Connect with us

Vijesti

CBS upozorava na ‘pojavu CRNOG LABUDA’ u 2024. koji će dovesti do stradanja velikog broja ljudi

Published

on

Voditeljica CBS News emisije “Face the Nation” Catherine Herridge upozorila je javnost da će se 2024. dogoditi neizbježni “događaj crnog labuda” koji će dovesti do velikog broja stradanja.

Herridge, supruga potpukovnika u američkim zračnim snagama, upozorila je da bi “2024. mogla biti godina događaja crnog labuda. Ovo je događaj koji ima veliki utjecaj na nacionalnu sigurnost i koji je vrlo teško predvidjeti.”

Statističar i bivši trgovac opcijama Nassim Nicholas Taleb popularizirao je izraz “događaj crnog labuda” u svojoj knjizi “Crni labud” iz 2007. godine.

Taleb  je definirao  pojam na sljedeći način: “Prvo, to je izuzetak, budući da leži izvan područja uobičajenih očekivanja, jer ništa u prošlosti ne može uvjerljivo ukazati na njegovu mogućnost. Drugo, ima ekstreman učinak. Treće, unatoč izvanrednom statusu, ljudska nas priroda tjera da smišljamo objašnjenja za njegovu pojavu  nakon  činjenice, čineći je objašnjivom i predvidljivom.

Teroristički napadi 11. rujna 2001., uspon interneta, osobnih računala, raspad Sovjetskog Saveza i pacifički tsunami u prosincu 2004. očito se kvalificiraju kao događaji crnog labuda. Prema Talebu, taj pojam ipak nije sveobuhvatan pojam za “svaku lošu stvar koja nas iznenadi”.

Na primjer, statističar  je za New Yorker rekao da pandemija COVID-19 nije događaj crnog labuda jer je bila potpuno predvidljiva.

Herridge je ostalim sudionicima CBS Newsa u nedjelju rekla da postoji niz zabrinutosti koje su uključene u njezino “mračno” predviđanje, uključujući da “ova vrsta trajne povišene razine prijetnje s kojom se suočavamo, ratovi u Izraelu, također Ukrajini, i mi” toliko podijeljeni u ovoj zemlji na načine koje prije nismo vidjeli. I mislim da to samo stvara plodno tlo za naše protivnike poput Sjeverne Koreje, Kine i Irana.”

Tri režima koje je Herridge spominjala svi su posljednjih mjeseci izrazili antiameričko raspoloženje i dokazali sredstva za nepovoljan utjecaj na američke interese.

Kina, koja  nastavlja produbljivati ​​svoje veze s Rusijom i nastoji istisnuti SAD na svjetskoj pozornici do 2049. godine, posljednjih godina postaje sve više antagonistična prema Sjedinjenim Državama. Komunistički režim podvrgnuo je Amerikance kampanjama zastrašivanja i prisile na tlu SAD-a; zračne prijetnje borbenih zrakoplova Narodnooslobodilačke vojske; bombastične prijetnje zbog političkih posjeta Tajvanu; nastojanja komunističkih agenata za špijunažu i političku destabilizaciju; smrtonosni dotok fentanila preko svojih neformalnih partnera meksičkog kartela; i hakerske kampanje.

Komunistički režim Sjeverne Koreje zaprijetio je preventivnim nuklearnim napadom na rivale nakon što je ranije ovog mjeseca izveo test interkontinentalne balističke rakete, izvijestio je Associated Press.

Iran je prošlog tjedna zaprijetio da će zatvoriti Sredozemno more ako SAD i Izrael nastave činiti tzne “zločine” u Gazi.

Poticanje negativnog utjecajnog događaja od strane jedne ili više neprijateljskih nacija koje je identificirao Herridge ne bi bilo potpuno nepredvidljivo, što znači – prema Talebovoj definiciji – takvo što se ne bi kvalificiralo kao događaj crnog labuda.

Unatoč Herridgeovim aluzijama na antiameričku trijadu, neki kritičari na X-u su sugerirali da je dopisnik CBS-a jednostavno nabijao vjetar u vezi s predvidljivim događajem u izbornoj godini koji bi mogao spriječiti bivšeg predsjednika Donalda Trumpa da eventualno ponovno preuzme dužnost.

Dopisnik CBS Newsa Robert Costa, također na panelu, malo toga je prepustio mašti, prateći Herridgeovo predviđanje sa sugestijom da bi se GOP mogla suočiti s krizom ako Trump bude osuđen za savezni zločin. Drugi panelist dodao sugerirajući da Vrhovni sud “neće spasiti Donalda Trumpa od kaznenog suđenja”.

izvor: Željka Blažun/Epoha.com.hr

Moderatorica panela CBS-a, Margaret Brennan, završila je nagađanja okruglog stola izjavom: „Svatko tko vam kaže što će se dogoditi s ovim izborima i kako će se odvijati tijekom sljedeće godine, prodaje vam nešto jer postoje samo toliko različitih varijabli koje svi pratimo, i svi važemo. … Ali to je i razlog zašto nitko od nas neće puno spavati sljedećih nekoliko mjeseci.”

Vijesti

Muftiji Zukorliću: “Ljuta sam jer smo mnoge stvari ostavljali za sutra… dok si ti žurio!”

Published

on

Sjećanje na jednog od najvećih sandžačko-muslimanskih intelektualaca, bivšeg muftiju, za Sandžak i Srbiju, Moamera Zukorlića u dirljivom govoru …

Efendija Muamer Zukorlić, teolog i političar, bio je pravi vođa svoga naroda i pučki tribun u Sandžaku ali i šire, umro je iznenadnom smrću u studenom 2021. godine.

Godine 2010. Zukorlić je formirao Bošnjačko nacionalno vijeće, te bošnjački narod proglasio konstitutivnim. Kad tijela države Srbije nisu priznala BNV, on je dao slijedeću izjavu:

 »Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim dijelom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cijela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lijepo, ili će vatre biti do vrha. Samo naša kuća gorjeti neće.«

Poslušajte dirljiv govor u spomen na velikog muftiju…

Continue Reading

Vijesti

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina proxy CIA-e!

Published

on

U slučaju da niste čuli, MSM sada priznaju da je Ukrajina opunomoćenik CIA-e.

To znači da Putinova invazija na Ukrajinu NIJE bila neprovocirana i da su SAD ekspanzionisti koji ruše suverene nacije radi geopolitičke dobiti – piše na X profilu @WarClandestine.

SAD su donijele rat Putinu pred vrata.

Što znači da je svaka stvar koju su vam zapadni mediji rekli o ratu u Ukrajini bila utemeljena na laži. Sve analize koje ste čuli od pompoznih MSM govornika temeljile su se na pretpostavci da je Putin to učinio ničim izazvan, samo zato što je “doslovno Hitler”. Ništa od toga nije bila istina.

Ispostavilo se da su Putinove optužbe da zapadne obavještajne službe kontroliraju Ukrajinu bile točne, stoga je njegov napad više nego opravdan. Zamislite samo da je Rusija financirala nacističke milicije u Kanadi, započela građanski rat, svrgnula vladu, zatim uspostavila vlastiti marionetski režim, zatim postavila ruske obavještajne baze i biolaboratorije po cijeloj našoj sjevernoj granici. Svaki bi Amerikanac tražio da se Kanada i Rusija sravne s zemljom. Pa to je upravo ono što su SAD učinile Rusiji i ljute su.

Rusija je pokušala ući u NATO, odbijeni su. Rusija je pokušala pregovarati nenasilnim sredstvima za rješavanje sukoba, što im je odbijeno. Rusija je UN-u pokušala iznijeti svoje pritužbe zbog američke proizvodnje biološkog oružja i špijunaže, što je odbijeno. Rusija je pokušala ići diplomatskim putem, a Zapad je samo vikao “ruske dezinformacije”, a oni su bili ti koji su gurali dezinformacije.

Zapad se također potrudio cenzurirati neovisne novinare poput mene koji vam to govorim od prvog dana, jer da je javnost cijelo vrijeme znala ovaj detalj, ne bi podržali slanje naših dolara poreza tamo.

Ovo će mnogim Amerikancima biti teška pilula za progutati, ali Rusija nije negativac u ovom scenariju. Zapad je, a nije ni blizu.

Što prije svi to prepoznamo, prije ćemo moći počistiti nered.

Continue Reading

Vijesti

“ZASTRAŠUJUĆE?” Soros bi mogao pokupovati preko 220 medijskih postaja u SAD

Published

on

Liberalni financijer George Soros kupio je glavni udio u drugoj najvećoj američkoj radijskoj tvrtki i mogao bi steći “efektivnu kontrolu” nad više od 220 postaja diljem zemlje, izvijestio je u srijedu New York Post.

Soros Fund Management kupio je oko 400 milijuna dolara duga medijske grupe Audacy tijekom stečajnog postupka, izvijestile su novine pozivajući se na sudske podneske. Milijarder je kupio dug po otprilike 50 centi za dolar od hedge fonda HG Vora, nastavlja se u izvješću, uz napomenu da će, nakon što stečajni sud odobri posao, Soros posjedovati oko 40% ukupnog duga Audacyja.

Iako 40% nije većinski udio, izvor je rekao za New York Post da bi Soros ipak mogao steći “efikasnu kontrolu nad medijskim divom kada izađe iz stečaja”.

Audacy posjeduje 227 glazbenih, sportskih i radio postaja u 45 američkih država. Tvrtka također posjeduje CBS Radio, koji upravlja s 11 informativnih postaja uključujući KCBS iz San Francisca i WCBS iz New Yorka. Nakon godina pada prihoda, Audacy je početkom prošlog mjeseca podnio zahtjev za stečaj s 1,9 milijardi dolara duga.

Bude li se dogovor sklopio kako je objavljeno, Audacy će biti najnoviji dodatak Sorosevom rastućem medijskom carstvu. Soros Fund Management pridružio se konzorciju vjerovnika za kupnju Vice Media prošlog ljeta, plativši 350 milijuna dolara za preuzimanje bivšeg medijskog velikana koji je nekoć bio procijenjen na 5,7 milijardi dolara.

“Insajderski izvor” kojeg citira New York Post opisao je ugovor s Audacyjem kao “zastrašujući”, rekavši kako vjeruje da Soros namjerava iskoristiti svoj udio kako bi utjecao na javno mnijenje uoči ovogodišnjih predsjedničkih izbora – prenosi Tribun.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved