati više puta dok ne dođe do točke bez povratka.

Ako se obrati pažnja na protok vremena mora biti jasno da u ovom trenutku upravo sada prolazimo kroz jednu takvu točku.

Autor: Aleksander Dugin/Geopolitica.ru

S tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Vijesti

Hodak: ‘U tijeku je VAR-anje: Stop the VAR in Croatia’

Published

on

Izbori su pred vratima, ali nikako da pozvone. Oporba je u “niskom startu”, a Plenki nikako da pusti zeca da potrči. Ne zna se ni bazični izborni model – piše Zvonimir Hodak u direktno.hr.

D’Hondtov? Mnogi su mišljenja da je taj model ustvari neka vrsta algoritma koji se naziva “brkov” izborni model. Drug “brk” odnosno drug Staljin je još nekih davnih godina izrekao mudrost ondašnje epohe: “Nije važno tko za koga glasuje. Važno je tko broji glasove”. Ili još genijalnije: “Ako se izbori dobro organiziraju onda se ne mogu izgubiti”.

Kad čovjek bolje razmisli onda famozna dva “burduševa” mandata i nisu neka velika enigma. Nema stoga ni jednog razloga za padanje “u nesvest” ako se kojim slučajem opet Ivana Kekin, mali Peđa, naša Kate, Urša Raukar, Šokre iz Samobora, Vedrana Rudan, Ante Tomić, Jurica Pavičić i ostala znana ekipica okupe na Trgu svetog Marka. Dugo nisam na njihovim samoupravnim facama vidio toliko optimizma kao kad su vidjeli toliko ljudi koji su došli vidjeti što se to događa. Naravno, zlobni dio mene odmah me podsjeti na staru istinu koja glasi: “Optimist je u pravilu loše obaviješteni pesimist”.

Jednom su Hrvateki dali povjerenje Račanu, drugi puta Milanoviću, i oba puta su se opekli. Pogledajte samo kako su rasprodali banke, INA-u, hotele i ostale “nekretnine”. Za visoko kvalificirane lijeve lažove za “rasprodaju” je kriv isključivo “krivousti” bivši predsjednik. Tu prijesnu laž i dan danas k’o “kukavičje jaje” podmeću u svojim medijima. Kad im postaviš pitanje koja velika firma, koja velika banka, koja naftna kompanija je prodana strancima za vrijeme vladavine dr. Franje Tuđmana, onda podsjećaju na stari ruski vic. Rus i Amer čekaju vlak u moskovskoj podzemnoj željeznici. Rus, pun ponosa, podsjeća Amera: “Joe, sjećaš li se kad si zadnji puta, pred deset godina, bio u posjeti Moskvi koliko smo morali čekati da dođe vlak. A vidiš danas!” “Ok, Vladimire Vladimiroviću”, odvrati Amer “Sve je to lijepo, nemoj se ljutiti, ali mi ovdje čekamo već sat, a vlaka nigdje!” “Da!”, nakašlje se Rus, “a što vi radite crncima?” Tako je i danas. Dok se istina probudi i navuče gaće, laž je već prošla pola svijeta.

Markovina širi mržnju

Na fejsu se oglasio hercegovački franjevački provincijal Grbeš: “Markovinin roman je zlo iskazano riječima”. Idem malo pogledati o čemu se tu radi. Fra Jozo Grbeš reagira na roman (?!) Dragana Markovine koji se zove “14. februar 1945.” i posebno naglašava da autor širi mržnju. Naime, Draganče Markovina nas je “počastio” romanom o ubijenom fra Leu Petroviću. Fra Jozo tvrdi da je fra Leo bio ponosan i pravedan čovjek i da su ga ubili partizani zajedno sa 600 hrvatskih svećenika, a stotine drugih nevinih osudili na dugogodišnje kazne zatvora. Kao, recimo, Alojzija Stepinca. Stara je to i ružna komunistička priča. No nešto drugo je zanimljivo. Dragan Markovina, Tvrtko Jakovina, Hrvoje Klasić i ostali ljevičarski jugofilski “istoričari”, pisci knjiga o Miki Špiljku, glorifikatori Tita i 6. ličke ne mogu nam prodati više lažne povijesti nego li su nam do sada već prodali. Stoga su sad počeli pisati romane, snimati filmove o Titu, Sutjesci, Neretvi…

Ne spominju godinu “Annus martyrum”, ne pišu o njoj. A to je godina 1945. kad je u mjesecu veljači ubijeno 45 franjevaca. Sukobili su se do zuba naoružani fratri i goloruki partizani. To je, naime, sadržaj romana novopečenog romanopisca Dragana Markovine. Profa “istorije” iz Splita odlučio je sad svoju lažnu povijest pretočiti u književnost. Fra Bernardin Škunca tvrdi da je naš Dragan u tom “romanu” iskalio toliko mržnje prema provincijalu fra Leu Petroviću da je teško povjerovati kako “ovaj čovjek živi u 2024. godini”. Dragi fra Škunca, ne samo da živi nego nam piše povijest, obrazuje studente, a sad čak piše romane. Njegov roman je odmah našao u Hrvatskoj izdavača koji čeka u redu da ga izda. Izdaja, izdavači, lustracija…

Sad kad ga je krenulo, Draganče će sigurno nastaviti s pisanjem povijesnih romana ako s vremenom ne prijeđe na epove. Očekuju se povijesni romani i Hrvoja Klasića, Tvrtka Jakovine, Ante Tomića, Ive Goldsteina, Roberta …. Prodavat će se kao džepna izdanja, po sniženim cijenama na novinskim kioscima i pred zagrebačkom Arenom prije i nakon koncerata Prije (i nakon) Lepe Brene kako bi se svekoliki hrvatski puk uputio u naše nove književne trendove i upoznao s talentom naših povjesničara/književnika. Izdaja i izdavaštvo, baš nekako ide ruku pod ruku….

No, ne treba razbijati glavu – sitnicama. Treba uzeti ciglu!

Stop (the) VAR in Croatia. Najbliži istini je Dostojevski: “Tolerancija će doći do takove razine, da će inteligentnim ljudima biti zabranjeno njihovo mišljenje kako ne bi uvrijedili imbecile”.

Svestrani borac za Jugu…

Sjajan je člančić u subotnjem Jutarnjem napisao svestrani borac za Jugu Yu-rica Pavičić. Naš se Jure ufatio sirotog Mateja Frane Maslića koji je za 500 eura nešto muljao s imigrantima. Matej-Frane je član Domovinskog pokreta, a Yu-rica je onako od oka zaključio da ga “sirotog očito nije poškropila pamet”. Jure ima saznanja s “višeg mjesta” da se nesretni Matej-Frane šepurio u majici HOS-a i vrijeđao splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića… “zato što je ovaj, jelte, zna se, Srbin”. Jura je “jelte, zna se, loše obaviješten optimist. Njega je Bog poškropio istom onom pameću kojom su iz kante poškropili i Antu Tomića. Da nije tako onda bi već shvatio da Srbi već jako dugo nisu predmet mržnje u državi Hrvatskoj.

Imaju zagarantirana tri zastupnika u Saboru, u vladajućoj su koaliciji, lova obilno curi Pupovčevoj stranci i SPC-u… Oni zadovoljni, pa bi trebali biti i Yu-rica, Ante Tomić, Vedrana Rudan, Bora Dežulović, Bojan Ivošević… Mrzitelji su na ovim prostorima Jugoslaveni. Od onih koji daju imena ulicama u Splitu jer su 1920. u Rapalu poklonili dio hrvatske obale Mussoliniju, preko onih kojima su podignuti spomenici za pišanje na Rivi, do onih koji su se od 1941-45. borili za Jugu, a protiv Hrvatske itd. To su obično oni koji su samo legalno državljani ove prelijepe Hrvatske, ali srce i dušu su zadržali u bivšoj “prestolnici”. Možda je mržnja prejaka riječ za te puzavce. To su zapravo izgubljene duše. Njih treba u stvari žaliti.

Živjeti u jednoj od najljepših zemalja na svijetu, a patiti iz dana u dan za “Kućom cveća”, Kalimegdanom, bratstvom i jedinstvom i cinkati Hrvatsku gdjegod stignu i kogagod “ufate”. Zar to nije nisko, jadno i odurno? U izvješću Europskog tužiteljstva za 2023. “Hrvati su daleko ispred svih po prijavama građana EPPO-u…”. Dokaz tome je i ovaj mali “cinkeraj” našeg Yu-ice o nepoškropljenom Matej-Frani i njegovih “popušenih” 500 eura.

Sve mi se nekako čini da je Yu-rica Pavičić u nekom svom “predživotu” možda ipak radio u Cinkarni Celje.

Izgleda da je počelo. Vijest iz Mostara:  “Iz parka u Mostaru nestao kip Bruce Leeja!” Možda i s Rive nestane kip Miljenka Smoje….. Ne bi mi teško palo jer što sam stariji sve mi lakše pada…

Da je bar sve u životu lako kao udebljati se…!

Ovidije je rekao: “Da je Troja bila sretna, tko bi znao za Hektora?” Da je Split bio sretan, tko bi znao za Miljenka Smoju, Juricu Pavičića i Antu Tomića…

Zdrav čovik ima tisuću želja, bolestan samo jednu, “da ih je dobit u nedilju…”

Apel na fejsu: “Hitno treba obustaviti provjeru diploma. Ostat ćemo bez stručnjaka”.

Ivan Ico Grbeš ima “pitalicu” o savršenom muškarcu. Budi se u pet ujutro. Vježba svaki dan. Slaže svoju posteljinu. Čisti svoju sobu. Radi naporno. Ne pije. Pomaže u kuhinji. Čita svaki dan. Ide na spavanje u 22 sata. Gdje možemo naći takvog? U zatvoru !

Dok “možemo” ili “nož-emo” iz dana u dan u ljevičarskim medijima čitati umotvorine Jurice Pavičića, Ante Tomića ili Rudanice, Hrvoja Hitreca ne možemo. Jedan od ponajboljih naših pisaca i sigurno najduhovitiji bloger piše “Hrvatske kronike” u “Projektu Velebit”. On se ne prodaje za sitne škude, ne gura se, pa ga se treba tražiti i pronaći… Evo samo djelića iz njegove zadnje kolumne od 20. veljače ove godine:

“Okupila se boljševička bratija na Trgu sv. Marka. Urnebesna subota prošlog tjedna, imala je pečat naizgled prevladane prošlosti, u mizernom doduše valu je podsjetila na komunističku revoluciju i što bi nam mogla donijeti (i što nam je bila donijela). Okupila se, znači ljevica, ultraljevica i boljševička bratija na Trgu sv. Marka, jer manjeg nisu mogli naći…”

Kratko, jasno i istinito! Njegove su kolumne bez denunciranja, istinite, duhovite, gotovo mala književne satire, ali uvijek čitljive.

Charles Dickens je jednom napisao: “Da nema loših ljudi, ne bi bilo dobrih pravnika.”

Definicija pravde u Hrvata je obično “presuda u tvoju korist”. Sve što je jugo-nostalgičarsko slilo se na Markov trg pred crkvu sv. Marka s hrvatskim grbom s prvim bijelim poljem. Trebalo je vidjeti te plakate i čuti deračinu iz mikrofona. Radilo se u biti o jednom velikom samo denunciranju i političkom striptizu. Prosvjed na Markovu trgu je zapravo donio najviše političke koristi HDZ-u.

Mnogi koji su do sada redovno pljuckali po HDZ-u i AP-u odjednom su se imali priliku otrijezniti. Stoga vladajući trebaju raspisati izbore što prije dok ne izblijedi “sjajna” slika Beljaka, Peovićke, Sandre, Mirele, Anke… i ostalih ocvalih političara.

Sad će početi lov na Zajeca

Zagreb se polako budi. Paralelno uz Gay paradu održat će se i Anti-gay anti-parada čiji će protagonisti nositi parolu “Tuđu nećemo, svoju ne damo”.

U tijeku je VAR-gate, odnosno strip-tease Hrvatske nogometne lige. Počela je hajka, padaju ostavke, cure snimke iz soba za “varanje”. Da je dosadno, nije. Šest klubova na čelu s Dinamom i Rijekom se izjasnilo. Liga ima deset klubova. Igraj pošteno i pazi na druge ili gazi druge – pitanje je sad? Kao iz Zajčeve opere Lizinka, pojavio se u Dinamu Zajec. Sad će početi lov na Zaj(e)ca. Lovci su naoružani do zuba, a Zajec, zeko?

Navodno je sveti otac Franjo primio dvojicu gorljivih štovatelja Marijanskog kulta iz redova Crvene braće: opata Andreja Prisavskog i gvardijana Zorana od Pantovčaka. Na Papinu zamolbu da mu otpjevaju neku marijansku pjesmu, spremno se odazvaše otpjevavši mu složno “Marjane, Marjane…”

U vrijeme slanja srpskog svemirskog broda na Mars, s Marsa je stigao de-marš.

Zvonimir Hodak/direktno.hr

Continue Reading

Vijesti

U Podcastu Velebit – Velimir Ponoš: Jake sličnosti između propasti Rimskog Carstva i današnjih EU/SAD

Published

on

Gost u Podcastu Velebit je novinar i kolumnist Velimir Ponoš

– Natalitet – zašto Hrvati više ne žele imati puno djece? – Mjera uvođenja majke odgajateljice za majke s troje i više djece?
– Rad u Hrvatskoj – Kako je moguće da je jeftinije platiti plaću stranom radniku, osigurati mu smještaj, učenje hrvatskog jezika i učenje zanata? Kada bi se svi ovi troškovi zbrojili, naš domaći čovjek bi mogao imati plaću vrlo sličnu onoj u Irskoj, Njemačkoj itd. Pa čak i veću jer ne bi si morao plaćati smještaj.

– Znači, iselimo naše mlade, radno sposobne, potentne, stručnjake koje smo školovali, u neke druge zemlje, a nama će biti dobri neki strani ljudi koji Hrvatsku ne poznaju, ne vole i ne zanima ih boljitak ove zemlje… – Kakva je to logika, je li to slučajno ili planiranio?
– Velika seoba naroda nekad i danas? Hibridni ratovi s ciljem pokretanja velike mase ljudi?
– Vojni rok i obuka u vojnim vještinama? Je li povijesno ratnička Europa postala pacifistička regija koja se pretvara u mlitavu civilizaciju?
– Ante Starčević je upozoravao da narod bez vjere i morala nema nade za boljitak i napredovanje?

Continue Reading

Vijesti

Izvrstan dokumentarac Epoch Times-a: Nema farmera – nema hrane: hoćete li jesti bube?

Published

on

Cijene hrane vrtoglavo rastu u trgovinama širom svijeta, a neki svjetski čelnici kažu da je to zbog klimatskih promjena. Njihovo rješenje je Agenda 21, 100-godišnji glavni plan Ujedinjenih naroda za čovječanstvo i 21. stoljeće, koji je podijeljen na kraće 15-godišnje planove. Trenutačni plan je Agenda 2030, čiji je cilj “transformacija našeg svijeta za održivi razvoj” prema UN-u.

Agenda 2030 sada se provodi diljem svijeta. U Americi se provodi kao agenda 30×30 Bidenove administracije, plan da se 30 posto američke zemlje u potpunosti isključi iz proizvodnje do 2030. godine, što će rezultirati istjerivanjem malih farmera i stočara sa svojih posjeda. U drugim zemljama poput Nizozemske, nizozemski poljoprivrednici prisiljeni su prestati raditi zbog vladine “zelene politike” koja ograničava emisije dušika. U Šri Lanki se farmeri bore za svoj opstanak zbog vladine zabrane sintetičkog gnojiva.

Dok gledamo globalni rat protiv poljoprivrednika, Svjetski ekonomski forum i Ujedinjeni narodi potiču ljude da jedu kukce kao rješenje za smanjenje klimatskih promjena, gladi u svijetu i spas planeta. Zašto svjetski čelnici, pa čak i slavne osobe, odjednom guraju jestive bube? Treba li država kontrolirati našu hranu? Kakav bi svijet bio bez farmera?

“Nema farmera, nema hrane: hoćete li jesti bube?” je Epoch-ov izvorni dokumentarac koji razotkriva skriveni plan iza globalnih “zelenih politika”, neispričane priče o poljoprivrednicima koji su prisiljeni napustiti posao, poremećaj koji će to imati u našoj opskrbi hranom i zašto se jestive kukce iznenada guraju u prvi plan kao ” Globalno zeleno rješenje.”

Voditelj “Činjenice su važne” (“Facts Matter”) na EpochTV-u Roman Balmakov proputovao je svijetom na više od 25 lokacija i intervjuirao više od 50 farmera, znanstvenika i stručnjaka u Sjedinjenim Državama, Nizozemskoj i Šri Lanki kako bi došao do istine iza ove globalne agende i istražio nadolazeće globalna prehrambena kriza koju svjetski mediji ignoriraju.

Povijest ima tendenciju rimovati se. Godine 1950., kineski komunistički vođa Mao Zedong prodao je javnosti “Veliki skok naprijed” pod zastavom napretka, ali njegova je politika dovela do najveće gladi koju je uzrokovao čovjek u povijesti, s više od 50 milijuna umrlih od gladi. Čini se da UN-ove “zelene politike” imaju obilježja novog “Zelenog skoka naprijed”, možda dobro zvuče na papiru, ali u praksi potkopavaju našu sigurnost hrane, imovinska prava, prava na vodu i predstavljaju egzistencijalnu prijetnju našim slobodama kao slobodni građani. Poznati citat glasi “Tko kontrolira opskrbu hranom kontrolira ljude”.

Ovaj dokumentarac je važan za svakoga da pogleda, ne samo zato da zna što je na vašem tanjuru, već i da ima znanja kako u budućnosti spriječiti još jednu glad koju je izazvao čovjek i zaštititi svoje slobode.

Cijeli film pogledati ovdje…

Službena web stranica: NoFarmersNoFood.com
Molimo dajte i podijelite ovaj dokumentarac: NoFarmersNoFood.com/share
Posebno zahvaljujemo Farmers Defence Force

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved