Connect with us

Vijesti

Duh mudrosti i otkrivenja

Published

on

Daniel i njegova tri prijatelja na mnogo načina predočuju kako će Gospodin opremiti Svoju vojsku za posebne zadatke. Babilonsko zatočeništvo Židova pruža proročki prikaz stanja Tijela Kristova i nagovješćuje Gospodinovo obećanje duhovnog izbavljenja.

Daniel 1:17 opisuje posebno ojačanje s Neba koje je bilo udjeljivano u prošlosti. Bog im je dao «znanje i razumijevanje svih knjiga i mudrosti. Daniel razumijevaše viđenja i sne.» Gospodin im je dao otkrivenja, znanja i inteligenciju u raznim područjima pisanja i literature. Duhovnim prijenosom darovan im je blagoslov jedinstvenog znanja i iznimnog kapaciteta u literaturi i svim vrstama pisanih djela.

Gospodin je u njima raspirio posebne vještine da shvate i artikuliraju duhovno razumijevanje i nebesku mudrost. Daniel je bio očigledno nadaren s nadnaravnim uvidom u području vizija i snova. Gospodin ih je opremio da se istaknu u učenosti.

Na ovaj će način Gospodin djelovati u današnje vrijeme kada otkrije predana i poslušna srca duhovno jakih.

Tada će ogromna spremišta otkrivenja i nadnaravnih znanja povezanih s Pismom, stvaranjem, znanošću, umjetnošću i mnogim drugim područjima biti povjerene vjernicima koji slijede model Daniela i njegovih triju prijatelja. Ova četiri mlada čovjeka pružaju proročki standard onih koji poznaju svoga Boga intimno i izvršavaju velike zadaće. Ovi Božji prijatelji će se baviti otkrivenjima s područja Neba. Oni će se prepoznati po duhu izvrsnosti i pronicljivom uvidu, sposobnosti da tumače snove i vizije, tumače otkrivenja, rješavaju teške i zagonetne probleme. To će biti ljudi koji primaju uvid s Božjeg prijestolja i odgovaraju na Božji poziv da im budu otkrivene tajne budućnosti.

Tijekom proročkog iskustva prije par godina Gospodin mi je rekao da je Daniel 1:17 duhovno povezan sa Efežanima 1:17. Ovo su paralelni stihovi koji pružaju isto obećanje u različitom vremenskom razdoblju. Jedan je iz starog saveza i prikazuje Božje ophođenje prema čovječanstvu tijekom teških vremena, usmjeravajući u buduće dane nadnaravnih intervencija u svijetu. Ovaj drugi, u novom savezu, prikazuje baštinu vjernika.
Usprkos onome što mi smatramo našim osobnim ograničenjima ili manjku naših prilika za obrazovanjem, Gospodin je Duh koji potiče. Kao našu baštinu, On je obećao staviti život u naša smrtna tijela i dati nam duh otkrivenja da pristupimo misterijima, tajnama i otkrivenjima.

U iskustvu s prijestolja Rolanda Bucka, dvije tisuće stihova iz Pisma je bilo odmah upisano u njegov um. Buck je izjavio da je Sveto Pismo bilo upisano u njegovo srce i um u djeliću sekunde, kao što tiskarski stroj upisuje informaciju na papir. Postoje brojna druga iskustva pojedinaca kojima je nadnaravno udijeljena sposobnost da se sjećaju cijele Biblije.
Mnogi koji su prisustvovali sastancima Marie Woodworth-Etter su bili uzneseni u Duhu da iskuse vizije i otkrivenja od Gospodina. Kroz ove nadnaravne susrete s Bogom bi neki, koji su bili pozvani da budu misionari u stranim zemljama, nakon svojih vizija bili osposobljeni da tečno govore jezik nacije u koju su bili pozvani.

Otac uživa u otkrivanju svoga Kraljevstva nama i izvođenju čudesnih djela koja samo On može učiniti. Za Njega je bila mala stvar pomladiti tijela Abrahama i Sare i ojačati ih u snazi. Čak i nakon Sarine smrti, je Abrahamu, koji je bio daleko prešao stotu, u snazi koja mu je bila nadodana, Ketura rodila još sinova (Postanak 25:1). Gospod je više nego sposoban opremiti nas s nadnaravnim darovima koji su potrebni da pristupimo nedokučivom blagu skrivenom u Njemu.

Kao što Biblija također obećava, Duh Sveti zna što je skriveno u tami i otkriva dubine i tajne. Svijetlost prebiva u Njemu i osvjetljava ono što je bilo odvojeno i sačuvano za buduće generacije (Daniel 2:22).
Bog nam je obećao da će nam dati tajna blaga i skrivena nebeska bogatstva, da bi spoznali da je On Jahve koji nas zove po imenu (Izaija 45:3). Ovo predivno obećanje pruža oboje – bogatstvo otkrivenja kao i naravnu providnost važnu da bi se ispunio mandat ovoga kairos trenutka.
Čak i sada, pojedinci pristupaju području Neba prepunom otkrivenja i primaju posebne uvide iz područja fizike, svjetlosti, zvuka i duhovnih boja. Posjet apostola Ivana Božjem prijestolju dao je obrise predivnih prizora, zvukova i snažnih boja koje su okruživale Božji tron vlasti i pobjede. Što više  razumijevanja  te razine imamo, veća je naša sposobnost da surađujemo s Nebom demonstrirajući Kraljevstvo na Zemlji.

Oni koji se probuđuju u ovom području i traže razumijevanje u znanosti, fizici i elementima stvaranja, nisu supergeniji sa velikim znanstvenim umom. Većina su obični kršćani koji se priključuju na Božje srce dok On otpušta svoj um svojoj nevjesti. Mnogo će biti govoreno i pisano u nadolazećim danima vezano uz ovu dimenziju naše baštine. Kao s Einsteinom, nezasitna želja da razumiju stvorenje i Kreatora će bujati u srcima mnogih kršćana. Biti će omogućen pristup duhovnim knjigama Raja kako da bi se pružila božanska mudrost, otkrivenja i nadnaravne strategije.

Knjige strategija

Drugom prilikom, početkom 2003., dana mi je privilegija da vidim knjižnicu u Nebu. Ovo iskustvo je započelo na sličan način kao Petru u Djelima 10:10. Bilo je kao da sam iz naravnog područja u jednom trenutku prenesen u duhovno. Odjednom sam stajao na otvorenom polju. Pogledao sam desno i ugledao Gospodina odjevenog u kraljevsku plavu haljinu sa silnom odlučnošću na Njegovu licu. Oprezno sam hodao prema Njemu i osjećao se izazvanim da Ga zagrlim, što sam i učinio. Da sam deset tisuća godina stajao u tom zagrljaju, ne bi mi bilo dovoljno. Bilo je to samo utjelovljenje savršenog mira i sigurnosti. Bio bih zadovoljan da sam ostao tamo zauvijek.
Uskoro je Gospodin podigao desnu ruku i pokazao objekt svog fokusa.

Primijetio sam vrlo sigurno izgrađen kameni zid. Ipak, nakon što sam bolje pogledao određenu točku koju je Gospodin pokazivao, primijetio sam vrlo mali otvor za koji sam intuitivno znao da ga moram istražiti.
Prišao sam zidu i malom otvoru koji mi je Gospodin pokazao, i otkrio sam da se kameni blokovi mogu pomaknuti i premještati. Postepeno sam pomakao dovoljno kamenja da napravim rupu dovoljno veliku da se provučem kroz nju. Kada sam to učinio našao sam se u staroj sobi s mnoštvom polica na kojima su bili pergamenti i knjige. Intuitivno sam znao da su to knjige strategija za generacije.

Svaka knjiga ili svitak koje sam vidio bio je napisan na materijalu sličnom koži. Ti predmeti su bili značajno različiti od onih u «sobi sa blagom» koji su izgledali kao da su napravljeni od nekog oblika drveta. Bilo bi divno da sam mogao ostati u toj sobi duže vremena da pregledam mnoge Božje strategije. Međutim, moju pažnju je privukao pergament prikovan za drvenu gredu smještenu u sredini prostorije.

Pergament je izgledao kao komad kože, dugačak oko petnaest centimetara i širok oko sedam i pol centimetara. Na njemu su bila upisana tri dijela iz Svetog Pisma. Nisam siguran jesu li stihovi bili napisani nekom vrstom tinte ili spaljeni na pergamentu. Maknuo sam ga s grede i pažljivo promotrio tri zabilježena biblijska odlomka: Psalam 68, Judina poslanica i 1. Kraljevi 3.
Odmah sam znao da se svaki odlomak posebno odnosio na poziv nevjeste u našoj generaciji i da je proviđao strategiju za otvaranje Neba i ispunjenje našeg svadbenog mandata. Psalam 68 je proročki opis svadbenog poziva. Nevjesta će biti kao krila golubice prekrivena srebrom, a njezino perje žućkastim zlatom (stih 14). Ovo prikazuje očitovanu prisutnost Krista u otkrivanju Njegovog kraljevstva.

Juda identificira duh kompromisa koji će pokušati okrasti nevjesti njezinu baštinu i izvor duhovne snage. Dva su potpuno suprotna duha koja će se jasno razlikovati u nadolazećim danima; neće ih više biti moguće ne razlikovati.

1. Kraljevi 3 prepričavaju Božje nadnaravno udjeljivanje mudrosti i znanja u Solomonovu životu. Bog će nam sad pustiti isti duh mudrosti i otkrivenja koji je osnažio ovoga poznatog Izraelskog kralja. Mi nećemo moći u potpunosti ispuniti naše mandate bez ovih duhovnih darova.

Iz knjige Paula Keitha Davisa, “Books of Destiny”

Vijesti

Sporazum WHO-a o pandemiji poražen, barem za sada

Published

on

Pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove WHO-ovog sporazuma o pandemiji i amandmana na Međunarodne zdravstvene propise prije krajnjeg roka 24. svibnja, ali neki kritičari prijedloga upozorili su na preuranjeno slavlje – piše Michael Nevradakis Ph.D., u The Defender.

Građani SAD-a: Zahtijevaju od Kongresa da istraži skokovito visoke stope smrtnosti

Ovaj je članak izvorno objavio The Defender — web mjesto za vijesti i poglede Children’s Health Defense.

Pregovori za predloženi “sporazum o pandemiji” Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) – ili “ugovor o pandemiji” – i izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (IHR) nisu uspjeli, barem za sada.

New York Times je izvijestio da pregovarači nisu uspjeli predati konačne tekstove dvaju dokumenata prije 24. svibnja, krajnjeg roka za razmatranje i glasovanje na ovogodišnjoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini koja se održava ovaj tjedan u Ženevi, u Švicarskoj.

WHO je rekao da su prijedlozi namijenjeni pripremi za “sljedeću pandemiju”.

Ali kritičari su prijedloge nazvali globalnim “grabežom moći” koji je prijetio nacionalnom suverenitetu, zdravstvenoj slobodi, osobnim slobodama i slobodi govora, dok su promicali rizična istraživanja o stjecanju funkcije i “zdravstvene putovnice”.

“Sporne točke”, prema The Timesu, uključivale su “pravičan pristup cjepivima i financiranje za uspostavu sustava nadzora”.

Umjesto razmatranja kompletnog skupa prijedloga iz oba dokumenta, skromniji “konsenzusni paket [IHR] izmjena” bit će predstavljen ovaj tjedan, prema predloženom tekstu Radne skupine za izmjene i dopune Međunarodnih zdravstvenih propisa (2005.) ( WGIHR).

Tekst ne predstavlja potpuno dogovoreni paket izmjena i dopuna i namijenjen je pružanju pregleda trenutnog statusa i napretka rada WGIHR-a. …

Mandat supredsjedatelja i Ureda WGIHR-a sada je završio, ali mi smo spremni podržati sljedeće korake dogovorene na Sedamdeset i sedmoj Svjetskoj zdravstvenoj skupštini, uključujući olakšavanje daljnjih rasprava ako se tako odluči.

U konačnom izvješću Međunarodnog pregovaračkog tijela (INB) za “sporazum o pandemiji” od 27. svibnja stoji “INB nije postigao konsenzus o tekstu”.

Mary Holland, izvršna direktorica Children’s Health Defense (CHD), pripisala je globalno protivljenje prijedlozima WHO-a za njihovo zatvaranje. Za Defender je rekla:

Ogromno je priznanje građanskom djelovanju što su ugovor i propisi WHO-a očito propali. Iako su delegati Svjetske zdravstvene skupštine još uvijek uključeni u pregovore u zadnji čas, izvan odobrenih procedura nemaju konsenzus da krenu naprijed s pravnom infrastrukturom za provođenje operacija COVID-a.

Ovo je sjajna vijest za građane svijeta i pokazuje nam koliko možemo biti moćni kada kreativno radimo zajedno.

Times je izvijestio da pregovarači planiraju tražiti više vremena. Prema Straits Timesu, “zemlje su izrazile obvezu da će nastaviti gurati za postizanje sporazuma.”

Otvarajući Svjetsku zdravstvenu skupštinu u ponedjeljak, glavni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus sugerirao je da će se nastaviti napori da se dovrše dva prijedloga.

“Svi bismo željeli da smo uspjeli postići konsenzus o sporazumu na vrijeme za ovu zdravstvenu skupštinu i prešli cilj”, rekao je Tedros, u primjedbama koje citira The Straits Times. “Ali ipak ostajem uvjeren da hoćemo, jer gdje postoji volja, postoji i način.”

Internistica dr. Meryl Nass, osnivačica Door to Freedom – organizacije koja radi na odbijanju prijedloga WHO-a – pozdravila je vijest i sugerirala da su napori WHO-a nepovratno propali.

“Ugovor je sklopljen”, napisao je Nass na Substacku. “Ništa u ugovoru ne može ustati iz pepela pregovora o kojima će se glasovati ovaj tjedan.” Vijest je okarakterizirala kao pobjedu u “prvoj rundi” “u ratu demokracije protiv jedne svjetske vlade”.

Prijedlozi WHO-a se ‘odvijali kroz laži i prikrivanje’

Pregovori su propali unatoč naporima Tedrosa i drugih da uvjere pregovarače i države članice WHO-a da se dogovore o dva teksta na vrijeme za glasovanje na Svjetskoj zdravstvenoj skupštini.

Na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u siječnju, Tedros je upozorio na prijetnju pandemije koju predstavlja još nepoznata “Bolest X” i rekao da nam sporazum o pandemiji “može pomoći da se pripremimo za budućnost na bolji način jer se radi o zajedničkom neprijatelju.”

U ožujku je više od 100 bivših svjetskih čelnika, uključujući bivšeg premijera Ujedinjenog Kraljevstva Tonyja Blaira – zagovornika “putovnica cjepiva” i digitalne osobne iskaznice – potpisalo pismo u kojem poziva države članice WHO-a da završe pregovore o “sporazumu o pandemiji”.

Dužnosnici Bidenove administracije koji su pregovarali u ime SAD-a također su se zalagali za finalizaciju dvaju dokumenata.

Loyce Pace, pomoćnica tajnika za globalna pitanja u američkom Ministarstvu zdravstva i društvenih usluga, rekla je za The Times. “Mi u javnom zdravstvu shvaćamo da bi nova pandemija doista mogla biti iza ugla.”

U prosincu 2023. Pace je svjedočila pred Kongresom u prilog ta dva dokumenta. “Samo je pitanje vremena kada će se svijet suočiti s još jednom ozbiljnom prijetnjom javnom zdravlju”, rekla je, ističući ulogu SAD-a u izradi nacrta nekih od predloženih izmjena IHR-a.

Ali prema Nassu, cijeli projekt pripravnosti na pandemiju pokrenut je kroz “laži i prikrivanje”.

“Globalisti su stvorili pravne dokumente prepune eufemizama i kitnjastog jezika, uvijek prikriveni kako bi sakrili prave namjere dokumenata”, rekla je. “Ali prozreli smo ih i nismo im dopustili da se izvuku.”

Nass je napisao da je “konsenzus” o prijedlozima IHR-a koji su dostavljeni Svjetskoj zdravstvenoj skupštini “cvjetni, a ne smisleni jezik”.

Postoji jedna iznimka, rekao je Nass. Osvrćući se na članak 5 amandmana na IHR, primijetila je da su “pregovarači dobro govorili državama da nadziru svoje građane i bore se protiv dezinformacija”

Cijeli članak pročitajte ovdje

Continue Reading

Vijesti

HITNO UPOZORENJE: Jemenski Hutiji su upravo izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u CRVENOM MORU

Published

on

Pobunjenička skupina preuzela odgovornost za napad nakon što je izvijestila o 16 ubijenih u američko-britanskim napadima na pokrajinu Hodeidah.

Jemenski Hutiji kažu da su izveli raketni napad na američki nosač zrakoplova u Crvenom moru kao odgovor na smrtonosne američke i britanske napade na Jemen – navodi Al Jazeera.

Houthi pristaše marširaju obilježavajući godišnjicu jemenskog jedinstva u Sani, Jemen, 22. svibnja 2024. [Osamah Abdulrahman/AP Photo]

Vojni glasnogovornik Houthia Yahya Saree najavio je napad na nosač Eisenhower u petak; grupa je ranije tvrdila da je najmanje 16 ljudi ubijeno u američkim i britanskim napadima na provinciju Hodeidah, što je najveći javno priznati broj mrtvih u višestrukim rundama napada zbog napada grupe na brodove.

Posljedice napada u četvrtak objavljene su na televiziji Al Masirah, kanalu pod kontrolom Hutija, koji je emitirao video koji prikazuje ranjene civile koji se liječe u Hodeidi. Izvještava se da su najmanje 42 osobe ozlijeđene.

"Američko-britanska agresija neće nas spriječiti da nastavimo s našim vojnim operacijama u potpori Palestini", rekao je Houthi dužnosnik Mohammed al-Bukhaiti na X, upozoravajući da će pobunjenici "eskalaciju dočekati eskalacijom".

Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM) priopćilo je na X da su napadi na 13 Houthi ciljeva "uspješno uništili" osam letjelica bez posade, ili dronova, u područjima pod kontrolom Houthia u Jemenu i iznad Crvenog mora.

MOŽDA JE SAV PAKAO TU UPRAVO da bi se pustio s lanca (Zamislite zasad samo da ga je generirala AI) prema X profilu Matt Wallace-a

Continue Reading

Vijesti

PREDSTAVLJANJE KNJIGE “GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU” PROF. ANĐELKA MILARDOVIĆA

Published

on

Čast nam je pozvati Vas na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Anđelka Milardovića

GLOBALIZACIJA I EUROPA NA RASKRIŽJU. EUROPA OD VOLJE ZA MOĆI DO VOLJE ZA NIŠTA.

Predstavljanje će se održati u Splitu, 4. lipnja (utorak) 2024. godine s početkom u 18:45 sati.

Gradska knjižnica Marka Marulića – Dalmatina, Zagrebačka 4.

Sudjeluju:

  • dr.sc.Anđelko Milardović, autor knjige,Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Mislav Vušković, urednik knjige, Institut za europske i globalizacijske studije, Split-Zagreb;
  • Vlaho Kovačević, Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu;
  • Željko Primorac, Splitsko-dalmatinska županija;
  • Mario Popović, Hrvatska udruga Benedikt.

Organizatori  promocije su Institut za europske i globalizacijske studije Split-Zagreb  i Hrvatska udruga Benedikt. Predstavljanje  će biti u razgovornom  formatu radijske  emisije.

Prof.dr.sc. Anđelko Milardović

Anđelko Milardović (1956. Ogulin), politologiju je studirao u Ljubljani i Zagrebu. Godine 1981. diplomirao
je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Davora Rodina s temom Znanost
kao proizvodna snaga .
Na istom fakultetu 1986. uspješno je obranio magistarski rad Pojam djelovanja u filozofskoj antropologiji
Arnolda Gehlena kod profesorice Branke Brujić.
Dana 10. listopada 1989. doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Doktorat
Spontano i institucionalno političko djelovanje. Sociologijsko političko i politologijsko određenje dva
modaliteta političkoga djelovanja obranio je kod profesora Vukašina Pavlovića.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved