Connect with us

Vijesti

Hodak: Buđenje Bude Lončara je vrsta hibridnog rata

Published

on

Dok se dragi i naivni Hrvateki ne mogu prestati čuditi ‘dubokoj državi’ koja je kao zloćudni tumor metastazirala u Slovenskoj ulici, na drugoj strani globusa bije se bitka između dobra i zla. Barem tako misli i piše famozna lijeva medijska falanga u Lijevoj našoj. Zlo je, naravno, Donald Trump, a dobro je Joe Biden.

Prva debata pokazala je kako je za robusnog i spretnog Trumpa dobroćudni Biden tek “plitak potok”. Naš Tanjug, iliti naša Hina, sretno i veselo je objavila vijest da su Trump i Melanija pozitivni na korona virus. Ne morate imati osobitu maštu pa da zamislite kako su se na tu “veselu” vijest zaiskrile oči naših progresivnih trudbenika u Jutarnjem, Nacionalu, Globusu, Indeksu, Šestoj ličkoj u Večernjaku, Nemanje u Rijeci, Peovićke u Saboru, ne-Pametnog,  ali i ne-Možemo te Bude Lončara i njegovog hagiografa Tvrtka Jakovine. Kao što sam za vrijeme prošlih predsjedničkih izbora u SAD-u govorio i pisao da će Trump pobijediti tako i sada tvrdim da će opet pobijediti unatoč svemu i svima.

Unatoč svim nevoljama koje su ga snašle zadnjih mjeseci, to je čovjek silne energije, krajnje direktan i samouvjeren. Na primjer, čitam ovih dana da se papa Franjo odbio susresti s državnim tajnikom SAD-a Mikeom Pompeom. Na “dobro obaviještenim portalima” u RH otkrilo se da je to Papa učinio jer je dobio sigurnosnu informaciju da ga Trump želi prevesti na katoličanstvo, a on za to nema dozvolu SPC-a.

Naime, nakon što je Državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin otkrio Glasu Koncila kako od kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca nema ništa bez dopuštenja Srpske pravoslavne crkve, e sada se popularnost rimskog Pape kod naših katolika digla na vrhunac. Počinje masovni povratak vjeri u Hrvata. Naime, i vjernici i ateisti su se počeli masovno križati “kaj to ovaj hoće”. Zadovoljni su navodno samo oni koji se krste s tri prsta.

Milanović je prema Bidenu smjerni dominikanac

No, vratimo se mi našem Trumpu. Silvije Tomašević, Večernjakov doživotni dopisnik iz Rima, “misli” da je Trump pobijedio u prvoj debati zahvaljujući bezobraštini. Skoro da je pogodio. “Sirovina” Trump i “fini, senzibilni” Biden. Silvije vjerojatno nije gledao početak. Događa se. Prvi je dobio riječ Joe Biden. Prema njemu je naš Zoki smjerni dominikanac. Biden je odmah na početku povikao: “On je lažac..”. Potom je, pogledavši “sirovinu”, kao da se nalazi u diplomatskom salonu Marije Terezije finom intonacijom glasa nastavio: “Uvijek lažeš i samo lažeš..”; ili tako nekako. Lako je Trumpu pobijediti u debati jednog tako samozatajnog  i finog protivnika.

Koliki je lijevo-medijski teror u SAD-u prema aktualnom, a uvjeren sam i budućem, predsjedniku (barem prema vijestima koje prenose naši mediji), pokazat će ovaj slatki demokratski primjer. Juniorski svjetski biciklistički prvak, Amerikanac Qinn Simons pružio je na Twitteru podršku “lažljivom” Trumpu. Njegova ekipa Trek-Segafredo odmah ga je suspendirala i izbacila iz momčadi.

Dok Ameri imaju “lažljivog” predsjednika, mi imamo predsjednika “s apetitom”. Sami odlučite što vam je draže…

U Teksasu su navodno otkrili u vodovodu amebu koja jede mozak. Baš me zanima je li stigla i u Hrvatsku te ima li još što ovdje za pojesti? Bojim se da se već vratila u Teksas jer bi tu krepala od gladi.

Naime, ovih dana su se Hrvati ispričali Srbima u Varivodama jer su se branili od srpsko-četničke agresije i krvavog pohoda na nenaoružanu mladu državu. Samo od sebe se postavlja pitanje tko se nama ispričao za Vukovar, Ilok, Osijek, Vinkovce, Saborski, Zadar, Škabrnju, Zagreb, Šibenik, Karlovac, Split, Dubrovnik…. etničko čišćenje Hrvata, ubijanje žena i djece, silovanja, pljačke, rušenje crkvi, krađu umjetničkog blaga… Kad bi naša Vlada imala isti kriterij i za hrvatske žrtve te njihov broj onda bi Plenković, Medved i Milošević bili cijelu godinu na putu!

Javio se i urednik “Otvorenog” legendarni Denis Latin. On je, naime, “osmo svjetsko čudo” u elektroničkim medijima. Taj je urednik na javnoj Hrvatskoj televiziji ne tako davno na svom profilu objavio marku s likom dr. Franje Tuđmana i napisao da je marka povučena iz opticaja, jer su ljudi bili zbunjeni, jer nisu znali na koju stranu marke treba pljunuti prije nego je zalijepe. Moram priznati, to je samo za mrzitelje Hrvatske vrhunski humor pa mi nije jasno da naš Denis nije napredovao do fake news-a ovako napredan i iskren…

Naš predsjednik je iskren ovih dana

Iskren je ovih dana i naš Predsjednik. Iskren i u svojim izjavama za klasu bolji od starih komunjara Mesića i Josipovića. Godinama tvrdim da je GONG običan lažnjak SDP-a. Kao što je cilj najboljih igrača Lokomotive da prijeđu u Dinamo, tako je sveti cilj “igrača“”iz GONG-a da se dočepaju SDP-a. Kaže Zoki: “GONG je parapolitička organizacija čiji se članovi uhljebljuju u SDP-u”. I nakon ove ocjene, GONG će kod prvih narednih izbora opet paradirati k’o fol “nevladina udruga” koja sudjeluje u izbornom ciklusu i pazi… valjda da SDP ne bude oštećen od pokvarenih desničara.

U kojoj zemlji svijeta se mogu dogoditi Latin i GONG? Samo u našoj! I zato je Zoki dobro došao. Jugovići sada ne mogu cviliti i žaliti se kako ih proganjaju ustaše, Skejini, katotalibani, klerofašisti… Inače bi među takve morali sada svrstati i Milanovića. Očito našim bivšim i sadašnjim revolucionarima led pod nogama postaje sve tanji. Ivan Brodić na Fejsu citira Bakunjina: “Uzmite najradikalnijeg revolucionara i smjestite ga na prijestolje svih Rusa. I prije nego prođe godina dana on će postati gori od samog cara”. Moj prijatelj Dražen Rajković se ne slaže pa uzvraća: “Kako nas možeš uspoređivati s istočnom despocijom? Mi smo smotani za gospodare i idealni za sluge”.

No, vratimo se Milanoviću. Je li se tu radi o new dealu Predsjednika RH, ili je u pravu jedan od naših najboljih kolumnista Borislav Ristić, kada se pita: “Diže li predsjednik Milanović buku zbog poslova bivšeg biznismena Milanovića? Što se toga tiče potpuno sam ambivalentan, jer što god stajalo iza ovog new deala dobro je. Dobro je da se napokon demaskira farizejska i lažna ‘politička korektnost’, ljevičarska izmišljotina, narodski rečeno ‘kukavičje jaje’. B.A.B.E. su u totalnom šoku. Rada Borić je zgranuta i ‘razmišlja’ o traženju opoziva Zokija. Odmah poziv na opoziv, a zbog čega? Zbog izrečenog stava koji ljevičare ljuti i ne sviđa im se. Eto, to vam je ljevičarska sloboda. Prema tome, Zoki samo naprijed..”.

Da je F.M. Dostojevski živio u Hrvatskoj, zasigurno bi napisao “Zločin bez kazne”.

Buđenje Bude Lončara je vrsta hibridnog rata

Subotnji Jutarnji skinuo je s ljevičarskog trona Gerin subotnji Obzor. Jutarnji donosi na više stranica “Velika ispovijest zadnjeg Titova diplomata”. Nakon što nam je “istoričar” Klasić predstavio političara i “državnika”, rođu, Miku Špiljka, drugi “istoričar” Tvrtko Jakovina piše knjigu o Budi Lončaru koji je u “diplomaciju” ušao kao šef OZN-e u Zadru, i to davne, romantične 1945. godine. Prevedeno na obični jezik bio je tada gospodar života i smrti. Za mnoge puno više smrti.

Jutarnji na šest stranica predstavlja lik i djelo našeg Bude iz pera Zdravka Milinovića. Njegov partijski zadatak je vrlo jednostavan. Trebamo napokon shvatiti što je sve Buda u ovih  “sto godina tišine” napravio dobra za nas Hrvateke. Od OZN-e pa sve do legendarnog embarga UN-a na hrvatsku kupovinu oružja. I tako, umjesto da bude lustriran i definitivno uklonjen iz političkog života, bivši sekretar za vanjske poslove SFRJ je čovjek pred kojim je karijera.

Pišu se knjige, Ogi ga slavi na šest stranica u Jutarnjem… Kaže Buda: “Tuđman me zvao tri puta, ali nisam s njim mogao raditi zbog Šuška”. Još dok je bio živ, Šuška su bivši oznaši i udbaši svojatali kao svoju krticu kod Tuđmana. Sada, međutim, doznajemo da je OZNA očito bila protiv UDBA-e. Nastojeći ostvariti svoju povijesnu i političku ideju o samostalnoj republici Hrvatskoj, Tuđman je ponekad morao ulaziti u razne kompromise. Iako je znao da je Josip Perković bio u UDBA-i, dao mu je posao upravo preko Šuška. Zbog njega, kako kažu u Bosni “k’o bajagi”, Buda nije želio raditi za Tuđmana. Ni tvorci legendarnog japanskog filma ”Rašomon” ne bi mogli od ove musake stvoriti film.

Ovo buđenje Lončara jedna je vrsta hibridnog rata protiv Hrvatske i njene najnovije povijesti koji ne prestaje. Lijeva medijska falanga iz dana u dan upozorava na “opću opasnost” od ustaša, klerofašista, povijesnog revizionizma, a u isto vrijeme u ime demokracije tiskaju se knjige o notornom Miki Špiljku i oznašu Budi. Što se sramotnog embarga tiče, Buda je jasan k’o pasulj: “Što se mene optužuje za uvođenje embarga na uvoz oružja je glupost i kardinalno neznanje. Čak i da sam bio protiv embarga, a po svojem uvjerenju nisam mogao biti, ja nisam mogao učiniti ništa jer nisam imao pravo glasa”. Nazdravlje..!? Da je kojim slučajem imao pravo glasa, on ne bi glasao protiv svojih uvjerenja. A Hrvatska je u to vrijeme na stadionu N.K. Zagreb u ulici pjesnika Kranjčevića strašila Budu i Beograd zgodnim manekenima i mladićima, nenaoružana, ostavljena na milost i nemilost Kadijevića, Šljivančanina, Mladića, Kapetana Dragana i domaćih petokolonaša.

Buda pokušava denuncirati Tuđmana preko nogometa pa kaže: “Kada sam u Beogradu upoznao Tuđmana, u našem su društvu prevladavale dvije teme: sukob sa Staljinom i nogomet. Ja sam hajdukovac, Tuđman i Rukavina veliki pristaše Partizana, Robić i Komarica navijali su za Dinamo”. Jedino je “slučajno” zaboravio spomenuti da je Tuđman u to vrijeme bio predsjednik sportskog društva Partizan. Predsjednik imenovan od partije i Tita. Bilo bi sjajno da je u to doba predsjednik Partizana navijao za Dinamo. Oznaška logika. Sve što je 1991 godine. bilo nemoralno, pokvareno i na indeksu javnosti, danas se forsira kao normalno, a oni stvarno normalni ni ne čitaju intervju sa Budom. Jer nakon takvih intervjua i knjiga najbolje im je otići u Irsku, Njemačku, Novi Zeland…

Umjesto tradicionalne šale iliti vica, danas objavljujem što mi je Fejs poslao da me podsjeti što sam objavio 3. listopada 2017. godine: “IDS predlaže: za ZDS od pola godine do dvije godine zatvora. Odlično za oporavak građevinarstva. Trebat će desetak novih zatvora. Za ”smrt fašizmu” trebat će – sloboda narodu. A narod u apsani. Srp i čekić poslužit će za hitne neurokirurške zahvate na osuđenim ognjištarima…”. Kako je krenulo s glorifikacijom Bude, Mike i ostalih komunističkih dinosaurusa, prognoza iz 2017. godine i nije baš bezazlena.

Odgovor Anti Tomiću

Osim Bude u ovom subotnjem Jutarnjem razveselio me “klasični” optimist Ante Tomić. Očešao se o mene k’o da smo se sreli na “bikijadi” u Dicmu, Ogorju ili Radošiću… Zna se da je naš Ante još kao mali bio hitno operiran protiv humora. Operacija je potpuno uspjela. Bogu fala! Kaže Ante da jedno jelo obično nosi različita imena. “Ubacite li bez reda sastojke u lonac pa što ispadne, negdje čušpajz, negdje đuveđ, negdje turli tava, samo Zvonimir Hodak to zove kolumnom. Unatrag nekoliko godina on štrapa po desničarskim portalima, nesabrano lupeta čas o ovome, čas o onome. Ošine ofrlje… ” i da ne citiram dalje jednog iz dinastije malih čela koji stvaraju velika načela. Naš Ante, u maniri pravog podoficira JNA, nešto ne “razume”. Ja kao “narikača” suze ronim što na vrijeme nije provedena lustracija. Ja, kao, jadikujem što iz političkog života nisu iskorijenjeni članovi Komunističke partije i podoficiri JNA…

Ante se čudi, koluta “humorističkim” očima jer sam tu spomenuo dražesnu Katarinu Peović. E, tu me naš podoficir u zasjedi dočekao. Katarina je rođena nakon svoje babe s pištoljem, tek 1974. godine. Antiša se uhvatio za svoju long play glavu jer je u to zanimljivo vrijeme kad je u Hrvatsku došlo višestranačje i demokracija Katarina imala samo 16 godina. Ja bih po Anti lustrirao maloljetnu Katu. Tu Tomić ulazi u “zonu sumraka”. “Iz Hodakova čušpajza misli izvire strah od djece. To što misli da je lustracija medicinska znanost zove pedofobija”.

Ma neka mi netko još kaže nešto protiv Ante. Kad netko ima “čkole”, onda ih stvarno ima. Ante nema problema s pedofobijom. Njegov vodič kroz duševni život nezaboravni je drug Tito. On je oženio je 14-togodišnjakinju. Njegov redakcijski kolega D.F. ubacivao se 13-togodišnjakinji. A da mu na kraju otkrijem malu tajnu. Spominjući Katarinu Peović kao metaforu, nisam ni slutio da u Bileći u podoficirskoj školi, kad se učilo o pojmu metafore, Ante je bio vjerojatno na straži. Ja ću svoje čušpajze i đuveđe i dalje kuhati za one koji ih vole čitati u Lijepoj našoj, po Europi, u Kanadi, Australiji.. A ti dragi Ante, ako nešto ne shvaćaš, slobodno napiši. Ni ja puno toga ne shvaćam u tvojoj “Klasi optimist” pa da obojica izbjegnemo kante… znaš što već mislim.

Ranije se znalo, još u bolnici ti kažu: “Muško je”. Danas moraš čekati da odraste pa da se samo izjasni…

Zvonimir Hodak / direktno.hr

Vijesti

U Brodosplitu dovršen obalni ophodni brod za HRM

Published

on

U Brodosplitu je dovršen novi obalni ophodni brod. Riječ je o budućem brodu Hrvatske ratne mornarice.

U ožujku je potpisan ugovor kojim je reguliran način završetka gradnje i novi rok isporuke za prvi od ukupno četiri preostala broda. Brod će biti porinut 1. srpnja, a MORH-u će biti isporučen do kraja godine.

Ministar obrane Ivan Anušić nakon preuzimanja dužnosti najavio je nastavak realizacije projekta izgradnje obalnih ophodnih brodova, istaknuvši to kao jedan od prioriteta Ministarstva obrane.

Gostujući na Dan državnosti u središnjem Dnevniku HTV-a, ministar Anušić rekao je kako ima informacije iz Brodosplita da je brod čija je gradnja ugovoriena izvezen van iz hale i da se priprema već ovo ljeto za porinuće i nastavak dovršenja.

Podsjetio je da je s Brodosplitom 2014. godine potpisan ugovor o realizaciji pet ophodnih brodova za HRM, kojima je rok isporuka trebao biti 2018. godine, međutim dosad je isporučen samo jedan, prototip. Najavio je, da će, prema informacijama iz Brodosplita, do kraja godine HRM imati drugi brod i nakon u paketu će se i ostala tri broda rješavati.

foto: Ophodni obalni brod Umag 32/MORH

Continue Reading

Vijesti

Sveti Toma Akvinski o tome kako izbjeći zavist na društvenim mrežama

Published

on

Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima.

Gornja ilustracija: – Imam 1000 sljedbenika, a ti? – 80000. Stvarnost: – Mislila sam da će više ljudi doći!? – Ne, samo moji najbolji prijatelji!

Potreba za isključivanjem, odbacivanjem doslovno beskonačnog pomicanja i algoritamski odabranih feedova, sve je veći fenomen. Nije pretjerano reći da mnogi biraju digitalnu detoksikaciju, svjesni prekid od stalne gužve društvenih medija – ili čak potpuno povlačenje iz njih. Ovo nije samo hir, poput čišćenja sokovima ili povremenog posta; to je zdrav odgovor na stalni pritisak online savršenstva. Platforme društvenih medija, iako nude povezanost, također mogu njegovati osjećaj zavisti. Ali što kada bi postojao način za snalaženje u ovom digitalnom krajoliku bez podlijeganja ovom poroku?

Uđite u svetog Tomu Akvinskog, poznatog srednjovjekovnog filozofa i teologa. Njegovi bezvremenski uvidi iznenađujuće su relevantni kada je u pitanju razmišljanje o našim suvremenim borbama. Dok Akvinski nije mogao predvidjeti uspon društvenih medija, njegova razmišljanja o zavisti pružaju snažan okvir za navigaciju u usporednoj zamci koju te platforme mogu stvoriti.

Što je zavist i zašto je destruktivna?

Prema Akvincu, zavist je “tuga tuđeg dobra”. To nije samo ljubomora, koja je strah od gubitka nečega što posjedujete. Zavist je podmuklija emocija, gorčina koja se zagnoji kada vidimo sreću druge osobe. U doba društvenih medija, ova sreća može poprimiti mnoge oblike – prijateljeve savršene fotografije s odmora, kolegina nemilosrdna promaknuća na poslu, pažljivo osmišljena slika života koji se čini sretnim bez napora.

Akvinski nas podsjeća da je zavist razorna sila. To ne samo da izjeda našu vlastitu radost, već također sprječava našu sposobnost da cijenimo dobre stvari u vlastitom životu. Akvinski nadalje tvrdi da istinska sreća ne dolazi od uspoređivanja s drugima, već od življenja kreposnog života u skladu s Božjim planom.

Dakle, kako možemo primijeniti mudrost Akvinskog na svoje navike društvenih medija? Evo nekoliko strategija:

1. PAZITE ŠTO KONZUMIRATE

Uredite svoje feedove društvenih medija tako da budu poticajni i inspirativni. Prestanite pratiti račune koji stalno izazivaju zavist ili negativnost.

2. VJEŽBAJTE ZAHVALNOST

Prebacite fokus s onoga što vam nedostaje na ono što imate. Svaki dan odvojite vrijeme za razmišljanje o blagoslovima u svom životu, velikima i malima.

3. SLAVI USPJEH DRUGIH

Prava radost zbog tuđe sreće raspršuje zavist. Koristite društvene medije da čestitate i ohrabrite druge.

4. PRISJETITE SE “ODGOVARANE STVARNOSTI”

Društveni mediji su vrhunac, a ne stvarni život. Svatko se suočava s izazovima, čak i oni s naizgled savršenim online osobama.

5. USREDOTOČITE SE NA VLASTITI ŽIVOT

Uspoređivanje je kradljivac radosti. Postavite sebi ciljeve i težnje, neovisno o tome što drugi rade.

Društveni mediji mogu biti vrijedan alat za povezivanje i informacije – to je neporecivo. Ali primjenom bezvremenske mudrosti Akvinca na zavist, možemo koristiti ovaj digitalni prostor s većom sviješću i unutarnjim mirom. Umjesto da podlegnemo zamci usporedbe, možemo njegovati duh zahvalnosti i slaviti dobro u sebi i drugima. Usredotočujući se na svoj život, možemo pronaći istinsku sreću izvan filtrirane leće društvenih medija.

Daniel Esparza/Aletea ilustracija: Brightside

Continue Reading

Vijesti

Preminuo je Louis d’Alencourt ‘apostol posljednjih vremena’

Published

on

Louis d’Alencourt, francuski intelektualac, komunikolog, te kao katolik specijaliziran za eshatologiju, koji je detektirao sve simboličke tragove koji se odnose na kraj vremena, preminuo je. POČIVAO U MIRU!

Tekst o Autoru (samom sebi) s bloga Le grand Reveil – Révélations pour la fin des temps, (Veliko buđenje – Otkrivenje za posljednja vremena) prenosimo

slika: Gospa od La Salette.

Zovem se Louis d’Alencourt, rođen sam 1969., dakle 2012. imam 43 godine. Oženjen, otac obitelji, poslovni menadžer, oglašivač sam i radim u komunikacijskim profesijama od svoje 23 godine , uglavnom na čelu vlastitih struktura. Imao sam sve razloge da nastavim živjeti “ublaženi” mali život bez postavljanja previše pitanja i da uživam u životu. Osim toga…

Praktičan katolik, tradicionalističkog senzibiliteta, odgojen sam u okruženju u kojem sam naučen ne vjerovati “svijetu”, odnosno društvu koje ga okružuje, čije su ideje i način djelovanja sve više u suprotnosti s katoličkom mišlju i njezinim učenjem . Hvala Bogu, djetinjstvo i mladost sam sačuvao od štete koju danas nanose televizija i “elektronički” stil života (videoigre i slično).

To me nije spriječilo da se prihvatim računala čim sam počeo raditi (bilo je to 1989. godine), niti da pozdravim dolazak Interneta i očito budem redoviti korisnik. Čak sam bio jedan od preteča mobitela jer sam i prije dolaska mobitela već imao telefon u autu. Bilo je to doba Radiocoma 2000. ako se dobro sjećam.

No, kako nisam rođen s računalima i kako sam ih usvajao samo u radu, uvijek sam ih smatrao prije svega alatom za rad. Isto za Internet. Računalni i elektronički alati za mene nisu cilj nego sredstvo. Nijansa je važna jer nam omogućuje da stroju i njegovoj dominaciji nad čovjekom damo granice, također nam omogućuje da znamo da ne budemo previše ovisni o njemu, a prije svega da zadržimo “kontrolu”. Često sam sklon reći “nije stroj taj koja odlučuje, ja sam”.

Dovoljno je reći da računala koja se sama ažuriraju, nadjačavajući slobodnu volju svog vlasnika, odgovaraju stvarima koje me ljute. Da ne spominjem da zapravo ne znamo sve što navedeno računalo radi i prenosi…

Sve ovo samo da kažem da sam malo po malo, što sam bio stariji, to sam se više pitao o evoluciji sadašnjeg svijeta; kamo ide, Što se događa ? Odakle taj jaz između percipiranog svijeta, željenog svijeta i stvarnog svijeta? Kako objasniti da usprkos iznimnom životnom standardu zapadnjaka, čiji je potrošačko društvo najvidljiviji izlog, postoji i velika nelagoda? Sve se čini u redu, a ipak nešto nije u redu.

Uvijek su me zanimale politika i ekonomija. Moram razumjeti stvari i stoga dublje prodreti u određene teme. Budući da televizija ne dopušta da idete dublje, čitanje je najlakši i najpouzdaniji način.

Tako sam od prosječnog građanina s godinama postao ISTRAŽIVAČ. Filozof i istraživač. Točnije, istraživač političke filozofije.

Da biste razumjeli što se događa, morate pokušati znati donju stranu karata. Postoji službena i neslužbena povijest. Onaj pravi, onaj o kojem se ne uči u udžbenicima. Geopolitika. Tajne službe. Tajna društva. itd…

Kao istraživački alat, ne biste trebali početi s internetom, već s knjigama. Jedna knjiga vodi drugoj; autor, u svom argumentu, navodi druge knjige koje vas potiče znatiželja, i tako dalje. Zatim dovršavate svoja zapažanja putem Interneta. Nikad ne zaboravite da, ako vam se neka tema sviđa, morate je dalje istraživati ​​kroz knjige, a ne ostati na površnoj fazi, kao što je slučaj s audiovizualnim dokumentima i internetom.

A ono što sam otkrio bilo je zastrašujuće. Nakon 10 godina istraživanja i napornog rada, odabira, provjeravanja, razmišljanja, danas sam u mogućnosti odgovoriti na pitanja:

Za što ?
Gdje idemo ?
O kako da stignemo tamo?
Gotovo sa sigurnošću. Jedini element koji mi nedostaje, i to veliki, je kalendar: Kada?
Ali to je i najteže, i najtajnije.

Iza riječi “kraj vremena”, “apokalipsa” ili “kraj svijeta” moramo dati jasna objašnjenja, valjane argumente i konstruirano razmišljanje.

Danas više ne mogu šutjeti. Ovo znanje moram staviti u službu svojih bližnjih kako bih im pomogao da se pripreme za konačno rješenje koje se nazire. Razmišljao sam o pisanju knjige; ovaj projekt nije isključen, ali prvo krećem s ovim blogom čiji je cilj u naslovu: probudi se dok ne bude prekasno!

Tako ću ispuniti ulogu “apostola posljednjih vremena” o kojem je Gospa od La Salette govorila u svojoj poznatoj tajni (1846.) i koji će se pojaviti u vrijeme dolaska Antikrista: “Pozivam apostole posljednjih vremena, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru svijeta i samih sebe, u siromaštvu i poniznosti, u preziru i šutnji, u molitvi i mrtvljenju, u čistoći i u jedinstvu s Bogom, u patnji i neznanju svijetu. Vrijeme je da izađu i osvijetle zemlju. “.

Nažalost, ne uklapam se baš u opis, stoga riječ (budućnost) na početku ovog članka, jer težim biti dio toga i nadam se da ću pronaći milost i snagu potrebnu da to postignem.

Doista, vladavina Antikrista je blizu i sada je hitno prosvijetliti svoje suvremenike.

Continue Reading

Popularno

Copyright © 2023. Croativ.net. All Rights Reserved