Connect with us

Vijesti

Amerikanci sve više napuštaju katoličku Crkvu: Ovo su njihovi razlozi…

Published

on

Katolici koji rijetko ili nikada ne idu u crkvu bili su spremniji zapitati se trebaju li je u potpunosti napustiti

Mnogo više nego što ih je to mislilo tijekom posljednjeg skandala, kaže novo istraživanje Gallupa. Studija kaže kako se 37 posto američkih katolika pitalo žele li ostati dio Crkve. – prenosi NSP

Taj broj je dramatično narastao, jer je 2002. godine, kada se Vatikan posljednji put obračunavao s ovakvom vrstom skandala bio 22 posto. Katolici koji rijetko ili nikada ne idu u crkvu bili su spremniji zapitati se trebaju li je u potpunosti napustiti.

Među njima, 46 posto je reklo kako se to pita od ove godine, u usporedbi s 29 posto iz 2002. U međuvremenu 22 posto od onih koji idu u crkvu svaki tjedan skočio je sa 12 posto 2002. Mnogi katolici kažu kako su vjerovali da je Crkva riješila pitanje seksualnog zlostavljanja od strane svećenstva.

Još jedan kardinal iz SAD-a, Donald Wuerl, otišao je s mjesta nadbiskupa Washingtona u listopadu nakon što je optužen da nije napravio dovoljno da “počisti” ispod sebe. Od početka stoljeća postotak populacije koja se identificira kao katolici neprekidno pada, od 25 posto 2000ih do 22 posto prošle godine, kažu Gallupovi brojevi.

Nakon što je Boston Globe napravio seriju o seksualnom zlostavljanju od strane katoličkih svećenika i pokušaja Crkve da to zataška 2002. “prosječni je laički vjernik bio spreman prihvatiti da ima puno trulih jabuka koje Crkva mora očistiti” kaže Chad Pecknold, profesor sa Catholic University of America, a piše The Wall Street Journal.

“Ovo sve je produbilo osjećaj izdaje. Jasno je da za one čija vjera nije jaka, ovo je dovoljno da ih se pogurne van”, kaže Pecknold.

Foto: Boston Globe

Advertisement

Vijesti

Maximilian Kolbe: Sveta Marija će konačno vladati Rusijom, a odatle i cijelim svijetom

Published

on

“Ali postojala je razlika u odnosu na pravog Svetog Oca, pogled Đavla, ovaj je imao oči zla.”

„U Španjolskoj je 21. ožujka 2017. objavljena knjiga poznatog obraćenog pisca Joséa Marije Zavale, koja predstavlja neobjavljen dokument: pismo pripisano sestri Luciji iz Fatime.

Ali knjiga sadrži dio koji se – ako se potvrdi kao autentičan – ne može ne pokazati senzacionalnim.

José Maria Zavala kaže da je primio anonimni e-mail na svojoj web stranici. Nije bilo ni teksta ni predmeta; samo prilog. E-pošta je bila u mapi neželjene pošte. Otvorio ga je, a nakon malo oklijevanja otvorio je i prilog. Bilo je to rukom pisano pismo, na portugalskom, naslovljeno JMJ. [Bilješka M. Akronim JMJ uvijek je koristio časni Fulton J. Sheen, a njegovo značenje na talijanskom s latinskog je GMG, to jest Isus Marija Josip.] Pismo se sastoji od 24 retka.

José Maria Zavala dao ju je prevesti, a zatim je zatražio ekspertizu kaligrafije od profesionalca u sektoru, Begone Slocker de Arce, stručnjakinje za kaligrafiju Sudova pravde, priznate od strane Španjolskog društva za grafologiju, izravnog stručnjaka za kaligrafiju profesora Francisca Alvareza (bivši šef istrage i kriminalistike Jefatura iz Civilne garde), profesor “tutor” na madridskim tečajevima stručnjaka za sudsku kaligrafiju. Pa čak i s drugim naslovima.

Vrlo detaljno izvješće (zauzima dvadesetak stranica knjige) ovako završava: “Dokument ‘dubitado’ (tj. onaj koji treba proučavati. Op. urednika) koji se ovdje spominje kao neotkriveni Treći dio Fatimske tajne. , stvorila je ista ruka kao i dokument ‘indubitado’ (referentni tekst, svakako autentična Urednikova bilješka) koji odgovara prvom i drugom dijelu Fatimske tajne koju je vlastitom rukom napisala sestra Lucia dos Santos u svojim Trećim memoarima iz 31. kolovoza 1941.”.

Evo teksta, u našem prijevodu. Zadržali smo izvorni razmak. Tekst počinje akronimima JMJ, te datumom: “Tuy, 1/4/1944”.

A nastavlja se ovako:

“Sada idem otkriti treći fragment Tajne; ovaj dio je otpadništvo u Crkvi. Gospa nam je pokazala viziju pojedinca kojeg opisujem kao ‘Svetog Oca’, pred mnoštvom koje ga je hvalilo, ali postojala je razlika u odnosu na pravog Svetog Oca, pogled đavla, oči zla. Zatim, nekoliko trenutaka kasnije, vidjeli smo istog Papu kako ulazi u Crkvu, ali ta je Crkva bila Crkva pakla, ne postoji način da se opiše ružnoća ovog mjesta, izgledao je kao tvrđava od sivog betona, s polomljenim uglovima i prozorima poput očiju, imao je vrh na krovu zgrade. Odmah smo pogledali Gospu koja nam je rekla da ste vidjeli otpadništvo u Crkvi, ovo pismo može otvoriti Sveti Otac, ali to mora biti najavljeno nakon Pija XII i prije 1960. U vrijeme vladavine Ivana Pavla II kamen temeljac Petrova groba mora biti uklonjen i prebačen u Fatimu. Budući da dogma vjere nije sačuvana u Rimu, njegova ovlast će biti uklonjena i predana Fatimi, a nova će se izgraditi u Fatimi, ako Rim nastavi svoju gnusobu. Gospa nam je rekla da je ovo zapisano, Daniel 9,24-25 i Matej 21, 42-44.”

Napomena M.

Cijela bi stvar mogla biti lažna ili, što je vjerojatnije s obzirom na to da rukopis izgleda pripada sestri Luciji iz Fatime, čovjek Crkve, umoran od neobjavljivanja Treće tajne u cijelosti, anonimno predao Tajnu piscu na širenje. I to bi bilo u skladu s onim što je velečasni Malachi Martin otkrio (u točki 13). Tada razumijemo zašto Crkva nikada nije u potpunosti otkrila Treću fatimsku tajnu: upravo zato što je govorila o Papi koji bi bio Kristov lažni prorok ili Antikrist.

Sjećam se i da je jeruzalemski hram dva puta razoren. Sjećam se da je sveti Maksimilijan Kolbe prorekao da će Sveta Marija konačno vladati Rusijom, Moskvom, a odatle i cijelim svijetom.

Bog, uostalom, čini što hoće. Crkva Kristova nisu zidovi, nego narod svetaca, i Sotona nikada neće potpuno nadvladati ovaj narod svetaca koji je Crkva. Koji je svet samo zato što je Glava, Svevišnji Isus Krist, Tri puta Svet. Stoga se Crkva, shvaćena kao Kristov sveti narod, može nositi kamo god Dobri Pastir želi. Štoviše, u Apokalipsi se nikada ne spominje grad Rim, kao što se ne spominje ni sam Papa, već se spominje Kristov lažni prorok.

Sjećam se da je Njegova Svetost Benedikt XVI. u vezi fatimske tajne rekao: „Zavaravao bi se tko god misli da je proročko poslanje Fatime završeno“.

Besplatno preuzeto i prošireno s lanuovabq | marziale.Altervista

Continue Reading

Vijesti

Redovita izborna sjednica Skupštine Hrvatske udruge Benedikt

Published

on

Temeljem Statuta Hrvatske udruge Benedikt saziva se redovita izborna sjednica Skupštine koja će se održati 29. travnja 2024., ponedjeljak, s početkom u 17.30 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2 .

JAVNI DIO DNEVNOG REDA:

 1. Izbor radnog predsjedništva
 2. Izbor radnih tijela:
 3. zapisničara
 4. dva ovjerovitelja zapisnika
 5. Izvještaj dosadašnjeg predsjednika Hrvatske udruge Benedikt
 6. Pozdravni govori gostiju
 7. Kratka pauza

ZATVORENI DIO DNEVNOG REDA:

 1. Izvještaj Nadzornog odbora
 2. Usvajanje financijskog izvješća
 3. Utvrđivanje liste kandidata
 4. za predsjednika Udruge
 5. za članove Upravnog vijeća
 6. za članove Nadzornog odbor
  • te izbor
 7. predsjednika Udruge
 8. članova Upravnog vijeća
 9. članova Nadzornog odbora
 10. Razrješnica članovima dosadašnjeg Upravnog vijeća i Nadzornog odbora
 11. Izbor osobe ovlaštene za zastupanje i likvidatora Udruge
 12. Obraćanje novog predsjednika Udruge
 13. Potvrda članova Savjetodavnog vijeća
 14. Razno
 15. Zaključivanje rada Skupštine

Hrvatska udruga Benedikt

Continue Reading

Vijesti

“Duhovnost Marka Marulića” – don Mladen Parlov

Published

on

Ovo je godina u kojoj obilježavamo 500-godišnjicu smrti oca hrvatske književnosti, Marka Marulića.

Predavanje vrsnog poznavatelja Marulićevog opusa, don Mladena Parlova na temu

“Duhovnost Marka Marulića”

održat će se u ponedjeljak 29. 04. 2024. nakon Sv. Mise u katedrali svetog Dujma

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved